Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1

• 124 719
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 990
  • СОФИЯ
..Намесих се, защото тук се изля много срещу УН, а сте активни и знаете правата. Мамите и таковците в УН са  обезверени ентусиасти. Направете така, че си имате защита.
trapa, явно си, или си била член на това ЮЛНЦ. И със сигурност проблемите на у-щето са много. Как нечленуващите да установим какви са? Доста вероятно ми се струва, че сме в състояние да предложим и реализираме решения.
"Обезверени ентусиасти", намерете начин да възвърнете вяра. ДЕЦАТА ученици в 125 СОУ  следва да са фокусът в работата ви.

# 991
Май вече го казах - станете членове и направете организацията работеща, щом това не ви харесва.
А на г-н Нешов - има и други форуми за негативни емоции и подобни излияния. Не пълнете този

# 992
  • София
Май вече го казах - станете членове и направете организацията работеща, щом това не ви харесва.
А на г-н Нешов - има и други форуми за негативни емоции и подобни излияния. Не пълнете този

Тук става въпрос за дива българска корупция, от която страдат родителите на 1500 деца trapa, просто не виждам, къде е мястото за позитивни емоции. Трябва да си загубил всякаква връзка с реалността, че да се радваш на такава ситуация. Да ти повторя, ако не си разбрала за какво става въпрос: директорката Ирена Анастасова, почти без никакъв избор между оферти сключва договр с фирма Бонита за производството на училищни униформи. Фирма Бонита доставя униформите на четворно по-големи цени от пазарните. Родителите са задължени да купуват от Бонита под страх от наказания и рестсрикции за децата си. Който не иска да купува от Бонита трябва да се прави на магьосник да натъкми някаква унифрма, и пак живее в страх, че ще тормозят детето му при всяко влизане в училището. Назрява недоволство сред родителите. Параметрите на "сделката" са 390 000 лв. гарантиран оборот за Бонита. Имаме няколко факта: 1. Никаква честна процедура за избор на фирма-изпълнител и 2. Четворно завишени цени на униформите, 3. Натиск от страна на директорката на 125-то Ирена Анастасова, и отказ от комуникация.
Това са само малка част от фактите, има и още чети темата назад.
И trapa придържай се към темата и се въздържай да ми даваш личностни съвети.

# 993
Охх, почнах да отговарям, писах, трих, после се сетих, че няма смисъл. Всеки си живее, както му харесва, спасява се сам и това е.

Живея си съвсем в реалността, мноооого добре знам, че никой не може да ме ЗАДЪЛЖИ ДА КУПЯ НЕЩО ОТ НЯКЪДЕ. Има си толкова начини да си осигуриш униформата, спазвайки изискванията, че ...

И продължавам да твърдя, че това за корупцията не е доказано. Нито защитавам, нито упреквам някого. Дори и на мене да не ми харесва нещо, ПЪРВО ГО ДОКАЗВАМ, пък после говоря, и то не анонимно. Само числата "говорят" на някого нещо и всеки си ги тълкува както си иска.

Бях се заканила да не отговарям.

# 994
  • София
Здравейте,

Мами и татковци.
Много жалко, че тук само униформите се дискутират. Знам,че това е наболял проблем, но нека наистина всеки сам си прецени какво е редно и какво не, и да постъпи както сметне за добре...
В крайна сметка, всеки ще си реши този проблем някакси и тази дискусия ще е нещо забравено след време...

Мислих, че тук ще обсъждаме преподавателките, учението и т.н.... Та в този ред на мисли- няма ли мами, на които дечицата са им били с класна Ирена Тасева- да споделят мнение.

Благодаря и хубав ден!

П.с не си разваляйте настроението В негативни мисли. Съсредочете се върху положителните  Wink

# 995
  • out of space
Има си толкова начини да си осигуриш униформата, спазвайки изискванията, че ...

Би ли споделила какви са тези начини?  Rolling Eyes
Не искам да давам толкова пари за униформи, две деца-свинчовци трябва да обличам. А не съм нито шивач, нито бояджия, нито имам времето да кръстосвам БГ шир в издирване на оптимален вариант за покупка.

# 996
Върни се назад и ще видиш конкретни предложения, за много от които не се изисква нищо, освен компютър и карта Peace. От около 20 страницата, темата е за униформите.

# 997
  • София
Върни се назад и ще видиш конкретни предложения, за много от които не се изисква нищо, освен компютър и карта Peace. От около 20 страницата, темата е за униформите.

С тези натъкмени униформи ще видите колко разплакани деца ще има септември, и колко бесни родители избягали от работа, за да се карат с инструктираните учителки на входа, докато накрая не кукнат и те пред офиса на Бонита. Пиша го този пост, за да можете да си го изровите септември и да си го прочетете.

# 998
  • СОФИЯ
Кой замества Анастасова докато се прави на депутат?

# 999
Как кой, ония двете шматки. Нешов, сигурен съм вече, че имаш доказателства за корупция. Сезирай прокуратурата, щото иначе прикриваш престъпници. Сега не предприемаш нищо, наесен като почнат да тормозят детето ти щото няма униформа от Бонита, пак ли само ще пишеш във форума?

# 1 000
  • СОФИЯ
Как кой, ония двете шматки...
Има три помощник-директора. Никъде няма иф коя от трите е.

# 1 001
Която и да си избереш, все тая.

# 1 002

Опитах да се върна назад, но не открих конкретни предложения - би ли дала линк или да посочиш страница.
Униформите са ОГРОМЕН проблем и най-много пише за тях. Не се предавайте - не могат да задължат никое дете да ходи с дрехи в определен цвят (за фирмата вече е ясно, че е безобразие).
Ще опитам да помогна с юридически аргументи, но ми трябва време.

Ние напускаме 125-то. Благодарение на няколко великолепни учители (Димитров, Гаджанова и Абаджиева) детето изкара високи оценки в края на 7 клас и отиваме в някое от "елитните" училища (какви ли изненади ни чакат там).

Ако на 15.09.2014 г. трябваше да учим в 125-то - нямаше да е с униформи. Защото въвеждането им е незаконосъобразно (между другото униформите могат да са задължителни само за учителите  Mr. Green. Бих искала и между тях да не си личи социалното различие и да имат психо конфорт и бла-бла-бла).
Всеки ден щях да я придружавам. Ако не я пуснат - бих извикала и полиция (номер 112).
Според мене 125-то е много добро квартално училище. Не трябва безумни решения, за които възниква обосновано съмнение за решения, взети в режим конфликт на интереси, да съсипят училището.
Пожелавам успех и (доколкото мога) оставам с Вас.

# 1 003
  • София
Абе хора, на мен ми е най-интересно как 78% гласуваха "ЗА" униформите и как не се намери нито един от тях да пише в този форум и да защити решението си...

# 1 004
  • СОФИЯ
  ...
Ще опитам да помогна с юридически аргументи, но ми трябва време.
...
Назад съм копирала жалбите по административен и съдебен ред. Ако имаш други идеи с удоволствие ще ги прочета.

Общи условия

Активация на акаунт