Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 2

• 27 075
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
Всъщност какво искате да строите там?За калкана е ясно , но не разбрах 2/3 какво означа - две трети или два,три метра? Ако е на 3 метра от къщата , а не от границата на парцела , те май не са спазили отстоянията.Мнението ми е , че няма да се съгласят да направите калкан с двора на тяхната нова къща. И пак - какво ще строите?

# 121
Намеренията ни са да строим къща  около 40 кв. по възможност на 2 етажа . Да тяхната къща е на 2/3 метра от керпичената къща а оградата им е залепена за керпичената къща.

# 122
Simple Smile 2/3 означава две трети , а 2-3 е два,три метра.Но да разбирам че е на 3 метра.Честното ми мнение е - изобщо не купувайте мястото!Прекалено малко е , а около вас са надвиснали постройки.Няма да имате простор и свобода.Но както си решите!  Peace След като оградата е залепена за къщата , а тяхната е на 3 метра на вътре , то тогава и вие ще трябва да се дръпнета на 3 метра от оградата.

# 123
Simple Smile 2/3 означава две трети , а 2-3 е два,три метра.
Е да де но такова понятие две трети метра не сам чувала даже немога и да си го представя колко е за това реших че и така ще се разбере Laughing но както и да е разврахме се  МЕРСИ за отговора  bouquet

# 124
А бе знаех си , че е 3 метра ,но да попитам все пак!  Joy Иначе 2/3 от метъра са 66,66 в период сантиметра или 67 см.  Joy Joy Joy Ще ми бъде интересно какво сте решили , както и да видя снимки , ако направите.   bouquet

# 125
  • в моя свят на мир и любов
Florina,

Трябва да се споразумеете да строите на калкан с другата къща.
Все пак 40кв.на етаж не са така много, както изглеждат. На всеки етаж трябва да се отдели място за баня и тоалетна, място за вътрешно стълбище и т.н.
Освен това предполагам, че дворното място не е самостоятелно, а в идеални части. Дори за София минималният самостоятелен парцел е около 300м./не съм много сигурна всъщност, но в никакъв случай не е 100кв./

Що се отнася до отстоянията и всички други изисквания - пише ги в Закона за устройство на територията, и в една наредба към него.

Аз пък искам да си разширя терасите към вътрешния двор с 2-3метра, а не виждам как мога да получа разрешения за това.

ПП: Сега прочетох отново поста на Florina. Всъщност съседите са спазили отстоянието от 3м.Същото отстояние трябва да спазите и вие при строежа на нова къща - общо да стане 6м.
Общо взето, парцела ако не го дават без пари, не си струва.

# 126
  • Пловдив
alessina , цената на тухлите която ми написа за какво количество е?
         Извинявай, Диди за късния отговор. Нямах нет. Цената е за 1брой, но размерът и е колкото 3 тройни тухли /250х375х238/. Пък и са истинска керамика, без примеси.
http://www.wienerberger.bg/servlet/Satellite?pagename=Wienerberg … ;sl=wb_bg_home_bg

# 127
Florina,

ПП: Сега прочетох отново поста на Florina. Всъщност съседите са спазили отстоянието от 3м.Същото отстояние трябва да спазите и вие при строежа на нова къща - общо да стане 6м.
Общо взето, парцела ако не го дават без пари, не си струва.

Ох  направо ме отказахте, наистина май няма смисъл. Иначе мястото е много хубаво в едно село в  средна гора е. А също така има чудесен изглед към балкана ,но за съжаление е прекалено малко щом ще трябва да се отстъпва от съседите ,май ще търсим нещо по -голямо
Ще продължавам да ви следя

# 128
Florina , в кое село е!А пък мястото наистина е мъничко и особено като е заобиколено от сгради.Ще намерите по-хубаво!  Peace

# 129
 Село Розовец . На 50 км от Пловдив е. Много ни допадна природата там ,но ще търсим нещо по- голямо . Ако някой продава нещо в околноста да свирка newsm53

# 130
 Simple Smile На снаха ми родителите са от Розовец .Имат апартамент в Тракия , но в момента живеят там.И аз съм ходила.  Simple Smile

# 131
  • густо майна Филибето
Мястото трябва да е много изгодно, щом сте се замислили за 100 квадрата на село. Аз на село не бих купила по-малко от декар-два. Ако махнеш по три метра само от съседите, без да отстъпваш от улицата, май ще имаш 50 квадрата къща и никакъв двор. Видях, че искате 40кв.м. на 2 етажа - от стълбището губиш  най-малко 8кв.м. от общата площ, ще имаш повече бетон и армировка, заради плочата на втория етаж, според мен изобщо не си струва.

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 01:21 от ljuboznatelna

# 132
Момичета , какво става?Да не сте хванали всички лопатите за първа копка или да редите последните керемиди на покрива?  Joy

# 133
  • Варна
 smile3532
Е, аз да се похваля, трасирахме мястото и се оказа, че комшията не е хапнал много. Ще се разберем уж.
Обаче се оказа, че правят регулация на района (или поне така казват в кметството) и докато не излезе рег. план не разрешават плътна ограда, а само преместваема.  #Cussing out 

# 134
 Yee , оградата може и последна , през това време ще наваксвате със строежа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт