Време е за тиквички

• 110 455
  • 694
  •   1
Отговори
# 225
  • варненка от София
Днешната вечеря:

Лодка от тиквички

# 226
  • София
мерси, спести ми едно търсене Mr. Green
аз обаче промених малко пропорциите-сложих 1 кафена лъжичка захар, за да не сладнят толкова, и сложих 1с.л. мая, нещо ми се видя странно 15гр мая на толкова малко количество тесто, при условие че пакетчето суха мая  е 11гр. Ако видите че много мазнина попиват добавяте още малко брашно, и задължително после  ги вадите върху дом. хартия.

# 227
  • Popovo, Bulgaria
Днес направих десерта с мляко, ориз, захар и тиквички, който бях описала в предните страници. Опитайте го, много е вкусен

# 228
Често се впечатлявам от снимките, които показвате, но рядко се навивам да направя нещо по дадена рецепта, днес обаче не се стърпях и направих рулцата на Марулка. Наистина си е играчка цялото това пържене, но си заслужава. Хапнах две несполучливи произведения и вече нямам търпение да седнем на масата да се донатъпча tooth
Марука,   bouquet

# 229
Аз пък правих панирани чушки бюрек  Mr. Green
станаха бая бъркани Sad
Все нещо ми се повреждат и разпадат  Sick
Много съм кьопава, а така им се бях навила де Simple Smile
ама вкусно беше бърканото дето излезе за бюрек Grinning
Благодаря за куража, момичета   bouquet

# 230
  • варненка от София
Момичета, радвам се, че ви харесват рулцата, ние много си ги тачим вкъщи. Преди и аз ги пържех на тиган и овалвах в брашно, но сега вече ги пържа без брашно и във фритюрника, става значително по-бързо и лесно. Ако престоят един два дена в хладилника стават още по-вкусни.

# 231
Вчера ме заразихте с тази тема и готвих тиквички. Нарязах ги на кубчета, сложих една шепа гъбки и ги залях със смес от яйца, сирене и кисело мляко. 10 минути преди да ги извадя добавих и кашкавал отгоре. Много вкусно стана  chef

# 232
  • София
Зарибихте ме с тези рулца от тиквички, та ето ме и мен в отбора  Mr. Green

# 233
Дудинка, много апетитно изглеждат   chef

# 234
Казах аз, че ще ги готвя тия тиквички на Евак за съботното предястие  Laughing Laughing Laughing и току що ги извадих от фурната. Страхотно изглеждат, вярма и че ще са вкусни, като добавих чесън в плънката, нищо че в нейната рецепта липсваше. Ааааа освен това и продълговатата ми форма за кекс е по-малка от нейната и измислих да ги направя в кръглата  Wink Wink Wink

Благодарности за рецептата Wink

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 18:02 от Krische

# 235
  • Добрич
Страхотно изглеждат. Сигурно ще са чудесни на вкус.

# 236
Снимката на  Krische
страхотно ме заинтригува.
Слабо казано  отивам да ги правя че много апетитно изглеждат.

# 237
Момичета, привет и от мен!   bouquet
За първи път се включвам в темата, която от доста време ми е една от любимите  Flutter
Страхотни рецепти давате, а снимките са меко казано сърцеразтупкващи  ooooh!
Днес пробвах рецепата на lady di от първите страници - тиквички с грис на фурна. Аз импровизирах и накрая сложих резенчета домат отгоре, кашкавал, пушен кашкавал и подправки /босилек, риган и чубрица/ Станаха много вкусни!   bouquet

# 238
Последните снимки са направо супер - коя от коя по съблазнителни Heart Eyes.
Тази година акъла им взехме на тези тиквички ей hahaha
Аз утре съм на тиквена вълна - май ще ги панирам Peace

# 239
Радвам се, че и други са се зарибили като мен. Голяма зарибявка стана тук Laughing Даже вчера вечерта ходих до пазара, като смятах снощи да си купя тиквичките за днес, за да не излизам, а да си готвя на спокойствие, но се оказа, че в 8 вечерта на нашия пазар няма никва читава тиквичка. Останали едни пършиви, жълти, смотани, за нищо не ставащи тиквички, на 2 сергии само, от доста други налични сергии. Направо ужас. И веднага се сетих аз за причината smile3521 просто много мами дето четат тази тема явно са в моя квартал newsm62 и са ги изкупили до една. Направо щях да умра. Добре че в събота сутринта имаше, ама и аз рано рано изтичах до пазара в 10, току виж следобяд вече не останали от мераклийки като мен.  newsm10 А само като си спомня, че като дете не ядях тиквички doh Наистина ми обогатихте менюто, а и гостите ги харесаха страшно. Направо ги разбих. Не че е било само с тиквичките, ама и това беше от утрепията newsm44
Благодаря на всички бг мами, които споделиха с нас идеите си. newsm51

Общи условия

Активация на акаунт