Ще имам близнаци! Тема с продължение.... 7

• 26 339
  • 360
  •   1
Отговори
# 270
  • Разград
Честито на мама Росалин  bouquet!
Бързо възстановяване ти желая  Hug, а на малките сладури много здраве, бързо адаптиране и да са мирни, тихи и да спят по цяла нощ   Wink.

# 271
Честито на всички нови мами, да са им послушни бебчетата и много да ги радват!   bouquet
За килограмите да кажа и аз - качих 25 , в болницата оставих 15 и чак миналата седмица започнах да свалям - до сега още 2 кг. Остават ми 8 , но фигурата ми нещо се е смарангясала...  Sad в нищо не влизам. Надявам се до зимата да съм на старите си килограми. За усещането на бебеките - в 15-16 седмица още и никой не ми вярваше...

# 272
6milianka, и аз много качих. В края на осмия месец бях +25, а след това изобщо не се теглих, но помоему много наедрях в деветия. Особено на корем. След раждането по мен останаха 7-8 кг, които не щат да мръднат. Но и аз не правя особени усилия още. Интересното е, че обикновено имам 5 кг разлика между летните и зимните килограми и външен човек трудно може да забележи дали съм напълняла. Висока съм и не ми личат. Обаче сега нищо, че не са толкова много кг нищо не ми става. В ханша всичко ми е тясно с по 5 см не мога да си затворя циповете.

# 273
Добре дошли на  Максим  и Карина  на мама rosalin  bouquet  bouquetМного щастие на пълната им къща!

# 274
Честито на мама rosalin, да са и живи и здрави и много да я радват.

Arwen не съм забравила хубавата Цитронада, където и да пия на друго място, по-вкусна от там няма. Но като се върна от моренце, а ти до тогава дръж фронта и пази момците, че моите моми какво ще правят?

martusha аз пътувам утре и живот и здраве съм там до 11 Август с много приятели. Ако обичаш китарени партита на скалите, само пиши и ще уредим нещата. Моя мъж е много запален по барбекю и китарени партита. Ние сме отседнали в един хотел до станцията на МЕИ. Тел. ми е 0889 811 887. Обади се.

Аз засега съм качила грубо 8кг. но в събота изкарах вируса с разстройството и в неделя кантара показа с 2,5кг по-малко. Ама ще наваксам. Гледам да не ям много, че ми се опъва кожата и не мога да дишам.

Аз не ги усещам още, при мен са като Ин и Ян застанали момите и явно не са много шавливи, но се надявам като чуят морските вълни да се активират.

Хубав ден.

# 275
Честити двойни радости на мамите rosalin и kalu! Да са им спокойни и поспаливи дечицата, та да си почиват и мамите, и да имат време и за форума   bouquet

Момичета, и аз се оказах с 2 броя момци в корема.  Peace Този път декемврийската реколта са все еднополови като гледам  Laughing Усещам ги лекичко да ме гъдилкат, като изключим един шут миналата седмица.

Относно килограмите, аз съм с 3 кила качени до сега, и Сигридов ми чете конско, че било малко  newsm78 Чакаме сега хемоглобина и желязото да излязат за да разбера дали има нужда да пия желязо и протеинови шейкчета или не.

А движите ли се и ходите ли на работа все още? Четох тук темата за ранното раждане на близнаци и съм се шашнала малко.  Tired Аз си се движа съвсем нормално, без физически усилия разбира се, шетам из къщи, ходя на работа... Но си ме е шубе.

# 276
Честито на новите мами, чакат ви напрегнати първи седмици, но и прекрасни емоции, имате повод да се гордеете   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Много неща ми се иска да споделя, отдавна не бях сядала пред компютъра, но сина ми сега ме гледа с най големите очи на света и си иска своето...
Много стастливи жени сме ние, момичета, Господ ни обича както казва майка ми  Simple Smile
ГриЗка, движи се, но внимаваи в последните седмици, аЗ не се паЗех достатъчно според мен, ходих на работа до 30. седмица и сега отчитам, че не е било необходимо (родих в 33. седмица)...

# 277
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И ОТ МЕН! Да ви растат рожбите здрави, щастливи и спокойни!  bouquet  bouquet  bouquet
От доста време не съм писала, защото се преместих в друг град и се подготвям за предстоящото събитие. Вече май и моето време дойде, като се обърна назад когато бях заек във форума...
Сега съм с около 13-14 кг отгоре /не съм се мерила скоро/ и да споделя и аз, май повечето килограми са на корема, а по дупето, ханша и краката дали има 1-2 кг. Доволна съм много от това състояние, защото преди се притеснявах, че ще напълнея като майка ми след раждането. Е, то има още време, но мисля, че поне в това отношение няма за какво вече да се тревожа.
Иначе бебетата постоянно се местят и незнам докога, искам вече да установят някакво положение, че да знам как ще раждам /много ми се иска да е нормално/. А движенията им са като на боксов мач, коремът ми постоянно е изтръпнал. Но през нощта нямам проблеми.
Препоръчаха ми обаче да се "паркирам" от месец август, за да може да износя бебчовците.
Много се радвам на новите мами във форума и пожелавам на всички леко бременеене и късмет!!!

# 278
Здравейте на всички от мен,
Досега само четях форумите и не съм се включвала,защото има достатъчно информация за всяка тема и не се е налагало да питам нищо.Имам едно момиченце на 4,5 годинки и сега чакам близнаци.Моля някоя от вас ако е запозната с темата да каже какво правят вашите лекари за да иследват близнаците за вродени аномалии,напр.Даун,защото скрининга е само за едноплодна бременност.

# 279
 Това, което им гледаха на моите- гънката на врата, наличие на носна костица и обстоен преглед на гръбначния стълб.

# 280
  Искам да ви попитам как ви се справяте с порастналия корем вечер?Аз последно време спя трудно,някак корема ми виси и ме боли,имам придърпвания ниско долу.Като съм седнала или права няма проблеми,но иначе ми е доста некомфортно.

# 281
  Искам да ви попитам как ви се справяте с порастналия корем вечер?Аз последно време спя трудно,някак корема ми виси и ме боли,имам придърпвания ниско долу.Като съм седнала или права няма проблеми,но иначе ми е доста некомфортно.
Честито на новите мами! Да им растат здрави и послушни дечицата!
Софи, аз и друг път съм го казвала. Подлагаш си отдолу под корема навита хавлия или нещо друго /възглавница/, обаче плътно. Така, че да не ти "виси" корема. В по-напредналите седмици, този проблем се задълбочава. Защото бебетата застават едно върху друго и опъването е доста. При мен бяха ляво и дясно бебе почти през цялото време и за да се обърна от едната на другата страна си беше цяло събитие. Чаках ги да се преразпределят и тогава се обръщах, иначе ужасно опъваше.
polamona , това е преглед на назалната кост, гънката на врата и чести УЗ. Планирай прегледите си на максимум 2 до 3 седмици. Бременността с близнаци обикновено е по-тежка и изисква наблюдение. Аз ги редувах женска консултация/частен гинеколог, така че да ми се падат от преглед до преглед 14-20 дни.
sunny78 , ще ти е доста трудно да си в къщи и да лежиш при това хубаво време, но вярвай ми заслужава си.  По-добре да лежиш в къщи и да ти е кофти, отколкото да си в болница и да ги мислиш, че са малограмажни.
Щом толкова се местят и ритат значи, че имат място и им е добре.
Гризката , за шетането в къщи съм ти казала и няма да се повтарям  Naughty Naughty Naughty Протеиновите шейкчета се отразяват добре както на мама, така и на бебенцата. Аз пиех 100% суроватъчен протеин, на Оптимум нутришън. Не ми се вдигна много хемоглобинът, но поне не падна точно преди операцията /бях спряла желязото месец преди това, по настояване на Сигридов/.

# 282
  Брагодаря за отговора,Вера!Аз малко повече се шашкам и все си мисля ,че това неразположение трябва да спре вече,но то наистина става по силничко.Щом е в реда на нещата ще търпя,няма начин.

# 283
  Брагодаря за отговора,Вера!Аз малко повече се шашкам и все си мисля ,че това неразположение трябва да спре вече,но то наистина става по силничко.Щом е в реда на нещата ще търпя,няма начин.
Ама как? То сега почва Flutter После ще има да се люшкаш като кораб и да се хващаш за мъжа си, че да се обърнеш. Wink

# 284
  Горкия ми мъж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт