Януарското човече с играчките приятелче е вече!

• 10 618
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мацки,
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЧКИТЕ!   bouquet
Здраве, късмет и бебешки усмивки!
kloie- честит ти пораснал младеж, да те слуша и да ти помага
esti- нашия човек също се роди с шум на сърцето, казаха, че се израства, стискам палци
Напоследък поглеждам скришом при февруарките, че ми е много мъчно за Тео и установих, че никога не сме коментирали темата:
За шишетата:бебешките шишета, които на дъното имат 7 или PC са за изхвърляне. Ако няма нищо на дъното на бутилката, т.е. няма триъгълник  с цифра, значи не е използван BPA, обикновено такива са бутилките на Авент и Д-р Браун. Проверявайте за всеки случай. При нас много се шуми на тази тема. Масово се използват шишета без дъно, а млякото се слага в стерилни торбички за еднократна употреба.
http://www.toysrus.ca/home/index.jsp?categoryId=2567270 - рекламата на шишетата е BPA Free
В статията по-долу пише, че BPA, който се отделя от бебешките шишета при редовна консумация от бебета и малки деца, може да доведе до увреждане на развиващите се мозъчни тъкани или до рак на по-късен етап от живота.
Също така е предложена забрана на тези шишета в Канада.
http://www.sciam.com/article.cfm?id=plastics-in-baby-bottles-may-pose-health-risk

Аз също не бях обръщала внимание, защото Сашо е 100% кърмен и много рядко го дохранвах с кърма. Обаче един ден мъжът ми най-щателно провери всички шишета, на работа някой му казал за това, дни по-късно ми подариха едно от тези шишета с торбичките и тогава се разчетох и разрових...

х х х

P.S. Като ми остане време днес ще преведа статията, поне част от нея с по-важните пасажи

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 18:38 от kokonka

# 211
Ауу, забравих  Embarassed  Embarassed  Embarassed

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТАРА5 И ДЕСИТ  Hug
Пожелавам ви много здраве и щастие, много усмивки и веселие, много любов и успехи   bouquet

# 212
  • Бургас
Тара 5 ЧЕСТИТО ТИ ХРИСТИЯНЧЕ !!!

коконка,благодаря за инфото.Току що проверих шишетата на Калин на Авент и д-р.Браун са.Няма нищо на дъното.Предполагам са ок. newsm78
Това и друг път го бях чувала ама сега отново изпаднах  в размисъл. Thinking

# 213
  • Варна
Ирка, би трябвало да си е същата  newsm78
Ести, на Симонка така й чуха шум когато беше болна, ходихме на кардиограма, след това и на ехокардиограф, за щастие всичко е ОК. Пак добре че сега ще направите тези изследвания, не ме питай как съм удържала дете на година и половина да лежи мирно защипана с онези джаджи за кардиограма  Sad
Таня, честито християнче  Hug

Напипах две зъбчета  Grinning Отдолу, вече са прорязали малко. Би кака си с 10 дена  Joy

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 19:23 от Alexandra

# 214
  • до една звездичка
Майчета, я кажете как давате ДУФАЛАК? По колко, колко време, след колко врее има ефект?

Az самата съм пила дуфалак. Ефект има на следващия ден и то не винаги. Като цяло, не съм особено доволна Naughty Ако можеш, питай за нещо друго., което да е съвместимо с кърменето. Ако е за теб, де Wink

# 215
  • на плажа
 Благодаря, мацки! Hug Явно нещо се беше бъгнало, защото ме изхвърляше, но успях да кача снимка в албумчето за юни.
 Честито на празнуващите, които забравих да поздравя!

# 216
  • София
Деси, Тара, честит рожден ден! Да сте здрави и щастливи   bouquet

Тара, честито Християне!

Тедсан, хайде де...само ми вдъхвате надежди и после - нищо  Sad

Дано се разминат тези гадости с шум в сърцето.

# 217
  • София
Момичета давате ли някакви други пюрета освен ХИПП
На Лъчи и се върнаха коликите,а днес продавачката в магазин ми каза да пробвам да дам друга марка пюрета,а все си мисля че ХИПП уж са най-хубавите!

# 218
Aлекс, честити зъбчета на Маги Hug

тара, честито християнче!  bouquet

ести, стискам палци да няма проблем и притесненията ти да се окажат напразни Praynig

коконка, ще видя на Нук шишето как е отдолу, аз имам само едно на Авент и това на Нук, но щом казвате за Авент, че са ок, няма да надигам.

# 219
   И аз много се шашнах покрай тези токсични шишета. Някъде бях чела, че тези на Авент също са с BPA. Дано не е вярно, че ние използваме Авент и BFree.

# 220
ТАРА, честит християнин Hug
Коконка, аз редовно пиша в и при февруарките още от преди раждането ми.И аз всеки ден се моля за Тео Praynig Толкова е тъжно SadДано малкият Теди бъде много силен, толкова силно се надявам.

# 221
Goshy, благодаря ти много за тел. Hug
Естествено проблема се оказа, че е в счетоводителката, объркала ми е всички документи, декларации и т.н. и затова нямам още нито стотинка превод #2gunfire
Тара5 честито християнче  bouquet
Ести, дано не е нищо сериозно Praynig
Да ми стискате палци, утре съм на изпит!
Лека нощ Hug

# 222
Деси Т, Тара, честит рожден ден!
Да сте здрави, слънчеви и обичани жени!   bouquet

# 223
           Вкарахте ме в размисъл. Моите шишета са AVENT, BFREE, CHICCO, които ползвам. Сега погледнах на chicco-to има триъгълник в него има 7, а под него PC. И без това се разочаровах много от марката CHICCO.  Close  На bfree пък има триъгълник под него пише PEC или нещо такова не се разбира много добре. Може и то да е от въпросните.  newsm78
           Ние ходихме най-после на ортопед заради тази гънчица която на др краче я няма, а иначе другите са си симетрични. Доктора каза че е хубаво че съм я завела защото при повечето деца такива гънки ... дъра бъра. Добре сме нищо ни няма даже много добре развити зрели кости.
           А сега да ви питам това онова. На вашите бебоци изпотяват ли им се крачетата. На моята Йоана сутрин крачетата и са студени, чорапките влажни. Пробвах без чорапки да спи но още по студени стават крачетата и. Сега въпреки че е топло слагам и чорапки и терлички за да не изстине. Мисля че това не е нормално, но утре на консултацията ще питам докторката.
            Другото което искам да питам е има ли някоя мама на която и дойде цикъла и да е прескочил веднъж. Защото на мен ми дойде още март. После април пак нормално, а сега ми закъснява вече седмица. Правих си тест за всеки случай  Shocked - отрицателен е де спокойно. Но се притеснявам да не би да ми има нещо. Естествено ще отида на лекар но ще мине поне седмица докато се организирам и час да си запиша и за Йоана да измисля кой да я гледа. Обикновено няма кой. И така де ако има и други които знаят причината моля споделете!  Praynig

# 224
Това е част от статията както обещах
http://www.sciam.com/article.cfm?id=plastics-in-baby-bottles-may-pose-health-risk

За първи път правителствената агенция наСАЩ изрази “известна загриженост” относно масово използваната съставка на пластмасата бисфенол А(ВРА) за производството на всичко от DVD до бебешки бутилки. Три дни по-късно Канадското правителство предложи забрана на ВРA в бебешките бутилки. Изследванията свързват излагането на химикала,- който  бързо се отделя от пластмасовите бутилки когато са изложени на топла течност- с увреждания на развиващите се мозък и тъкани, както и повишен риск от рак на по-късен етап от живота.

В повечето случаи, отрицателни ефекти настъпват при много по-високи нива от тези, на които сме изложени ежедневно. Но това не важи за новородените и бебетата. Ранното развитие е чувствително към ВРА. На пресконференцията за оповестяване на забраната канадският министър на здравеопазването Тони Клемент каза: “Решихме, че е по-добре да сме в безопастност от колкото да съжаляваме”

Националната токсикологична програма на U.S. National Institute of Environmental Health Sciences-основана през 1978 с цел да координира изследванията на федералното правителство относно химикалите и  различните им странични ефекти- в нов доклад визира “възможността ВРА да  изменя човешкото развитие да не бъде подценявана”.

Причината: нарастващ брой проучвания показват, че излагането на ниски нива на ВРА по време на бременност, и ранно детство може да окаже въздействие върху нормалното развитие и “чувствителността към началото на болест на по-късен етап от живота, в частност възможност за рак на mammary и на простатата” според Джон Бъчер директор на NTP и токсиколог.

Преполагам в България е пълно с пдобни шишета именно защото големите от сорта на Чико няма как да ги продадат в Западна Европа. Отваряйте си очите.

Тара- Честито ти християнче Grinning
Мари- дано

Общи условия

Активация на акаунт