Коя е най-добрата: лазерна, фото или елос епилацията ...

• 200 181
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Има една доста дълга тема"ходих на лазерна епилация-да споделя",дай един сърч.
Според мен Борекс е най-добрият вариант за София.

Отиди в Пикасо, но на Батенберг, че в другия кабиенет до МОЛ София не работят добре.

# 91
mili dami, ne sam registrirana v saita, no dnes sednah seriozno da razgledam v neta kakvo moje da se nameri.
opa ще пиша както трябва Embarassed
да започна с моята кратка история. преди повече от година две реших да си направя фотоепилация в едно студио в пловдив (не искам да споменавам кое, за да не обидим някой) само че е ефект не само нямаше...
минала съм поне 12 процедури на лицето, това вкл'чва бакембарди, брадичка и вобще всичко от лицето надолу (без носа) преди тази процедура нямах мъжка брада, но косъмчетата ми бяха много тъмни и затова реших да ги махна. малко по-окосмена съм от нормалното, но не е фрапантно. правих си изследвания (хормонални) , които показаха че всичко е наред. така започнах да ходя. мина се повече от година, в която ходех редовно, мажех се постоянно с фактори, за да няма пигментация. тялото ми беше черно (особено лятото) а лицето снежинка:) както и да е това ми беше най-малкия проблем. мислех че нещата ще се оправят. след като спрях да броя процедурите, а и одавна бях минала 10 , реших да спра. мисля че едва ли е много полезно това нещо за кожата. ефект уж имаше докато го правех всеки месец. само че като спрях...мина известно време, космите станаха същите, мина още 6 месеца и станаха доста повече. сякаш само съм ги раздразнила с това третиране. сега са ужасно дълги. мъча се да ги изсветлявам с боя за коса. варианта е удачен за през зимата, светлината помага всичко да се скрие, но сега през лятото е още по-грозно. не искам да ви отчайвам, ама тази фото епилация направо ме довърши. работата ми е свързана с много хора и представете си какъв комплекс е това за мен. вече ме е срам да излизам през деня. както и да е, не търся съчувствие, а решение. не знам вече какво да правя. имам възможност (финансова) да започна отново някъде другаде. от това което прочетох съдя, че е строго индивидуално как ще понесе действието на уреда върху твоята кожа. само че не знам кой може да каже за мен, като прегледи се правят от клиниката която сте избрали. а в тях много ясно е , че ще те увещават че техния уред е най-добрия. последно четох в едно списание за някакъв нов лазер в софия. забравих списанието и клиниката д-р мая не знам си коя май беше. много съм уплашена, не от това какво да правя, а по-скоро ме притеснява да не би пак да стане още по-зле, защото тогава вече не знам на какво ще приличам.
само да спомена че не мога да си правя коламаска, защото се изприщвам и възпалявам а и космите излизат толкова бързо чче е безсмислено. така че моя съвет е проверете в чуждите сайтове за уреда, интересувайте се с какви по-точно уреди ви третират, по възможност идете при добър дерматолог (независим), някой който да не си рекламира епилацията. и най-вече наблегнете на търсенето на информация от чужбина, ние в бг сме много назад и по отношения на самите процедури, и по отношение на информацията която получаваме.
едва ли съм помогнала на някои, но все пак да споделя...

# 92
Много ми помогна даже! За което много ти благодаря!!!
Ужасно нещо ти се е случило, не съм предполагала, че и в това отношение БГ е толкова назад. Сигурна съм, че може да намериш решение, но може би трябва да го направиш в чужбина. И аз не знам вече... То какво ли е наред в Абсурдистан?!?

Мислех да си направя фото на триъгълника, за да не ползвам други методи лятото, понеже и аз се изприщвам от колата, но след постинга ти не мисля, че ще го направя. Парите никак не са ми излишни, ама никак!!! Но бих ги дала, ако имам гаранция, че за тях ще получа адекватна услуга.

Желая ти успех с твоя проблем и ... не знам дали няма някакъв природен начин за лечение на този проблем?! Ще питам и ако узная нещо, ще пиша.   bouquet

# 93
Причината да има различни отзиви за една и съща процедура е че в България се напълни със "специалисти".

Както са написали и други преди мен много е важно какъв е уреда и според мен не по-малко важно е човека, който ви прави процедурата да е медицинско лице ( за да имаме поне малко надежда, че си разбира от работата)

Аз миналото лято ходих за горна устна в Пикасо. Не усетих болка, само изстудяване, а и цената - уж на някаква промоция за 20-тина лева само. За ефекта не знаех как да коментирам, защото нямах база за сравнение.

Преди два месеца ходих в "Борекс" и ми стана ясно къде е разликата - мисля, че уреда беше нагласен като хората, защото беше силен и се усещаше болката ( като ощипване), а и обслужването беше на ниво - намазаха ме с няколко противовъзпалителни неща, консултация какво трябва и не трябва, въпроси и ..  РЕЗУЛТАТИ след процедурата.

Мисълта ми е, че  е много вероятно в някои студия , където уж имало промоция и цените са много ниски, умишлено лазера да е нагласен така че да се ходи по 10-20 пъти с минимален успех. То си пише в литературата по въпроса - правят се 3-4 до 6-7 процедури. Това ходене по 10-15 пъти и да забелязвате полу-резултат аз не го разбирам.

Аз в Пикасо няма да стъпя-  за резултата казах, а пък отношението няма да го коментирам, защото съвсем не беше на ниво.

Успех и късмет на желаещите!

# 94
ЗА пореден път се убеждавам ,че за София най-доброто място е Борекс.Ще ги посетя май на есен.

# 95
Момичета, а някой знае ли как се влияе мургава кожа от фото и лазер епилация? Аз съм мургава с черни косми (дал Господ)  Rolling Eyes и не зная дали сте ми останат петна. Все чувам, че най-добре се третира бяла кожа с черни косми, ами мургава кожа с черни косми? Някоя от дамите да е като мен?  newsm78

# 96
Момичета, а някой знае ли как се влияе мургава кожа от фото и лазер епилация? Аз съм мургава с черни косми (дал Господ)  Rolling Eyes и не зная дали сте ми останат петна. Все чувам, че най-добре се третира бяла кожа с черни косми, ами мургава кожа с черни косми? Някоя от дамите да е като мен?  newsm78

Няма смисъл тогава да ходиш на фотоепилация  Rolling Eyes

# 97
А на лазерна? Не ми се ще да стана като далматинец  Confused. Ама ако няма опастност от пигментиране ще се пробвам.

# 98
Фотото и лазерната за на един и същи принцип ,така ,че мисля ,че е по-добре да не рискуваш.НО  познавам едно момиче ,което с мургава кожа и си прави на лицето.Забелязват се някои бели петънца,там където е разботил лазера,но те изчезват май с времето.Със сигурност има лазери и за по-тъмна кожа,но колко тъмна - не мога да ти кажа.Можеш да звъннеш в Борекс и да ги питаш.

# 99
Права си, zaiko. Май по-добре е да питам в самите клиники. Май имаше някаква връзка между нанометрите на лазерите и фототипа на кожата. Ама забравих каква беше връзката. Май беше колкото повече nm - толкова по-черна може да е кожата, ама не съм сигурна. ще трябва да проверя.

# 100
Момичета, прави сте, че светла кожа+тъмни косми е по-добрата комбинация за лазер, т.е. по-бързо се повлиява. Това не означава обаче, че тъмните кожи не могат да се поддават на обезкосмяване. Лазерът си има програма точно за тъмни кожи, за да ги щади и предпазва от пигментиране, а ако стриктно се използват слънцезащитни кремове с висок фактор, тогава изобща се избягват нежеланите петна.

# 101
  • софия
Мацки,а къде има студиа на Борекс?

# 102
БОРЕКС:

ул."Ст.Стамболов"10, ап.10
тел: 02 989 55 48

бул. "Черни Лом" 4, ап.8
тел: 02 931 20 84, 931 21 14
факс: 831 37 80

ул."Цап Самуил" 87
(Ъгъла с бул."Т. Александров")