Време е за тиквички

• 110 451
  • 694
  •   1
Отговори
# 240
..... рулцата от тиквички......
Лелеее ако знаете от кога я търся тази рецепта  ooooh! - от вчера .Мярнах снимките на Дудинка в "Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес?  " и от тогава я издирвам   bouquet
В понеделник отивам на пазара да купувам тикви  Joy

# 241
  • София
Ама с тази тема правим страшен оборот на тиквички на пазара  Joy
Между другото рецептата става и с патладжан  Peace

# 242
  • София
Добро утро, момичета.   bouquet Вчера се върнах от вилата. Там беше съседка, която има ресторант и сподели с мен една рецепта. Дано не се повтарям с друга  Praynig Казва се Тиквички по аржентински.
Необходими продукти:
4-5 тиквички, 1 връзка пресен лук, 2 филии хляб, 200 гр. шунка, 200 гр. кашкавал, 10-15 маслини, едно яйце, сол, черен пипер, инд. орехче, магданоз.
Разрязват се тиквичките по дължина и се издълбават. Слагат се във вряща вода за 5- 6 мин. да се бланшират. През това време се накисва хляба в прясно мляко. Бялата чяст на лука и вътрешността на тиквичките се нарязват на ситно и се задушават в мазнина. Прибавят се ситно нарязанат шунка, отцедения хляб, ситно нарязаните маслини, солта, черния пипер и настърганото инд. орехче / аз не го сложих, защото не го обичаме/. С тази смес се пълнят тиквичките, поръсват се настъргания кашкавал, нарязания магданоз и зелената част на лука, също нарязана. Запича се до готовност. Довечера ще го направя и ще снимам  Peace

# 243
  • Някъде на път....
abet, хайде, чакаме с нетърпение фото!  Peace

# 244
Ето и един от моите варианти за пълнени тиквички:

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 23:37 от zori-gb

# 245
Леле малееееее Зори, как си ги нагласилаааааа Laughing Страшна си. Много е красиво. И как си се сетила само да ги напълниш по друг начин и тия доматчета са май................. нямам думи. Това вече си го кипвам в майндата като начин на приготвяне и аранжиране. Браво  bouquet

# 246
Не са доматчета, а малки саламчета, защото моите мъже не си падат много по постното. Тиквичките са леко сварени на пара и напълнени със задушен пресен картоф, лук, копър, кашкавал и 1-2 скилидки чесън. След това се пълнят малко, слагат се саламчетата или друг продукт по ваш вкус и се добавя останалата плънка. После се запичат във фурната 20-30 мин.

# 247
Абе и на мен не ми приличаха на доматчета и затова и попитах, ама за салам нямаше да се сетя на тиквички Wink Големи сте идейнички тук в Готварския. Не спирам да ви се радвам и само крада идейки, като някой диверсант се промъквам Wink
Благодаря ти зи рецептата Laughing Laughing Laughing

# 248
  • Банкя
Тиквички бюрек на фурна
Нарязвам тиквичките надълго на филиики.Запичам ги в тефлонов тиган с малко олио.
После ги редя тиквички сирене тиквички пушено топено сирене тиквички сирене тиквички.Аз си играх та ги нареждах точно една върху друга.Може и разбъркано.
После разбърках 2 яйца с 200мл. прясно мляко и една с.л. брашно.Полях ги и ги запекох.Много вкусно.Диетично ,че не е пържено.Подправки -копър и чесън.Аз не съм слагала че нямах , но от пушеното сирене имаше чуден вкус.

# 249
Тиквичките са предпочитана храна в нашата кухня. Аз ги правя по мързелив начин във фурна. Нарязвам тиквичките на кръгчета, посолявам ги и овалвам в брашно. Нареждам в намаслена тавичка като керемидки/да се застъпват / и пека до порозовяване. Стават великолепни и си спестявам изгорените ръце Laughing. След това поливам със сос от кисело мляко чесън и копър.

и аз ги правя така Simple Smile
както и пълнени с кайма и ориз и поръсени с кашкавал
или пълнени с яйца и сирене

но тук има страшно много рецепри от които ми потекоха лигите  Crazy  и скоро ще ги пробвам Simple Smile

# 250
Ето, още едно предложение с тиквички от мен:

Торта от тиквички

- три малки тиквички
- 1 чаша натрошено сирене
- 3 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.ч. галета или корнфлейкси
- 3 с.л. олио
- 1ч.ч. настърган кашкавал
- домат
- малка кофичка заквасена сметана
- майонеза
- пастет от маслини
- подправки

Тиквичките се рендосват на едро ренде. Посоляват се и се оставят да си пуснат водичката. След това се смесват с останалите съставки и се изсипва половината смес в намаслена тавичка. Нареждат се шайби домати/на по-дебело нарязани/ и отгое се изсипва останалата смес.
Запича се на 220 градуса.
Изважда се и се намазва със смес от сметаната и майонезата. Може и малко кисело мляко да се добави.
Част от тази смес се смесва с пастета от маслини и се прави декорацията.

# 251
evak ,
Това е страхотно за предястие.
Браво и за оформянето и за снимката.
Това сивото са маслините със сметаната и майонезата нали?

# 252
Деси, да това е маслини с останалата смес. Става и за основно направо да ти кажа.

# 253
  • София
evak , просто нямам думи  smile3501

# 254
evak , просто нямам думи  smile3501
evak и аз останах без думи...без дъх и зрение  Laughing
Това, което си сътворила е невероятно. Браво! Просто на всяка твоя рецепта се възхищавам.
Още сега ще си запиша рецептата и до няколко дни ще я спретна   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт