Отговори
# 105
  • Кьолн
Добро утро мили мами! Разгледах снимките с дечицата, пу-пу много са сладички! Дано все има добри новини от Слави! Евелинар, стискам палци резултатите да са добри, сигурна съм ,че ще са добри! При нас нищо ново, в общи линии папкаме спинкаме и се разхождаме. В четвъртък ще сме на консултация и ще разберем колко сме пораснали. желая ви лек и слънчев ден! Жой, сега видях честита ви месечинка да сте живи и здрави!

# 106
Добро утро момичета!
Нас ни нямаше няколко дни, бяхме при баба и дядо, и веднага като се прибрах побързах да видя новините за Тео. Много съм щастлива, че са добри, дай Боже все по-добри да стават! Praynig
Злато, не се обвинявай миличка, не бива така, ти си всеотдайна майка и прекрасен човек, понякога живота е жесток и ни отнема най-ценното...и ние не можем да направим нищо и сме болезнено безсилни Sad Hug
Евелинка, моля се резултатите на Маги да са отлични, а ти да оздравяваш час по-скоро! Толкова ме трогна и развълнува историята на твоята позната. Дано злото да ги забрави и да отглеждат щастливи своето малко скъпоценно момиченце! Hug
Всички болнички да оздравяват бързо и никакви болести повече, никакви!!! Stop
Честити месечинки на всички бебчета родени на 19 Февруари! Да растат живи, здрави и жизнерадостни!  bouquet
Да ви споделя в събота бяхме в майкини. Соня никога не плакала на чуждо място, нито от чужди хора, нито при заспиване вечер, тя е вечно усмихната до ушите и много спокойна. Нооо, в събота, когато стана време за лягане като ревна, не искаше да суче, нито да я люлям, нищо не помагаше, плачеше ужасно силно, като че я боли нещо. Опитах всичко, но не се успокояваше. През деня и показвах едно плюшено мече, надвесвах го над лицето и и говорех, все едно мечо и говори, тя много се превъзбуди, мяташе крачета и ръчички много интензивно, аз си мислех че му се радва, но възможно ли е да се изплашила, или пък плача да е бил от урочасване?
След като не се успокои по никакъв начин с майка решихме да я изкъпем отново, напълнихме топла водичка във ваничката и я поставихме вътре да релаксира, поуспокои се и накрая заспа гладничка в количката. На какво може да се дължи това? На вас случвало ли ви се е нещо подобно? Ужасно се притесних и изплаших. После сука в 3.30 през нощта и вече беше спокойна.
Друго, което искам да ви попитам е дали вашите бебчета се заглеждат по храната на масата? Моята Соня ни гледа в устата като ядем, следи храната от чинията до устата ми и примлясква, чак ми става нудобно от детето. това дали е знак, че вече мога да и предложа първата лъжичка зеленчуково пюренце? Мери, много ще ти бъда благодарна ако ми помогнеш с твоите безценни съвети и този път! Blush Купих едно малко пюренце на Хип, тиква и картоф, но не смея да захраня още, струва ми се рано, а и тази комбинация подходяща ли е за захранване?
Ето малко снимки и от нас: http://www.fevruarki.snimka.bg/album.php?album_id=241527&photo=74
Моя се от сърце за малкото юначе Тео! Очаквам добри новини от мама Слави! Hug Praynig
Злато, Hug мъничка звездичке Миа  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 09:34 от Illinka

# 107
  • Sofia

И НИЕ ЧЕРПИМ ДНЕС
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ БЕБОЦИ
ЧАКАМ САМО ДОБРИ НОВИНИ ОТ СЛАВИ И НЕЙНИЯ МАЛЪК ГЕРОЙ. Heart Eyes
Ние вчера също бяхме в зоологическата градина цял ден. Слънцето беше доста силно и малко сме си поопекли краката. Embarassed.Явно е крайно време да купя нещо за мазане. Давайте идеи.  Grinning Кожата на Светльо е много бяла като мляко и веднага го е хванало слънцето. Иначе сме добре. Той изведнъж отказа нощното хранене и вече спи от 9.00 до 7.00-8.00. Личи си, че е порастнал.
Почвам да разтребвам, че след неделята вкъщи е Хирошима.  newsm75 wash 1ironing hang И само не ме питайте дали каката и баткото не ми помагат  Joy
Хубав ден ви желая момичета. И мнооого разходки  1stroller sun
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247583&photo=1

# 108
  • София
Здравейте и от нас Grinning
Последните дни хич не ми остава време за писане- все сме на вън, къде играем, къде поработваме Grinning
Най-напред да споделя, че много, много се радвам за подобрението на Тео! Все така да е Grinning
Слави, не обръщай внимание на хорските приказки, не се товари. Хората много често от нетактичност или пък дори от това, че в момента не се сещат какво да кажат ни нараняват с думите, та дори  и най-близките. Важното, че ти си взела правилното решение за теб и семейството ти.
Злато, не се обвинявай! В момента не ми идват подходящи думи да споделя, това което мисля, дано усетиш какво искам да ти кажа.
Ние сме добре, вече надянахме летните тоалети, по цял ден сме боси, по перки Grinning и имаме завиден текезесарски тен Grinning
Довечера ще ходим на детско парти- на Георги гаджето има рожден ден Grinning за първи път ще карам и двете деца сама в колата и то в час пик. Не ми се мисли как ще е, от сега ме боли главата.
Приятен ден от нас, излизаме преди да са станали големите жеги наобед Grinning

# 109
  • Пловдив
Illinka и нашето дете вече два дни като се събуди точно преди банята толкова много плаче и така силно и жално,наистина все едно нещо го боли.Особено вчера така се уплаших,чак и аз се разплаках.Целият се беше зачервил,челцето му беше потно и се изпъваше.С много големи усилия го накарах да засуче ,та да се успокои.Бяхме си легнали,загасих лампата,галех го за косата и му говорих нешно и така се успокои и заспинка и спа до 11 и чак тогава го изкъпах(нямаше и помен от предишното му състояние,само ми се смееше и пак яде и спинка да 6часа тази сутрин).Това сигурно е нещо моментно,незнам и аз newsm78.
По отношение на пюретата най-добре е пюрето да е еднокомпонентно,предлага се сутрин или по обяд,за да може ако има реакция да се реагира навреме.Следи се за това как го приема детето и така 2-3 дни,седмица.И после чак се предлага друг зеленчук и чак тогава комбинация от тях.Това изчетох аз от библиотеката на "Кърмене и захранване''.А тук има и други мами,които са компетентни и могат и те да кажат.Наистина това че нашата храна и се струва интересна е един от признаците,че има някаква готовност.Но да ти кажа оставам с впечатление,че колкото дечица,толкова схеми за захранване има,така че явно всеки сам за себе си преценя.
Айде моя малък принц ме вика и после отиваме на разходка Peace.
п.с tchara доката пишех си помислих за теб,че много отдавна не си писала и че ми липсват твоите постове и сега виждам че си тук и много се зарадвах някакси newsm03.
Слави,Злато Hug Hug Hug.
Ще се моля за нашия малък Тео!
Ние също сме вече летни ходим с шорти и боси крачета,довечера може би ще кача снимки,защото при нас го дават 30 градуса Shocked Crazy

# 110
Здравейте и от нас с Маги.Черпим всички виртуално,и ние днес правим 3 месеца  Simple Smile

Честита месечинка и на всички други беб4ета,които имат днес    bouquet   bouquet
Всички бебоци да са ни живи и здрави и много да слушат и да ни радват  Flutter

Целувки!!!!

# 111
  • София
Добро утро!
Дано днес имаме отново хубави новини от Слави! Praynig
Илинка, мисля че е рано да захранваш още. Има време, цял живот ще ядат дечицата каквото си пожелаят. Peace Иначе и Яна тези дни е носпокойна, но пък честичко си хапва. Grinning
Евелинка, много трогателна история. Здраве и живот на тези хора! Praynig А вие бързо да оздравявате! Hug
Чара, много ме развесели понеделнишки... rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao
...имаме завиден текезесарски тен...
Честити месечинки на всички! И ние черпим за три днес! Wink Mr. Green
Злато, много  Hug Hug Hug за теб!
Хубав ден, че трябва да отида до работата! Hug

# 112
east_lights освободи си малко място в кутията да ти пратя писмо.
И ние днес ставаме на три месеца.
Честито на всички бебенца да са здравички и много силни деца.

# 113
Здравейте, момичета!
Блажко в момента се опитва да срути къщата - нека дивее на воля  Crazy, като заспи следобед и без това съм се наканила да чистя.
На закуска му направих кисело мляко със стафиди и бисквити и той изяде само половината - сега поне ще има и за следобедна закуска. Вместо това ми нагъва салам Confused. Имам чувството, че е прекалено заялисан в игра и му е по-удобно да яде нещо "на крак" и да не се откъсва от играчките.
След малко ще ги изведа с Маги, дано успеем да се поразходим, че с двамата е трудно.
Благодаря ви за пожеланията, дано пък да е била грешна пробата Praynig.
За взимането на урина - с колекторите не се справям никак. Взимам си контейнерчета за стерилна урина от аптеката - каквито си взимам и за мен. Като се събуди я измивам хубаво и сядам да я кърмя на един стол. С едната ръка държа Маги, с другата контейнерчето - обикновено пишка още докато се храни. Само внимавайте ако ще действате така да седнете на място където е лесно да почистите пода  Wink. И двата пъти освен, че се изпишка, Маги се и изходи, та добре че не беше върху килима  Tired.

# 114
Честит имен ден на всички месечинки днес, да са ни живи и здрави, все така послушни и хубави.   bouquet
Тръгнах да качвам снимки и аз, ама се оказа, че на повечето детето е или с мен или с кака си.  Embarassed Показателно колко го оставяме сам да лежи или да се занимава. Ще го щракна днес като се събуди. Като гледам другите снимки си давам сметка колко са пораснали всичките ни дечица и как бързо мина това време.  Heart Eyes
А вижте кой е на снимката на деня, познато ми е това бебе.  Grinning Ефросинка много е сладка принцеса Анна.
http://www.snimka.bg/

За захранването аз защо си мисля, че се почва с плодово пюре или аз съм в грешка?  newsm78
Илинка, ние оня ден бяхме така, както описваш. Бях на гости на родителите си и използвахме времето да се разходим. Видяха ни доста познати и ни се радваха и после като се прибрахме такъв рев е ревал, че нищо не го успокоява. Един час мина докато се кротне, а още толкова докато успея да го приспя.

Хубав ден на всички, ние следобед сме на разходка да си търсим шапка. smile3522

# 115
  • Варна
Току що говорих със Слави  Simple Smile Праща ви поздрави и в някой от следващите дни ще се обади на момичетата от София, да се видите  Hug
Новините за Теди са добри  Heart Eyes
Е, все още казват, че състоянието му е "задоволително" но след такава тежка операция сигурно е нормално  Rolling Eyes
Днес пак ще пробват да му изключат апарата за сърчицето и дробчетата за по-дълго, но все още се уморява бързо...
Взели са и проби за инфекцията - резултатите ще излязат утре  Peace
Снощи са влезли за малко при него, но е спинкал /или упоен.../ Махнати са дренажите и вече ще му обличат дрешки  Simple Smile
С нетърпение чакам новините в 11ч и 17ч.  Дано са все по-добри  Praynig

Честита месечинка на всички, които празнуват днес   bouquet
Досега разглеждах снимките на малките ви сладури  Heart Eyes всички са прекрасни   bouquet
Надявам се скоро Теди да оздравее и да настигне наборчетата си по килограми  Peace  и да се радва на лятото и на разходките в Морската  Praynig Praynig Praynig

# 116
  • ВАРНА
Амар, благдарим за информацията. Страхотно е, че Теди е по-добре. И с всеки изминал ден ще бъде още по-добре!
Честити месечинки на 3, 4, и 5 месечните ни бебчета.
Illinka, неприятно наистина. Добре поне, че сте овладели ситуацията. За пюрето аз също мисля, че е рано. Но всеки сам си решава кога да захрани детенце. Аз мисля в шести месец или когато навърши шест. Смятам, че още ни е рано и затова не съм много подробно запозната все още.
Злато, мисля си за теб  Hug

Май неделния ден всички сме го изкарали по разходки и забавления. Ние ходихме на вилата за малко и Емо се излежава в един хамак. Кой като него... снимки по-късно

# 117
СЛЪНЧИЦЕ освободих си кутията!честито на всички тримесечни бебоци които празнуват днес,много да папкат и слушкат!браво за добрите новини за теди!дано всичко се оправи по скоро!

# 118
Здравейте и от мен Simple Smile
Последните дни хич не ми остава време за писане- все сме на вън, къде играем, къде поработваме Grinning
И ние сме така и май така ще си остане при нас - работа, бебе, ученик ooooh!, но поне не усещам как минава времето ... Нямам време да кача снимки на бандита Simple Smile
Честити месечинки на всички празнуващи днес  Hug
Много съм щастлива за добрите новини за Тео. Той е истински герой  Hug
Евелинка, много целувки на Блажката и на Маги. И стига вече болести... Аман #2gunfire
Мамо Ави много ми е домъчняло за вас... не сме се виждали от както бяхме с коремите. Няма ли са идвате към морската?
Хайде излизам навън, че децата нямат търпение...Слънчев следобед на всички ви  Hug
п.с какъв имен ден е днес????

# 119
... вече ще му обличат дрешки  ...

Амар разплака ме, милото ми момче! Благодаря ти за информацията  Hug Слава на Бога че Тео е добре, моля се пожеланията ти да се сбъднат и наистина да се радва на чудното лято съвсем скоро! Praynig
Честити месечинки на сладките ни тримесечни бебочества! Страхотни снимки, напълнихте ми душата!
Евелинка стискам палци за пробата, дано е чиста и нямаш грижи!  Praynig
Илинка това е един от признаците наистина, Миркам чудесно е обяснила подробности  Peace Това е основното- детето да е готово, да се захранва с един плод или зеленчук или каша (аз лично съм за оризова каша), да се дава храната сутрин или по скоро обед за да се следи за алергична реакция, да се изчаква минимум 3 дни между новите храни, да се дава малко количество, да не се замества млечно хранене до годинка. От там на сетне ти си реши как ще е и се нагаждай според теб и детето.
Други признаци за готовност са по обилното слюнчене, посягането към храната, способността детето да може да стои седнало (не е добра идея да се храни легнало или полулегнало. Важно е и това, че съм 6-я месец бебетата губят рефлекса да изтласкват навън храната с езиче и започват да я превеждат от устната кухина към гърлото. До 6-я месец инстинктивно я избутват, това е с цел да не се задавят, един вид рефлекс за оцеляване. Така че тогава вече се храни значително по лесно.
Алекс  започни с каквото искаш. Само имай предвид храните да са леки и да не са алергени (картоф, морков, тиква, ябълка, круша, синя слива, тиквички, ориз). Имай предвид и че някои деца опитали сладки пюрета (плодови) не харесват после зеленчуковите, и без това са свикнали на сладка храна от кърмата/АМ.
Емма заспа, отивам да се стягаме за разходка.
Злато  Hug

Общи условия

Активация на акаунт