Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво вие родители искате да дадете на своите деца?

  • 1 638
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 70
Много често с моята съпруга обсъждаме темата на какво трябва да научим нашите деца и какво да има дадем като начало в живота.
Аз смятам, че е много важно децата да растат в атмосфера на разбирателство между двамата родители, където всеки от тях дава своя принос за възпитанието им.
Смятам, че децата трябва да бъдат научени да пазят съграденото и сътвореното преди тях и да уважават труда на другите.
Смятам, че психологическата настройка на детето и способността му да контактува с хората се гради на база на първите диалози, които то е в състояние да асимилира от своите родители.
Смятам, че най доброто материално благо, което един родител може да даде на детето си е доброто образование. За жалост, от както се помня не съм видял в България да се строи ново училище.
Противник съм на мнението, че родителите трябва да осигуряват децата си с жилище и т.н. Това са глезотии, които правят децата зависими от своите родители, дори когато създадат свое семейство.  След като получат добро образование и вземат живота в ръце от тях зависи в какъв дом ще живеят, как той ще бъде обзаведен и с какви материални блага те ще разполагат.
 Смятам, че родителите  са тези които трябва да създадат положителната нагласа на децата си към света и да възбудят интереса им към изкуствата.
Смятам, че ключа към просперитета на България, подобряването на условията на живот, и доброто й лице пред света се крият във възпитанието на нашите деца.

А какво е вашето мнение?

# 1
  • Мнения: 1 732
Със моят съпруг също дълго вечерите обсъждаме този въпрос,защото искаме да сме наясно какво е важно в днешно време да научат децата ни и стигнахме до следните изводи:
1. Искаме да се научат да обичат -да обичат Родината си,да обичат живота,да обичат избранника на сърцето си.
2.Да бъдат съвестни
3.Да бъдат човеци-борбени,енергични,с хъс да се впускат за изпълняване на целите си-само така ще успеят и ще получат удовлетворение.
4.Да са честни спрямо себе си и другите.
Мисля че не ни е лека задачата,но смятаме да се справим,а и най-важното-искаме винаги да намират пътя за дома,защото там сме ние,които ги обичаме и винаги ще мислим за тях.

# 2
  • Мнения: 2 655
Цитат на: tonnny_bg
Със моят съпруг също дълго вечерите обсъждаме този въпрос,защото искаме да сме наясно какво е важно в днешно време да научат децата ни и стигнахме до следните изводи:
1. Искаме да се научат да обичат -да обичат Родината си,да обичат живота,да обичат избранника на сърцето си.
2.Да бъдат съвестни
3.Да бъдат човеци-борбени,енергични,с хъс да се впускат за изпълняване на целите си-само така ще успеят и ще получат удовлетворение.
4.Да са честни спрямо себе си и другите.
Мисля че не ни е лека задачата,но смятаме да се справим,а и най-важното-искаме винаги да намират пътя за дома,защото там сме ние,които ги обичаме и винаги ще мислим за тях.


  202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu   202uu

# 3
  • Мнения: 170
Ами аз напълно съм съгласна и с двама ви - Ахил (нали така е на БГ), ти направо си ми прочел мислите! Така мен са ме възпитали моите родители - най-доброто на този свят е да дадеш свободата и чувството на независимост на детето си; да изградиш човека в него; да го научиш, или по-скоро да възпиташ у него обич към ближния, към ВСЯКО живо създание, било то човек или животинче...
Май повторих думите ви, но наистина изразявам подкрепата си за това, което вие преди мен споделихте!
Със здраве!

# 4
  • Мнения: 285
И на мен не ми се иска да повтарям Ахил и останалите...написали са го и в моя ред на мисли, само бих добавила - искам децата ми да виждат, да чувстват, да споделят Любовта ни! Всяка тревога, всеки проблем в крехките им мисли бързо намира подкрепа и им дава сили да споделят когато видят нежността ни,  отношението което изразяваме един към друг не само в тежките моменти, но и в ежедневието. Смятам, че именно тази пътека - Любовта - постила на децата ни основния път по който трябва да тръгнат! Дава им начин на общуване, на изразяване, на споделяне, на осмисляне. Виждайки мама и татко по този начин, те не само се чувстват сигурни и защитени, но и по един естествен начин възпитават собствените си маниери, мислене, мечти. Вярно, че Любовта не може да бъде цел, тя е даденост и извор който е самороден. Не спирам да благодаря на съдбата си че ме дари с тази вяра и тези чувства! Очите на децата ни са огледалото на тяхното собствено бъдеще...сигурно много пъти сте се вглеждали в тях точно в такива моменти, когато си говорите с Любов, когато излъчвате нежност един към друг. Неповторимо е! Никога няма да спра да вярвам, че това е най-доброто начало за решаване на всеки един проблем, че това е най-добрата първа стъпка към прозореца който разтваряме пред децата си за реалността.

# 5
  • Мнения: 7 831
Да не повтарям по-горните постинги, много са хубави!
Освен всичко за което сте писали, аз искам да науча децата си да се наслаждават на живота, според мен само така ще бъдат щастливи. Искам да постигнат много, но най-важното е да не забравят, че живота е кратък и дребните жестове го правят хубав и неповторим. Искам да могат да виждат хубавото и полезното дори в загубите, за да оцелеят когато мен вече няма да ме има!

# 6
искам детето ми да ходи с мерак на работа, затова искам да му дам образование, каквото той си избере или да му помогна да си намери мястото.
работа-забавление

искам да си намери половинката, да не му омръзва близкия човек с годините, защото е точния човек - затова го възпитаваме с любов - да разговаря и да избистря проблемите без караници, за да не изтърве заради дребни препирни голямото нещо

искам да има приятели, които да го искат и в трудности и за веселби, затова го мъкнем навсякъде с нас и го учим да общува и да опознава хората

искам да го науча да проявява търпимост, защото е най-хубаво светът да е шарен, а не всички да сме еднакви

искам да запазя уважението му към мен, да не мисли за мен като досадната майка, която само ръси акъли и го пита кога ще се върне, затова го вземам с мен на работа, да види какво работя и какво ми струва лудницата, та пона да ме разбира
Освон това се старая да не повтарям, да не го контролирам нагло, да му давам свобода, но ми етрудно да не се притеснявам и да намирам границата

времето ще покаже обаче, дали съм сбъркала

Общи условия

Активация на акаунт