Съпруги, чиито мъже пътуват 6

• 59 844
  • 419
  •   1
Отговори
# 300
Честит първи учебен ден на всички ученици и родители.Да са ни живи и здрави децата,да ни слушат много и да имат само шестици.А татковците да се гордеят с тях.

# 301
  • Варна
Честит първи учебен на всички ученици и техните родители!

Успешно започваме и завършване на учебната година, много шестици, много усмивки и прекрасни и незабравими спомени
А на всички родители много сили и търпение, за да станат децата ни умни и достойни хора.

# 302
  • Burgas
Честит първи учебен ден на всички ученици и на родителите им!!!
Много шестици и много весели игри в свободното време!
Май ще има смяна на кораба на моя мъж и ще мога да му изпратя диск със снимки от почивката ни лятото, и от  първият рожден ден на детенце! Утре ще звъня във фирмата да потвърдят. Стискайте палци  Praynig ! На мъжо му се иска да слиза той и каза да попитам няма ли да свалят него  Laughing  ама му е раничко има още малко повече от месец!

# 303
 Честит първи учебен ден и от мен на всички ученици и техните мами!
Днес беше пълна лудница,излязохме от вкъщи в 8:30ч и се прибрахме в 19:00ч.След тържеството,на барче с другите майки,после пицария за децата и после се сетихме,че трябва да си купим подвързии,че чаках(представяте ли си?)на опашка пред книжарницата за подвързии.И накрая...накрая се обади мъжо(след 2 сед. преход)и ми каза,че може да се видим през октомври...влизат на ремонт в Гърция и може(ако има и други съпруги)да му отида на гости...Сега само за това си мисля и кроя планове,и се надявам...

# 304
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МОРЯЧКИ
честит първи учебен ден на всички ученици.
Аз вече си чакам мъжлето и нещо нямам търпение от днес ме обзеха някакви страшни емоции,нали остава някъде около седмица до другия петък трябва да си е при мен

# 305
  • Варна
Привет момичета!
nevy наистина много малко време за почивка имате с тези 1,5 мес.  хубавото е че ще сте заедно на тези прекрасни празници. ние миналата година бяхме сами с малката на коледа но тази година ще сме си тримата  Grinning !и на моя мъж нещо ми омръзна на танкера, не слизат по пристанища и си е тежичко 4 месеца само море. 
marka_74  с теб ще посрещаме заедно. по последна информация и аз ще си имам мъжле към края на октомври!

Здравейте Simple Smile
Моят мъж също е на танкери за по 4 месеца. Наистина е доста тежко да не слизаш никъде,  а и ходят само на гадни и опасни места, което допълнително натоварва. Замина миналата седмица и най-вероятно началото на януари ще е тук. Ще пропусне рожденния дена на малката и празниците, ама няма как.

# 306
  • Brokenpromiseland
Здравейте, момичета!
От доста време не съм драскала ни ред, но покрай летните емоции, след това изпращане, и работа, съвсем време не оставаше.
Надявам се всички да сте добре...да посрещате и изпращате малките ученици.
Ние сме от другият месец на ясла...и ме тресат големи притеснения как ще се развият нещата.
Между впрочем работещите към БМФ от 01.01.2009г са на 4+/-1м. контракти.
Това значи, че все по често ще си виждаме мъжете, но от друга страна и за по-кратко време.
След тази приватизация, много взех да се притеснявам как ще се развива политиката.Вие да сте чули някакви слухове???

# 307
Минах като торнадо през 2 у-ща и 3 учителки.Олекнах с 300 лв. и вече дечицата са готови за училищни подвизи.Средния се прибра ядосан на математичката си,блъснала го и отидох да се разправям с нея.Тя беше отвратителна,обясни ми как детето я било обидило,побеснях  newsm61.Директорката ме помоли да бъда"спокойна" и да не правя проблем от това..Пуснах жалба до инспектората и ще видя какво ще стане.Няма да оставя нещата така smile3512.Ако нарочи детето,да не ми се мярка.Алекс иска да кандидаства в математическата и математиката му е супер важна.Като"нямала нерви да ги издържа "да отиде да гледа картофи.Не е ли така.Как има късмет че "милото" го няма.Той пали от четвърт. Rage

# 308
мама_на_фъстъче, знам че бифшият менинг директор на моя мъж се е преместил в новото БМФ - Владо Великов се казва; ако имате вземане даване с него да ви предупредя, че голямо лъгане-мазане пада, ама не му се вързвайте;
marka_74, много гадна ситуация; била съм на мястото на сина ти с учителката по Литература, която за отмъщение ми изпращя една 3ка на класното втория срок последна година  #Crazy; права е директорката, че трябва да пипаш много нежно; пробвай да се разбереш с математичката /подаръчета, подмазване - такива работи/ знам, че е много гадно, но никой не може да я спре, повярвай!!! и от всичко ще страда само детето ...

# 309
  • Варна
MamaDonna по името което си цитирала разбрах в коя компания е бил съпруга ти. Както виждам не сте доволни от нея. И моя мъж затова я напусна вече от  почти година. Сега е сто пъти по доволен и не съжалява, а само седи и съжалява приятелите си които останаха да работят за компанията. Твоят мъж като какъв плаваше там? Щото вече разбирам, че не плава.

# 310
MomaDonna, Dessita и моя мъж е механик към фирмата, за която са роботили и вашите. Все още е в нея въпреки,че е недоволен.
И той мисли за смяна на фирмата или по скоро за намиране на работа на сушата.

# 311
мъжът ми беше 1ви механик; слезе на 6ти август, малко преди хаоса в Старгейт /всъщност колегите му си говорят, че БМФ са си го напазарували Владо, а не е напуснал по някакви други причини/ ; добре, че мъжът ми успя да се измъкне, че сега какви неща се чуват Rolling Eyes Да ти кажа, dessitta, не мога да кажа, че винаги не сме били доволни; но напоследък нещата се оплескаха здраво и постоянно липсват хора, а се взимат все нови и нови кораби ooooh! най-неприятното е, че никога не ти казваха истината в очите; а на Владо подходът му "За родину за Сталину" мене лично адски ме изнервяше;
е, обсъдихме ги нешата, дайте нещо по веселко сега   Hug

# 312
  • Варна
Марка, доста емоционално сте за почнали учебната година, дано да нямате проблеми с въпросната госпожа.
Проблема е такъв-прасто няма учители, хубави или лоши директорките ги закрилят и прикриват, мажат и гладят да не ги изтърват, че няма от къде да намерят нов учител. А те от своя страна се чувстват защитени и си правят каквото си искат.
Визирам нашата класна и от нея имаше оплакване.
Моля за извинение, ако сред вас има учители, никого не искам да обидя. Не всички са такива.

мама_на_фъстъче, хубаво е това, че ще намалят контрактите в БМФ и ще си имаме мъже по-често вкъщи.
Това което чух е, че ще разкарат старите кораби и ще се купуват нови. Заплати няма да се увеличават, това станало скоро и сега се доближавали до европейските.
Намалени са им часовете, които заработват допълнително и заплатите дефакто са паднали малко. Другото което чух, че има предложение да им се премахне левовата заплата и да останат само на командировъчни. Може и данък тогава да им тряснат.
А бе нищо хубаво.
Вие щом споменавате имена и познати ще знаете нещо повече какво ще става с БМФ.

# 313
  • Brokenpromiseland

мама_на_фъстъче,
1.хубаво е това, че ще намалят контрактите в БМФ и ще си имаме мъже по-често вкъщи.
2. Заплати няма да се увеличават, това станало скоро и сега се доближавали до европейските.
3. Другото което чух, че има предложение да им се премахне левовата заплата и да останат само на командировъчни. Може и данък тогава да им тряснат.
А бе нищо хубаво.

1......и съответно почивките от 3-4 месеца ще бъдат по 2 месеца, което на мен също не ми допада  Laughing...сигурно за мен няма угодия, но пък и мъжете тъкмо ще се социализират, ще обиколят роднините и хайде пак на път.
2. Досегашната политика беше ежегодно да се увеличават заплатите...и ако в  ЕС действително парите са такива като тукашните, не се очудвам, че няма германци моряци...освен с капитански чин.
3.Премахването на левовата заплата се чува отдавна.Дори мисля бях обяснила схемата по която мислеха да я правят.
Няма начин да не се облага с данък, но се чуваше, че колкото взимат в командировка, толкова ще е и заплатата по време на почивка.т.е.
ако на месец един моряк взема 600 евро, то толкова ще взема и когато е на брега.
Всичко обаче все още са само слухове.
Чудно ми е какво ще стане със синдикатите и кой ще защитава правата на нашите мъже от тук натам.Вече няма ITF-ски кораби и затова съм в чуденка.
Освен това договора с държавата, който е 10 години в един момент ще отпадне...какво би се случило тогава...дали няма да разпродадат корабите и реално БМФ да фалира...Много неща ми минават през главата и наистина се притеснявам.

# 314
  • Varna
мама_на_фъстъче, не се притеснявай. Кораби има много и кризата за кадри е повсеместна. БМФ според мен е обречено. След няколко години няма да има помен от него. Чудя се защо хората си губят времето и нервите там. Не познавам човек, който е напуснал да му минава мисъл за връщане.  Дори имам познат, който напусна пролетта и се чуди защо не се е престрашил да го направи по-рано. Не, че в чуждите компании всичко е розово (както казва мъжът ми - хубава мотика няма), но много от българските (бмф-ейски)  простотии ги няма. Да не говорим, че заплащането е различно, а все пак те затова пътуват. Като ги няма в къщи поне да има защо.

Иначе ние вече сме в очакване, тати си идва след 9 дена. Започва най-трудната седмица, времето сякаш спира. Мъжът ми и той милия няма търпение. Няма го от 3 месеца, а толкова ми липсва. Как съм изкарвала по 6 месеца незнам.  Ходихме на сватба и децата бяха шафери. Бече страхотно, но за съжаление пак бяхме без тати. Ето една снимка
http://family.webshots.com/photo/2322525360102959394kbEUHZ

Лека вечер на всички

Последна редакция: нд, 21 сеп 2008, 20:21 от nevy

Общи условия

Активация на акаунт