Съпруги, чиито мъже пътуват 6

• 59 850
  • 419
  •   1
Отговори
# 315
Мама на фъстъче, това за контрактите за по 4 месеца в БМФ сигурно ли е, че в момента там какви ли не неща се чуват? И за всички ли се отнася или само за командния състав?

# 316
  • Brokenpromiseland
мама_на_фъстъче, не се притеснявай. Кораби има много и кризата за кадри е повсеместна. БМФ според мен е обречено. След няколко години няма да има помен от него. Чудя се защо хората си губят времето и нервите там. Не познавам човек, който е напуснал да му минава мисъл за връщане.  Дори имам познат, който напусна пролетта и се чуди защо не се е престрашил да го направи по-рано. Не, че в чуждите компании всичко е розово (както казва мъжът ми - хубава мотика няма), но много от българските (бмф-ейски)  простотии ги няма. Да не говорим, че заплащането е различно, а все пак те затова пътуват. Като ги няма в къщи поне да има защо.

Съпругът ми в началото беше в частна фирма и проблемите които имаше там бяха стократно по големи отколкото в БМФ.Освен това си беше държавна фирма.....трудно бих повярвала в коректността на някой частници.
Смятам, че смяната на работа е личен избор и аз не мога да вземам отношение в правото на избор на съпруга ми.Така е решил, така е направил.Смятам, че той най-добре си знае..Може би, ако опре ножа до кокала и той ще напусне, но като гледам за сега не му се ще много.

mim_d до колкото знам това си бе изискване на ЕС.Има издадена официална заповед, която влиза в сила от 01.01.2009г.
Какво обаче би решило новото ръководство не съм запозната...
До колкото си спомням обаче заповедта излезе след приватизацията, така, че съм обнадеждена че няма да се отмени.
Е, остават няколко месеца.....скоро ще разберем.

P.S. Контрактите ще са 4+/-1, което означава, че все пак има вратичка да плават и повече от 4 месеца.
Смените се правят в удобно пристанище.Ако няма такова, те спокойно могат да ги задържат до 6м.

# 317
Ох, дано наистина им намалят контрактите!!!!Тази сутрин в 3 часа изпратих мъжа си и ми е ужасно самотно и тъжно. Последните му рейсове в БМФ са все по 7 месеца и не ми се мисли как ще мине пак толкова време. Cry

# 318
  • Brokenpromiseland
Не ми се иска да те стряскам, но при условие, че е заминал сега могат да го задържат пак 6м.Не знам заповедта дали не важи при качване след Нова Година.

# 319
Ами не ни остава нищо друго освен да чакаме 1 януари и дано се отнася за всички, че тези дни, в които сме сами са ужасни.

# 320
Хей в този дъждовен ден къде се запиляхте.Днес съм на род.среща на Алекс.Когато днес вземах малката от предучилищна учителката ме срещна и ми се обясняваше как се е получило недорозомение и ако мога да отегля жалбата си от инспектората.Обясних и че не искам да се карам и такова отношение към детето си не искам.Имах среща и с директорката пак с молба да отегля жалбата си.

# 321
# 322
Здравейте, момичета.Някой има ли паролата на БМФ в http://victoria.marsat.ru. Аз имам една, с която до сега влизах, но явно е сменена.
Моля ви, ако някой я има новата нека ми я прати.

# 323
  • Brokenpromiseland
Момичета имам пресен слух, че вече договорите на БМФ са по 4 мес....т.е. новите екипажи вече се качват за 4м.
Това означава, че който е с договор 6 м, би трябвало да си го отработи.
Друг СЛУХ е за увеличение след нова година на валутата с 50 %, както и на заплатата.  Praynig Money
Дано да е истина  Crazy

# 324
Дано стане така както си го чула, ще сме доволни Laughing! И все по-хубави неща да чуваш Wink!

# 325
  • Варна
Здравейте момичета!

Момичета имам пресен слух, че вече договорите на БМФ са по 4 мес....т.е. новите екипажи вече се качват за 4м.
Това означава, че който е с договор 6 м, би трябвало да си го отработи.
Друг СЛУХ е за увеличение след нова година на валутата с 50 %, както и на заплатата.  Praynig Money
Дано да е истина  Crazy

мама_на_фъстъче, от твоите уста в Божиите уши! Дано да стане!

Чакащите мъжете си, посрещнахте ли ги вече? Никой не се е похвалил до сега!

И аз няма какво да се похваля. Моят мъж седи цяла седмица в Хаити, разтоварват и не знае ще си идвали или ще ги бавят още. Контракта му изтича на 10.10.
Пълна мъгла е сега в това БМФ. С тези съкращения, май нямат още инспектор и няма кой да им подготви смяната.
Не знам докога ще издържим в това невидение.

# 326
Илиева ще издържиш както винаги.На моя ремонтът от 32 дена става 50 дни и още не е свършил.А те са на сменен екипаж с 60-65 дни плаване.Другата смяна ще са прецакани тази коледа smile3532и моята банда ще си има татко за коледа и нова година.А Алек и за рожденият си ден.

# 327
Момичета има идея до пролетта параходството да бъде фалирано и да го няма.Това е най новия притиснителен слух. #Cussing out

# 328
  • Brokenpromiseland
Момичета има идея до пролетта параходството да бъде фалирано и да го няма.Това е най новия притиснителен слух. #Cussing out

Принципно се съмнявам това да стане, защото няма фирми, които да запълнят дупката...но всичко е възможно.Очаквам Tired фалит малко по-делечв бъдещето...........

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 18:06 от мама_на_фъстъче

# 329
Това е найстия слух за фалит и закриване на БМФ който чувам.

Общи условия

Активация на акаунт