Майчинството - счетоводно - 10

• 108 386
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 735
За deni_k

Ето тук можеш да видиш процедурата за прехвърляне на майчинство има и бланките който трябва да се попълнят
email: aniita76@gmail.com
парола: aniita761215 

# 736
а преди няколко месеца мисля че бях чела някъде из форумите,че освен болничните за майчинството се попълва и някаква молба.А когато попитах работодателят ми трябва да ли да се попълни и някакъв друг документ,ми бе даден категоричен отрицателен отговор.
За това искам да попитам вас-попълвахте ли някакъв документ при предаването на болничния за майчинство???
Благодаря ви предварително за отговорите! Hug

Правилно са ти казали - засега не трябват молби.

# 737
Сега момиченце ли имаш?
не, пак е момче.

# 738
Да питам нещо, на което мястото му може да не тука, но да не пускам отделна тема.
Може ли да си запиша извънредния труд, който съм положила миналия месец в този? Или ги начисляват месец за месец? Дали има някаква давност!? newsm78

# 739
Стики,благодаря ти!  bouquet

# 740
Преди дни зададох въпрос,а именно..........във фирмата в която работя прекратява дейност и остават без работа аз и още 5 човека/малка фирма е/въпроса ми е какви права имам / в 4 месец съм/ и какво е длъжен работодателя да направи?

# 741
Здравейте. Имам един въпрос - какви ще са последствията ако напусна преди раждането ми, като се има предвид, че ме осигуряват на минималната заплата ?

Благодаря много

# 742
А когато бременната майка работи при двама работодатели как се процедира с болничните? Вадят се в два екземпляра и се представят пред всеки от тях или ...  ooooh!

Точно така. Ако трябва да се попълва някакъв формуляр се прави в два екземпляра за всеки от работодателите
намесвам се да предупредя да следите и двата болнични листа да са с еднакъв изходящ номер! оказа се, че в местните здравни заведения недоглеждат, да не стигате до върнати за корекция документи...

# 743
Благодаря за отговора!
Но на мен са ми превели 200 лв.
Какво трябва да направя сега?
Значи вече си попълнила и подала молбата.
Трябвало е да напишеш само второто дете в т.3.
Стики, благодаря много за отговорите.
Значи нищо не мога да направя. Съжалявам, че съм сбъркала  Cry
Винаги може да се поправят нещата!  Peace
Всъщност не съм сигурна точно как е трябвало да попълниш тази молба. Най-добре иди в Социалните и говори с директора. Обясни му каква е ситуацията и че вероятно си попълнила неточно декларацията. Обсъдете точно какво да направите.
Все пак си мисля че за твоя случай е точно въпросния чл.13 от Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, който цитирах на предната страница.
(преди време имах подобен въпрос за родено четвърто дете като едното беше починало, питащата не ми е казала че съм сгрешила в съвета ми)
Успех и ни дръж в течение!  Whistling
тук тълкуват закона така - " живи в момента на раждането ..."
родени са три живи деца, за двете са изплатени помощи сега се плаща за трето
Прекалено е болезнено и преставам да се занимавам.
Благодаря за помощта.

# 744
  • София
Здравейте, чета тук, че доста мами се осигуряват на 2 трудови договора. Аз имам един на 8 часа и мислех да се осигурявам при друг работодател(познат на мъжа ми) на втори трудов договор на 4 часа. Неговата счетоводителка ми каза, че съм нямала право да работя на 2 трудови договора повече от 8 часа...Четох в КТ и там съвсем се оплетох, звънях в Инспекцията по труда за да питам-на сайта са сложени несъществуващи номера или така ми казва поне оператора.....Та в крайна сметка на колко часа мога да се осигурявам при 2ма работодателя. Благодаря предварително!

# 745
  • София
Здравейте! Имам следния въпрос (ще съм ви много благодарна ако ми отговорите) :
 Имам трудов стаж, който съм го направила преди няколко години ( за няколко месеца работих на морето ), но понеже напуснах от там преди края на сезона, забравих да си взема трудова книжка от работодателя и така си остана тоя стаж не нанесен. Сега започнах работа на 2.01.2008г. на трудов договор, където ми направиха трудова книжка и т.н. и аз бях забавила за този ми стаж ( после се сетих), та от 02.2008 съм бременна, а от 05.2008 съм в болничен - който счетоводотелката ми каза, че няма да ми изплатят. Въпроса ми е мога ли да направя нещо за да ми признаят стажа от преди няколко години(като фирмата им е регистрирана в Бургас), който не ми е нанесен в трудовата книжка ( но съм сигурна, че са ме осигурявали, защото получих писмо от НОЙ) и досега се водих, че нямам друг стаж, освен този направен в настоящата фирма(тъй като до скоро изобщо бях забравила за него), в която  работех (до преди да изляза в болничен) и съответно счетоводителката ми пише на бол.лист, че нямам нужния стаж. Моля ви момичета помогнете ми Praynig.

# 746
  • Варна
tinkatink , а изобщо някакви документи имаш ли от тази работа в Бургас, УП например? Ако да, може да се обърнеш към инспекцията по труда, да ги уведомиш, че трудовата книжка е изгубена и да подадеш молба да ти нанесат стажа в нова.

# 747
  • София
tinkatink , а изобщо някакви документи имаш ли от тази работа в Бургас, УП например? Ако да, може да се обърнеш към инспекцията по труда, да ги уведомиш, че трудовата книжка е изгубена и да подадеш молба да ти нанесат стажа в нова.
Не, нямам Sad

# 748
Когато детето ми тръгне на ясла, Приложение 12 /за промяна на обстоятелствата/ ли се подава в НОИ?
Ако работя по трудов договор, аз ли трябва да го представя това приложение или работодателя?
Освен приложението какво друго се представя? Акт за раждане, някаква бележка от яслата, ....?
В приложението, освен че детето е тръгнало на ясла, трябва ли да отбележа, че се връщам на работа или ?

# 749
Преди дни зададох въпрос,а именно..........във фирмата в която работя прекратява дейност и остават без работа аз и още 5 човека/малка фирма е/въпроса ми е какви права имам / в 4 месец съм/ и какво е длъжен работодателя да направи?

Мисля, че нямаш никакви права. Нали закриват цялата фирма?

Общи условия

Активация на акаунт