Майчинството - счетоводно - 10

• 108 303
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 020
Благодаря ДейзиГ ,дори и като има прекъване пак ли новия работодател ще ми изплаща 50% те процента от майчинството

# 1 021
благодаря ДейзиГ  bouquet
сега като се замисля и миналия месец ги имах в срядя newsm78,ама не го знаех това за вторник и четвартък, е отдъхнах си направо... ooooh!

# 1 022
Цитат
Цитат
Здравейте имам следния въпрос,
в момента работя и взимам 50 % майчинство. Но мисля скоро да напусна и да започна работа при мъжа ми в неговат фирма. Като сменя местоработата и детето е на ясла, мога ли пак да се върна в майчинство до 2 годинки. И другия въпрос ми е дали мъжа ми трябва да ме осигурява и какви документи ще ми трябват, за да си сменя майчинството. Благодаря
Цитат
Какво разбирате под смяна на майчинството? Ако е това пак да ползвате отпуска не съм съвсум сигурна дали имате това право след като детето вече е на ясла. Иначе се попълват същите документи каквите сте попълвали първия  път
Точно това ме интересува дали мога като сменя фирмата да се върна в майчинство, а детето да ходи на ясла
Извинявай ДейзиГ дали ще можеш да ми отговориш, много ти благодаря  Hug

# 1 023
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Цитат
Цитат
Здравейте имам следния въпрос,
в момента работя и взимам 50 % майчинство. Но мисля скоро да напусна и да започна работа при мъжа ми в неговат фирма. Като сменя местоработата и детето е на ясла, мога ли пак да се върна в майчинство до 2 годинки. И другия въпрос ми е дали мъжа ми трябва да ме осигурява и какви документи ще ми трябват, за да си сменя майчинството. Благодаря
Цитат
Какво разбирате под смяна на майчинството? Ако е това пак да ползвате отпуска не съм съвсум сигурна дали имате това право след като детето вече е на ясла. Иначе се попълват същите документи каквите сте попълвали първия  път
Точно това ме интересува дали мога като сменя фирмата да се върна в майчинство, а детето да ходи на ясла
Извинявай ДейзиГ дали ще можеш да ми отговориш, много ти благодаря  Hug

Аз съм ви отговорила. Още нещо ли ви интересува?

# 1 024
Здравейте мами,моля за малко помощ.. Praynig

Бях по майчинство почти до края на 2007г.Върнах се декември 2007г.на работа,като от първи януари тази година ми вдигнаха осигуровките на 600лв./Преди бях на минимална./От вчера съм в платен год.отпуск за т.г. и когато поисках да ми се изплати отпуска за 2007-ма,ми връчиха само 200лв.?! Май са ми го платили като майчинство,което според мен не е редно.По-спомен в новите промени мисля че отпуска се изплаща в/у осигуровките към момента или поне 6 мес.назад.Ако е така двойно са ме ощетили.. Close
Моля ако някой знае точно чл./ал. от кодекса да ми каже,че да и го плесна на моята счетоводителка черно на бяло и да ми платят дължимото! Praynig

Благодаря! Hug

# 1 025
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Бях по майчинство почти до края на 2007г.Върнах се декември 2007г.на работа,като от първи януари тази година ми вдигнаха осигуровките на 600лв./Преди бях на минимална./От вчера съм в платен год.отпуск за т.г. и когато поисках да ми се изплати отпуска за 2007-ма,ми връчиха само 200лв.?! Май са ми го платили като майчинство,което според мен не е редно.По-спомен в новите промени мисля че отпуска се изплаща в/у осигуровките към момента или поне 6 мес.назад.Ако е така двойно са ме ощетили.. Close
Моля ако някой знае точно чл./ал. от кодекса да ми каже,че да и го плесна на моята счетоводителка черно на бяло и да ми платят дължимото! Praynig

Благодаря! Hug

Обезщетение за неизползвана отпуска се заплаща само при прекратяване на трудовото правоотношение. Обезщетението се изчислява на базата на заплатата през последния месец в който има отработени минимум 10 дни

# 1 026
Имам един въпрос и аз, много четох, но колкото повече чета, толкова повече се обърквам - в момента съм на трудов договор със срок за изпитване 6 месеца, преди няколко дена разбрах че съм бременна във почти втория месец /преди това имам стаж 6 год и няколко месеца/ работата ми е свързана с осемчасово стоене на бюро и пред компютър, и повече стрес, следобяд вече едвам издържам седнала на стола, чувствам се ужасно пребита и всеки кокъл ме боли /незнам доколко е нормално/, гади ми се, ...направо се прибирам като болна.... На настоящия ми работодател не съм съобщила още за състоянието си, та въпроса ми беше мога ли да ползвам болнични, знам че периода на изпитване и договора се удължават, когато ползвам болнични или платен годишен отпуск, но все пак мога ли да ползвам болнични и до колко дни, или е по-добре да говоря с работодателя за друга работа, която би ми дала възможност за повече движение .....и после как би се отразило това на майчинството ми ...

# 1 027

Благодаря! Hug

до колкото ми е известно неизползвания отпуск от мин. години не може да се изплаща, ако все още си на работа. той се използва. И да сумата която полу4аваш за него се из4ислява на база сегашната ти заплата.

Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от полученото среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
Забрана за парично компенсиране
Чл. 178. Забранява се компенсиране на платения годишен отпуск с парични обезщетения освен при прекратяване на трудовото правоотношение.

# 1 028
ДейзиГ, A N G E L благодаря ви за бързите отговори!  bouquet

# 1 029
  • Плевен
Моля Ви за помощ!Какви документи трябва да подам,за да получавам половината майчинство и в какъв срок от постъпването на работа?Много ще съм Ви благодарна,ако ми помогнете,защото в службата не знаят и не им се търси информация.

# 1 030
  • София
Здравейте пак от мен.

Дейзи,искам да попитам нещо....Зна4и,за май месец 4аках до 13.06 да ми внесат осигуровките и болни4ните в НОЙ,за да ми изплатят болни4ните и парите ми ги преведоха на 24.06.Сега като отворих сайта да проверя какво става,видях,4е имам нов превод,но ...написан си е номера на болни4ния лист,брой работни дни 21,период на обещетение 31.05-15.07.2008г..Това ми е болни4ния преди раждане т.е.този за 45-те дни.Та въпросът ми е това превод за целия болни4ен ли е за тези 45 дни или само за юни месец?Дали да се надявам следващият месец за тези 15 дни от юли?И този болни4ен на 90% ли се изплаща или на 80%?
Надявам се,4е не зву4а много объркано и сте ме разбрали.

# 1 031
  • Пловдив
Здравейте пак от мен.

Дейзи,искам да попитам нещо....Зна4и,за май месец 4аках до 13.06 да ми внесат осигуровките и болни4ните в НОЙ,за да ми изплатят болни4ните и парите ми ги преведоха на 24.06.Сега като отворих сайта да проверя какво става,видях,4е имам нов превод,но ...написан си е номера на болни4ния лист,брой работни дни 21,период на обещетение 31.05-15.07.2008г..Това ми е болни4ния преди раждане т.е.този за 45-те дни.Та въпросът ми е това превод за целия болни4ен ли е за тези 45 дни или само за юни месец?Дали да се надявам следващият месец за тези 15 дни от юли?И този болни4ен на 90% ли се изплаща или на 80%?
Не съм дейзи но и аз ще ти отговоря.Обещетенията (болничните) се изплащат на база отработени дни за конкретния месец,това ти е за юни-21 работни дни,за юли от този болничен ще получиш още за 12 дена,а и от следващия за оставащите работни дни от юли,но когато ви внесат осигуровките Simple Smile
Леко раждане   bouquet

# 1 032
  • София
Здравейте пак от мен.

Не съм дейзи но и аз ще ти отговоря.Обещетенията (болничните) се изплащат на база отработени дни за конкретния месец,това ти е за юни-21 работни дни,за юли от този болничен ще получиш още за 12 дена,а и от следващия за оставащите работни дни от юли,но когато ви внесат осигуровките Simple Smile
Леко раждане   bouquet

Много благодаря Grinning  bouquet

# 1 033
Имам и аз въпрос. Докато съм в майчинство, работодателят плаща ли някакви осигуровки за мен? Има ли начин да ми се плати майчинството за даден месец, преди да са внесени осигуровките на фирмата за същия месец?

# 1 034
да попитам: до 2 годишна възраст може да е на ясла и да не съм на работа, а в отпуск за гледане на дете, нали? и същевременно от пращането на ясла до 2годишната възраст ще получавам не 220те, а 110лв, а, ако се върна на работа 110 върху заплатата?

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт