Мамо, през СЕПТЕМВРИ ида, не бъди нетърпелива

• 14 620
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Аз искам да поговорим повече за кърменето- темата е интересна и много полезна.
Първото дете родих със секцио, но ми го дадоха веднага още на операционната маса и ни изкараха заедно и не са ми го вземали нито за минута, което в Бг не може да стане за съжаление.
Та аз я сложих на гърда почти веднага след като ме изнесоха от операционната, но тя като, че ли нямаше смукателен рефлекс.
Бутах и зърното в устата тя въобще не засукваше.
Така 2 дни и после избягах от болницата...
До 50 ден не съм давала нито вода нито АМ, кърмех я почти постоянно не на повикване ами,, то почти не слизаше от гърдата ми, но се лигавеше някак си не сучеше силно, а вяло и много отслабна.
Стана страшна само кожа и кости, а се роди 3850 с големи хубави бузи.
Тогава живеехме в Египет и там е съвсем естествено бебетата да се кърмят до около 2 години, захранват се по късно и всичко си е по- естествено без много тревоги и т.н., но дори и египетските мами забелязаха, че на мен ми липсва кърма.
На 50 дни си дойдохме в Бг и на консултацията лекарката каза, че млякото ми е недостатъчно и предложи да дохранвам с АМ.
Аз бях много изтормозена и се чувствах като загубила битката, но тревогата ми за бебето беше голяма и започнахме дохранване.
Девойката качи бързо килограми и дори беше на диета по едно време.
Кърмеше редовно до 3 месеца, но и омръзна защото шишето е по лесно и след това започна да разрежда и на 5 месеца вече искаше само шише...
Второто бебе се роди 4950, имаше много силен смукателен рефлекс и още в началото много се сърдеше когато кърмата свършва.
Наложи се да мине на АМ заради няколко серии антибиотици, които се наложи да приема заради пневмония и няколко бронхита...
Аз през цялото време се цедях, но кърмата ми беше много малко и това ме тревожеше.
Отново се чувствах виновна, толкова много ми харесваше да кърмя бебето си.
Сега поглъщам всяка нова информация с интерес, но никъде не пише за проблем да "нямаш достатъчно кърма".
Не се притеснявам за водата, логично е бебето да не смуче достатъчно ако коремчето е пълно с вода, не се тревожа за това, че ще иска да кърми през 1 час например, дори през ноща.
Първият път детето  живееше на гърдата ми долу горе.
Тревожи ме липсата на кърма.
Четох за лактацията и как да коригираш количеството на кърмата, но се тревожа, че вече всичко съм опитала и нямаше особен резултат.
Възможно ли е да съм здрава, да съм категорично за кърменето, да съм готова на всичко и да не мога да кърмя достатъчно количествено и качествено?
И защо не можах да се преборя и двата пъти?

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 19:15 от Mariam777

# 196
Привет мами и от мен.
Благодаря  HugВи много за всички пожелания по случай рождения пи ден. Нека и на вас се случват само хубави неща и всички да си имаме на есен здрави бебенца.
Съжалявам, че чак сега пиша, но вчера вечерта тъкмо почнах и ми си скапа нетар пък днес бяхме мялка извън София. А самият рожден ден беше натоварен и с дълго празнуване до към 6 часа на другата сутрин. Първо имаще кръчма до късно, след това караоки бар и докато се приберем взе, че се съмна. Дано само бебето да не сме му надули главата и да се е уморило. Ама четох, че било хубаво да му се пуска музика  Joy
Аз съм решила да си правя това изследване за диабет, макар че досега не са намирали ниищо в кръвта ми. Нямям представа как протича, само ми казаха сутринта да дойда и, че е 1 час. Но аз ще го правя в Германия, така че не знам тук къде правят. аз не знам защо реших да го правя. То не го и плаща касата, ама така за сигурност. Пък нали не е вредно. Пък аз обичам да си похапвам сладко и не ща да си докарам някой диабет през бремеността.
Sheila на теб леко патуване и приятно изкарване в Европата. ного ще ми е интересно как ще ти се струва всичко тук сллед като не си си била 6 години. На мен за 5 месеца ми се струва, че в София е станало още по голяма лудница, пък камо ли за 6 години.
 welcome на всички нови мами. Леко бременеене в оставащите месеци. И аз не съм от най-редовните писачки, но пък чета всичко.
Гледам вече взе да се изравнява почти броят на момите и мъжете. Е не съвсем, ама не е така врапираща разликата като в началото.
Хайде от мен приятна вечер. Днес е много хубаво влемито. Исками се все така за ел Приятна вечер

# 197
Добре дошла на бони7777  bouquet
Шийла-готова ли си вече за пътуването Wink  Heart Eyes
Мариам-аз имах същият проблем със сина ми...колкото и да се цедях нямаше и нямаше......Дано този път имаме късмет Peace
Петка- Peaceнищо му няма на бебнце от дългият купон PartyПоне се е забавлявало и то Laughing

# 198
Уанде дано!
Може пък като сме по узрели и сега сме по спокойни да кърмим дълго и безпроблемно Peace
piaf, първият път бях при гинеколожка, която беше много заета и все намръщена, не обясняваше нищо и при желанието ми да се образовам по някоя тема ме срязваше жестоко.
Сега съм много доволна защото на всяка ЖК ме мерят, теглят, ходя си с лист с въпроси, на които доки ми отговаря с усмивка и с ухота, гледа ме на УЗ всеки път и мери бедро, главичка, дава ми снимки и ме вика поне един път в месеца ако нямам някакви оплаквания.
До сега не съм плащала каквото и да е- всичко по здравната каса, пуска ми всички изследвания и ми дава направления за какво ли не само да подуши проблем.
Явно си е до лекаря.
Мойта доки е страхотна да е жива и здрава Peace

# 199
Mariam777, ти сигурно си при тази в Каргона, нали?
Аз съм при една в поликлиниката, всичко ми прави както и при теб, явно обаче ехографа там е стар и не мери бедро и главичка... и аз не знам. А за въпросите, ами то трябва да знаеш какви въпроси да зададеш понякога, така че самообразование и ровене тук там... съдба, в БГ за всяко нещо е така...  Grinning става ми смешно, ама се сещам като ми дойдат майстори у дома, какво проучване пада, не знаеш ли малко от малко поне, си за никъде.

А това с кърменето ме хвърляте в ужас, какви дискусии, какво чудо. Уж толкова естествено и лесно, а такова обговаряне, защо така? Аз както съм с проблемни зърна и си мислих, че ще се оправя все някак, сега тотално ще ме изплашите... newsm78 #Crazy АМА ЩЕ КЪРМЯ   Crossing Arms Banghead

# 200
 piaf, не исках да плаша сигурно има много мами дето си кърмят без никакви проблеми Peace
 В болницата видях жена със зърна обърнати навътре... изглеждаха като дупки, голямо желание имаше да кърми, а лекарите така я попариха категорично, че ми стана жал чак.
За това е жизнено важно май в Бг да си ходим информирани за да не ни влияят много глупостите на докторите дето не винаги е лесно да ги пресееш и да разбереш кое го говорят от компетентност и кое от приказките дето са слушали от баба си.
На ФМ в Сливен др. ми каза, че след секцио слагали задължително бебето в кувьоз, което хич не ми се хареса и за това и заради репликата, че нямало за какво да си искам бебето преди да мога да ставам да се грижа за него и за кърменето какво ще го кърмя като щяло да ми излезе млякото чак след третия ден... #Crazy

# 201
Mariam777 ,  в Сливен къде това, в първа частна "Хаджи Димитър" ли? Леле, а какво обяснение ми беше дала къде се намира първа частна болница...  Grinning Laughing, добре, че погледнах в bgmaps и след като не го намерихме където беше казала, търсихме по картата. Моя мъж лесно пали и беше на крачка да побеснее.
Последно време чувам много добри отзиви за Окръжна и аз не знам вече къде да се насочвам да раждам. Лекарката, при която бяхме на ФМ в първа частна направо искаше да ме откаже от естествено раждане, първо заради възрастта, второ заради това, че бебо е с главата нагоре (не е ли малко рано да отсъжда по този критерии, то още си се върти както си иска....). Не ми се обсъжда вече... кретени! doh
Темата за количките беше по-весела!  Grinning

# 202
Да ви кажа и аz много се надявам тоzи път да кърмя,макар че това направо си ме плаши,Защото и аz като Мариам първия път не успях.Не zнам,поради невежество ли,наистина никой не вzе присърце работата да ми обясни..Истина е че ти каzват веднага"о,zапочвай да дохранваш..." ,а може би не се опитва по упорито.
Не съм сигурна,сина ми се роди 3800,сучеше си,обаче аz не zнам от нерви ли,що ли нямах накаква кърма.Или поне аz така си мислех,а и няма кой да ти каже..Може пък да си е било нормално количеството,нали остепенно се увеличава..Най естествения процес,а?Абе може и да се наложи бая да се потруди човек.И аz обаче мисля сега да съм по упорита,пък каквото стане..
Само да ви кажа от опит,колкото сте по  спокойни,толкова по добре zа вас и бебетата.Аz съм паника и това беше реzултата..Само дето и това не става автоматично..Моля се тоя път да съм по спокойна,но не го вярвам.... Rolling Eyes

# 203
За кърмрнрто наистина си трябва упоритост. Сестра ми роди миналата зима- направиха и секцио по спешност.Бебо и го дадоха чак на 4-я ден от раждането. През това време тя постоянно с помпата. Хубавото беше, че мъничето веднага си засука все едно само това е правело  Joy . Малкият вече е на година и четири месеца и още суче  Laughing

Момичета,да ви питам по един друг въпрос- измислили ли сте вече име на бебчетата? На нас от както ни казаха ,че е момче нещо не можем да се спрем твърдо на име.Колебаем се между Кристиян, Васил или Борислав- вие какво мислите? Кажете и вашите любими имена .На мен специално за момиче любими са ми Виктория, Иваила (Ива), Илина

# 204
Да ви разкажа и аз моята сага с кърменето. Родих преди 10 г., имах много кърма в началото. Раждах в МА и 2 ч след раждането ми дадоха бебето. Първия месец кърмих непрекъснато до момента, в който дъщеря ми получи някакъв обрив и се наложи да я заведем на лекар. Педиатърката каза, че детето имало алергия от белтъка на кравето мляко, което приемало с моята кърма. Затова трябвало аз да мина на диета и да не поемам нищо, което съдържало този белтък. А когато ми свърши в един момент кърмата, детето ми трябвало да мине не на адаптираните млека, а на соево мляко. И така трябвало да не яде нищо с мляко до пубертета си. След мнението на тази докторка ходихме на преглед на бебето ми, тогава на 1 месец, и при една професорка по алергиите, не помня в коя болница в София беше. Тя потвърди диагнозата на детето и ми написа един ферман за диетата, която аз трябваше да спазвам. За да не разказвам подробно само ще ви кажа, че ми беше позволено да ям горе-долу само ориз и картофи. След по-малко от един месец на тази диета на мен ми спря кърмата тотално. И когато трябваше детето да премине на соево мляко, както ми бяха казали знаещите софийски докторки и професорка, един педиатър, след като ми видя детето, което още си имаше пъпчици, ми каза, че обрива е от жегата /беше горещо лято/ и че бебето няма необходимите признаци за тази алергия, която ми измислиха първоначално. В крайна сметка се оказа, че такова нещо въобще не е имало, но резултатът от лекарските измислици беше, че моята кърма спря и не можах да си кърмя детето и 2 месеца. Та докторите понякога могат само да навредят на цялата ситуация със съветите и диагнозите си.
Дано този път да мога да кърмя достатъчно. Hug

# 205
Здравейте и от мен!
Ако се чудите къде зачезнах...някъде бях споменала, че пристига сестра ми от Канада за 20 дни, а не сме се виждали от близо 5г./ та с това се занимавам/.
Асе, билирубина се отделя основно с урината! А под формата на стеркобилини и чрез изпражненията. Така, че основния път за елиминация е чрез отделителната с-ма.
Иринка, много хубаво, че изследванията са ти в норма, но те говорят за други неща, а за гестационен диабет тестовете са други. По-горе доста се коментира, няма да се повтарям! Нищо не ти пречи да си направиш теста! Е, ще отнесеш 2 убождания, ама голяма работа.... Wink Hug
Бях обещала като стане готова детската стая да постна снимки. Е, доживяхме да я сглобят... Crazy
http://www.flickr.com/photos/11424443@N07/popular-interesting/
Лека вечер и целувки от мен!  bouquet Hug  bouquet

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 22:59 от sunshine3

# 206
Момичета, за всички ви имам нужните отговори, но ще пиша утре, че днес съм просто изветряла Crazy
ПРосто ще ви посмела малко инфото и ще отговоря къде може би са се появили проблемите и какво е породило неуспехите HugМомичета, утре от 11 часа зад паметника на НДК има ла лече лига среща. Темата е за дразнещите реплики и стресиращите ситуации по време на кърмене (в смисъл какви изненади могат да ни поднесат околните). Ако ще ви е интересно - заповядайте Hug

# 207
Здравейте, аз малко така ви отклонявам от темата която водите, но понеже искам да си кача снимка на коремчето и нещо не успявам и започвам да се дразна. Смисъл качих снимка ама под нея пише нещо NYX или нещо такова. От страх да не направа нещо ще помоля нкой да напише отдолу името ми Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 208
Докато потърся новата тема и тя вече е почти свършила.
С интерес ще чакам да прочета какво ще напише Асенцето за кърменето. Аз имах проблеми с кърменето с малкия си син. С големия всичко беше горе-долу ок. Кърмихме се по старата българска схема - през 3 часа. Към 3-тия месец кърмата ми намаля. А в началото трябаше да цедя, за да не направя мастит. Започнахме захранване в 3-тия месец. И на около годинка спряхме напълно кърменето.
А след това с 2-то почти нямах кърма. Уж сучеше, а 3 седмици след като ни изписаха беше наддал 200 или 300 грама. Педиатърката веднага каза да дохранваме. Но аз не исках. Все пак бях кърмила големия без проблеми и реших, че не е възможно да нямам кърма за втория.
В кърмаческия ми дадоха много полезни съвети. 10 дена след това малкия беше наддал още 300 грама и влезна в изискванията за наддаване. През следващия месец наддаде към килограм. Сега е даже едър за възрастта си Simple Smile Яде и пие всичко.
Надявам се сега да нямаме проблеми. Много е хубаво да се кърми. В началото боли, но после е толкова мило когато видиш как мъничето суче от теб.

# 209
  • София
Извинявам се предварително на тези, на които им е омръзнало вече да слушат за количките  Blush, обаче не  мога да не се похваля, че ВЕЧЕ СИ ИМАМЕ КОЛИЧКАnewsm44 - Chicco Duo CT 0.2 Moonlight с кошница, дъждобран и зимно чувалче за 250 лв. от Продавалника.  Simple Smile

Малко нахално от моя страна, но пуснах няколко снимки на количката в сайта и за да не ги мешам със снимките на коремчетата, направих нов албум "Нашите придобивки".

Количката наистина е чудесна. Има всевъзможни удобства за майката. Много удобна за управление, стабилна- абе, сериозна работа.  Grinning Много съм доволна от покупката. Децата си умряха от кеф и цял ден я разхождат из къщи.  Joy

Да добавя и аз няколко думи за Майчин дом от личен опит. Раждала съм и двата пъти там. Освен ако нещо коренно не се е променило, тогава дума не можеше да става за присъствие на бащата в общата родилна зала. Бебетата ми ги дадоха може би най-много около час след раждането. След самото раждане ме закараха в нещо като следродилна стая, където бяхме още няколко току-що родили майчета, там ни донесоха бебчетата- пак казвам, най-много час да беше минал, и ни отведоха по стаите.

Общи условия

Активация на акаунт