Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1

• 124 693
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Можете ли да ми дадете информация и мнение за учителите по различните предмети в прогимназиален курс. Предполагам, че има значение класа и става дума за учителите, които сега ще поемат 5 клас, т.е. тези, които освобождават 7-ми (предполагам) Интересуват ме всички предмети, с изкл. на математиката. Също така доволни ли са сегашните седмокласници от представянето си по БЕЛ на матурите, съобразно преподавания материал.

# 1 006
... Писах имейли с благодарствени писма към учители, с идеи за проекти и предложение как мога да помогна.  Познайте - не получих никакъв отговор.

Пазиш ли записите в електронната си поща? Какво си предложила и не си получила никаква реакция. Питам, защото и аз съм правила нещо подобно. Обяснявам си, че беше безмълвно, просто защото изхожда от мен. Да не се окаже, че сме повече от две Ентусиастки?
УН все повече ме озадачава  341uu

Извинявам се, че не отговарям бързо, но обичам да съм информирана и четох темата.

Мама Саня, разбира се пазя имейлите. Бях писала нЕкои размисли за това как 125-то да спечели грант от "Амеркиа за България" (давам приемр - УН събира 20 000 лв и АБ дава още 80-100 хил. за ремонт). Може и да знаят за тях, може да са пробвали, може да не ги интересува. Не знам. Очаквах поне стандартен отговор - благодаря за предложението, ще бъде взето под внимание (елементарна комуникационна култура).

За юридическите аргументи - изчетох всичко, което си публикувала. Мисля, че е идеално.

Не съм юрист, но след като открих чл. 6  и 8 на АПК, чета законите като математик. Намирам вярно тълкуване (правя верни логически изводи) и настоявам администрацията да приложи моето тълкуване (по-изгодното за мене решение). Нищо лично, но това пише в закона.
Да кажем, че засега успявам в 1 от 3(4) случая, но все е нещо.

Да питам какво обжалваш - само процедурата за избор на униформи? А избор на фирма-изпълнител Бонита? А задължителното носене на униформи - дали ПС може да въведе задължително носене на един/два цвята дрехи от децата?

Имам идеи за делото и униформите като цяло, но ми трябва много време за четене и тълкуване.

Процедурата за униформите - да питам промяната на правилника на училището трябва ли да се прави по реда на Закона за нормативните актове (ЗНА)? Аз мисля, че да - виж чл. 7, ал. 1 от ЗНА.
Щото да пишеш/променяш нормативен акт - абе тая работа, не е като..... Има си правила.
Само чл. 26 да вземем
ал. 1 - зачитане на принципите на обоснованост, стабилност, откритост и съгласуваност.
Тук има много подводни камъни. Например трябва да обосноват униформите. Но не защото така ни харесва/искаме/ мислим, а със статистики, научни разработки, становища на компетентни лица (психолози, лекари и т.н.). Хич не виждам обосновка, как е избрана комбинацията тъмно-синьо/резеда и черно и че не е вредна за децата.  Grinning

ал. 2 - публикуване на сайта за 14 дена и срок за обсъждане - няма доказателства да е правено. А смо това е достатъчно за отмяна. и т.н.

Имам доста идеи, но може би не са съотносими към делото.

Обаче настоятелно да напомняш на децата в закупуването на униформи (или каквото и да е друго) - това са 2 нелоялни търговски практики (чл. 68к, ал. 1, т. 3 и 5)

Нелоялни търговски практики са и следните агресивни търговски практики:
3. отправянето на настойчиви и непоискани търговски съобщения до потребителя
по телефон, факс, електронна поща или всяко друго средство за комуникация от разстояние, освен в предвидените в закон случаи за изпълнение на договорно задължение и без да се нарушават разпоредбите на чл. 49 от този закон, на Закона за защита на личните данни и на чл. 6 от Закона за електронната търговия;
5. при реклама - пряко насърчаване на децата да закупят или да убедят своите родители или други възрастни да им закупят стоката или услугата, която е предмет на рекламата;

# 1 007
  • out of space
Правим "митинг" пред училището на 16-ти и това е. О-СТАВ-КА!  Laughing

# 1 008
  • СОФИЯ
biborana , обжалвам завършващия юридически акт (решението на ПС за утвърждаване на униформено облекло), със съображения за неспазена процедура. Правилникът на у-щето не е подзаконов нормативен акт, съответно ЗНА не се прилага. За нелоялните търговски практики си цитирала Закона за защита на потребителите. Не съм детайлно запозната с него, но там защитата е друга, тр да се сезира Комисията за защита на потребителите, а и тези действия не са извършени от търговеца. Делото все още не е насрочено, та има време за ровене.

# 1 009
  • СОФИЯ
Преди малко ходих до у-щето, за да взема документите по последното заявление по ЗДОИ. В.Николова замества Анастасова и този път беше любезна.

# 1 010
Предоставиха ли логото?

# 1 011
  • СОФИЯ
Предоставиха ли логото?
Да, надписът е отдолу в два реда под кръга.

# 1 012
# 1 013
Здравейте,

Мами и татковци.
Много жалко, че тук само униформите се дискутират. Знам,че това е наболял проблем, но нека наистина всеки сам си прецени какво е редно и какво не, и да постъпи както сметне за добре...
В крайна сметка, всеки ще си реши този проблем някакси и тази дискусия ще е нещо забравено след време...

Мислих, че тук ще обсъждаме преподавателките, учението и т.н.... Та в този ред на мисли- няма ли мами, на които дечицата са им били с класна Ирена Тасева- да споделят мнение.

Благодаря и хубав ден!

П.с не си разваляйте настроението В негативни мисли. Съсредочете се върху положителните  Wink

Здравейте, видях че се интересувате от г-жа Ирена Тасева, която 4 години беше наша класна. Мога само да ви кажа че имате голям късмет, ако вашето дете е попаднало в нейния клас. Разбира се, това е мое мнение, но ако вие искате детето ви да има за учител човек който държи на дисциплината, на грамотноста, на уважителното и приятелско отношение с, и между децата и разбира се на всички други добродетели, значи сте попаднали на точния човек. Г-жа Тасева е взискателна, строга, но справедлива, тя създава едни сплотени отбори от деца които работят заедно и се уважават. Може да не ви допаднат някои от методите и, но от собствен опит ще ви кажа че те дават резултати. Тя е един неуморен и всеотдаен педагог, който обича децата и ги прави едни наистина грамотни за възраста си хора. Може би, всичко което пиша ще ви се стори като страхотна реклама, но ще ви призная, че моето дете не беше сред първенците в класа, но всичко което постигна за тези 4 години е заслуга на г-жа Тасева. Сигурно ще има родители които не са съгласни с мен, но аз мисля така и се надявам се след време и вие да споделите моето мнение. Пожелавам ви успех!

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 16:30 от Белослава

# 1 014
# 1 015
Здравейте, бих искала да попитам дали някой знае нещо за г-жа Пенка Накова

Благодаря предварително Simple Smile

# 1 016
          Приятелки на дъщеря ми учат там, но се оплакват от резултатите, казват че са недоотценени ... Едно от момичетата се премести  в училището на дъщеря ми, и е много по-доволна. 
          В 125-то се влиза с бадж (ако го забравите няма как да влезете), забранено е носенето на къси панталонки, както и потници, а за поли и рокли по-къси от коляното трябва да питате директорката.
          Като специализирани паралелки знам само за езикови - немски и руски.

# 1 017
Едва ли майката се вълнува от проблемът с късите панталонки и носенето на бадж...

# 1 018
Коуп_54, срещат се кофти майки като мене, които точно това ги вълнува и съм против тези безумия.
Писала съм назад и в темата за математически паралелки, затова само накратко.
При 35+ градуса в началото на юни е нормално децата да ходят леко облечени, даже бих казала задължително и здравословно - например потник и бермуди/къси панталони.

Освен това проблемът е как те наказват за тези нарушения - чрез задържане  15 минути, за да получиш / неизвинено или недопускане в час.
Баджът не е и не може да е задължителен (понеже се плаща от родителите). Вместо бадж могат да показват бележник. ЗА ЛИПСА НА БАДЖ НЕ МОГАТ ДА НАКАЗВАТ.
За дрехите е по-сложно - вписали са го в правилника (няма да коментирам правилно или не).
Но ако не пуснат детето в час или го изгонят, трябва да уведомят родителя НЕЗАБАВНО. Обаче в правилника пише своевременно. На въпрос колко дни се смята за своевременно - няма отговор, по преценка на класния. Затова родителите с месеци могат да не разберат какво става (до родителска среща).

Против съм, защото се използва непозволени наказания и целта е насаждане на страх и унижение на децата.

# 1 019
След като сте решили да учите в това училище, ще се наложи да се съобразявате с правилата му.

Общи условия

Активация на акаунт