Когато от плач утихва,сладко Априлчето се усмихва

• 11 070
  • 269
  •   1
Отговори
# 240
veni не е от раждането , а от запек и употраба на свещичка.

# 241
veni-b и аз съм така като теб от едната гърда мисля че нямам достатъчно кърма и бебка неиска да суче  от там и ме боли цялата,пък от другата имам в пре големи коилчества,много странно

# 242
  • Добрич
Здравейте момичета!Много ревем,мноооого!Идва ми да се ударя някъде,че да не чувам ooooh!

Освен,че ревем, сме добре,а и откакто излизаме по разходки живнах.
Честити месечинки на всички,нищо че вече мръкна.

Десита как така от свещичка,аз със свещичка се спасих от запека след  раждането и със нея си ачкаш без грам да се напъвам,колкото излезе толкова и така и от хемороиди се спасих,а цялата бременност се мъчих(ама свещичките после ги открих).Би ли споделила името на препарата,та да знаем и да не го ползваме.Аз използвах "Eva q"

# 243
аз вече се отказвам да се оплаквам от малкия Tired Май трябва да се примиря,че ми е по ревливо детето и това е Peace

Ясмина записахме си час за исканата от нас дата и платих 5 лв!Нищо не искат,то и нищо не му трябва на попа...цялата работа е за 10мин PeaceАко искаш по разточителен ритуал те съветвам да се ориентираш към друга църква...или може би зависи от попа newsm78

Доли на Дани му обличам гащеризон с дълъг ръкав (тъничък) и никакви такива пелени отгоре!Досега не се е изпотявал,но го виждам,че му е топло!

Честита месечинка на бебчетата родени на днешната дата!Да са живи и здрави!!!

desita79 стискаме палци Hug

# 244
  • София
Здравейте момичета!Много ревем,мноооого!Идва ми да се ударя някъде,че да не чувам ooooh!

Naana, на мен днес ми се "такова таковата" от рев. В почти всеки момент, когато беше буден само рева - кога по-слабо, кога на ръба да се захлане. Вътре, вънка, няма значение Sad Накрая и аз се разревах, мамка му! На всичкото отгоре днес едно пълноценно спане не е направило това дете - само кратки придремуцвания, колкото да ми даде надежда и после веднага да я разбие Sad Толкова безсилна не помня да съм се чувствала някога Sad
Днес реших да го заведа при педи-то да му види пъпките по лицето и да каже с какво да ги мажем ако се налага. Да, ама в чакалнята имаше едно детенце, което така зверски хем ревеше, хем кашляше и подсмърчаше. И аз реших, че по-добре е да си ходим с пъпки отколкото да лепнем някой вирус и ... кръгом, тръгнахме си.

Понеже докато аз пишех и Сисее е публикувала, сега дописвам :
Бебетата на тази възраст не могат да се потят. Потенето на кърмаче не е нормално  - признак е на рахит.
А за ревливостта...ако знам, че реве просто от темперамент, ще го приема някак. Но той така жално реве и се мята, така силно стиска с малките си ръчички...сякаш търси отчаяно помощ Sad Къса ми се сърцето направо!!!! Знам, че го боли много и това ме побърква!

# 245
мдаааа, виждам навсякъде проблема с реването  #Crazy  тъкмо мислех да ви се оплаквам - ама няма нужда - явно ви е до Болка познато  Cry

Момичета - знам че в предни теми го обсъждахте, но сега нямам възможност да търся...

Как да го накарам да се изака !!!  Sad   Не е акал от сутринта ( а тогава памперса беше пълен по цялата си възможна площ ! ) но откъм 9ч Н И Щ О и само ми плаче и се напъва и само пръцка....

друг път докато папа и излиза и отдолу - но днес Не е като друг път..

Моля ви кажете ми какво да направим  Praynig

Пробвахме с термометър, но или бъркаме процедурата или не върши работа  Cry

и аз се чувствам безсилна и даже се чувствам Лоша майка , че как се мъчи детето ми  Cry

благодаря ви предварително че пак ще се повторите (потретите)  заради мен

# 246
  • Бургас
Полинита, аз веднъж дадох кафена лъжичка Дуфалак след консултация по телефона с педката Peace подейства за около 15-20 мин. и се успокои детето.
Ваня, направо се втрещих за това с рахита Shocked И синът ми и племенницата, а сега и дребната се изпотяват/ха на челцето като е много горещо или когато млякото е по-топло Rolling Eyes На моята днес косата и беше мокра на вратлето от горещината. Големите не са имали и нямат никакви проблеми /да чукна на дърво/, ама сериозно се притесних сега Confused

# 247
  • София
И аз се притесних яко за това с рахита.........Ради два пъти като го извадя от портебебето и е влажен на гръбчето, то явно това протбебе е много дебело за сега ама аз късно го озъснах  Embarassed

Polinita и при нас тоя гадна работа с термометъра не действа и сега сме почти от седмица на дуфалак по 1 кафена лъжичка на ден и акаме по един път на ден. Само за сравнение ще кажа че преди това беше акал 2 пъти за една седмица, така че след като твоя мъник сутринта си е акал толкова хубаво не се притеснявай....................
Еееееееееееех а къде остана времето когато всеки памперс беше пълен с ако  Hug

# 248
  • In someone's dreams
Бебетата на тази възраст не могат да се потят. Потенето на кърмаче не е нормално  - признак е на рахит.

ВаняМ, потят се и то като големи хора, но основно на главата и то по окосмената част. Навлечи го с три фанели и го завий с дебело одеяло до ушите и стой и гледай как ще му плувне главата в пот. Виж, ако се поти, когато е леко облечен, неспокоен е и постоянно си върти главата - тогава може да се говори за признаци за рахит. А най-сигурният начин на проверка е като му пипнеш костите в основата на черапа отзад на тила - меки ли са ЛОШО. Но това най-добре може да го направи лекар, така че без излишни притеснения.

# 249
  • София
Аз забравих да попитам Stefinka ще можеш ли когато имаш възможност да ни прибавиш и нас към страхотния колаж Simple Smile Ще сложа снимка на Ради в албумчето Simple Smile

Благодаря ти предварително Simple Smile Hug

# 250
Благодаря  Hug
Малко ме поуспокоихте - явно е нормално , щом е акал...

а колко пъти е норнално да ака на ден(онощие) бебе на АМ???    newsm78   newsm78

оффф, направо сърце не ми остана с това реване...не искам да си мисля като почнат зъбите  #Crazy

моя зъболекар ми беше споменал докато бях бременна че като му дойде времето щял да ми даде съвет как по-лесно и как да помогна при изникването на първите зъбки...така че като получа инфо веднага ще ви докладвам...то време има до тогаз, ама по-добре да се знае  Peace

bouquet

# 251
  • Русе
а колко пъти е норнално да ака на ден(онощие) бебе на АМ???    newsm78   newsm78

Моята педиатърка ми каза да го изчаквам 3 дена без да е акал малкия и чак тогава да прилагам термометъра.Ние също сме изцяло на АМ и акаме горе долу на два дена веднъж(и то с много зор Sad  )Ако не се изходи до вечерта на втория ден обаче прилагам термометъра(това се случи 2 пъти само досега),защото 3 дена ми се виждат много без акане.Обаче не е хубаво и да се свиква с термометъра,защото после било още по-неприятно.Аз лично прилагам масаж на коремчето по часовниковата стрелка когато започне да се напъва малкия и му натискам крачетата към стомахчето.В повечето случай това помага  Peace

А пробва ли да му даваш вода от преварени овесени ядки ???Тя също помага  Peace

# 252

ВаняМ, потят се и то като големи хора, но основно на главата и то по окосмената част. Навлечи го с три фанели и го завий с дебело одеяло до ушите и стой и гледай как ще му плувне главата в пот.
И аз знам че не се потят малките бебета от жега ! То естествено че може да се изпоти леко- например като има някакъв зор / ние като ревем/ , ама потенето не е признак че му е топло! По скоро може да получи топлинен удар и да не се изпоти, отколкото да се поти от обличане!!! Така че внимавайте!
А иначе за обличането- сутрин е по хладно и слагам боди отдолу, отгоре дрешката, но следобета беше много горещо и само по гащеризонче! А и това навън - в къщи е доста по хладно !Ама мисля и аз да ръзхвърлям още! Че до края на месеца -  по потниче!
Аз да си кажа че тая нощ сукахме по нормално от нелюбимата цица! Явно там трудно пуска а и има по малко АМ , та се усеща детето!

# 253
  • Варна
за потенето Моят син се потеше много по главичката докато сучеше, нямаше рахит. Сега се поти дори и в най-големия студ докато заспива.

за акането Както пълнеше памперса на вско ядене, така не е акала от оня ден. Но пък тя е само на кърма и не се притеснявам, няма запек, т.е. не се напъва и не реве. И синчето имаше такъв период, акаше на няколко дни веднъж, но акото не беше твърдо и не го мъчеше.

за жегите внимавайте много да не ги претоплите. На нас дето бутаме количките може да ни е по-хладно, че все пак се усеща ветреца, а в количката става такава жега. Аз пробвах да си пъхна главата вътре  Grinning и ми се видя доста топло.

# 254
добро утро мили мами на мен тази нощ нещо не ми се спеше и в 4 часа свалях детски песнички от ето тук- http://deca.djpacolya.com/detski_!pesni.htm и да ви кажа че вече ги пробвах за приспиване и деистват-оставих го в леглото пуснах ги е от време на време триабва и аз да приграсям макар и фалшиво,но предполагам че за него сега няма по хубав звук от гласа на мама,желаещите да пробват,успех

Общи условия

Активация на акаунт