Чакат ли, чакат мама и татко, НОЕМВРИЙСКОТО бебче сладко!

• 18 608
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Появих се, мале закусих 5 препечени филии с крем, 5!!!  Shocked Вие как сте с апетита.

Значи регистрирах се аз на ЖК, като паралелно както повечето от вас си посещавам на частно лекарката, при която ще раждам на края. Като никога не съм казвала това на ЖК, и се държа възпитано, както трябва.

Та поисках аз вчера оригиналите на изследванията за кръвна група/спин/сифилис да са в мен, защото
1. ако /недай си Боже се получи проблем, кървене/ и се наложи да лежа в болница за задържане трябва да са в мен
2. мисля да си направя за синптом на Даун, и съответно там пак ще ми трябват
3. по правило оригиналите трябва да са си в мен, ЖК няма право да ми ги прибира
4. /ако реша да сменя докторката, пак да са си в мен/

Като се разсърди тази жена, как така ще си правя Даун в родилният дом? /тя не работи там/ и как можело да ходя там?
(Ами ако получа кръвоизлив в 4 сутринта - както предната бременност? )
Ако съм смятала да ходя в род. дом, или на частно на прегледи - то тя щяла да ме отпише от здравната каса, ползвала съм я само за лаборатория, пуснала ми била излседвания за 100 лв, вместо да ги даде на някоя своя съвестна пациентка ...
Категорично ми забрани да ползвам други услуги и лаборатории, освен там където тя ме праща ... /а аз не съм доволна и от лабораторията, която ми загуби резултата от микробиологията и без това бях решила да си платя изследванията наново и да ми ги направят другаде)... и така, никъде да не стъпвам освен при нея - всички допълнителни неща, пак при нея, Даун - тя щяла да ме прати, като за целта ще платя 2 ехографа пак на нея

Нямам ли право аз, за нещата които не засягат ЖК, да си посещавам когото реша питам? Как така ще ми се забранява?
Иначе смятам, че се държах възпитано, не съм казвала, че посещавам други места, всичко тръгна от едни оригинали на изледвания ...

ooooh!

Съжелявам за дългата притча, ни наистина още ми е жегнато - само и само да прибира всички пари от мен, се излага (тя ми вземаше и портебителска такса 2.20 лв и 3.00 лв за издаване на болничен)
потресаващо #Cussing out #Cussing out #Cussing out не за филиите,за тая грубиянка в ЖК! #Cussing out

# 136
Здравейте,момичета!Благодаря ви за подкрепата!Всъщност аз не съм се ошашкала кой знае колко,но така настоявах вече да ми отговорите,защото и в миналата тема ви попитах,но сякаш никой не ме забеляза,та за това!Иначе наистина съм чувала за доста такива случаи,че даже много тежки с кървене,лежане на легло и т.н.Аз слава Богу нямам такива оплаквания и за това можеби  запазвам равновесие на духа,а относно секциото:ами ако така е писано,така до бъде....
Момичета,да ви кажа,че в крайна сметка реших да послушам доктора си и да не си правя БХС и т.н.,щом нямам причина за това,наистина май нямам нужда от допълнителни притеснения и нерви.Ще се отпусна и ще се насладя на бременността си максимално в най-хубавия смисъл,защото всяко нещо,дадено ни от Господ трябва да се приема с широко отворени обятия и да се радваме на всеки миг...
Относно спането,и аз спя в тази поза като Фаири и то от много отдавна,още преди да забременея и ми е любима,така,че давайте,спете така... Hug

# 137
Бисаборк, никой не ти е отговорил, защото явно не ни се е случвало такова нещо. Радвам се, че си добре и дано цялата ти бременност мине безпроблемно Simple Smile

Верги, аз ако съм на твое място, директно се отписвам от тая, взимам си документите и се записвам на друго място, ако въобще ти трябва все още ЖК. Съвестна или не, ти си плащаш осигуровките и имаш право на всичко по здравната каса. Всичко останало са си допълнителни неща по твое усмотрение и тя въобще няма право да се бърка.

# 138
Вергилия, съжалявам, че е трябвало да изтърпиш всичко това и смятам, че си напълно права, ти имаш право да се възползваш от ЗК, нали плащаш осигуровки. Наистина е потресаващо. Затова аз мисля, като се записвам на ЖК да кажа още в началото, че ходя и другаде, на частно. Точно затова и отлагах досега, за да си няма проблеми

# 139
Вергилия , това е наистина ужасно  Twisted Evil Как може да има толкова нахални лекарки ,ч е ти ако искаш и при 10 лекаря ще ходиш , нея какво я бърка , да не би тя да ти дава парите , аааааааамаха аман от такива некадърници Whistling

В този ред на мисли някой може ли да ми кажа какво точно и колко ни се полага по здравна каса , какви изследвания , колко видеозона , че аз нещо пак не ми е ясно ooooh!

На Елица искам да пожелая да изживее пълноценно този прекрасен ден , да бъде много щастлива и спокойна и много дълъг и безпроблемен семеен живот  bouquet

# 140
Верги, и аз напълно те подкрепям в реда ти на мисли,никой няма право да ти отнема свободата на действие,ако трябва избери си друг лекар!Хриска,много точен въпрос:и аз не съм наясно какво точно ни се полага по ЗК,в крайна сметка тези здравни за какво са? newsm78Ох,няма оправия тази държава! #Cussing out

# 141
Хриска, виж този документ, след детското здравеопазване има един раздел програма "Майчино здравеопазване", там пише всичко, което ти се полага по касата на ЖК.

# 142
Добро утро и от мен.
Верги,запиши се на друго място,безобразието в тази държава край няма. #2gunfire

# 143
Хриска, виж този документ, след детското здравеопазване има един раздел програма "Майчино здравеопазване", там пише всичко, което ти се полага по касата на ЖК.
Благодаря ти Фаери Hug

# 144
  • София
Феъри, Хриси, да но да сте прави. Притеснява ме , че усещам някаква болка долу ниско, все едно ще ми идва... сигурно така трябва. Thinking
Верги, иди където пожелаеш и при колкото лекаря поискаш. А най -важното хич не се оставяй да те стресират с такива изявления. Въпреки, че аз съжалих многократно в началото защото си взех направление от ЛЛ и ми пуснаха направления за изследванията. Ако ви кажа че дадох поне 30-40 лв за такси и си утрепах един ден да ми направят изследванията.... а общо прегледите и изследванията от ЗК за цялата бременност се оценяват на 60 лв не на 100 както ти е казала твойта лекарка.

# 145
Привет отново!

Вале, според мен мила, най-добре е да се свържеш с Томова и тя да ти каже кога да отидеш, защото го има и другия проблем, че има голям наплив и часовете ги определят те.Предния път се обадих и ме питаха в коя седмица съм и те ми дадоха дата и час.Иначе за болката задължително кажи на лекарката си като отидеш, за да види добре, да не се окажат ранни контракции.Ако е това ще ти изпише магнезиев препарат да пиеш.Аз с малката от 4-тия месец бях с такива и до края си пиех все магнезий.Сега пак ми изписаха.Тези газове може и да са бебо, ама малко е раничко сякаш за първа бременност.Аз каката я усетих в 18 г.с, ама доки не ми вярваше  Wink При по-слебите жени казват, че по-рано се усещало.
Хриси , радвам се, че си имате перфектно бебче  Peace По здравна каса от тази година се полагали само 2 прегледа с ехограф и май 3 пъти изследвания на кръв и урина, другото се плаща.Така ми каза моята лекарка и аз си платих пакет, за да гледат бебо всеки път.До скоро бяха 3 безплатни прегледа, но вече са 2, явно много им се виждат на здравеопазващите органи  Close
Верги, зарежи я тази докторка.Според мен трябва да отиваш спокойна при нея, а не с неприязън.А тя явно не може да породи спокойствие, нужно на една бременна.

# 146
Вале, сега се сетих, че тези дати, които ми казваш може би ти съвпадат с датите на прием при Щерев.Ако е така, май е по-добре да отидеш в 21 г.с, нищо че е и няколко дни, поне ще си сигурна, че ще види всичко.Но ако ходиш при нея в някоя от другите клиники, там вече те си дават датите и часовете.Успех!

# 147
Пууууу че как са им се откъснали от сърцето " цели " 2 прегледа на ехограф на тези нашите умни  управляващи бре Whistling Могат да си ги задържът моите  Whistling аз така или иначе всеки път си плащам по 15 лева за фотосеанса Laughing Mr. Green

# 148
Привет  ppp 55

Хрис, айде наздраве за перфектното бебче  cheers  bouquet Hug
Верги, аз бих я сменила на секундата box bash smile3517 Confounded /мисля, че ти се полага веднъж през бременноста да смениш ЖК, ГП-то трябва да ти издаде направление/ thumbsup

# 149
Привет  ppp 55

Хрис, айде наздраве за перфектното бебче  cheers  bouquet Hug

Наздраве Софи  Heart Eyes Благодаря ти и за това , което си ми писала и в другата тема Hug

Общи условия

Активация на акаунт