Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1

• 124 722
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 915
  • София
trapa и последно за тази вечер. По-долу е мое ЛС до една форумка, която ме попита какво мисля, че трябва да се направи, ето ти идея. Може и да работя по нея, а може да не работя, зависи какво сметна за необходимо.

"Здравей, какво смятате да се прави?
Моята идея е, на няколко пъти я споделих във форума, е създаването на форма на гражданско сдружение (група за натиск) с представител/и. Родителите трябва да могат анонимно да подават сигнали за нарушения, корупция и пр. Сдружението от своя страна трябва да познава в детайли нормативната база, на която почива дейността на едно училище, трябва да имат познания по йерархичната структура, правомощия и отговорности на директор, учители, РИО, МО. Сдружението трябва да е винаги информирано в процесите, които се подготвят или текат в училището. При всички положения трябва да участват активно поне двама представители с юридическо образование и с възможности и амбиция да се запознаят с детайли с нормативната база. На по-късен етап, Сдружението трябва да се погрижи да е разпознаваемо и лесно достъпно за родители, учители, директор. Още на начален етап следва да си осигури лесен и бърз начин за комуникация с родителите, най-лесно ми се вижда, чрез е-mail списъците, които съществуват във всеки клас. Не препоръчвам Сдружението да търси единствено пътя на конфронтацията, там където е възможно проблемите следва да се решават с диалог и преговори, защото тя е факт - директор е на 125-то. Рискове: корупция сред представителите и такива с неподходящо образование и качества.
Това смятам, че трябва да се направи, и да бих се включил. Разбира се ако няма да правим "агитка", ясно е, че няма да бием физически Анастасова и да и късаме шалчето."

# 916
И аз за последно:
Абсолютно принципно съгласие с тази позиция. Нали точно за това говорим. Е, всичко това, което си описал, е работа на УН. Само дето в този вид явно не работи както на вас ви харесва.
Начинът да станете член на УН е прост - в класа ви избират за настоятел или просто идвате на сбирка на УН, подавате заявление за участие. Членски внос няма и никога не е имало.
Рисковете, които си описал, са си реална ситуация.
Така е, никой не се засилва да ходи там ОТ ГОДИНИ. Казах вече как са избирани тези членове през годините. За 99% това е губене на време. А и как да правиш оценка на нечия работа, като дори не знаеш за каква работа става дума. Изникна един наистина по-сериозен болен проблем и  се започна едно ...
Явно позицията е една, но езиците са различни. Аз си споделих впечатленията, спомените - и единственото, което казвам, е, че нещо като не върши работа - то се сменя и най-вече хората там. Оставям на вас да измислите начин да мотивирате точно такива подходящо образовани хора, с амбиция и желание да работят в полза роду. Дали ще се казва настоятелство, сдружение или каквото и да е - все едно - НАЙ-ТРУДНОТО Е ДА НАМЕРИТЕ И МОТИВИРАТЕ ХОРАТА.
Бихте се включили, но не и да го започнете. И пак стигаме до - "Абе ще се включа, ама нека някой друг да почне."

Намесих се, защото тук се изля много срещу УН, а сте активни и знаете правата. Мамите и таковците в УН са  обезверени ентусиасти. Направете така, че си имате защита.

И понеже явно позициите съвпадат, методите са различни, аз се оттеглям от спора.
Ще следя обаче с интерес.

# 917
  • СОФИЯ
За доста неща си права, има върху какво да се помисли, но нищо не пречи на тези "обезверени ентусиасти" да уведомят родителите, че с/у решението на ПС за униформите е подадена жалба по съдебен ред, щото тя е факт. Както беше писал някой по-горе, само като пощенска кутия. За това не е необходим нито хъс, нито някакво особено образование, а само преодоляване на страха от ръководството. Днес (пардон вчера) е имало заседание на УН, може пък въпросът да е поставен и гласуван от настоятелите. Май е време да си лягам, че нещо взех да звуча прекалено оптимистично  Grinning

# 918
Някой има ли идея защо резервите за прием в 1кл са по азбучен ред? Достра странно - кой от резервите ще бъде приет, ако се освободи 1 място? 

Моята позната ми изпрати цена за бродиране на логото.
За да не се приеме като реклама, ако някой се интересува да ми пише съобщение и ще споделя конкретно.  Peace

# 919
  • София-Младост
Някой има ли идея защо резервите за прием в 1кл са по азбучен ред? Достра странно - кой от резервите ще бъде приет, ако се освободи 1 място? 
В първата колонка азбучният ред пък почва с буква С...
Във връзка с приема за първи клас мен ме гложди едно съмнение...в 81-во първо приемат деца от Мл-3 по първи критерии, а в 125-то първо от Мл-1. И как тогава става така, че 17 деца приети в 125 са приети на първо калсиране и в 81-во. Случих на една майка, чиято дъщеря записваше в81-во и каза, че живеят в Мл 1А, в 125 са в резервите, аз наострих уши...обаче се оказа, че имали апартамент в Мл-3 и с тази регистрация са се записали в 81-во. Явно народа е заможен и има по два апартамента във всяка част, според училището  Mr. Green
Извинявам се за лиричното отклонение, ама нещо ми е накипяло покрай тези приеми...

# 920
Ала-Бала остави приетите, как са ги изредили. Ама да напишат резервите по реда, в който имат шанс. ooooh!

# 921
  • София-Младост
Ала-Бала остави приетите, как са ги изредили. Ама да напишат резервите по реда, в който имат шанс. ooooh!
Е да го направят, ама не...и друго, което в тази връзка си мисля...ако детето ми е резерва в Х, но прието в У, аз за да се подсигуря го записвам в У, но дали участва във второто класиране на училището Х...или системата (ако има такава) отчита, че това ЕГН е записано и го изхвърля...надявам се да не е така, но знам ли. Има някакъв критерии, някакви точки...ама кой с колко е приет...мъгла.

# 922
Според мен можеш да си запишеш детето където искаш и после ако трябва да отписваш!
Нямат връзка между компютърните мрежи на училищата! 
Както става ясно няма и мисловна дейност, че е необходимо да подредят резервите по начин различен от А до Я. Peace

# 923
  • София
Не уведомяват родителите за фактическата отмяна на униформите, за да продължи продажбата на униформи от Бонита. Бонита са се подсигурили в РИО. РИО натискат директори  на у-ща за униформи. За да печелят приближените им фирми.

# 924
Защо наводнявате темата с тези УНИФОРМИ?! Вижте какво става с класирането в това училище?!Пълен фарс е . Всички критерии ,които са обявили за класирането са абсолютен фарс , за заблуда на ОФФците....... ФАКТ е ,че са класирани деца в челната 20-торка ,които не живеят в МЛАДОСТ и в това каре на МЛАДОСТ1 ,което са обявили в сайта си , а деца които са буквално до училището са на последно място в резервите. ТРЯБВАЛО Е ДА ОБЯВЯТ КРИТЕРИЙ САМО ПО РЕДА НА ПОДАВАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЕТО . Всички останали критерии просто се обесмислят. Електронната система за подаване на заявления също е пълен фарс, няма входящ номер на молбата - как ще разберете кой сте по ред като връзкарите вече са ПОДРЕДЕНИ , . Това училище е за ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА. Как мислите?

# 925
  • София
Пълен фарс е . Всички критерии ,които са обявили за класирането са абсолютен фарс , за заблуда на ОФФците....... ФАКТ е ,че са класирани деца в челната 20-торка ,които не живеят в МЛАДОСТ и в това каре на МЛАДОСТ1 ,което са обявили в сайта си , а деца които са буквално до училището са на последно място в резервите.
Преди години поне, когато моето дете кандидатсваше за приемане в училището, за паралелките с руски и немски език нямаше изискване за адресна регистрация в Младост 1. Сега не знам какви са критериите.

# 926
  • СОФИЯ
Защо наводнявате темата с тези УНИФОРМИ?! Вижте какво става с класирането в това училище?!Пълен фарс е . Всички критерии ,които са обявили за класирането са абсолютен фарс , за заблуда на ОФФците....... ФАКТ е ,че са класирани деца в челната 20-торка ,които не живеят в МЛАДОСТ и в това каре на МЛАДОСТ1 ,което са обявили в сайта си , а деца които са буквално до училището са на последно място в резервите. ТРЯБВАЛО Е ДА ОБЯВЯТ КРИТЕРИЙ САМО ПО РЕДА НА ПОДАВАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЕТО . Всички останали критерии просто се обесмислят. Електронната система за подаване на заявления също е пълен фарс, няма входящ номер на молбата - как ще разберете кой сте по ред като връзкарите вече са ПОДРЕДЕНИ , . Това училище е за ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА. Как мислите?
Темата за "класирането" на първолаците е доста сериозна и не е само за конкретното у-ще. Преди повече от 2 г. имаше идея за система, подобна на ИСОДЗ (за детските градини), сега дори не се споменава за това. Не може всяко у-ще да поставя различни критерии, при това повечето атакуеми като дискриминационни, напр. "в това каре на МЛАДОСТ1".
Да, фарс е. Прави се не на парче, а дори на полупарче и няма адекватност и "резултат" от въвеждане. Какво като е "електронно".

Радвам се, че днес се запознах с някои от вас и на живо, макар и по друг повод.

# 927
Защото това ни вълнува. Като ти приемат детето (дано), ще те завълнуват и униформите!  Темата е за всичко за конкретното училище!  Peace

# 928
  • София
Знаете ли дали УН предприе стъпки за уведомяване на родителите, че изпълнението на ПС за въвеждане на униформите се отлага заради заведеното дело? Някой по-горе беше споменал нещо, че са поели ангажимент?

# 929
  • СОФИЯ
За УН не знам.
В петък получих Решение от у-щето по последното ми заявление по ЗДОИ. Най-накрая ще предоставят Решението на ПС за униформите от 31.01.2014 г. Ще предоставят и логото. В 30 дн. срок тр да отида да ги взема. Следобед ще проверя в съда какво "запитване" са отправили във вр с чл. 166 АПК.

Общи условия

Активация на акаунт