Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1

• 125 452
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
искам да попитам къде в сайта и кога да видя, какво е класирането за първи клас.
Уж нямам съмнения за приема, но все пак ...
Надявам се, като записах детето с с номер 1 и желанието да учи немски да помогнат, но вчера като видях колко родители имаше в 07.10 ч. сутринта пред вратата на училището,
 та започва да ме хваща параноя.
http://sou125.com/images/stories/files/1klass.pdf

# 91
Разбрах, че няма предучилищна в 125 у-ще, но искам да знам повече за приема в първи клас и по специално паралелките с немски език. Всички подали молби ли приемат или има някакво отсяване.
По колко часа немски имат на седмица? От кой клас почва втори език и какъв е втория език?

# 92
Kade me varna tozi vapros............. y4ila sam tam ot 1-vi do 8-mi klas...... no ve4e sam na 32g. Za vremeto si be6e mnogo dobro Y4ILI6TE. Ot togava sa ostanali klasnata mi  Kacarova  - mnogo e dobra!!!! Kykyrina i mislq 4e Petrova po myzika ..... navremeto *kak zvy4a samo...* se vliza6e s izpit v 1-vi klas i be6e rysko.... dano i sega da e na nivo, no mi se stryva 4e v sravnenie s ostanalite v Mladost pak trqbva da e nai-dobroto! Simple Smile

# 93
  • с/у ОколоМръсТното
кой е добрият мъж математик?
Някакво име...

# 94
Разбрах, че няма предучилищна в 125 у-ще, но искам да знам повече за приема в първи клас и по специално паралелките с немски език. Всички подали молби ли приемат или има някакво отсяване.
По колко часа немски имат на седмица? От кой клас почва втори език и какъв е втория език?

Паралелката ( поне на нашия випуск) е една смесена с немски и руски. Ние се записахме малко след срока за записване, не мога да кажа дали всички са били приети, но така предполагам. Немския е 2 пъти в седмицата първия срок и 3 пъти - втория. От 5-ти клас се въвежда втори език по избор ( английски, френски или руски).  Peace
Късмет  Peace

# 95
  • с/у ОколоМръсТното
кой е добрият мъж математик?
Някакво име...

1. Добри Данков и 2. (защото нямам лични впечатления) Д. Димитров - водят математическите паралелки 5-8 клас, СИП, ЗИП и каквото се сетиш

мерси.
Питам за детето на една позната. Ако издържи изпита ще е в 5-ти клас от есента. Кой от 2-мата ще я поеме, евентуално?

# 96
Интересува ме какви са задачите като тип,които се дават на изпита за 5кл?

# 97
Шони, задачите са подобни на тези от СМГ. При всички случаи не пречи да се явите и на двете места, поне аз така направих навремето с големия ми син, защото исках да видя как ще се представи на всички възможни места и да имам после възможност да избирам евентуално, в кое училище да учи. Доколкото знам твоето дете се готви на курсове - ето ти още един шанс за проверка на нивото  Wink

# 98
Двама математици се срещнали след дълги години и единият се похвалил, че вече има три деца.
- На каква възраст са? - попитал другият.
- Произведението от годините им е 36, а сборът съвпада с номера на къщата, до която сме спрели.
- Това не ми е достатъчно, за да определя възрастта им.
- Най-малкото е русо - добавил математикът.
- О, чудесно! Сега вече знам на каква възраст са децата!
А вие можете ли да определите възрастта на децата?

Отговор: 1г. 6 г. 6 г.

Shoni, виждам, че търсите резервен вариант, ако не ви приемат в СМГ.

119-то СОУ е също едно много добро училище с математическа паралелка след 4-ти клас/стига да ви е удобно като местоположение/.
Имат отделен тест. Информация кога ще бъде теста, можеш да получиш на сайта на училището или да кандидатствате с резултата от СМГ.
http://www.119sou.com/

# 99
И каква точно беше целта на поста ти?
Да кажеш нещо за задачите в отговор на запитването на Shoni, да споделиш мнение за 125 СОУ или да покажеш, че знаеш отговора на задачата (опс, извинявам се - решила си я, не знаеш отговора)?
А целта на твоя пост...каква е? Thinking

# 100
Фран Джонсън, би ли споделила - може и тук, може и на ЛС повече за математическите паралелки в 119-то. Не съм знаела досега, че и те имат такива, макар че възпитаниците им в началния курс ( говоря 1-4 ти клас) се представят добре на математическите състезания, следях ги с големия ми син.
А какво е нивото като цяло на обучението по другите предмети ( пак питам за паралелката след 4-ти клас с математика ), езици учат ли се и на какво ниво?
И аз да проуча някой и друг вариант, че току виж не ни приели в СМГ или в 125-то Mr. Green Twisted Evil

# 101
В СМГ модулите вече не ходи,предвид лошото представяне на пробните TiredВкъщи решаваме от 3-те мат.читанки,както и от нета,задачи от различни матем.състезания.ВЕднъж седмично ходи при математичка/моя пиятелка/,с която да решават тези,които сам или с моя помощ не е успял.
Lennyh,да,готвим се за няколко училища-дано все някъде имаме шанс Simple Smile
В 119 -то също има матем.паралелка,изпита е на 26.05. Peace

# 102
Фран Джонсън, би ли споделила - може и тук, може и на ЛС повече за математическите паралелки в 119-то. Не съм знаела досега, че и те имат такива, макар че възпитаниците им в началния курс ( говоря 1-4 ти клас) се представят добре на математическите състезания, следях ги с големия ми син.
А какво е нивото като цяло на обучението по другите предмети ( пак питам за паралелката след 4-ти клас с математика ), езици учат ли се и на какво ниво?
Lennyh, въпреки, че дъщеря ми/трети клас/ учи в 119-то не съм се интересувала по-подробно за нивото на останалите предмети и по-специално по английски език за по-горен клас.
Предвид колко много неща се подобриха/и като база, и като дисциплина, и като учителски колектив/ откакто Д.Стаматов е директор на училището, съм сигурна, че нивото и на останалите предмети ще е много добро.
Иначе за математическата паралелка децата се явяват на тест и се разпределят според резултата.
Тази година датата на този тест е 26.05.
Дъщеря ми също ще кандидатства догодина в СМГ, но ако не бъде приета, ще продължи в 119-то.
Предполагам, че и в 125-то СОУ процедурата по кандидатстване е същата.
Тестът не би трябвало да е по-труден от този на СМГ, но знае ли човек?
Мисля, че дете, което се готви на курсовете в СМГ ще се справи на теста по математика, било то в 125-то или в 119то СОУ.

Извинявам се, че постът ми не е съвсем по темата.

# 103
Колкото и да не е по темата - благодаря   bouquet, защото може би някои ги вълнуват и двете алтернативи, а аз доскоро не знаех, че и в 119 -то има такава паралелка както в 125-то.
Колкото до подготовката и нивата - гаранция при някои деца няма. Синът ми по-миналата година показа много по-добър резултат в СМГ, отколкото в 125-то Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes блейка, какво да го правиш ( беше сгрешил тотално една задача, много лесна и просто, но според мен). Аз също бях със заблудата, че в 125-то ще е по-лесно  Grinning, но не се оказа точно така. За жалост нямам познати с деца в математическите паралелки в момента, но очевидно работят добре, защото на състезанията има добре представящи се деца от 125-то.
Така че късмет на всички, които ще се пробват и би било добре и после да напишете нещо тук  Peace

# 104
  • СОФИЯ
Когато попълвах заявлението за у-щето, което избрахме за дъщеря ни имаше опция "целодневно обучение" - съответно с възможни отговори "Да" и "Не". Не се колебах за "Не", но се поинтересувах. Целодневно било до 16 ч., като задължителните по програма /вероятно не се изразявам правилно/ часове се разпределят сутрин и следобяд. Т.е. в следобедните часове децата от тези целодневни паралелки също ще са натоварени със задължителност, а не напр. със спорт, игра и писане на домашни. Освен това паралелките /при нас са шест/ ще се формират именно въз основа на този избор, който не подлежи на промяна в рамките на учебната година. Не задълбах в разговора, з де факто не ме интересува особено, но...
нали няма нормативноустановено нищо по въпроса целодневно обучение?
А и Неистово се настояваше каква умора било това за децата, пък и частните занимални били само по около 150 лв. месечно...що да мъчим децата си...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393078.0;all

Общи условия

Активация на акаунт