Слънце, разходки, кафе и море, тук във ВАРНА сме си най-добре

• 14 945
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Мацки,сори ама днес направо не се издържаше
айде поръчайте моля ви за утре малко хладнинка,че да мога да дойда.тръгнах,спрях в 1 магазин,купих си вода и реших,че след 5 мин ще ми стане лошо.адската жега!е,ма няма се разберем така-айде да захлади малко.утре с иво сме в терапията на купон за 1 юни.можем към 1 да се спуснем.само да се диша Peace newsm78

# 166
Ами за лактацията си купих чай на хип натал пия от него ,старая се да поемам повече течности ,супи вода.Кърмя я на 3 часа както по книгите ,да по някога плаче по някога заспива на гърдата ми даже не мога д я събудя,засмуква си много добре държа я по 15 мин на гърда понеже съм със сил зърно като спрем виждам че има мляко ,но незнам не мога да преценя дали и стига изтрах ме е и винаги дохранвам ако пробвам ден без АМ дали ще издържи милата ми  newsm78

# 167
Ами за лактацията си купих чай на хип натал пия от него ,старая се да поемам повече течности ,супи вода.Кърмя я на 3 часа както по книгите ,да по някога плаче по някога заспива на гърдата ми даже не мога д я събудя,засмуква си много добре държа я по 15 мин на гърда понеже съм със сил зърно като спрем виждам че има мляко ,но незнам не мога да преценя дали и стига изтрах ме е и винаги дохранвам ако пробвам ден без АМ дали ще издържи милата ми  newsm78

Нели,мила,на мен още в МД ми даваха да я тъпча с АМ,уж да дохранвам след коластрата,ама аз отначало и давах - тя си сучеше и щото бибероните там са отромни ела да видиш - всичко изяждаше.Аз после все по-малко и малко и давах и накрая казах изобщо да не носят АМ - и колкото и малко кърма да имах - стигаше и,моята поне отначало повече спеше отколкото да хапва.И сега пак си сучи само по 8-10мин активно,после още 5мин с побутване и пощипване,т.е. не е много като време  Thinking Мислех,че не и стига,ама като позаспи и продължи към 20мин да сучи - започва да повръща.Твоята Симонка как съдиш,че не и стига само кърмата?

По въпроса за коликите да попитам - понеже започнах да давам Лефакс (донесоха ми го от Германия) - пише 3-5 х дневно,а ние се храним 7х  newsm78 Не е необходимо всеки път да давам ли?И понеже е гъстичко като сиропче и го помпя направо в устата или да разтварям предварително в лъжичка с вода?

Честито на дечковците с нови зъбчета,мале,колко далече ми се струва времето,в което и ние ще дойдем на тоя хал  Blush Да гризкат много здравословни плодове и зеленчуци с тях  Peace

# 168
ааааааааа Джери небързай,кърмиси бебето хи4 дън си помислила да идваш на нашия хал Naughty Laughing

# 169
  • Откъм Варната

Не гледай по книга, кърми я на поискване, примерно като я накърмиш и заспи, остави я тя да се събуди и сама да си поиска, нормално е от 2 до 4 часа от последното хранене да се събуди да суче, като заспи на гърдата не я буди, не я дръж по часовник на гърда и 5 мин и стигат да се нахрани, единия път ще цока 5 мин, другия път може и 30, понякога може и 5 часа да спи след кърмене, понякога и 2, няма нищо притеснително, изкарай 1 ден без да даваш добавка, и вий как ще е, предполагам че всичко ще е наред, по твоите думи мисля че имаш кърма, по скоро страховете ти че ще остане гладна ти идват в повече, успокой се и нещата ще се наместят.

# 170
  • Варна
nelesita Много хубави съвети са ти дали майките. И аз искам да питам - как точно педиатърката ти определи, че не му стига кърмата на детето? Дори и пробно кърмене да направиш, това пак не е показателно, защото кърмачетата не поемат едно и също количество на всяко хранене.
И защо я храниш на 3 часа - тя не иска ли да суче по-често? За малко бебе, особено пък ако имаш съмнения, че хапва по-малко или кърмата ти намалява - задължително трябва да кърмиш по-често - през 2 часа и по-често даже. Кърмата се усвоява за около 2-2.5 часа, за разлика от АМ, което се усвоява за 3-4 часа. Затова и бебетата на АМ правят по-големи паузи между храненията и са по-податливи към хранене на режим.

Ей, много ме дразнят и мен тези педиатри - с лека ръка казват да се дохранва, То почне ли се веднъж с добавките, отбиването няма да закъснее. Ами да вземат да попрочетат малко и да дават съвети как да се увеличи кърмата, а не да се бута направо АМ.

jerry въобще не е необходимо да се "дохранва" след коластрата и лекарите от МД е трябвало да го знаят. Бебетата спадат на тегло първите дни и това е нормално. То ако имаше нужда бебето да приема много мляко, нямаше първите дни след раждането да тече само коластра, а направо щеше да тече кърма. Природата за всичко се е погрижила.

за коликите нищо не мога да кажа, Невенка засега няма, да чукна на дърво. Но все си мисля, че кърменето на поискване помогна за това.

# 171
Добро утро, айде ставайте поспаланки  Joy
Аз вече си изпих кафето.
Не мога да давам съвети за кърмене, аз просто имах кърма и до преди 1 месец се кърмихме.
Но само едно мога да ти кажа нелесита, опитай се да бъдеш спокойна и ако можеш си почивай повече.

# 172
добро утро Tired

# 173
Добро утро и от мен. Heart Eyes
Вчера си направихме едно страхотно мини-плажче с двете ми дечурлига. Каката и малкия откриха сезона -на плажа се цвъкнахме за около час след 17 чака.....беше мнООООго приятно.Виктор все едно цял живот е бил на плаж и на пясъка край мУренцИтУ.
Игра си малчугана с кеф ,кофички ,лопатки...върви със сладките си боси крачета по пясъка и се кефи от сърце. Ей голям кеФФФ!!
Поканих мамите/ от агитката на  кафе-машинката/ да дойдат с нас на кратка откриваща сезончето разходка ooooh!ама те се "уплашиха" от някакви леки наченки на гръмотевички. в далечината ..а то си печеше още слънчицето....чак часове по късно реши да се цупи и да трещи времето.
  Така че мамчета става готиничко да се слиза в следобедните часове към пясъка и морето. :bowuu
:

# 174
  • Варна
нелесита, KaliMa ти е дала подробен отговор  Peace кърмене на поискване му е майката, а пък не е засължително да плаче от глад, понякога са колики, понякога просто си плаче Rolling Eyes така си развиват белите дробове,колкото и странно да звучи  Laughing
за коликите ние бяхме на Еспумизан и чай от копър, понякога имаше ефект понякога-не...
най-доброто лекарство за Лора беше сешоара  Joy

какво стана с Insatiable? сигурно още не се е климатизирала  Mr. Green

# 175
Лелее, цяла тема съм изпуснала ooooh!
Има да чета сегааааааааа #Crazy

# 176
# 177
Нелесита, повечето ни педиатри хич ги няма ей #2gunfire #Cussing out От тях ако зависи и аз нямаше да кърмя- много ме бяха наплашили,че нямам кърма,че детето гладува,че трябва да изцеждам, че трябва да има режим - въобще се бях побъркала от неадекватни съвети #Crazy
Другите са казали - кърми на поискване, гледай пълни ли пампите, спокойно ли е след сукане.Моето зверче беше с тежка жълтеница и не се будеше от глад,ами аз го будех,че почна да сваля грамове ooooh! Но когато отшумя проблема тя сама ми показваше кога иска да суче Peace И до ден днешен кърмя на поискване; за ужас на всички около мен Laughing

# 178
днес и ние сме на празник, има такъв в яслата по случай 1-юни..стискам палци Крис да слуша и да не ги ядосва, че са много изнервени и притеснени лелките по организацията, а пък то и жегата.... Praynig Laughing
Издокарах си я днес, да ходя да й купувам рокличко-потнико-туника аз вчера, а те щели да им слагат някви костюми   hahaha

Я някой да каже, как и къде мога да кача снимките от Рождения ден на Мая (към 10-на са)  newsm78 , че не разбирам...

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 11:41 от nikiki

# 179
а мен защо не сте ме снимали Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт