59 ways to stay cool или в сащ се стопли и кроим планове за лятото

• 13 826
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Честито на рожденниците (на патерица  Embarassed)
Ани, за първи път бяхме с бебока на палатка, когато беше на..... около 6 месеца. Беше супер (нямаше "бягства" от страна на "беля с крака"). Миналата година обаче ни разказа играта. Едва го опазвахме да не се "опече" на огнището, няколко пъти събори sun shalter и вече не помня какви още бели извърши  ooooh!. За куче, съвет не мога да ти дам, но съм заявила на бандата, че куче в къщата-само през трупа ми  Crazy. То си е грижи да знаеш- разходки с песа, чистене (за ваксини и доктори си е отделно перо). Така че преди да се навиеш на това, прецени дали можеш и ЗА КУЧЕ ДА СЕ ГРИЖИШ. Не те съветвам да взимаш папагалчета (парен каша духа), защото перушина и шлюпки от храната им се намират навсякъде (ежеминутно). Ако искаш домашен любимец за тебе и децата-вземи котка. Най-безболезнено е. Котака, освен да се научи да си отваря сам хладилника и да ти изяде цветята-други особени бели няма да направи. Освен това, няма проблем да го оставиш ден или два сам в къщи.

# 196
Клеърет, вярно беше Сипируми!!! Извинявай Софко, обърках се!

Деси, котките са изключен вариант, имаме алергични, а и аз лично не ги понасям.  Embarassed Аз имах 10 години немска овчарка, която почина от рак 2005, много ми беше тежко...
Не знам, ще го мисля още, наистина доста грижи ще ми дойдат, но пък мисля, че за всички ни ще е полезно.
А иначе двор има, само трябва да го заградим с ограда. Някой има ли идея какви са изискванията за височина на оградата? newsm78

# 197
  • USA
Еее, Блажка, много хубаво е било! На мен едни от най-хубавите ми детски спомени са от палатки с нашите. Няма такива приключения! По-късно си ходех и с приятели и пак беше невероятно. Всъщност, нямам лошо прекарване на палатка  Laughing Веднъж такъв дъжд ни валя, че се наводнихме. Децата бяхме толкова щастливи и въодушевни, че още го помня, а тогава съм била на 4-5 години. Кристиан също ще го водиме като порасне още малко.

Тандури, днес разглеждах тортата. Много е хубава! Направо не знам как си успяла сама да я направиш с толкова много детайли. Винаги с удоволствие чета блога ти. Много добре пишеш. Simple Smile

Пингвин, много неприятно това! Все пак е само за месец - бързо ще мине времето.

# 198
Клеърет, благодаря ти много. доста се бях наплашила т.к. ще пътуваме с 3 куфара / 1 по- малко от изискването/
Тандури идея за куче не мога да дам newsm78. моя съсед има три ротвайлера и днес за втори път му се случва като им чисти да изтърве единия в нашия двор #Cussing outНе знам какво да правя, Пухкавелко много обича да си играе там и с тези кучета #Cussing out #2gunfire направо полудявам. ако искате се смейте , ама от 2 месеца излизам с телефон и бухалка / т.к. тези кучета са и доста бити newsm78/

# 199
Ани, съжелявам за кучето ти. Жалко, че мразиш котки и имате алергични проблеми към тях. Аз имах котарак, който почина от бъбречна недостатъчност. Три пъти го "вадих" от гроба. Последният път беше седмица след като родих. Четвъртата криза криза беше година по-късно и докторите не успяха да го спасят. Няколко дни след това си взехме ново коте-бебе. Не можах да го взема с нас (сега е голям котарак на 7 год.-гледат го мои приятели). За оградите- при нас в Колорадо няма специални изисквания за височина. Ако искаш dog run, приспособяваш част от двора. Съседите от едната страна имат два далматинеца, а от другата "уличен превъзходен". Далматинците си живеят в двора, а неизвестаната порода обитава основно къщата (с редки изключения моя гараж "на гости", ако забегне).

# 200
Деси, така казано...не ги мразя чак, ама не са ми много приятни. Предпочитам кучетата Simple Smile, а пък и алергиите, просто няма начин.

Аз се чудя дали разходите, които ми пишат ( тука се свързах с едни бриидъри, дето са към националния клуб на ГР за нашия град) са реални.
 Food is not expensive, although we recommend two up-scale foods (either Eukanuba or Eagle Natural Pak - you can check the cost at nearby stores), and standard pet care is less than $100 per year.  The Vet costs are higher in the first year as there are 2 visits and a spaying/neutering required, say $300 for the first year.  Plus you will need to license the dog with your town, probably $20 per year.

Това вижда ли ви се реално или са занижили разходите?
В смисъл те на самия си сайт поддържат непрекъснато връзка със стопаните на кученцата дето са раздали, имат ъпдейтнати снимки и т.н, изглежда много приятно място и самите хора изглежда че доста добре се грижат за животните, ама все пак.. newsm78

Вики, ти нямаше ли куче? Я метни малко инфо насам! newsm78

Клеърет, благодаря ти Simple Smile Аз много се притеснявах в началото да започна блог на английски Simple Smile Може да не е перфектен, ама ще задобрея с времето Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 16:42 от Tandoori

# 201
Еее, Блажка, много хубаво е било! На мен едни от най-хубавите ми детски спомени са от палатки с нашите. Няма такива приключения!
И ние така-била съм малка на 4-5г.  ходехме на р.Камчия за по една седмица на почивка(живеехме в Поморие, така че морето не ни влечеше за почивка Mr. Green). И аз помня един пороен дъжд как ни се "изсипа..." Joy
 Сега предполагам е различно - хубави палатки , удобства. Най-важното е че малчуганите са прекарали страхотно и им е харесало( за което не се съмнявам)
 Пингвинзнам какво преживяваш ,колкото по-малко остава толкова по-нетърпелив става човек , пък и ако има такова забавяне като при вас заради дата, направо му идва на човек да ги  #2gunfire
 Не остана , не се ядосвай , много скоро ще си от другата страна на океана   bouquet
Бенсън така както го описваш AJ,все едно моя виждам. Всичко се тъпче в устата, гризе се със злоба, сега е започнал да се сърди като не стане нещо на неговата, а до преди 3 седмици какво кротко бебе беше ooooh! Ей порастват тези деца...
 За съветите -  ех ще чуеш толкова много , че за 10г напред ще ти стигнат Joy. Нищо наслаждавай се на родината въпреки всичко  bouquet
 Тандури кучето си е "работа" -поне 3 пъти на разходка да си свърши нуждите , лятото е О'к но зимата , с малко дете в минусови температури newsm78. За мен си е допълнителен ангажимент, а и струва пари. За цените които са ти дали-ами относително е, зависи как чаржат при вас( в големите градове е по-скъпо , не като при нас на село). Децата определено ще му се радват , но и ще бъде още една грижа за теб.
 Аз не съм против животните, но в къщи никога не съм имала и не бих. Като видя зоопарка в комшиите ми е достатъчно Joy( в свекър-вещицата Mr. Green)
 МVK да не би малкия да пътува без билет и затова да си се объркала. На децата без "място" дават само една чанта. Как е крака , по- добре ли се чувстваш?
 Клеър давай снимки де , ама и теб да видим Mr. Green

# 202
Аз с много закъснение да поздравя Калин и Борис!   bouquet

Тандури, що не изчакаш докато си напълно сигурна, че искаш куче?

Клеърет, детето в мен засия като чух как са ти дали да храниш животни! Дай снимки!

Ние прекарахме вълшебен уикенд в Мейн. Присъствахме на завършването на випуск 2008 в нашия колеж, видяхме се с много хора, посетихме си светините, временцето беше разкошно. Днес ще чистим килерите.  Laughing

# 203
Hear, мен ако ме питаш, утре да го вземем  Laughing Ама искам да съм сигурна, че можем да се справим най-вече финансово с въпроса. Времево ми е ясно за какво става въпрос, защото аз и по-рано писах, имала съм няколко кучета, последното 10 години като си беше лично мое и аз си се грижех от до за него от като беше на 40 дни.
Засега говорихме с Калин, ще му направим една таблица, да почне да се грижи редовно за дребните гадини дето имаме в къщи + ще има и регулярни домашни задължения, за които ще получава стикери. Като стигнем в брой стикери цената на кучето ( 1 стикер=1$), тогава купуваме кучето.
Освен това, това лято трябва да махна на Ели памперса, та купуването на кучето се очертава за догодина по това време, но все пак ми се искаше да чуя мнения на "кучкари" в САЩ да видя има ли някакви особености Simple Smile Иначе си имаме място предостатъчно за него, и двор за бягане и т.н. Simple Smile

# 204
Тандури...да имаме доберманка ,ей сега ще ти драсна на лични! Wink

# 205
  • Boston, MA
Закъснял честит рожден ден на Борис, Калин и Уинкс!
Софко, честито за момиченцето!
Ние сме си тук, по цял ден сме навън с колелата, днес вече стана достатъчно топло и за плаж, но Дани ей-сега вдигна температура (от какво?), та не знам ще ходим ли.
Бенсън нали разказваше за обличането на децата - вчера както се разхождахме по морето (22 градуса, духа вятър, ние сме по тениски с резервни блузи метнати), гледаме баба с бебе с пухено яке с качулка. Май беше албанче, горкото навлечено бебе... Не сме само българите с маниите за настиване.  Grinning
Кучето за мен е много работа, и аз съм имала, но друго си е с котката, сама се къпе, сама си яде, сама си ходи до тоалетна. Освен това на мен кучетата ми миришат (освен ако не ходят на спа всяка седмица  Laughing).

# 206
Софко и от мен честито ти момиченце.

Бубка, къде го слагате Дани, като сте с колелета? Седалка или количка?

Блажка, много кратко бре? Аз мислех, че 2-3 дни ще откарате, пък вие май само 1 нощ.

МВК, все пак проверете на уебсайта на авиокомпанията, с която ще летите.

Обичам котки! И Кучета, ама котките повече. Бих взела куче, само ако бях SAHM, много работа, само би се мъчило животното с мен. Но и да искам, не мога, щот' съпругът е с алергии, развити на американска почва  Rolling Eyes. БТВ, и нашия далматинец на двора си живее, макар че е завзел една стаичка в старата къща.

# 207
Биз , ще летим с Юнайтед така че ще съм си и с трите куфара / с един по малко от позволеното/ Grinning. ама много съм доволна , защото ще мога да си взема всичко каквото си бях наумила, т.е. всичко на Плами + подаръци. ние със съпругът ми си носим само по един чифт дънки + 4 тениски и ако се наложи от там си вземаме нещо друго. Ужас сме за нашето малко градче , всеки очаква да ни види с по 2 кила злато и дрехи на Армани и Версаче, а пък ние с дънки, чехли блузи. Като се замисля през деня по цял ден с Плами по площадки чак ми се отщява да си купя нещо по модерно / имам 2-3 неща де/, ама детето е модерно. Е вечер ако излизаме без него е доста по различно, ама за целия ни престой в Бг се случка 3-4 пъти.
Рая кракът ми е доста по добре вече все още скачам с патерици и така ще е до 19 юни. Сега си дремя в къщи с розов гипс и се наслаждавам да имам шорт дисабилити , не са много парите ама покриват доста пера от разходите, а и накрая на годината не подлежат да се облагат с данъци Whistling

# 208

Клеър давай снимки де , ама и теб да видим Mr. Green

Ти пък сега, нали ме видя на скайп снимката, какво се оплакваш  Laughing Heart Eyes
Ето избрани моменти от вчерашното сафари
Не можем да изкараме зебрата от колата, хареса и климатика  Laughing http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … 0May/DSCF1554.jpg
Храня бебето жираф  Heart Eyes  bowuu http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … 0May/DSCF1578.jpg
Ето един симпатяга със зъбки  Laughing http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … 0May/DSCF1593.jpg
Друг симпатяга с прическа  Crazy http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … 0May/DSCF1508.jpg
Колко е дълъг езика на жирафа http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … 0May/DSCF1488.jpg
Ето този господинчо здраво ми сръфа ръката http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … 0May/DSCF1430.jpg
Ето и целия албум, ако някой има време за губене  Wink http://s257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Fossil%20Rim% … bumview=slideshow

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 23:05 от Clairette

# 209
  • WA, USA
Кучето е много повече работа от котката, но носи и повече забава като разходки, игри и прочие. Нашият е Лаб микс и чудесен, взехме го голям - всички роднини бяха против и беше много трудно да убедя шелтър тук че ще се справя с дете и него. Много е възпитан и любвеобилен, защитник е голям и пази малкия. Комбина са двамата за бели. малкият имаше известна доза респект в началото защото е по-голям от него, но сега го командва. Храната е доста ефтина, ветиринар, ако нямате проблеми - 200 на година. Превентатив лекарства - 150 на година. Глезотийки си позволявам около 20-30 на месец. Препоръчвам ти порода с къс косъм защото е кошмар като вземат да се скубят. Оградата ни е 7 фута, но няма изисквания - зависи дали кучето е джампър или дигър - нашият е от вторите и сега слагаме камъни отзад на двора за да не прилича на лунен пейзаж. Спи в къщи, но сега като е хубаво времето предпочита да се излежава на поляната отвън. Задължително две разходки, ако не можеш игра на топка, за да тренира. Лабс имат тенденция към затлъстяване. Друго не се сещам, питай ако има друго.

Общи условия

Активация на акаунт