Кафе и бременност

• 38 464
  • 185
  •   1
Отговори
# 105
Честито на авторката за двете бебчета, които виждам на линийката  Grinning По едно кафенце на ден не е проблем.
Peace

# 106
И аз знам,че 1 кафе не е вредно.Аз много обичам кафе, но от както съм бременна не ми понася и това понякога ме дразни понеже има моменти в , които много ми липсва.
А за кръвно- може да пиеш сладки течности (като сок от компот)- аз имам също ниско кръвно и така си помагам (добре че започнах пак да понасям соковете) и вода (или просто течности), но според мен колата е по-вредна от кафето.

# 107
Когато бях бременна с първото някак си от самосебеси спрях да пия кафе - просто ми се гадеше от него. С второто обаче си пиех по едно кафе сутрин - дори сестрата ми каза, че мога да пия по едно на ден, тъй като съм с ниско кръвно.  Peace

# 108
позволявам си дА копна поста от една друга тема:

"иначе аз лично прецених и го спрях,реших че нещо което ми създава зависимост(при мен е така),не можех да се събудя,болеше ме главата,падаше ми кръвното без кафе и реших и го спрях.Поради същата причина едно време спрях и цигарите, а пушех по кутия и повече.
И познайте какво се оказа..всичко е било в главата ми.Като мина периода в който ми се спеше и се влачех без кафе,всичко си дойде на мястото,чувствам се идеално и без него,направо идеално.Колкото и странно да ви звучи.
Сега пия само по 2 глътки когато почувствам падане на кръвното, като преди това пробвам вариянта -айрян със сол.
Един вид го ползвам като хапче против ниско кръвно,което е доста рядко.
Доволна съм от избора си"

# 109
  • На планетата Земя
И аз пиех по едно кафе на ден, не много силно и не беше проблем.

# 110
Момичета, скоро се залавяме с бебеправенето  Hug Имам ниско кръвно и пия по 1 кафе на ден, след като прочетох мненията, а и статиите на специалисти, не смятам да го спирам, ако не ми се догади от него.

Но бихме ли ми казали, с какво кафето би могло да попречи на бебеправенето  newsm78

Честито на авторката  Hug Hug Hug

# 111
Но бихме ли ми казали, с какво кафето би могло да попречи на бебеправенето  newsm78

Кое те наведе на мисълта, че едно кафе на ден би попречило на бебеправенето? Не съм стрещала до сега статии и материали, подкрепящи такова твърдение.

# 112
И аз съм с ниско кръвно и просто немога да откажа кафето, когато забраменях се консултирах. Доктора ми каза, че мога спокойно да пия до 2 кафета на ден, но е желателно да мина на инстантно за да не ми се дразни корема. Така си изкарах цялата бременност, дори до като кърмех пиех по едно кафе на ден. Нямах абсолютно никакви проблеми. Но пак да уточня, че съм с ниско кръвно и това даже ми помагаше

# 113

Кое те наведе на мисълта, че едно кафе на ден би попречило на бебеправенето? Не съм стрещала до сега статии и материали, подкрепящи такова твърдение.
Именно, досега не съм попадала на такива статии  Peace Но предположенията на dessiko, както и на авторката и други момичета по темата ме накараха да се замисля  newsm78

# 114
Аз като започнах бебеправенето (ИСКИ) и лекаря каза, че може да пия по едно кафе и няма грижа. Но след като забременях и не ми се пиеше въобще, а по принцип пия по 2-3 на ден. Вече като родих и чак след няколко дни започнах да пия кафе отново.

# 115
А до колко е вредно да се пие кафе, докато се кърми???

# 116
Аз пък като питах моя доктор какво да пия и ям, за да помогне, а не да пречи на забременяване, той ми каза така: "Яж и пий каквото си поискаш, само не се "вкарвай във филми" и 5 дена педи 14ти ден от м. пълно въздържание от секс, а от 14-ти ден нататък яко.....бебеправене:)". Та спазвам тази препоръка и си пия по 1 кафе всеки ден.

# 117
Аз пък като питах моя доктор какво да пия и ям, за да помогне, а не да пречи на забременяване, той ми каза така: "Яж и пий каквото си поискаш, само не се "вкарвай във филми" и 5 дена педи 14ти ден от м. пълно въздържание от секс, а от 14-ти ден нататък яко.....бебеправене:)". Та спазвам тази препоръка и си пия по 1 кафе всеки ден.
Peace Много хубава препоръка  Flutter

# 118
[/quo
Мисля,че докато кърмиш наистина не е препоръчително да пиеш кафе,защото преминава през кърмата и бебето може да се превъзбуди.Така съм чувала, но аз пиех по малко и съвсем редичко.

# 119
Ами всъщност не се знае до колко е добра тая препоръка, като се има предвид че не на всеки на 14 ден му е овулацията (както при мен например), моята гинеколожка ми беше казала- през ден за по-сигурно, след някой си ден - през ден до края на месеца. Иначе трябва да си сигурна че ову ти е в определен ден (или определени дни)

Общи условия

Активация на акаунт