Отговори
# 210
Привет милички!  Hug
Най-после и аз да се запиша. Много ми домъчня за вас, и от време на време като съм в почивка на работата успявам да ви чета, че в къщи е абсурд. Не мога да се вредя на компютъра, ако не е Тони ще е Дани, сега сме на тема самолети и коне и само това гледаме на компютъра. МИналата седмица бях и сама, таткото нали се изявява като треньор беше в странство, в Швеция. Кой за каквото учил както казва той. #Cussing out
Аз съм като един робот, работа, в къщи- директно в кухнята, че таткото е всеки ден на тренировки и съм все сама с децата. Гледам до 18.30-19ч. да сме седнали на масата, че Дани едва го задържам да не заспи. В 20ч. е в хоризонтално положение, такова улеснение е това ранно заспиване, че понякога не знам какво да правя. Изгледала съм всички филми, които съм изтеглила, а на компютъра ако успея да седна е след Тони, но вече съм умряла за сън.
Разгледах всичките ви снимки, СТРАХОТНИ са малките мартенички и техните братчета и сестричета. Как растат децата в чуждите къщи. И аз достигнах до извода колко е пораснал Дани, в петък беше при мен в градината и аз нали съм сега с 18 мес. деца, той стърчи над тях като великанче.  Joy Иначе е мн. добричък и страшно обичлив, все да се милваме и винаги ми казва, че ни обича. Днес милия наблюдаваше как се караме на батко му- Голямата уста му викаме вече, ужасен пубер си имаме в къщи и след това Дани идва да ни казва, "Аз Мамо бичам те, аз съм бричък тебе, Тони лош." 
Всички много му се радваха в градината ми, питаха ме как съм му затваряла устата, толкова много приказвал. Много смешен беше ако някой започнеше да приказва, Шъшкаше като мен, а пъзелите, които редеше не ги даваше на малките и им викаше "Това е труден пъзел за теб." Много беше доволен като разбра, че ще идва при мен, "Сега ще видя къде са ти паричките."  Joy Понеже всяка сутрин му обяснявам, че не трябва да закъснявам за да могат да ми дадът парички и той в тая връзка направи изказването, когато се прибирахме ме караше да му покажа къде са паричките, които съм спечелила.

Добре дошла на новата мама, ще ти е много приятно тук при нас.

Аз имам една молба, не искате ли вече да сменим заглавието, тия цъфнали дръвчета вече май започнаха да окапват, все пак есен идва.  Mr. Green

Много ме развеселиха и мен историите на малчуганите, ние пък няма значение какво сме направили все се извиняваме или без да искаме сме го направили. Имам чуството, че започна да се възползва, но ще видим до къде ще стигне.

Имаме малко нови снимки в албума http://vessela.multiply.com/photos/album/99/99 и едно клипче http://vessela.multiply.com/video/item/36/36. Определено се очертаваме за сега левичар, дядо му и чичо му няма да са сами.

Хайде лек ден и силни прегръдки от мен. Да отивам да спя.

# 211
  • София
 Много ми е странно това с въобращемо приятелче! И двете ми деца не са имали такова..някак си  не мога да си представя да говори на..нищото!
Защо не ги разубеждавате ,че няма такова нещо , вместо да ги поощрявате. Играйте повече с тях за да не си измислят компания. Може би когато са две деца винаги са заедно и нямат нужда от такъв измислен приятел, но пък сега като се връщам в годините назад..баткот също не си е измислят да говори с някого..Незнам Thinking  може и да е нормално за възрастта ..щом има доста деца с атакова приятелче! Просто на мен не ми се случвало..

Мамо Веси те нашите големите батковци май от рано ги почва пубертета. Моя е на 10 и вече са едни претенции, капризи, нерви..въобще става труден! Незнам какво ни чака.. newsm78. Постоянно разговаряваме , обясняваме, даваме примери, но той науми ли си нещо..
Много разсеян и разхвърлян е, след него само да вървиш и да разтребваш. А Боко много ми помага..прибира си всичко с което е играл, подрежда си дрешките вечер.А почна ли да готвя ми е пръв помощник..да реже зеленчуци( давам му едно малко заоблено ножче и кълца) , да слага разни подправки на манджата, да украсява..много е старателен
Обичаме списанието " Мечо Пух", заради подаръчетат в него и интересни задачки за логиката.В последния брой Мечо пух беше направил плодова салата и бяха дадени картинка на продуктите и как да се реди. С Борко ходихме и купихме различни плодове, аз му ги нарязах и той е подреди   chef Simple Smileи украси като на картинката..послея снимахме ( за албума..моята първа гозба) ..и седна и си е хапна Laughing.
А само да види татко си нещо да ремонтира , особено по колата и веднагха си носи неговото куфарче с инструменти и отива да ремонтират..
въобще много помага ( засега) за разлика от батко му..да видим докога

..а за заглавието одавна подметнах,че ..листат окапаха вече..! Молим Тедулинка да смени темичката с нещо по-есенно..

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 10:08 от mama bube

# 212
  • София
.. Есената дошла е вече, на градина ходи мартенско човече !
  или 
Златна есен вънка грее, мартенчето  в детската градина песни пее... Laughing

или нещо подобно...хайде дайте идеи ,че нещо от тая студена есен не съм окрилена въобще...

# 213
  • Варна
Относно въображаемия приятел и аз се чудех как да реагирам , споделих и тук и разбрах, че не е само моето дете така Simple Smile. Не зависи от това кой и колко си играе с детето, Хриси до преди да тръгне на градина много рядко играеше сам. Просто Охльо в неговия случай е приятел на Франклин, а самия той (Хриси) от време на време играе ролята на Франклин, а аз съм мама Костенурка Simple Smile.
Mama Vessi Дани наистина е голям художник  Peace, браво. Хриси съвсем от скоро ( откакто тръгна на ДГ) има по-голям интерес към рисуването, дано се задържи Simple Smile.

mama bube новите заглавия са много хубави, но не е ли най-добре на нова тема да ги сложим?! Мисля си че не е задължително да изпишем 15стр., ама знам ли  newsm78.

# 214
  • Варна
Да се оплача, Хриси днес се събуди и каза, че го боли ушенцето Sad. До сега не беше се случвало и се надявах да е просто временно, но по-късно пак спомена и беше много сериозен. Пак тръгнахме по лекари и висене пред кабинети, душицата пред кабинета на ЛЛ чак се разплака, че го боли  Cry. Бях на ръба да ревна и аз, направо нервите ми се опънаха. Както и да е прегледа ни ЛЛ и даде направление за УНГ. Сега е с к-ки за уши, които сложихме с много рев и АБ, надявам се скоро да има подобрение. Не знам какво е да го боли човек ухо, но съм чувала, че е много болезнено Sad. Д-ра при когото ходим за 2-ри консулт се съмнява за проблемна 3-та сливица  Confused.

# 215
TedulinaHug хванали сте проблема навреме.
И Дариа имаше веднъж възпалено ухо, но веднага реагирахме и не я болеше повече от 1 ден.

Mama Vessi, добре завърнала се .  Laughing Скоро си мислех за теб , че не си писала отдавна!
Май по Коледа ще купувате още един компютър , юнаците порастват.  Simple Smile

mama bube, въображаем приятел не съм прочела да има някой..... 

# 216
  • Варна
И Дариа имаше веднъж възпалено ухо, но веднага реагирахме и не я болеше повече от 1 ден.

Благодаря ти, вашия опит определено ме поуспокои  Hug. Чета в нет-а такива страхотии  Confused, моля се и при Хриси да мине леко  Praynig.

# 217

Благодаря ти, вашия опит определено ме поуспокои  Hug. Чета в нет-а такива страхотии  Confused, моля се и при Хриси да мине леко  Praynig.
Теди,не се притеснявай и не чети в нета какво пише,защото може да се побъркаш. Затопляйте ушенцето,ако се наложи.Болката е гадна наистина,мен като малка много ме боляха ушите и помня. Но важното е,че сте го хванали навреме.И за 3-та сливица не се притеснявай,и при Боби се съмняваха за същото.Имам чувството,че това напоследък е много модерна диагноза. Confused

# 218
  • Габрово
Привет и от нас.

Tedulina, дано Хриси се оправи бързо! Увеличената трета сливица често води до проблеми с ушите и слуха, но трябва да се проследи състоянието и да се правят изследвания. Не се притеснявай предварително  Peace. А, по повод храненето в градината, Мишо в началото също ядеше само хляб, но след като посвикна започна да яде всичко.

Мамо Веси, страхотен художник си имаш! Мишо изобщо не може да рисува, но пък въображение има. Нарисувал някакви драскулки и когато го попитам какво е това, той казва, че е кола например.

Да се похваля, че Мишо вече проявява интерес към играчки различни от коли и камиони. В градината имат детска кухня и човека готви там с голям кеф. Онзи ден правил "морска салата" /бях му обяснявала как се прави шопска ама.../. Питам го как се прави тази салата, а той : "Измивам магданоза и го нарязвам, после слагам вода"  Mr. Green. Добър апетит, ако някой иска да пробва  Laughing!

И не се притеснявайте от въображаеми приятели. Нормално е да имат на тази възраст. Въображението им е развихрено и новите неща които научават са много. Мишо няма точно такъв приятел, но непрекъснато играе някакви роли и си измисля ситуации.

# 219
  • Варна
Благодаря ви момичета за успокоителните думи  Hug!
Хриси днес е много по-добре от вчера, дава да му капя к-ките Simple Smile и е много жизнен. Има лека т-ра, но това четох, че е нормално. Утре сме канени на детски рожден ден и още се чудя дали да го водя  newsm78, ЛЛ каза че не е заразен, но за него дали ще е добре да е сред толкова хора  Thinking.

ivap и Хриси така рисува  Mr. Green, преди малко нарисува акула с остри зъби  Laughing, даже се чудех дали да не ви я покажа. За мен това е напредък, защото преди да тръгне на ДГ рисуваше само кръгчета и чертички, не искаше да експериментира  Rolling Eyes.

П.П. Относно 3-тата сливица, просто искат да проверят дали тя не е проблема, но аз се постреснах определено  Tired.

# 220
Момичета къде се изгубихте?
Има ли нова тема не мога да открия нищо?
Напоследък рядко сядам да чета и пиша,времето не ми стига.
Приятна седмица на всички!  bouquet

# 221
  • Габрово
Не мисля, че имаме нова тема. Явно всички мами са много заети!

При нас нищо ново. Мишо ходи на градина, прави бели, а когато времето е лошо, в къщи е малък ад  Mr. Green . Аз още не съм попаднала на подходящата работа и се мотам.

Лек ден на всички, които надзърнат тук!

# 222
  • София
Хайде да се разпишем и ние Grinning

Най-напред: Шоколадкина, честит рожден ден Grinning Да си жива и здрава, да те радват децата Grinning
Всичко най-хубаво ти желая.

Чара най- накрая да те видим и теб на снимки Simple Smile, страхотни сте. Малките изглеждат много доволни и щастливи  Hug.

Ами то не съм за гледане, затова се крия, ама на морето викам "Хайде и мен да ме има някъде, че децата ще си мислят, че само с баща им са ходили." Grinning Ооооох, как ми тежат и как ги мразя тези килограми...
Иначе Иси как е? Оправи ли се вече? Мен ме боли през 3-4 години ухо та знам какво е- такава болка друга няма. Последния път беше 40 дни след ката родих Камен. Как съм ревала в ИСУЛ...не ми се разказва. Не че съм искала де, сълзите сами капеха...Лекарят ме успокоява" Ти две деца си родила, сега за едно ухо." КАзах му, че и 15 мога да родя, нищо общо няма онази болка с тази, поне при мен. Та сега бера страх някое от децата да не го е наследило от мен.
Дано при Иси не се повтаря.
А, и дай акулата да видим, де Grinning

Мамо Веси, Дани е страхотен Grinning Как рисува само...Браво на него Grinning Мойто момче е мноооого далече от подобни постижения. Едно слънце не може да нарисува.А като си спомня, че Дариа рисуваше и слунца и Франклин преди година и половина...

Ивап, рецептата е желязна Mr. Green

Александър Никол, мерси за пожеланието, моята седмица не почна много добре,но дано от утре да потръгнат нещата. Пиши повече за вас, за твоята кукла...

Георги тръгна вече на градина, ходи с желание за сега, даже спекулираме с баща му и казваме, че ако не слуша няма да го пускаме на градина. Днес обаче си е у нас, че кашля и аз установих, колко ми е хубаво с него у нас. Честно казано хи не искам да го пускам, но той явно се чувства добре там, а това е най-важното.

И последните двабосера от днес:

Викам го да обядва. Той:
- Не искам.
- Няма да има награди, и компютър.
- Аааааа, този номер няма да мине.( и размахва пръст срещу мен Mr. Green)

Аз: Ти защо се оригна?
Той: Ами така ме е създала природата Mr. Green

И за заглавието да кажа- аз нямам никакви претенции към името на темата, за мен е важно да се намираме Grinning Но може би нещо по-неутрално, което да не е свързано със сезон или празник, че с тези темпове, които изписваме темата, няма как да е актуално. Нещо от сорта на " Март 2005-а - готини хлапета." Или просто "Март 2005". Само предложение Grinning

# 223
Така като побутвате темата е много весело.  Simple Smile

Да се отчета , че от днес и Дариа е на градина .  Simple Smile
Сутринта малко мрънкаше "не ме оставяй тук" , но много бързо е свикнала и вечерта чак не й се тръгваше. През врата ми показваше какви играчки имало.....  Laughing

За заглавие и без годината става , нали сме в раздел родени 2005.  Simple Smile

# 224
  • Габрово
Мишолина, да ти е жив и здрав рожденика  newsm38 Tada! С Мишо желаем на Антон здраве и щастливо детство!

Браво, на новите "ученици"! Мишо ходи с желание, особено ако през почивните дни си е стоял в къщи заради лошото време  Laughing.

Чара и Мишо е любител на оригването. Въпреки нежеланието ми много се забавлява с това.

Общи условия

Активация на акаунт