Пролет пукна, хей! ФЕВРУАРЧЕТО лудей!

• 17 008
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
Честит Рожден Ден на Сузи, да расте весело и безгрижно дете!
Руми, пожелавам ти лека бременност и февруари да се похвалиш с ново бебче   bouquet
Слънчо, не си ли личи, че сме на плажа, щом ни няма във форума, ще ти пратя на лични телефона си  Hug

# 136
  • БГ
Rumyana, желая ти лека и изпъстрена само с положителни емоции бременност!!!   Heart Eyes Габи знае ли, че ще става кака, как реагира?

irinopolis, и ние поради същата причина отложихме поредната игла, Марти есента и зимата доста преболедува, иначе elix е права според възрастта и приемите, нещо от рода на: до 1 год. на 3 приема или след 1 год. само веднъж. Рая в кое село е, да не е в Узунджово, ей, ако е така, обадете се, работя на 2-3км от там!!!

ribkata, колко неприятно!?! Дано се справиш със самолечението и раната бързо зарасне! Имало ли е празник при баба по повод РД на Сузи, как е минал?

Хайде, чао и лек ден на всички!!!   bouquet

# 137
  • София
Руми - Страхотна новина! Желая лека и безпроблемна бременност, и едно сладко здраво бебче за рожденния ден на Габи!

stefaniika Рая на Узунджово беше миналия месец, и то само за уикендите. Сега е на селото на мъжа ми - до Лом. 

За странични реакции от ваксината питах, за да знам дали въобще да се наемам да й я сложим следващия месец, докато е при нас в София. Но май все пак ще я отложа, че програмата е сложна. Рая ще е с нас на Ахтопол от 4.07. до 14.07., после с нашите за 5 дена пак там от 25.07, и след това за 5 дена на планина. Дано не й се отрази зле морския климат, че нали повечето дечица изкарват разстройство и повръщане.

Атракция - ние миналия месец водихме Рая в зоопарка. Много й хареса. Но сега е много горещо, и не знам дали ще издържите една разходка там - макар, че има сенчести места  newsm78. А в Джъмбо аз лично още не съм ходила.

Рибката - много кофти случка с тази контузия. Бързо се оправяй, и успех на изпита в четвъртък.

# 138
Благодаря ви, момичета, много ви благодаря!!!!!  Heart Eyes Hug  Heart Eyes

Слънчо, и на твоята колежка – лека и безпроблемна бременност!!!!

Рибка, как е кракът ти?

Stefaniika, до колко Габи осъзнава какво се случва не зная, но й говорим, че ще си имаме бебе. Снощи и обяснявам, че сега е още много малко, скрито в корема на мама. При тези думи тя веднага си показа нейното коремче и каза, че и тя има бебе.  Joy После ми разголи корема и започна да го милва и прегръща.

Elix, усилено продължавате вие с обучението си по езда  Laughing

Irinopolis, страхотно лято се е заформило за Рая – на едното, на другото село, на море, планина...  Много впечатления ще насъбере...

# 139
Irinopolis, страхотно лято се е заформило за Рая – на едното, на другото село, на море, планина...  Много впечатления ще насъбере...
Да й пожелаем и мноооого здраве да събере и никога повече да не се плашим, че е болничка  Hug
Рибке, как си днес?
Аз да ви похваля Костаки (и да се оплача същевременно от него)!
Много е чувствителен - аз съм болна от 4дена, с гадна ангина, която чак сега затихва. Имам силни болки в гърлото и ушите, силно главоболие (чувствах се като в полусъзнание 3дена) и температура  38-39...
Малкият само обикаляше около мен и повтаряше:"Мамо болничка си, боли главичката тебе? Аз дода с тебе на докора" (ще дойде с мен на доктора  Heart Eyes)  Гали ме, целува ме "Да мине, мамо", аз пък с една маска на устата и носа, че не съм сигурна дали е заразно, той се опитва да ми я махне, за да ме целува по лицето, аз пък и спя с нея, изобщо...
Много умее да изразява как се чувства и всичко прави на място  Laughing "Мамо, топло ми е, махам блузата", "Мамо, джапанките са мокри, искам пантофите...не с мечо пантофите, искам пантофите на СпадАрмен  Laughing" "Мамо, студено ми е, дай жилетка", "Мамо, мръсни са краката, да ходиме в банята на душа", "Мамо, имам пясък в сандалите, чисти крачетата", ....когато нещо, което е поискал не го направя на момента, следва "Мамооооо, ВЕДНАГААААА"  Laughing
Инач пак е много ревлив (кога спира това реване, тези момчета са много трудни бееее), както не го биех и все му обяснявах, така и и за 5дена два пъти го бих  Tired Много ми е мъчно, даже на другия ден му се извинявах и му казвам "НА мама хубавото, красивото момче, тая лоша мама го наби вчера", а той миличкия ми вика "Не е лоша мама, Коко не слуша"  Sad
Обаче който ми каже, че от боя няма полза - греши! Повече не ми създава проблеми за това, за което го бих...
Ох, много ме боли, че си натупах детето, ама понякога само това му спира истерията...
Иначе мънинката е такова слънчице, много слушка и само се смее, а батито си го обожава  Heart Eyes Само му гука, пее, говори му "аууу, ооо, ееей, ееем, неее"  Joy Той пък едни целувки и прегръдки й дава - направо ме разтапят  Heart Eyes
Много съм озадачена - малкият говори на бебка на гръцки  Thinking
А татито ни го няма от две седмици и май още толкова ще липсва...Ама после ще имаме нова кола  Peace

# 140
Здравейте, милички!
Аз се позасрамих от собствената си безотговорност за раната и взех, че се обадих на един наш много близък приятел, той е доктор и беше по едно време и в спешното отделение. Взех си кислородна вода и йодасепт и поливам раната обилно с едното, като изсъхне слагам другото и така... Днес като че е по-добре крачето ми  Grinning , но не мога да стъпвам още  Rolling Eyes , опита се да отича вчера, но явно трябва постоянно да ми е повдигнат и да предотвратя този оток, защото след нощния сън ми е спаднал.

Айде стига за болести, настроението ми е като за трима  Laughing  Явно мисълта, че в края на седмицата ще си видя децата, ми повдига духа и ме изпълва с много обич и нежност  Heart Eyes

Руми, реакцията на Габи е повече от нормална и може би най-добрият вариант! Сузи правеше така с коремчето, но и голям интерес в мен разбуди фактът, че тя възприемаше бебето в коремчето ми отделно от самата мен - това е мама, а това е бебето. После като родих Сузи ежедневно имитираше раждане  hahaha - ляга на земята, свива крака в коленете и изпод блузата й се родило мечето  Laughing Знаеше всичко, то тогава даваха и Такъв е животът с ражданията на бебета, давах й да гледа, но с мярка /закривах очичките й на по-фрапантните моменти  Crazy /

Много се радвам, че повечето от вас ще почиват!  Hug На мен, пък, ми се работи и нямам търпение да почна Joy

Хубав и много весел ден на всички от мен!!!   bouquet

# 141
Руми, страхотна новина! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и здраво и красиво бебе!   bouquet
Олимпия, и Димитърко много лесно се разревава. Само да му кажа нещо по строго и веднага чупи устни,почва да му потреперва брадичката и надава вой  Laughing
А от няколко седмици как реве сутрин като го водя в яслата...преди сам бързаше, не можех да го настигна, а сега защо така плаче, вкопчва се в мен с рев и вика :"мамооо, мамоооо..." И като го питам "защо , бе мамо така плачеш?" ми казва, "защото мама я няма"...Обяснявам си го с това, че от 15.06. приеха 3 нови дечица, които още много плачат и сигурно гледа от тях и им подражава. Дано да е така, а да не е станало нещо, което да го плаши  Rolling Eyes

# 142
Олимпия, и Димитърко много лесно се разревава. Само да му кажа нещо по строго и веднага чупи устни,почва да му потреперва брадичката и надава вой  Laughing
Ооох, Дикси, да е само това...Аз рядко му говоря строго (знаете, че съм влюбена в сина си и ако мога и луната ще му сваля)...
Моят реве ЗА ВСИЧКО - със събуждането в 7часа започва "Мамоооооо, не искам в креватчетооооо,аааааааа!!!" Изваждам го от креватчето (той е предпазлив, и въпреки че може да излезе оттам - на горното ниво е, чака, за да не падне), почва "Искам в паркааааа, искам на въртележката, искааааааам, искааааам...:
Всяко обяснение от сорта "Спи ми се, остави ме" не се приема, започва да рита и да се тръшка, събужда малката и тя плачка от страх...Е, спряхме тръшкането и "Няма да спиш, мамо" с два яки шамара и сега сутрин тихо казва "Мамо, събудих се, спах добре  Joy"
Взимам го при мен и бебка в леглото да си доспя (силно казано, след 15мин и бебка става). Поне има мир.
Вечер заспиваме с него и беба на спалнята, после го местя (доброволно не влиза той в креватчето). Бебка само нощем спи при мен, през деня сама се приспива в креватчето  Heart Eyes
Изобщо много рев и много любов при нас  Laughing

# 143
Здравейте момичета, дойде време и аз да попиша, ако ме помните. Много съм несериозна, но съм доста заета напоследък. Работя и пушек се вдига, с нищо не успявам около мен. Къщата на вили и могили. Мъжете се хранят със сухоежбина. Сашо казва „идем на баба на супичка ”. Срам и порицание пред строя заслужавам.
Радвам се на хубавата новина- Руми, честита, лека и безпроблемна бременност ти пожелавам. Аз все още събирам смелост, но нещо не ми стиска.
Рибке, жалко за раната , но това е прекрасен повод да поработиш малко в „лежпром”. Приеми с усмивка раната и дано по-малко да те боли.
Олимпия, разсмя ме. Все едно Сашо гледам и той така ме утешава като съм болна или се ударя. Съжалявам, че не се видяхме в зоото.Ще се радвам да се запознаем.
Еликс, трагична новина, дано няма повече такива вести. Въпреки че подхождам подозрително към ваксините, Сашо е с комбинация от Пентаксим и Пневмо 23, които обхващат доста коки, което малко ме успокоява, но малко. Въпреки че, Бог да пази, както се казва.  Да са ни здрави децата.
Краси, успех и много клиенти с пълни джобове желая.
Атракция, и ние сме така. Аз ще почивам чак септември и не знам къде ще ходим, защото ще събираме парички за кола. За чужбина сега не мога да мечтая, макар че предпочитам морето в Гърция, вместо нашите строежи.Ей тъй до Солун на пясък ми се лежи някъде. Остава ми да се надявам на някоя командировка пак, макар че те не са почивка, а доста натоварващо занятие, но все пак разнообразие.
За всички пропуснати от мен празници и хубави новини: Честито!   newsm51

# 144
Да се врътна и аз в навалицата тук Simple Smile

Олимпия, Бужака също е супер грижовен и глезундрест, когато съм болна или когато реши   Heart Eyes  За креватчето- и дума да не става, снощи му махнах решетката, лежа там 5 мин  и дотърча. Гъчкаме се в жегата, та е чудо Simple Smile Иначе сега е в мрънкащ период-за абсолютно всичко.

Сега съм в мисия махане на дневен памперс, дано имам по-голяма успеваемост  Praynig

Гледам за ваксините, в "Часът на мама" - да ти настръхнат косите  Shocked

# 145
Ох, и аз го гледах предаването за ваксините. Позаинтересувах се, защото една колежка чака бебе скоро, а мъжът й твърдо заяви, че няма да слагат ваксини. Първата ми реакция беше да се възмутя, но после се замислих  Thinking  Все пак е важно наистина човек да има избор за това.

Малките сладурковци станаха много палави!  Heart Eyes

Моята Муцунка по едно време все ми повтаряше, че ми била в коремчето и била мнооого мъничка. Чудех се дали кака й нещо не е в центъра на нещата  Laughing  Иначе сега са в един етап на упорито налагане на мнение  Joy . Баба й само ми разказва как не могат да излязат на глава с Рони и била хитруша  Crazy  Отвреме навреме послъгва за белите, че кака й е виновна  Mr. Green Това се казва да ти сече пипето  hahaha

# 146
  • София
Кали заспа, аз посядам на компа докато е имам тази възможност. 
Гледам има движение , току виж сме изписали темата преди да дойде есента  Crazy

Олимпия, при вас е весело  Laughing Коко е много мил понякога, хубаво е , че осъзнава кога не е бил прав и си вади изводи. Преместването в креватчето и при нас е актуално, не иска да заспива в нейното креватче, а на спалнята.
Много целувки на малката красавица, и кога ще се организираме за среща, че да ни я покажеш  Hug

Руми, реакцията на Габи е страхотна, всичко вече разбират тия дребосъци бе. Браво! Grinning

Иринополис, присъединявам се към пожеланието на Руми и Олимпия, за прекрасно лято за Рая. Точно смяната на климата ще й укрепи имунната с-ма  Peace

Дикси,сигурно е така и наистина подражава на по-дребните. / А след отпадането на наште хора- хърватите и ние сме за Русия... вперед молодцы  Mr. Green/

Сашо казва „идем на баба на супичка ”. 
  Joy hahaha Joy уби мъ

Какво са давали за ваксините, отричат ли ги нещо?

# 147
 Не знам дали съм ви споменавала, но познавам лекари, които фалшифицират картоните на децата си, че уж са им слагали ваксини, а всъщност не са, просто защото без ваксини не ги взимат в училищата и детските градини. Това са лекари, които водят природосъобразен начин на живот, пият зелени водорасли и ала бала. Но от друга страна, ако ги няма тези ваксини, представяте ли си какви болести ще върлуват, ще мутират и т.н. Наистина не са най-безопасното нещо на света по-лошото е, че никой не ти обяснява, а направо дупчат детето и това е. Но пък колкото повече информация има за това, толкова повече родители протестират и не желаят да слагат ваксини на детето си, става и малко масова истерия по тоя повод.  Confused Аз лично за себе си не мога да преценя дали, ако имах възможност да не ги слагам, бих ги сложила. Затова и не съм сложила противоменингитната ваксина, за да не товаря излишно детския организъм, пък и тя ваксината нали не действала за най-опасната форма  newsm78 Недобрата информираност е по-лоша от липсата на информация  Rolling Eyes
Хармони, бивали видна кулинарка като теб да остави детоте гладно  Crazy
Да ви кажа, Мони също не заспива сам, а за да не го местя в креватчето, просто аз лягам в кошарата докато той заспи. Ще ме питате как се събираме, еми ние сме слабички  Wink
Хайде приятен слънчев ден   bouquet

# 148
Трябва да си сменя снимките на аватара и подписа, то лято моите деца в снега  Crazy

# 149
Страх ме е от ваксините, но ги слагам, защото пове4е ме е страх от полиомиелит, менингит, тетанус, дифтерит и т.н. Просто проу4вам и предпо4итам да платя за по-скъпи ваксини, но изпитани и прилагани пове4е от 5-10г.
противоменингитната на Сашо е в комплексната Пентаксим. Не слагам живи ваксини на детето. Освен БЦЖто. Но пък аз съм ве4ено колежаеща се хопохондри4ка и мога да стопя лагерите на всеки лекар, даже на нашата баба.

Сашо ве4ер иска заедно да гледаме ТВ в спалнята. Нанесъл се е при мен и сме изгонили таткото в хола. Като заспива ме целува и ми казва сериозно "Мамо, оби4ам те". Направо се размазвам и той злоупотребява с това, защото е голям манипулатор.

Пишка на гърне понякога, а след това казва - Аз съм добъЛ , пиках, дай ми бонбон4е.

Общи условия

Активация на акаунт