Пролет пукна, хей! ФЕВРУАРЧЕТО лудей!

• 17 000
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Тук съм, тук  Mr. Green  Брееей, дойде си петък... аз си ходя на лекции и вече ме тресе нервата за изпитите, ще имаме 1-2 седмици за подготовка, а моите амбиции са големи  Crazy   hahaha 
Сега съм в неплатен отпуск и не ме питайте как смогваме с парите  Sad  Но като съм решила, че ще се учи, няма връщане назад, все 1-2 месеца ще устискаме  ooooh!  Гледам и да не харча, правя си сандвичи вкъщи, а там само кафенце си купувам  Flutter  Добре че децата не са при нас, че направооо, а и си спестявам малко от домакинстването  Blush  Липсват ми ужасно, но гледам да се разсейвам с други неща, че иначе ще изпадна в душевна дупка и нищо няма да направя на изпитите. Имаме си бременна колежка и много й се радваме  Grinning

Това е от мен, а като гледам и в темичката няма скучаещи  Mr. Green  всеки с нещо се е заел  Hug

# 76
  • БГ
Ехооооооооо, след дълго отсъствие - ето ме и меннн!!!    Hug   Как сте мамета и пораснали дечица?!?   Heart Eyes  Май, всички сте футболни фенки и сте пред ТV-тата, а някой даже по стадионите?!?   Laughing  elix, благородно ви завиждам, а мъж ми още повече!!! Пожелавам ви да си изкарате чудесно иии чакаме много снимки!!!

Ние в общи линии сме добре. Миналата седмица Марти не беше на ясла, имаше Т и остана в къщи, бабите се редуваха и спасиха положението. Тази седмица беше ОК и си беше на ясла. Аз работя на пълни обороти и колкото и да съм организирана времето не ми стига. Този уикенд, от почти два месеца насам, ни е първият, в който няма никъде да пътуваме и не чакаме гости!!! Искрено се надявам утре да е моят ден за почивка и да го оползотворя само затова!!!   Praynig

Atrakcia, чудесна новина, леко бременеене на бъдещото мамче!!!

Rumyana, албумчетата ти са страхотни, дано бабите ги оценят подобаващо, аз лично, много си падам по нещица ръчна изработка.   Peace

krasykm06, ако не забегнете на някъде през август, може пак да се видим?!  Flutter 

ribkata, с последния си постинг ме върна в студентските ми години, трудничко се преживяваше, но и хубави моменти не ни липсваха...

mama nina, мислено съм с вас, надявам се много скоро да влезете в ритъм и затрудненията ви да останат далечен спомен. Много прегръдки и целувки от нас за всички вас!!!

Леле, улях се, желая ви приятен уикенд!!!     bouquet

# 77
  • София
Привет, банда!

Нещо темата хич не върви. То лятото ще дойде, ние още за пролет пишем в заглавието  Flushed

В четвъртък с Рая бяхме на рожден ден в клуб "Мики Маус 3". Изкарахме си екстра. Личи си, че беше парти на по - голямо дете. Имаше дискотека, рисуване върху лицето, танци...Освен Рая само още едно момиченце беше по - малко. И естествено, Рая беше на седмото небе, че имаше каки, които да й обръщат внимание. Имам доста снимки, но този месец си пуснах интернета на по - ниска тарифа и нямам нерви да качвам снимки.
 Вчера пък ходихме в зоопарка - и въпреки леко дъждовното време си прекарахме екстра. Постоянно се оглеждах да не би да видя някоя мама от темата, но не. Или пък толкова съм и гледала  Stuck Out Tongue Winking Eye
 В края на другата седмица ще закараме Рая на селото на мъжа ми, Сега тук е прабаба й /тя е на 69 год/ да я гледа. Разбират се добре.

ribkata - ти в ТУ ли учеше? Ако още си на лекции и имаш свободно време може да се видим на едно кафе - аз работя в МГУ.

Мама Нина - тъжно ми е, като чета постовете ти. Много Ви е трудно, но всички стискаме палци скоро нещата да тръгнат по - добре. Сигурна съм, че дори и да пратиш Лъчко на градина той ще се справи добре там.

Атракция - честито на бъдещата майка. Бужи ще е един щастлив батко.

# 78
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Grinning

Напоследък нямам кеф да пиша и само чета, наистина обаче темата хич не върви   Rolling Eyes

Ние в неделя сме кръстници, ще идва зълва ми от Германия, с мъжа си Штефан и ние ще кръщаваме бебето Александър. Цяла събота обикалях за дрехи, да има време да ги изпера и приготвя за събитието. Голям зор видях, забравила съм какво е това бебе  Laughing Все гледам ризки, дънки за деца на 1 год., после се сещам, че то е на 5 месеца  ooooh! От друга страна зълва ми съвсем ми взе акъла с размерите, които даде (68 см), навсякъде ми казват, че не може да бъде толкова, това било за 6 месечно бебе. Накрая купихме 3 комплекта, да видим с какво ще го облечем накрая.
Понеже няма време, те си идват в петък, ни помолиха да си харесаме нещо за подарък. Та още една грижа на главата. Вчера тръгнахме да обикаляме, ама излезе буря и айде обратно, нищо не видяхме.
В събота бяхме семейно на фризьор - постригахме таткото и Румяна. Руми тръгна с голям мерак да се постригва, ама като влезнахме в салона и даде назад. Голям зор беше да я убедя, добре, че фризьорката ми помогна, изкара една детска книжка и докато й разказваше приказката, набързо я подстрига, ей така на сухо. Ама добре стана, аз съм доволна Simple Smile
Рибче, успех на изпитите!
Атракция, честито! Хубаво е да си леля, само Бужи да не почне да ревнува Wink
Мама Нина, много ви е трудно на всички там Sad Сигурна съм обаче, че след година, две няма да ви се връща.

Айде стига толкова, че ще стана досадна...
Лек ден на всички!

# 79
Ей ме  и мен Simple Smile
Бужи е с гаден ентероколит-лятното вирусче не го подмина. Нощес ни побърка-39,7 не спадаше 2-3 часа. Сега пак има, но слаба, дано не вдига пак толкова  Praynig

Мерси на всички за честитките за бъдещото бебе   bouquet

# 80
Атракция, стига вече с тия болести. Хайде бързо да се оправяте  Hug
Рибче, измъчи се ти с това учене на "дърти" години дет се вика, стискам палци.
Стефи, тука сме септември се очертава да ни няма, но през август на сто процента. Ще ви чакаме  Hug Тонито е много несериозна с писането, но иначе чете редовно, мисля че не са измислили нищо за август, за сега.  Wink
Купих си очила от Ла Редут и Мони им видя сметката  Sad
Днес отворих новия магазин, стискайте палци да потръгне  Party
Хайде лека вечер!   bouquet

# 81
Здравейте!
Трудно върви темата, мамите, които пишем тук вече се броим на пръсти. Разбираемо е - децата направиха 2год. и всички тръгнаха на работа, пък и в сравнение с първите месеци изпълнени с въпроси, несигурност и нови събития, сега времето тече много по-спокойно.
Аз вчера се занимавах с някои административни въпроси и днес ще е същото тичане. Оставям след обяд Калоян да спи и Мими го пази. Направо се побърквам  #Crazy Вчера една съседка звъняла на вратата да иска стълба за ремонта им и го събудила  Confused Докъто се прибера беше изпишкан и нахранен. Справя се каката с всичко, освен когата Калоян се заинати за нещо... Като чета Ники на Мама Нина колко много помага, а те са с Мими на една възраст, си казвам, че трябва да и имам повече доверие... newsm78 ама все пак си е дете още. Ох, стига съм досаждала...
Кое време стана, а Калоян още спи  Shocked Има ли други дечица като него дето си поспиват до късно? Снощи си легна към 22,00. Голям смях пада в банята с тати. Къпят се по мъжки, пръскат се гъделичкат се... hahaha и докъто се оправят то станало късно. Мога вече да кажа, че моя Пухчо проговори. Повтаря всичко, което му кажеш, навързва по три думички в смислено изречение. Е, понякога бърка словореда "Тати гуша искам", но си му разбирам. Говори с бабите по телефона и скайпа, отговаря на въпроси, има си любими реклами и реплики и ги повтаря.
Я да ви питам, от кой тип столчета за автомобил ползвате/с колани, без колани, с регулиращо се гръбче или без, от 9 до 18 или от 9 до 36/. Ние като купувахме нашето на Бертони от 9 до 18 ни казаха, че може да се ползва до 4год. Е, да ама преди няколко дни като гледахме с тати колко е пораснал малчо и как му окъсяват панталонките и решихме да го претеглим. 18,250кг. Е, то е ясно, че ще трябва да купуваме друго столче, ако не тази година, то другата задължително, но ние си пътуваме доста и Калоян редовно си спи в движение. Следващия клас до 27 или до 36кг. май нямат възможност за регулиране на гръбчето в по - полегнало положение. Не съм обикаляла магазините, но от това, което видях в нета, за някои модели пише, че се регулира облегалката и расте с детето/разширява се и се удължава/. Ако някоя от вас ползва столче в по-широкия клас от 9 до 36 нека ми даде съвет  Praynig

# 82
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Grinning
Днес черпя с кекс и кафенце

Цяла нощ не можах да спя без да има някаква причина. Сутринта се събудих сигурно за 15-ти път и поглеждам часовника - 6:30, викам си ще ставам (по принцип спя до 7:30). Правя си кафенце и по едно време поглеждам часовника на микровълновата, то било 5:40  Crazy Та врътнах един кекс. Днес денят ми ще е дълъг... Whistling

Малката стана към 8 часа, за първи път се събуди опикана. И явно се е напишкала през нощта, защото си напълни гърнето  Thinking Сега си мисля, че нещо инстинктивно ме е карало да не спя, ама защо ли не отидох да я видя  ooooh!

Мамо Ели, блазе ти, че Коки спи до толкова късно. Малката по-късно от 8 никога не е ставала. А за столчето, нашето е на Бертони, пак от 9-18 кг и последно като мерих Румяна беше 12 кг, така че не се притеснявам още. Освен това има възможност коланите да се сложат по-нагоре, нашите още са си в начално положение. Така че не съм се замисляла. Имаше нещо като допълнителни възглавнички, които махнахме. Минава леко в легнало положение, ама разликата е толкова малка между двете позиции, че дори не я забелязвам. Тогава искахме да купим по-голямото до 36 кг, но нямаше в момента в магазина и решихме да не чакаме. Разгледай, ето тук има модели с кратко описание, поне ще те ориентира http://www.chipolino.com/catalog.php?lang=bg&category=166&type=1

Краси, съжалявам за очилата ти. Аз моите си ги крия, но на Румито купихме слънчеви очила, не са евтини, към 16 лв бяха и се притеснявам, че до морето ще ги счупи или най-малкото ще ги надраска и тогава няма файда от УВ защитата.

Айде лек ден от мен и приятни разходки на всички!

# 83
Здравейте,банда! Laughing Аз наистина съм несериозна с писането,но с четенето не.И Чечо от снощи е с Т 38,2 Cry.Нашият тати вчера беше рожденик и вечерта бяхме на дискотека да празнуваме.като се прибрахме тази сутрин и свекито направо ни зарадва като ни съобщи новината за Т. ShockedИзтрезнях на момента.Интересното е че е само Т  newsm78 педито неможа да каже нищо конкретно,но веднага да сме пиели АБ. Close Аз естествено не се съгласих и сега го лекуваме с хомеопатия и да видим дали ще ни се размине.тази седмица няма да е на ясла за което е много щастлив.Хич не му се ходи там,понеже е най буйния в групата и непрекъснато е наказан.Сега му дадох ефералган и ги изпратих с татко му на разходка.да ви се похвалим от един месец  близо вече сме без памперс Joy без спането.посред нощ ставаме да пишаме,защото си казва.Много съм щастлива,че така бързо стана.
Краси,не се ядосвай други ще си поръчаш. Grinning
Аз нямам нищо против който идва на сам от вас да свирка за среща.Ще се радваме с Чечо да се запознаем или да се видим отново с някои от вас.
Рибката,успех с изпитите. Hug
Кати,кекса ти е разкошен.Дай рецептата насам и аз да го направя. Laughing

# 84
Zdraveite,mami i ot men.Nie sme dobre,rabotim i se vartim v smeni za gledaneto na Luchko.Minalata sabota moq brat se ojeni,nie gledahme svatbata online,prisastvahme ot 10000km. razstoqnie.Svatbata minala chudesno,brat mi beshe mnogo hubav,e i snaha mi,izglejdaha strahotno,jalko che ne bqhme i nie na svatbata.Sega chakat bebence.kam kraq na septemvri shte stavam lelq za 3 pat(sestra mi ima 2 dechica),bebeto shte e momchence.Izpratih po maika mi dosta podaraci i kato che li sam znaela,kupuvah gi v sinq gama.
Pri nas neshtata sa edni i sashti,rabota ,razhodki i igri po parkovete.Kachila sam v albumcheto malko snimki ot ejednevieto na Lucheto.Sled nqkoi den ,shte sloja i snimki ot svatbata na brat mi.
Pozdravi i celuvki ot goreshtiq New York.

# 85
Привет, мами!
Не съм писала много отдавна, но ни се скапва втора видео карта за една година  ooooh! и компа беше на ремонт...
Ние сме добре - Пепи е във ваканция от 24-ти май, а Марти си ходи на ясла. Беше болен 2 пъти (първо явно алергия, а после гаден вирус с Т, повръщане и разстройство). Когато и двамата са заедно ме побъркват - ревност ли е, характери ли ...., но все някой реве, пищи, дразнат се един друг и в нас е голяма лудница. Стига да поиска Пепи е много добър - играе си с Марти, помага, подрежда, пише по математика и български само за удоволствие, но когато не иска да е добър - равен няма. Марти не говори - има няколко думи в речника, но всичко му разбирам  Laughing
Ние заминаваме на море след 10 дена - днес купих бански и кърпи за плаж. Остава ми само плажното масло и сме ОК.
Мама Нина, честито на брат ти - много да се обичат и да гушкат здраво бебенце септември!
Всяко начало е трудно и е нормално да се чувствате така, но след време ще сте забравили, че сте се притеснявали толкова. А Лъчко според мен най-бързо ще научи езика (най-малко думи му трябват на него, за да се изразява  Joy)
Ели, не се спряхте вие еййййй - завиждам ви благородно - да си изкарате страхотно хубава и пълноценна почивка!
Атракция, честито за дългоочакваното събитие - дано всичко е наред този път и да имаш прекрасен племенник или племенница (а може и близнаци)  Hug

Вчера една циганка ме спря на улицата и като започна да ми нарежда (а аз се дърпам през цялото време, но тя след мен) , че ме чакал мъж, голямо щастие ме чакало, щяла съм да се оженя  Joy .......и да имам близнета  hahaha

# 86
Добро утро  Hug
 Да да м отчет - Бужи изкара 3в1-ентеровирус, гнойна ангина и бронхит. Голям кошмар беше, 3 сни с 39,5-7  Tired Съсипа се,милото. Сега продължаваме с Клацида, дано се възстанови бързо  Praynig

Хубав ден и да сте здрави  Grinning

# 87
Трудно върви темата, мамите, които пишем тук вече се броим на пръсти. Разбираемо е - децата направиха 2год. и всички тръгнаха на работа, пък и в сравнение с първите месеци изпълнени с въпроси, несигурност и нови събития, сега времето тече много по-спокойно.

Да, наистина е така и е много тъжно....... Като си спомня, че точно след като се родиха децата, винаги докото публикувам отговор, ми даваше съобщение, че и някой друг е писал-направо пишехме една върху друга  Laughing  А сега..... Добре, че малко по-новите мами пишат, че от старите мами почти никой не го прави вече  Sad

Атракция, ужасно съжалявам за Бужи. Да им се невидяло и болестите  #2gunfire

Мама-ели
, нашето столче е с регулиращо се гръбче, но си стои като паметник. Ивана седеше и спеше в него от 6м до 1г и от тогава край - не го иска и това е. Все едно я връзваме в окови - дърпа се, реве, няма оправяне. Затова престанахме да го ползваме, а си е чисто ново.......

Скъпата, и ние след 2 седмици отиваме на море. Вие къде ще сте? Ние на Обзор. Решили сме на 29.06. да кръстим Ивана и вечерта направо да отпрашим към морето  Grinning

Тони ( а и другите мами от Варна), ако идваме на разходка из Варна, ще звъннем да се видим и запознаем на живо. Ще ни бъде приятно  Hug

Весела нова седмица на всички   bouquet

# 88
  • София, България
Ехоооо, не съм писала и не съм ви чела отдавна! Искам само да се запиша, и после се връщам да чета какво е станало, докато нямах време да влизам в нета! Ще ви пиша после по-подробно и с нас какво става, ходихме на море в Турция, тръгнахме на ясла, кръщавахме едно бебе .... ще ви разправям .....

Само да ви кажа, че се оказа, че със Скъпата сме били колежки, още преди да се родят децата  Joy Сигурно сме се и виждали, но не се помним ... Бяхме на един купон от работата сега през уикенда, много хубаво изкарахме и там се засякохме, добре, че се видяхме на февруарския рожден ден, че иначе сигурно хич и нямаше да разберем, че сме колежки  Joy голям смях ... колко е малък светът!

# 89
Ако има приз за най-нередовен в темата го грабвам  Grinning

Попрехвърлих малко и е ред да честитя новите бебета, да са ви живи и здрави!   bouquet
Честито и на очакващите, лека и безпроблемна бременност ви желая!  Hug

Моите планове за бебеправене са за след като мине лятото, може и след Коледа  Whistling

еlix, някой мач няма ли да гледате на живо? Да пуснеш снимки от Пратера  Grinning

Митко е на ясла, аз на работа, нищо интересно...чакам да дойде времето за море  Sunglasses Ще заведем Мити за седмица с още 5 деца на неговата възраст  Crazy После заслужено ще отидем същата компания още седмица без децата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт