ВОДА

• 52 985
  • 166
  •   1
Отговори
# 120
Вчера си купих кана брита. Много ентусиазирана бях наистиан променя вкуса на водата, но тази сутрин леко се притесних като забелязах, че в чашката на сина ми, която е бяла плуват множество черни прашинки. Налях от чешмата да видя дали е толкова мръсна самата вода, е не е от чешмата , а от филтъра на самата кана. Помислих че сигурно е изтекъл срок на годност филтъра. Е, не е и това проверих. И съм много объркана филтъра освен да пречиства също излиза, че замърсява. newsm78
Какво е това което плува във водата? Чудя се да правя ли рекламация???
Тези които имат кана брита забелязали ли са нещо такова?

# 121
  • Tам през Атлантическия океан
Спокойно  Wink и при нас има такива черни точици  Hug това е от самия филтър , ако не се лъжа бе активен въглен  Rolling EyesВ офиса на фирмата ни бяха обяснявали ама аз съм позабравила  Blush

# 122
Спокойно  Wink и при нас има такива черни точици  Hug това е от самия филтър , ако не се лъжа бе активен въглен  Rolling EyesВ офиса на фирмата ни бяха обяснявали ама аз съм позабравила  Blush
Това значи ли, че става за пиене. Така ли трябва да е? newsm78
Малко ме съмнява. Thinking
Аз я взех заради малкия да пие, а сега се притеснявам дали да му давам, защото не са една две прашинките , а мооооого.

# 123
  • Tам през Атлантическия океан
Ползваме я от 2 години  Peace Обикновенно "точиците" се утаяват на дъното на каната и не могат да попаднат всичките в чашата  Winkиначе не са вредни  Peace

Ето тук пише какво съдържа филтъра http://fonik-water.com/brita.htm  Peace

# 124
Мерси за линка. Реших все пак да им пиша на мейла запитване. Ще пиша ако ми отговорят. Peace

# 125
Точно на предишната страница писах за активния въглен - ако е насипен, попада във водата. За съжаление няма кана с пресован въглен, а и много малко от филтрите са с такъв.

# 126

Абсолютно е така! Simple Smile

# 127
вода, която съдържа някакви химикали как може се изчисти? не формулирах добре въпроса, но се чудя тези кани до колко са добри? Брита се справя с хлора и тежките метали, но ако има някакви други химични съединения във водата - предполагам няма да е полезна newsm78

# 128
Не ми се вярва да е полезно да пием постоянно въглен и каквото и да било, освен чиста вода.
Някой сложил ли е филтри на водопроводната тръба. Ако да - доволни ли сте, откъде ги намерихте, бихте ли споделили

# 129
Както обещах пиша каквото ми отговориха:

Конкретно на въпроса:
Правилно сте активирали филтъра и сте изляли 2 кани от първата филтрирана вода.
Тази процедура е за промиване на филтъра......
Филтъра се състои основно от йонно обменни смоли /премахващи твърдостта на водата / и
АКТИВЕН ВЪГЛЕН,който премахва хлор и всякакви миризми .
Това което може би сте забелязали на дъното на каната е частички от АКТИВНИЯ ВЪГЛЕН !!!
Някой път,вследствие на транспорт или други действия на спедиторите активния въглен се начупва
повече от колкото е необходимо !!! За това някои малки частици преминават през механичната
филтрираща решетка на филтъра. Наистина не е приятно да се видят черни частици във водата.
ФОНИК ЕООД  като дистрибутор на продукти БРИТА за централна Северна България е уведомила
официалния вносител за още няколко такива случая.
Основното обаче е :
ВОДАТА Е ДОБРА ЗА ПИЕНЕ!  БЕЗВРЕДНА Е ! Именно активният въглен е единия от филтриращите съставки.
/Знаете употребата на активен въглен в медицината..... / Той е универсално средство за очистване !!!
Препоръчвам Ви: Изхвърлете още една две кани филтрирана вода и си ползвайте уреда !
Препоръчвам Ви ако децата са под 5-6 месеца,след филтриране водата да се преварява както за
всички бебета....... Ако са над тази възраст-ползвайте водата без проблемно .
При продължаване на този проблем- / в големи количества  -черни частички /,информирайте вносителя директно
на посочения по-горе е-mail.

# 130
Темата е изключително полезна. Записвам се да я следя.

# 131
http://www.royal-sense.com/object.php?id=4

някакви отзиви? Този филтър или кана Брита?

# 132
Изчетох темата задълбочено. Страхотна е, и много полезна. Страшно ме впечатли материала за кремъка. Но срам, не срам, ще си кажа, че не знам как изглежда този камък, макар да съм сигурна, че го има навсякъде.
Дали някой може да покаже снимка на кремък?

# 133
Както обещах пиша каквото ми отговориха:

Конкретно на въпроса:
Правилно сте активирали филтъра и сте изляли 2 кани от първата филтрирана вода.
Тази процедура е за промиване на филтъра......
Филтъра се състои основно от йонно обменни смоли /премахващи твърдостта на водата / и
АКТИВЕН ВЪГЛЕН,който премахва хлор и всякакви миризми .
Това което може би сте забелязали на дъното на каната е частички от АКТИВНИЯ ВЪГЛЕН !!!
Някой път,вследствие на транспорт или други действия на спедиторите активния въглен се начупва
повече от колкото е необходимо !!! За това някои малки частици преминават през механичната
филтрираща решетка на филтъра. Наистина не е приятно да се видят черни частици във водата.
ФОНИК ЕООД  като дистрибутор на продукти БРИТА за централна Северна България е уведомила
официалния вносител за още няколко такива случая.
Основното обаче е :
ВОДАТА Е ДОБРА ЗА ПИЕНЕ!  БЕЗВРЕДНА Е ! Именно активният въглен е единия от филтриращите съставки.
/Знаете употребата на активен въглен в медицината..... / Той е универсално средство за очистване !!!
Препоръчвам Ви: Изхвърлете още една две кани филтрирана вода и си ползвайте уреда !
Препоръчвам Ви ако децата са под 5-6 месеца,след филтриране водата да се преварява както за
всички бебета....... Ако са над тази възраст-ползвайте водата без проблемно .
При продължаване на този проблем- / в големи количества  -черни частички /,информирайте вносителя директно
на посочения по-горе е-mail.
Н знам напоследък какво им става на филтрите - колкото повече вода филтрирам толкова повече частички въглен отделят. А тези те съветват да изхвърлиш още 1-2 кани вода. Почвам да се чудя дали да продължавам да я ползвам защото толкова много частици ме дразнят и не ми е комфортно да пия от тази вода  newsm78

# 134
едни книжки да препоръчам  Wink
има ги тук http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%C1%E0%F2%E … E6%E5%EB%E8%E4%E6
Тялото жадува за вода  и  Водата лекува, лекарствата убиват авторът е Батманжелидж 

Дали някой може да покаже снимка на кремък?
temida, виж тук http://www.gembg.com/cgi-bin/store.cgi?lang=bg&act=category&category=47
цените са  Shocked , но ти си гледай картинките  Wink

Общи условия

Активация на акаунт