Препоръка за невролог варна

• 232 430
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
Интересувах се  и знам и за тях сега ще звъна на Др.Делиганева.
ДИАГНОЗА-Епилепсия-Гранд мал

# 106
  • Варна
Ами тук за Варна няма кой друг освен Делиганева. Пожелавам ви успех и много късмет.

# 107
Вече си взех час.
Всички тука сте ВЕЛИКИ МАЙКИ  newsm20

# 108
  • Варна
Като минете прегледа, пиши да разкажеш.

# 109
 искам да задам 2  въпрос.
1-Възможно ли е дъщеря ми да е получила гърч от страх, да обясня,понякога е плашехме с играчка или нещо друго за да си изяде храната или да не прави пакости<за което много съжалявам и то много.
Случвало се да плаче докато спи не често  но се е случвало даже предната вечер пак плака и то доста,също така се сме е по някога ама смее се не да се усмихва.Случвало ли се на друг родител това.
2-Дали от лекарството или друго не знам, стана агресивна доста взе да посяга да удря или да щипе и не се храни няма никакъв апетит не иска да яде горчи вика и край,днеска цял ден с половинка банан малко краставица и две хапки кремвиршче само вечер си яде млякото през деня нищо.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 11:06 от nedim_25

# 110
nedim_25,има някой неща ,вярни ,да наистина мозъка при децата зрее но никой със сигурност не може да каже как ще се развие,не само тук в БГ ,но където и да е.
Замислете се ,че направеното ви ЕЕГ,е когато детето е спокойно,и има изменения на мозъчната функция,а когато е будно макар и да стои мирно и да се провокира!
В повечето случаи при епилепсия се започва с депакин или конвулекс ,това са така наречените валпроати,но зависи от характера на пристъпите.
За ваше успокоение си направете консулт с невролог и то не някой само чел из учебниците,а практикувал с пациенти с епилепсия.А нещата ,които казваш ,за детенцето ви ,които са се случвали нощем също сподели с невролога.
И има нещо ,която не важи само за епилепсията ,но тъй като тук дискутираме нея ,искам да знаете ,че протичането и лечението на самата епилепсия е строго индивидуално за всеки един пациент с такава диагноза.
А нима невролога с който сте си кореспондирали ,не ви е споменал ,че диазепама също е медикамент изписван при епилепсия ,използват го за успокоение на пристъпите и почти всеки пациент с по сериозно овладяване на самите пристъпи и го има в личната си аптечка.

# 111
Да това ми е ясно но мисълта му беше веднага да не почваме лечение от 1 гърч още.
Той ми препоръча да имам диезапан в къщи а не да го лекувам с него за всеки случай, но изрично подчертава няколко пъти да се консултирам и с друг лекар.
Мисля че искаше да каже да изчакаме и да следим детето и ако повтори или забележим симптоми на епилепсията пак тогава вече да почне да се лекува.
Това е цитат на ;
Цитат
Д-р Кайтазки е специалист по нервни болести, електрофизиология, клинична електроенцефалография и епилептология. Той е с над 20-годишен опит в диагностиката, лечението и профилактиката на епилепсията и подобни на нея болестни разстройства: детско главоболие, нощно напикаване, сомнамбулизъм. Има над 60 публикации в научнопопулярни вестници и списания. Член е на български и международни дружества по епилепсии и главоболия.

Цитат
- Трудно ли е да се постави диагноза на епилептик?

- Диагнозата се основава на подробна анамнеза и на няколко специализирани изследвания. Състояние след единичен епилептичен припадък, без убедителни данни за начало на епилепсия, не е основание и мотив да се назначава антиепилептичен препарат.

В контекста на последното е полезно да се знае, че около 10 на сто от населението в глобален мащаб могат да получат един-два “гранд мал” припадъка през живота си. Без да става дума за епилепсия и да се провежда лечение.

Дано не объркам някоя майка, и искам да подчертая това са съвети и лично аз ще се консултирам с друг невролог и нищо няма да предприема на своя глава.Защо то става въпрос за здравето на дъщеря ми а не за някое опитно зайче.Моля никой да не предприема нещо без да се консултира с лекар

Предния пост го коригирах понеже ми беше писано на ЛС, и както подчерта една съфорумка не е коректно без негово разрешение да го цитирам.

# 112
Цитат
Д-р Кайтазки е специалист по нервни болести, електрофизиология, клинична електроенцефалография и епилептология. Той е с над 20-годишен опит в диагностиката, лечението и профилактиката на епилепсията и подобни на нея болестни разстройства: детско главоболие, нощно напикаване, сомнамбулизъм. Има над 60 публикации в научнопопулярни вестници и списания. Член е на български и международни дружества по епилепсии и главоболия.
Този цитат е взет от статия в нета ,публикувана на  2007-11-16 11:07:33 от Редактор
Не искам да споря ,но като представител на нашата организация ,потърсих в нета за този лекар и ето какво открих:
Цитат
д-р Любомир Кайтазки -специалист нервни болести, клинична електрофизиология (ЕЕГ), Доплерова сонография, главоболие и функционални невро-психични разстройства.
Ето и линк,от където е взет този цитат:
http://www.admedicine-bg.com/results/kajtazki.htm
Няма нито един пациент с епилепсия,още повече -дете! Peace
Никкъде ,освен в по горе цитата не се споменава ,че е специалист - епилептолог! newsm78

# 113
Да от статия в нета го взех и не знам колко е вярна.
Но линка който пусна има едва 5 случая,едва ли има 5 пациента.
Неми се рови за този лекар сега защото няма да ходя при него.
Просто като информация го пуснах
между другото единия пациент е на 8г

# 114
Днеска ходихме при Др. Делиганева и останах доволен, за съжаление под варди диагнозата но не точно гранд-мал.Но наистина някак си е по-човечна,обяснява по добре и по внимателно на разбираем език а не на медицински който не всеки го разбира.На 1-2 септември пак ще ходим на ЕЕГ и да измерим сериума мисля че беше и мисля тогава ще се види как вървят нещата с лечението.
Благодаря за съветите и помощта на всички МАЙКИ(.  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря и на Др. Делиганева (95% съм сигурен че влиза в този форум)  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря Vanq 66!!!
Благодаря siqna.muk !!!

# 115
  • Варна
Много се радвам, че прегледа е минал добре и сте харесали Д-р Делиганева, много е важно също отношението на лекаря към родителите и малките пациенти, аз винаги съм казвала че преди всичко всеки лекар първо трябва да е човек, а не самозванец. Вече ще стискаме палци септември еег-то да е добро и повече да нямате повторение на гърчова активност, пожелавам ви го сърце  Hug.

# 116
nedim_25,надявам се да сте се поуспокоили вече.Важното е детето да не получава вече пристъпи!
А за изследването ,да нарича се ,серумно ниво на валпроата ,но не се поема от здравна каса  ooooh!,така ,че отивате в лаборатория и си го правите свободно. В окръжна е 20лв. ,а в ,,Лабор Експрес към 17лв.
Поздрави на половинката ти и целувки за вашата принцеса! Hug

# 117
Преди две години дъщеря ми получи тежка черепно-мозъчна травма. Лежахме две седмици в Пирогов. Възхитена съм от екипа в детска невро-хирургия - д-р Захаринов и д-р Василева. Правеха всичко необходимо за всяко едно от децата в отделението - деца с травми и деца с проблеми по рождение. Вземете си направление за болница и елате в Пирогов. Тези хора работят за децата.  bouquet

# 118
boby-daly,радвам се ,че сте намерили точния лекар и специалист,но това е тема за невролози във Варна ,а не за неврохирурзи!

# 119
  • Варна
Дори да не е тема за варненски невролози, аз не виждам каква е връзката да ходя в пирогов при неврохирурзи. За какво ми е направление. boby-daly ти прочете ли дол горе за какви случай става дума тук, става въпрос за епилепсии и деца с неврологични увреждания, неврохирурзите не могат да ни помогнат. На децата тук не може да се правят операции, няма смисъл от тях тук имаме нужда от невролози и точно темата е Варненски невролог, а не неврохирург. Ако се наложи нещо не дай боже ще имаме предвид твоята информация, благодаря  Wink

Общи условия

Активация на акаунт