Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 2

• 26 145
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
  • София
   Хайде и аз да се запиша, с удоволствие изчетох всичко в новата темичка. Иначе аз още съм на етап убеждаване на половинката и търсене на парцел. Но имам напредък  Simple Smile

# 211
  • Там където е семейството ми
Значи , всъщност апартамент.Може и да покажеш снимки !  Peace
Нямахме място да направим двете неща поотделно.Много я мислехме и къдрихме и стигнахме до това решение във крайна сметка.Излизам от едната врата и отивам на работа,като минавам през другата врата до нея.Доволна съм в сравнение със панелната кутийка където съм сега там е направо разкош,широко и просторно.Дворът си е само за нас,любимо място на децата.Обещала съм им след като вкарам в ред всичко горе да им направя двора приказно местенце само за тях,но това ще стане след време. Stop
Утре ща сложа снимки и от вътре как изглежда,въпреки,че все още няма мебели,чакам ги до края на седмицата.

# 212
Anneese  ,направо ти завиждам за замаските,
от една седмица ги плануване и все нещо излиза,сега крайният срок е понеделник,
чакам го и жичкаджията,такова мотане падна с тия кабели,да не говоря,че дограмата ми се бави вече 10 дена,над срока.
Относно двора,поне това което ни казаха,е че след като приключат,ще го изравнят и ще го насипат с хумус/не съм много сигурна дали така се пише/,ама да видиме дали така ще стане.
А след като изпръскат с машината какво мислиш да слагаш отгоре?

Само едно не разбрах, защо бързате да слагате дограмата, а не оставите стените и подовете хубаво да изсъхнат? Има вода, която трябва да излезе и ще стане по бавно и рисковано с дограмата. Сега е лято оставете 1 месец поне. После ще има мухъл и всичките боите и мазилки ще трябва да се правят на ново.

За насипването на двора - правилно са ти казали. Трябва да се насипе с хумус за да може изобщо нещо да засееш после. Ние сме намерили вече почва, но чакаме да свършат вътре мазилките (това ще е другата седмица и започваме да оправяме пътеките, площадките и мястото за барбекюто. Ще се лее още бетон. Когато стане това идват и окончателно насипват терена. Някъде трябва да вмъкнем и оградата защото още не сме правили никаква.

След мазилките ще слагаме дограмите и външната изолация (това чак към края на Август началото на септември), первазите (външни) и започваме да боядисваме вътре. Всички тавани (с малки изключения) са окачени. Стените за начало ще са само с латекс защото детските фулмастри седят еднакво хубаво и на венецианска мазилка и на обикновен латекс. Малката е на 4 години и така или иначе ще се правят след 2 години реформи, тогава ще се пребоядисва на ново. Вътрешните стълби (те са в хола) ще са с гранитогрес, както и кухненската част и част от коридора. На всякъде е паркет. Исках дърво и уют.
В общи линии правим нещата за да станат по-бързо. Както написах по горе, след Септември няма къде да живеем. Свършва ни договора за наем, а хазяйката иска да се нанесе да живее в апартамента. Не ми се изнася цяла къща за 2-3 месеца и после на ново пак. За това е цялото бързане.
Сега покрай всичко това сме подали документи за вписване в кадастъра, за ограда, за газифициране, за придобиване на собственост върху имота. Всичко трябва да излезе след 1 месец. И се надявам това да е края на ежедневното ми присъствие в общината.
Ами това е моя рапорт до момента.
Както казах, снимки - след като измажем и стените.
успех на всички Simple Smile

# 213
Anneese, разбирам те напълно, спокойно, вярвам че ще успеете.
Ивка 10, много се радвам за скорошното ви нанасяне в новия дом. Браво на вас Peace
За влагата, обезвлажнителите вършат чудесна работа. Не успях да намеря едно мнение от преди 2-3 г, но там Meduni споделяше че за 2-3 седмици са събрали много вода и въздуха в къщата се е променил, така че спокойно да се нанесат.
При нас вчера изляха последния горен пласт на основата и ще почват зидарията.

# 214
  • густо майна Филибето
Anneese , извинявам се, че не съм разбрала Blush
Справили сте се наистина страшно бързо, поздравления  bouquet  Пожелавам ви през септември да сте в новата къща!
Ние направихме грешката да насипем 40см , но с изкопна пръст, тук таме при ровенето на каналите излезе и хумуса, но общо взето сме на неплодородна почва. Засадихме много растения, сложихме им оборска тор, засега които са се хванали се развиват много добре. Особено добре се развиват плевелите, направо невероятно Laughing

# 215
Чета , че си говорите за почви. Живот и здраве , когато започнем ,кака ви ще се командирова на обекта и горния слой от почвата на мястото , ще бъде складиран на отделна купчина.После да си копаят както искат.  Peace

# 216
Особено добре се развиват плевелите, направо невероятно Laughing

хахах и при нас е така. В единия край имам коприва да нахраня със супа цял римски легион. Сега съм намислила като изразвнят терена да изсипя един камион химия върху почвата, а дано да умрат гадините. Инъче открихме първия домашен любимец - хубава къртица, която си рови на всякъде.

Не съм много по китките и цветенцата, но взе да ме гризе градинарската истерия и сега се замислям къде какво да посадя. Чета темата за градините и изпадам в истински потрес как може нищо от това, която се пише там да не го разбирам. Сраам  Embarassed

Но ще се уча!

Хайде и аз да се запиша, с удоволствие изчетох всичко в новата темичка. Иначе аз още съм на етап убеждаване на половинката и търсене на парцел. Но имам напредък  Simple Smile

Стискам палци да успееш в убеждаването. Струва си!

# 217
Anneese бързам със замаските защото аз трябва да освободя апартамента в който живеем до юли,ясно е че е абсурд да се нанесеме дотогава,но до септември,до започване на новата учебна тодина е просто задължително.Относно дограмата,тези които ще ни правят стените ни казаха,че ще е по добре първо тя да се сложи и после те да пръскат,иначе ако се направи обратното,пак ще има разбиване на стените и пак ще трябва да се пръска.Другото което е искаше ми се да я затвориме ,да сложиме сот,да я обезопасиме по бързо за да може част от багажите,които няма да се ползват в момента да се карат направо там.Лудницата е пълна.
Газифицирането при нас ще стане по бавто,до година трябва да ни включат,иначе цялата къща е захранена,на първо време ще сме с тези голямите бутилки,мисля че са комплект от 8.
Ми горе долу това е .
Успех на всички

# 218
Здравейте!
Няма да показвам планове.  CryНашият архитект отново си е оставил ръцете на проекта. По-добре е от миналия път, ама може ли пък въобще да не пипнеш детайлите?! (По принцип не псувам, ама тук ми се прищя). Единственото, което ще кажа е, че едно от покривчетата над прозорец влиза в съседно балконче и направо го прави неизползваемо.  ooooh!Да не говорим, че е направил само едната фасада на къщата, а от към входа и гаражите така и не получихме изглед. уффффф....
пак мислим за смяна на архитекта или пък да взема един химикал и да си го нарисувам върху неговото....вече не знам, какво да правя #Cussing out

# 219
  • Русе
chudovisteto,искам да те попитам как точно направихте подовете?Плоча,фибран...или как?

# 220
Момичета в апартамент с югоизточно изложение как бихте разположили стаите ... ????Къде трапезария, кухня.. спални и т.н.

# 221
chudovisteto,искам да те попитам как точно направихте подовете?Плоча,фибран...или как?

Знам, че въпроса не е към мен, но да кажа как ние ги направихме.
Първо прокарахме всички тръби (ВиК и ОиВ). После наредихме фибран и по-дебелата армираща мрежа. Над тях циментовите замазките. Когато започнем подовите настилки ще положим самонивелираща се замазка и върху нея ще се правят паркетите и теракота.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 222
  • Русе
Разбира се ,че си полезна!Просто прочетох,че hudovisteto е стигнала до там и за т
ова зададох въпроса.

# 223
Момичета в апартамент с югоизточно изложение как бихте разположили стаите ... ????Къде трапезария, кухня.. спални и т.н.

Аз не мога да те посъветвам , щото си ги подреждам според гледката.  Laughing

# 224
  • Балчик
Ето това успях да снимам. Не знам дали се вижда добре.

Това е първия етаж

А това е вторият

Общи условия

Активация на акаунт