Време е за тиквички

• 110 451
  • 694
  •   1
Отговори
# 255
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
evak, много красива торта Peace

ето аз какво направих за вечеря, ядахме ги с таратор  Laughing

солени мъфини с тиквички

# 256
  • Попово
evak, стра'отноооо   chef

# 257
  • Банкя

тиквички бюрек на фурна
така са преди заливката
това е вече със заливка

# 258
tarlio, след първия неуспешен опит с тигана Embarassed, хвърлих око на твоя вариант bouquet като разновидност на лесни, сигурни и вкусни  chef Още утре ще го забъркам

# 259
  • У дома
evak , останаха ми очите!!!! Страхотно!

# 260
  • Банкя
Ами аз го правя в този тиган -тефлон с капак- защото съм на газ и така е по-бързо и икономично.Но и в истинска фурна е добре.

# 261
Evak - лелеееееееееее.
Айде стига бе ooooh! - малееееееееееее #Crazy.
Страхотна идея, страхотна фантазия, страхотно изпълнение  Peace

# 262
Evak - лелеееееееееее.
Айде стига бе ooooh! - малееееееееееее #Crazy.
Страхотна идея, страхотна фантазия, страхотно изпълнение  Peace
Нещо нета си прави шеги - сори за двата еднакви поста Embarassed

# 263
Благодаря Ви момичета!
Нищо чак толкова не е . Или поне не е нещо,което и вие не можете да направите.
Просто не сте се пробвали. Това си беше чиста импровизация даже.
Тази вечер ще правя пак нещо с тиквички.

# 264

Печени тиквички на фурна ( с вкус на пържени)

1 кг тиквички се измиват и нарязват на колелца, посоляват си, овалват се в брашно и се оставят да поемат брашното около 20 мин.  В намаслена тавичка тиквичките се редят керемидообразно. Отгоре се сипва равномерно олио. Пекат се около 20 мин.
   Още топли се заливат с кофичка кисело мляко, разбъркано с 3-4 скилидки настърган чесън, сол и пресен копър.

# 265
  • Попово

1 кг тиквички се измиват и нарязват на колелца, посоляват си, овалват се в брашно и се оставят да поемат брашното около 20 мин.  В намаслена тавичка тиквичките се редят керемидообразно. Отгоре се сипва равномерно олио. Пекат се около 20 мин.
   Още топли се заливат с кофичка кисело мляко, разбъркано с 3-4 скилидки настърган чесън, сол и пресен копър.

само да вметна, че към соса добавям 2с.л. майонеза и 1с.л. горчица

# 266
В нас пък не искат вече тиквички. Като им кажа само и: "Пак ли тиквички"   Cry

# 267
  • Countryside
Най-накрая се накумих да направя макарони с тиквички и пресни домати, рецептата беше оттук някъде, ама не помня чия  Blush, обаче искам да му благодаря  bouquet  Мноого готини станаха, тивкичките ги метнах на грил тигана, после доовкусих с малко зехтин и балсамико. Макароните (сварени) обърках с пресни домати на кубчета, риган, пресен чесън и маслинова паста. Сложих тиквичките отгоре и поръсих обилно с пармезан, мммм  Mr. Green

# 268

Правя ги и аз точно така. Един глас  Peace за тази рецепта.
В нас пък не искат вече тиквички. Като им кажа само и: "Пак ли тиквички"   Cry
|Пък у нас искат и още как - Тази вече ще бъде лодки от тиквички със сиренце и домат запеченки на фурна Peace

# 269
Ха никой  не е писал след мен.
Аз спасих обещанието и гощавах домочадието тази вечер с тиквички приготвени ето така Heart Eyes

Нямаше кой да чака да аранжирам, едва успях да снимам.
Това са Ладийки от тиквички със сметанов сос - дано не се повтарям Embarassed

4-5 тиквички
около 250 гр саламурено сирене
4 яйца
копър
магданоз
черен пипер
домат
малка кофичка закрасена сметана
сол на вкус
Първо разразах тиквичките по дължина.Бланширах ги леко във вряща вода. Извадих и охладих.Леко с лъжица се издълбават като лодчици.
Плънката е от яйцата, сиренето, копъра, магданоза, черния пипер и вътрешността на тиквичките ситно нарязана.
Тиквичките се пълнят, покриват се с колелца домат, пекат се в предварително загрята фурна до готовност.Бълзо става понеже при бланширането те вече са омекнали леко.
Залях със квасената сметана, разбита с малко вода и брашно. Върнах във вече изключената фурна за 1-2 мин.
Да ви е вкусно Peace

Общи условия

Активация на акаунт