Препоръка за невролог варна

• 232 379
  • 316
  •   1
Отговори
# 60
Ха така...събрахме се отбора!  Party Mr. Green
Първо положителното - д-р Делиганева с голямо Д- като доктор.Тя единствена , прояви разбиране и диагнозата за която се съмнява е най-близка до логиката!Безкрайно благодаря на Ваня 66  Mr. Green , че ми даде координатите й и с ръка на сърцето ВИ препоръчвам Делиганева - като специалист!
И от тук...разбира се грешките в системата :
Започвам с Щилиянов  ooooh! , човекът който след 30мин. прекарани с детето ми в една стая , заключи "Еми как няма да я боли главата, ми тя е Свръх активна"  Sick . Тогава тя беше на по-малко от 2г. и се събуждаше в истеричен рев, държейки се за главата.Разберете ме правилно, няма как да не ми е станало тъпо, защото чаках месец и половина да ни дойде часа и да ми каже така!  newsm11
За Ралчева - не сме ходили при нея, но докато си чакахме реда  Mr. Green (часове) при Щилиянов, нали са кабинет с/у кабинет, останах с впечатление, че много се ядосва, ако някой я вдигне от стола й! newsm11
Йорданова - жената която ми каза, че детето ми има епилепсия на 100% и , че нямало нужда да и правя ЕЕГ, нямало смисъл - сигурна била! newsm11
И капака на "тоалетната" професор Минчев, който не стига, че ни взе 110лв. за преглед +ЕЕГ (под преглед разбирайте, че ме е разпитвал, малката спеше),  не изчакваше и не чуваше отговорите ми, държеше се надменно и безразлично и накрая ми хвърли 10-те лева ресто (дадох му 120лв) като на куче!По-натам....оооо да има и още....случайно се срещнах с една майка и се оказа, че и тя има 1:1 същия разчет на ЕЕГ-то, без нейното дете да е правило (като моето) фибрилни гърчове.От тук и на двете ни изписва еднакви лекарства за тежка форма на епилепсия, без да е сигурно, че я имат децата ни,  което си е риск..и за финал "Да не вземете да ходите при други невролози, аз имам най-добрата техника!"  Sick  newsm11

# 61
  • Варна
И аз за д-р Делиганева съм чувала само хубави работи, въпреки че не съм ходила при нея.
Щилиянов огледа скенера на Иренка когато го занесох да си каже мнението и ми взе 15 лв да ми каже че или ще умре или ако случайно пребори заболяването ще има много тежки увреждания.
Ралчева- за нея имам най-отрицателно мнение, няколко пъти ми повтори на висок тон че изобщо не ми е ясно колко е сериозна диагнозата на Ирена и размахваше ръце като ми се обясняваше пак на висок тон че на нея изследвания не й трябва и че е сигурна на 100% в диагнозата й, само че не позна диагнозата на Ирена нямаше нищо общо от тази на Ралчева беше коренно различна. Ралчева упорито твърдеше че става въпрос за метаболитно заболяване-неправилна обмяна на аминокиселини, то се оказа че сме с херпес вирусен енцефалит (херпес симплекс тип 2). Благодарение на д-р Желева се разбра каква е действителна диагноза и тя установи причината за състоянието на детето ми. И благодарение на всички останали лекари и медицинския екип в детското интензивно отделение Дорил, Ирена е жива и здрава, ако не бяха всички те да я наблюдават и да ми дават опора за да съм силна да приема всичко може би нямаше сега да съм толкова упорита да продължавам да се боря. И също с помощта на личната ни лекарка постигнахме много.
Това е чист пример че всички тези лекари въпреки че са педиатри, а не невролози  ни помогнаха, а не специалиста "невролог" който трябваше да е преди тях. Благодаря им от все сърце!  Hug Hug Hug

# 62
И аз за д-р Делиганева съм чувала само хубави работи, въпреки че не съм ходила при нея.
Щилиянов огледа скенера на Иренка когато го занесох да си каже мнението и ми взе 15 лв да ми каже че или ще умре или ако случайно пребори заболяването ще има много тежки увреждания.
Ралчева- за нея имам най-отрицателно мнение, няколко пъти ми повтори на висок тон че изобщо не ми е ясно колко е сериозна диагнозата на Ирена и размахваше ръце като ми се обясняваше пак на висок тон че на нея изследвания не й трябва и че е сигурна на 100% в диагнозата й, само че не позна диагнозата на Ирена нямаше нищо общо от тази на Ралчева беше коренно различна. Ралчева упорито твърдеше че става въпрос за метаболитно заболяване-неправилна обмяна на аминокиселини, то се оказа че сме с херпес вирусен енцефалит (херпес симплекс тип 2). Благодарение на д-р Желева се разбра каква е действителна диагноза и тя установи причината за състоянието на детето ми. И благодарение на всички останали лекари и медицинския екип в детското интензивно отделение Дорил, Ирена е жива и здрава, ако не бяха всички те да я наблюдават и да ми дават опора за да съм силна да приема всичко може би нямаше сега да съм толкова упорита да продължавам да се боря. И също с помощта на личната ни лекарка постигнахме много.
Това е чист пример че всички тези лекари въпреки че са педиатри, а не невролози  ни помогнаха, а не специалиста "невролог" който трябваше да е преди тях. Благодаря им от все сърце!  Hug Hug Hug
Сиси колкото и смешно да звучи за теб и за другите които четат, Делиганева е единствената която извади чукче за да й провери рефлексите... Shocked....аз се изненадах, може да ви звучи, че съм тъпа, ама не бях виждала невролог с чукче, а при Делиганева бяхме най-накрая! ooooh! За какво става въпрос?В таз държава няма ли кой да им купи чукчета на тез невролози! newsm78..............................а ние се надяваме на тях  Cry  #Crazy ..............

# 63
  • Варна
Сиси колкото и смешно да звучи за теб и за другите които четат, Делиганева е единствената която извади чукче за да й провери рефлексите... Shocked....аз се изненадах, може да ви звучи, че съм тъпа, ама не бях виждала невролог с чукче, а при Делиганева бяхме най-накрая! ooooh! За какво става въпрос?В таз държава няма ли кой да им купи чукчета на тез невролози! newsm78..............................а ние се надяваме на тях  Cry  #Crazy ..............

newsm62 Mr. Green Joy
Явно няма или си ги пазят да не им се захабят.
Ралчева беше прегледала Ирена с чукче и я под бутна от тук от там, ама като се има предвид че Ирена беше в медикаментозен сън, и само измънка нещо, цъка и вика че и било ясно, ама така и не разбрах кво и е ясно да ли че Ирена е приспана благодарение на нея или че и тя не е знаела кво й е ясно  Joy.

# 64
Здравейте и от мен! Браво за темата !!!! Наистина има нужда от такава !Аз в началото като не знаех на кой свят съм имах огромна нужда да разбера кой какъв е .При Ралчева попаднахме в деня на гърча -беше дежурна в спешния когато отидохме .Тя ми каза че е детски невролог и оттук нататак тя ни поемала.Тогава ми се стори че съм изкара невероятен късмет да попадна на специалист.По-късно разбрах че не съм попаднала на Човек.Няма да изпадам в подробности тъй като вече съм разказвала за преживяванията ни с нея които не са кой знае какви /спрямо тези на Сиси нашите са нищо/ но ми стигаха те посещения при нея за да разбера че не е тя човека който ще ми помогне да си отговоря на въпросите.
При Щилянов съм ходила отдавна във връзка с афектно респораторни пристъпи които ми правеше когато беше на  години.Помня че ужасно много чакахме,имаше страшно много хора,цареше пълна анархия.Сега не съм ходила при него макар че всички ме питат -"При Щилянов ходихте ли?"
След като открих форума за Епилепсия Ванчето беше първата която се свърза с мен  Hug, а веднага след нея ми писа и Пока  bouquet.Много им благодаря на тях двете ,както и на останалите ,които ми помогнаха с съвети и ме подкрепиха.Та Ванчето ми даде координатите на д-р Делиганева.Срещнах се с нея и бях много впечатлена .От отношение ,от професионализъм ако щете самото и излъчване.Млада ,привлекателна жена .Няма как да не ти направи впечатление.Лицето й е добро .За разлика от някои други.Та тя ни назначи ЕЕГ и ЯМР/Ралчева каза че не бил задължителен-може би не за нейното дете ,но за моето беше задължителен и щях да го направя дори ако трябваше да си платя /.Заключението и беше че може да не се започва лечение тъй като се касае за един единствен пристъп но при следващ незабавно се пристъпва към лечение.Не дай Боже ако това стане пак на нея ще се обадя а вече с диспансеризацията ще му мисля но при Ралчева няма да отида.Тя ни видя в болницата след ЯМР /провеждаше визитация с студенти/ и ми вика с един такъв ехиден поглад:"И кво сега ще се лекуваме ли?" #2gunfire

# 65
  • Варна
Nikiki  много бясно коте си си сложила!!!Харесва ми hahaha
И аз сега го видях тва коте много е яко  Joy

И че по темата да допълня не знам дали съм го казвала вече не помня че то не бяха една или две изцепки.
В деня когато Иренка за почна да прави гърчове, те не бяха един, а много личната веднага ни заведе в спешния за да ни приемат и за мое нещастие Ралчева беше на смяна ( Зизиволи каква случайност), но аз тога не знаех къде се намирам и кой какъв лекар е. И че личната ни лекарка започна да обяснява на Ралчева за какво ставана на въпрос, а тя стои на стола и не става, и вика оставете дето на леглото и я гледа и говориха каквото говориха, Ралчева стана прегледа Ирена и вика ами аз нищо сериозно не виждам, какво от това че се е обезводнила и е вдигнала температура ще се оправи. Ние започнахме да и обясняваме че Ирена прави гърчове, а тя вика аз не виждам да прави гърчове и в това време Ирена пак почна пристъпите и тогава се обърна и ни вика чакайте да проверя дали има места да ви приемем и че места имаше колкото искаш. И от тогава започнаха кошмарите и нас ни пое Ралчева и съжалявам че изобщо съм се срещнала с нея. И много се радвам че след всичкия този ужас който изтърпяхме до някъде по нейна вина, повече не сме се среща ли и дано не се срещнем защото ако я видя ще й кажа някой работи за който съм й набрала.

# 66
Лошото е, че ни предстоят ново ЕЕГ + ЯМР, а аз не има вярвам.. Tired
Еххх,, ако можех да се върна на зад във времето, щях да запиша медицина..
Crazy
За аватара, бързо ми писват, така, че очаквайте още много развеселяващи ни изненади! Mr. Green  Heart Eyes

# 67
  • Варна
nikiki кога ще правите ямр, ще стискам палци всичко да е наред. Аз също много искам да се запиша медицина, но проблема е че не мога да захвърля Иренка и да хукна да уча. А котката е страшна, колкото пъти я погледна и лягам от смях  Joy

# 68
nikiki кога ще правите ямр, ще стискам палци всичко да е наред. Аз също много искам да се запиша медицина, но проблема е че не мога да захвърля Иренка и да хукна да уча. А котката е страшна, колкото пъти я погледна и лягам от смях  Joy
аз затова не стигнах до НАТФИЗ  Grinning, щях да бъда невероятен кукловод.И все чакам да дойде и моя ред...ама първосигнално знам, че Криси е номер 1 за мен! Heart Eyes
пп. другата седмица са ни всички изследвания (живот и здраве)...... Praynig

# 69
Лошото е, че ни предстоят ново ЕЕГ + ЯМР, а аз не има вярвам.. Tired
Nikiki няма ли пак проф.Минчев за ви разчита ЕЕГ-то?На нас той ни го разчете като правихме  в Терапията.

# 70

Nikiki няма ли пак проф.Минчев за ви разчита ЕЕГ-то?На нас той ни го разчете като правихме  в Терапията.
По всяка вероятност ДА.
Но ЯМРто ще е друг добър специалист ,а това е мисля по важното! Peace

# 71

Nikki няма ли пак проф.Минчев за ви разчита ЕЕГ-то?На нас той ни го разчете като правихме  в Терапията.
По всяка вероятност ДА.
Той няма да ни помни сигурно  Mr. Green , тъкмо да видим ще съвпаднат ли ЕЕГ-та..Притеснена съм, че Крис е със запушено носле, утре ще я водя на преглед.Само да не се окаже , че пак е болна,... Crazy... Praynig

# 72

По всяка вероятност ДА.
[/quote]
Ванче ,съгласна съм ЯМР-то е много важно ,но нали повечето невролози твърдят че не е задължително и на базата на ЕЕГ-то/ а някои дори от него не се нуждаят  #2gunfire/предписват лечение и правят заключения. newsm78

# 73
  • Варна

По всяка вероятност ДА.
Ванче ,съгласна съм ЯМР-то е много важно ,но нали повечето невролози твърдят че не е задължително и на базата на ЕЕГ-то/ а някои дори от него не се нуждаят  #2gunfire/предписват лечение и правят заключения. newsm78
[/quote]

zizivoli , но нали трябва за всеки случай да се види дали всичко е наред с мозъка. На нас като ни изписаха първо да пием конвулекс преди да го заменят с фенобарбитал и нямахме правени нито еег, нито скенер, пък ямр още нямаше в терапията. После ни направиха ТФЕГ и скенер и нямаше абсолютно нищо. И без еег ни изписаха да пием фенобарбитал и това познайте кой го изписа. И се обърна и ми каза че била сигурна че на скенера нищо нямало да има, но за наше успокоение го направили. Но втория скенер беше вече ужасяващ, но въпросната "докторка" тогава я нямаше да й каза аз колко е сигурна тя. ЕЕГ ни направиха в София когато Ирена вече беше в медикаментозен сън от фенобарбитал и радедорм,а може би вече е била и в кома.

# 74
Може би не съм се изразила правилно-аз съм точно на мнение че трябва да се прави ЯМР без това да е чак толкова голям проблем и аз лично много настоявах за това.

Общи условия

Активация на акаунт