КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 538
  • 414
  •   1
Отговори
# 105
Как я карате в тази жега?

# 106
О-о-ох, караме я. Аз също тази година за пръв път ги усетих тези пухчета от тополите. нещо не ми дават да дишам, а досега не съм имала с тях проблеми  Laughing

май Simple Smile, оправяй се, дано да няма повторения. И... благодаря ти, за всичките спомени концентрирани тук. Ох, "Седморката на Блейк"  Sunglasses  bouquet

sophsan, и аз се надявам да няма нищо на нослето  Praynig Стискам палци. Но наистина, страшна госпожица, темпераментна, готина  Heart Eyes

И на всички дечички пожелавам да се оправят по-бързичко  Hug

# 107
Гледали ли сте този Мечо Пух? Много е готин.  Simple Smile

Винни Пух и День Забот

http://www.youtube.com/watch?v=MoG3KsjO55k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2wfPICiIHW4&feature=related

песничката
http://www.youtube.com/watch?v=_1idorvWffM&feature=related

СБОРНО - най-известните детски песнички от руските фимчет
а
http://www.youtube.com/watch?v=Xim8poDhTvQ&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=0j2Az18Gsbs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtJeLmzH5Y&feature=related

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 15:53 от май :)

# 108
КУБЧЕТО НА РУБИК

Блиц-анкета

1. играли ли сте на кубчето на Рубик?
2. имахте ли си?
3. за колко време го подреждахте?
4. децата ви знаят ли за кубчето на Рубик?

Соф, кубчето на Рубик помага ли нещо в твоята част?

ето интересно видео:
http://www.youtube.com/watch?v=eQ8ZWMlObGE&feature=dir

# 109
леле, много продуктивна тема, за което поздравления най-вече на Дани - страхотна си... откъде ти идват толкова идеи, просто е невероятно Grinning
аз приключих с моите славни дела и изпратих роднините за Италия и съм гроги... но седнах тука да чета - много сте ми мили   bouquet
за кубчето на рубик - имала съм го - но не съм го нареждала никога цялото... може би малко амбиции съм имала, не знам... само до две или три страни съм стигала...
за Българско школо ми беше интересно - но не можах да разбера - за 5 клас ли тече прием сега?
или попълват места в някой клас?
аз, да си призная, не съм фен на руските песни и филми - бяха ми дошли в повече преди, както се беше изразила една моя позната - през всички дупки ни го набутваха тоя руски в главите и просто все още имам да наваксвам с други културни влияния...  Laughing
иначе са хубави спомени от детството - за това спор няма...
Знаете ли дали дават още за слончето Хортън?
Исках да ги водя моите на този филм, но май го пропуснахме...

# 110
Alberta, давай италианските манджички.  Grinning И песнички. Аз съм така с англ. ез. - много е готин, но след АГ ми е доста писнал. Ама вие давайте и на англ. и др. ез., де. Аз в АГ не съм учила руски и може затова да ми е така мило - само в по-детските години. Иначе има страхотни детски песнички на англ., но като тръгна там го мисля, все си викам "То не може така хаотично" и се почва като по учебник, а така се губи чарът.

Как е навън? Аз не съм и няма да излизам - голям кошмар ми е днес.

# 111
ха, ха... тия дни се чувствам изполвана като готвачка на всички възможни нива... Grinning
моите италианци ме побъркаха с количествата, които изяждат - и с това, че не могат да ядат това и онова (алергии, cari miei, модерна  е тая болест, дани Wink)...
на тях им приготвих последно имамбаялдъ, че искаха нещо местно (то с това име, май че не е точно местно, но карай)... знам, хубава рецепта и за него... ако ви интересува, ще ви я пусна...
сега понеже е ягодово време ви пускам рецептата за ориз с ягоди - ризото...
Но тъй като рецептата, която имам е за 200 човека, ще се опитам да ви я съкратя и напиша по - обяснително... дано не объркам някъде с пропорциите...
И така:
Risotto alle ftagole:

200 gr ориз
400/450 гр зеленчуков бульон
около 100 гр ягоди - това трябва да са десетина ягоди
зехтин
бяло вино (около 50 гр)
масло
пармиджано настъргано (около 100 гр)
сол
балсамов оцет (1 супена лъжица на порция)

Приготвяне на ягодовия сос:
В тенджера изсипвате олио (зехтин) колкото да покрие дъното и когато го затоплите (не сгорещите), прибавяте ягодите нарязани на парченца и след няколко минути и виното.
Готвите докато се получи кремообразна смес.

Приготвяне на ориза:
Загрявате олио (зехтин) в друга тенджера и прибавяте ориза. Разбърквате малко и добавяте и зеленчуковия бульон (аз използвам и от готовите бульончета за разтваряне). Ако готвите с италиански ориз пропоцията е 1:2. т.е. за 1 чаша ориз - 2 чаши вода. Италианците не разваряват ориза. Разбърквате и покривате с капак. КОгато започне да завира, намалявате огъня и оставате водата да се абсорбира от ориза. Малко преди края - добавяте ягодовия сос и пак слагате капак за няколко минути. Сляд като поври - пробвате как е сварен оризът ( на този етап би трябвало да се е сварил, ако ли не добавяте малко топъл бульон) и оставяте да почине 2 минути.
След това се добавя настърганото пармиджано (не е задължително, но е важно) и една бучка масло, да се разтопи.
При сервирането се добавя балсамов оцет (това може и да го прескочите - малко е екзотично)
И е готово.
 Simple Smile

Само да кажа още, че съм го яла в Италия без балсамовия оцет. Не беше нещо невероятно,
но е интересно.
И го приготвях също, но аз готвя малко на око вече - та не знам дали съм точна в мерките.
Харесаха ми го, но те италианците ядат ориза с всичко. Laughing

А за музиката - моя любимец е Алекс Бритти.
Харесва ми неговия стил - леко джазов, после ще ви издиря нещо негово, защото отивам да чета лекции - докато пиша тук - сина ми си постригал сам косата #Cussing out

# 112
ами... подстиган е сега
много му се ядосах... но трябва да му призная, че доста сръчно си е отрязал бритона... Laughing
но това само тук го казвам... той си отнесе караницата...
на мен ми хареса идеята за къщата на дърво...
аз съм решила на моите деца да им поръчам една къща от дърво, но не за дърво... за лятната ни къща... ще я сложим на двора на сянка...
една много любима рецепта ми е за ориз с морски дарове...
нея съм я налучкала на принципа на опитване - докато стане  Simple Smile
Кой ще спечели МА според вас?

# 113
....

Тома - надявам се.
А кога е финалът? Да не е сега?

# 114
....

Тома - надявам се.
А кога е финалът? Да не е сега?

Добре, че спомена. Ние не го следим и не знаех. Гледаме си Бейби ТВ, а там няма такива работи.  Joy Joy Joy

# 115
Ох, и на мен ми е пика на алергията в момента, чак стигнах до лекарства, от години не ми се е случвало, ама не се търпеше  ooooh! Дани, cocodrille, съчувствам ви. Дано премине за около седмица!

За Мюзик Айдъл, днес даже скачахме у дома, не съм вярвала, че така ще се привържем към няколко човека там. Финала ще е интересен. Дори и до тук ми се върна надеждата, че идва края на чалгарията. Ако пък Тома вземе, че спечели, ще черпя Simple Smile

Дани, с всички тези песни и филми направо ме размазваш. И без това ми е едно тъжно и носталгично от сега...

Уф, а на мен ми се реве днес покрай тези носталгични неща  newsm45 Сутринта си говорих с HR-ата във фирмата, където работя, като семейство ми е там, да не говорим колко ми допада самата работа, атмосфера, всичко, не ми се тръгва от там. А следобяда пък имахме прекрасен разговор със страхотните учителки на Вики и направо ми се дорева  Sad Толкова много неща си казахме, виждам грижата, разбирането и любовта към децата ми в очите им, плановете, които са правели за него и бъдещето му... Знаех, че са прекрасни, но днес осъзнах колко много ще ми липсват. Обичам си ги много, направиха толкова много за Вики, малко хора имат такъв подход към него и темперамента му, а тези двете го разпознаха в първия си месец с него. И детето разцъфна и се разви пред очите ми. Винаги ще съм им благодарна за това. Дадоха ми много ценни насоки как да държим езика, нали знаете, че ми е болка. Оказа се, че мога да го запиша като частен ученик и всяко лято да прави тестовете и да си записва завършения клас. Утре ще се обадя на директорката да видим дали ще приема този вариант. Определено ми олекна с тази възможност.
Емоционален ден ми е днес, дойдоха да си поплача при вас и да си похваля пак чудесните учителки  Heart Eyes

# 116
Millena, толкова готино си го написала. Чак и аз преживях всичко.
Мисли за Тома и другите - не мога да повярвам. Доживях и това да се случи в БГ.  bouquet

Аз днес ви изоставям по-рано, че ми беше отвратителен ден. Тези алергии са нещо отвратително. Цял ден не съм на себе си.

Като поздрав - е, малко ли ви беше МА тази вечер. Може да се чувствате поздравени с някое парче на финалистите.

Wink

# 117
Миленка, много е трудно да тръгнеш, но се опитай да не го мислиш много много, всичко ще си дойде спонтанно на мястото.

Нещата просто си се случват и 99% от случаите всичко е наред, не се натоварвай допълнително, бая енергия и слили ти трябват - пести си ги.

Да запишеш децата като частни ученици не е лоша идея, само трябва се види дали ще имат време за наваксване на материала. Ние пробвахме този вариант 1 година и се отказахме; с математика и български не е толкова, но всичките история, география, общество и право....и накрая се отказахме. Но пък пробвайте, може да се справите по-добре.

Hug newsm51

# 118
Дани, определено една победа на Тома в понеделник ще ме зарадва много! Голям фен съм му, а такова развитие направи, че чак и аз не го очаквах. Дано има шанс да си развие таланта, има си и група, и всичко!

Радмила, толкова ли е трудно? Според учителките му нямало да има никакъв проблем до 4-5-ти клас, защото е само езика. На този етап за другите дисциплини няма изпити, признават се директно. В 4-ти тръгва история. Звучеше много оптимистична и мен това ме успокои. Някак искам да знам, че няма да е толкова трудно, ако решим да се върнем. Хем ми помогнаха много с този разговор днес, хем ми стана мило колко хубави неща казаха за детето ми, хем ми стана толкова тъжно, че ги оставяме. Те пък казаха, че съжаляват много, че губят Вики, по отделно го казаха и двете.
Благодаря за подкрепата и куража отново. Знам, че ще се справи, съжалявам за всички хубави неща, които му предстояха с тези учителки тук. Мога само да се надявам да намерим толкова мили, загрижени и разбиращи го и там. И преди съм ви казвала, че златните му учителки са нещото, което силно ме държи в това училище. Защото знам, че колкото и хубаво друго да намеря, шанса да уцелим такъв подход към него е много малък.

# 119
Няма да е трудно ако се върнете, дипломите се признават автоматично (мисля до 7 клас) при връщане. Става въпрос за спецефичните знания. Ние имаме най-големите трудности с преразказите....всякакъв тип и вид (французите залагат повече на презентациите  Mr. Green), на българска история, география.... Разбира се, стараем се да наваксваме, но като се учат и 2 допълнителни езика, занимания по интереси, спорт....някъде трябва да се поставят приоритети, детето трябва и да играе, пък и да спи...

Точно сега обаче  грижата не е за бълг. училище, а да научи език, да се адаптира, да намери нови приятели...карай го стъпка по стъпка. В коя част ще сте? Френска или английска..., дай го по-спокойно, децата свикват бързо. Не се показвай изнервена и притеснена, ще усети и ще се почувства несигурен.

Общи условия

Активация на акаунт