КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 540
  • 414
  •   1
Отговори
# 90
Радмила, то не са курсове там, това му е хубавото. Хващате приятели или пък сами и отивате, когато ви е приятно и удобно, стига да нямат някакво частно парти примерно. Не виждам защо да е срамно. Ако нямахме толкова много да си говорим и аз бих порисувала с децата, не виждам проблем. Жалко, че заминаваме, иначе със сигурност щяхме да бъдем постоянно присъствие.
Ако случайно ми се освободи половин ден някой уикенд, може да се организираме да отидем заедно  Hug

# 91
Радмила, то не са курсове там, това му е хубавото. Хващате приятели или пък сами и отивате, когато ви е приятно и удобно, стига да нямат някакво частно парти примерно. Не виждам защо да е срамно. Ако нямахме толкова много да си говорим и аз бих порисувала с децата, не виждам проблем. Жалко, че заминаваме, иначе със сигурност щяхме да бъдем постоянно присъствие.
Ако случайно ми се освободи половин ден някой уикенд, може да се организираме да отидем заедно  Hug
smile3521

# 92
Обожавам я тази песен! Приятелка ми я прати, разкош, разтопих се и изневерявам на Мюзик Айдъл. Страхотно звучи, поздравявам ви с Трава у дома, Наско и Ива

# 93
Обожавам я тази песен! Приятелка ми я прати, разкош, разтопих се и изневерявам на Мюзик Айдъл. Страхотно звучи, поздравявам ви с Трава у дома, Наско и Ива

точно вчера мислих да ви я слагам за поздрав. Simple Smile

Жестока е!

(аз я свързвам и с "Ну, погоди!")

Трава у дома

http://www.vbox7.com/play:68afedb7
Земляне - 1983
Автор текста  - Поперечный А.,
композитор ( музыка ) - Мигуля В.

Земля в иллюминаторе,
земля в иллюминаторе
Земля в иллюминаторе видна...
Как сын грустит о матери, как сын грустит о матери
Грустим мы о земле - она одна
А  звезды тем не менее, а звезды тем не менее
Чуть ближе, но все также холодны
И, как в часы затмения, и, как в часы затмения
Ждем света и земные видим сны.

И снится нам не рокот космодрома
Не эта ледяная синева
А снится нам трава, трава у дома
Зеленая, зеленая трава.

А мы летим орбитами, путями неизбитыми
Прошит метеоритами простор.
Оправдан риск и мужество, космическая музыка
Вплывает в деловой наш разговор.
В какой-то дымке матовой земля в иллюминаторе
Вечерняя и ранняя заря
А сын грустит о матери, а сын грустит о матери.
Ждет сына мать, а сыновей - Земля.

И снится нам не рокот космодрома,
Не эта ледяная синева.
А снится нам трава, трава у дома,
Зеленая, зеленая трава.

Тревата край домът ни
Превод от Найден Найденов (hixxtam).
(http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=6628)

Земята в илюминатора
Земята в илюминатора
Земята в илюминатора се вижда.
Както синът тъжи за майка си, както синът тъжи за майка си
тъжим ние за земята, а тя е сама.
А звездите все пак, а звездите все пак
са по-близко, но все така са студени.
Като часовници в затъмнение, като часовници в затъмнение,
чакаме светлина и земни сънища сънуваме.

И присънва се, не бученето на космодрума,
не и тази ледена синева, а сънуваме тревата,
тревата край дома ни, зелената, зелената трева.

А ние летим в орбита, по пътища неизвестни
в прошит с метеорити простор.
Оправдан риск и мъжество, космическата музика
изплува в делови разговор.
В някаква димка матова,
земята е в илюминатора
вечерна и ранна заря
А синът тъжи за майка си, а синът тъжи за майка си
Очаква майката син, синовете - Земята.

И присънва се, не бученето на космодрума
тревата край дома ни зелена, зелената трева.

тревата край дома ни зелена, зелената трева.

тревата край домъа ни зелена, зелената трева.

# 94
ДОБРО УТРО, ЗАДРУЖНИ РАНОБУДНИЦИ!  Grinning

Сслагам към "космическите" филми и "Гостенка от бъдещето", че имаше космочески пирати.

Прекрасное Далеко
http://www.youtube.com/watch?v=SvKPzyl_ljw

други по филмчето:
http://www.vbox7.com/play:c2e53242
http://www.zazz.bg/play:e5a4ca9d

какво се е случило с героите от филма

Судьба героев сериала «Гостья из будущего»
http://www.youtube.com/watch?v=sQNKM1cY-7g&feature=related

"Пусть говорят" с Наташей Гусевой
http://www.youtube.com/watch?v=RWmG935p6wA&feature=related

Прекрасное далеко
Караоке файл http://www.kid.ru/pesenki/Prekrasnoe_daleko.kar.mid

Автор слов - Энтин Ю., композитор - Крылатов Е.

Слышу голос из Прекрасного Далека
Голос утренний в серебряной росе
Слышу голос и манящая дорога
Кружит голову как в детстве карусель
Прекрасное Далеко
Не будь ко мне жестоко
Не будь ко мне жестоко
Жестоко не будь
От чистого истока
В Прекрасное Далеко
В Прекрасное Далеко
Я начинаю путь
Слышу голос из Прекрасного Далека
Он зовет меня в прекрасные края
Слышу голос голос спрашивает строго
А сегодня что для завтра сделал я
Прекрасное Далеко
Не будь ко мне жестоко
Не будь ко мне жестоко
Жестоко не будь
От чистого истока
В Прекрасное Далеко
В Прекрасное Далеко
Я начинаю путь
Я клянусь что стану чище и добрее
И в беде не брошу друга никогда
Слышу голос и спешу на зов скорее
По дороге на которой нет следа
Прекрасное Далеко
Не будь ко мне жестоко
Не будь ко мне жестоко
Жестоко не будь
От чистого истока
В Прекрасное Далеко
В Прекрасное Далеко
Я начинаю путь
Прекрасное Далеко
Не будь ко мне жестоко
Не будь ко мне жестоко
Жестоко не будь
От чистого истока
В Прекрасное Далеко
В Прекрасное Далеко
Я начинаю путь

А за най-ранобудния една любима моя песен на Игор Скляр:

http://www.vbox7.com/play:b20fb0b8

специален поздрав и за cocodrille, която нещо ми се спотайва напоследък
  Grinning
http://vbox7.com/play:875e79a9

Филип Киркоров
Мне Мама Тихо Говорила

Мне мама тихо говорила:
"Зачем ты отчий дом оставил?"
Ловил жар-птицу в высоком небе -
Упал на камни я без сил.
К родным долинам пришел с повинной
Твой блудный сын, твой блудный сын.

Мне мама тихо говорила:
"Зачем друзей своих покинул?"
Прости мне, мама, мои дороги.
В стране далекой ночь длинней.
В пути усталом мне не хватало
Моих друзей, моих друзей.

Мне мама тихо говорила:
"Зачем оставил ты невесту?"
Я знал, не венчан, красивых женщин,
И в этом, мама, моя вина.
Из жизни прежней пришел к ней, грешный,
Сюда, где ждет меня она.

Мне мама тихо говорила:
"Зачем забыл родные песни?"
Прости мне, мама, чужие песни
В чужой прекрасной стороне.
Я все забыл их. Одну лишь помню,
Что ты когда-то пела мне.

ПРИЯТЕН ДЕН!

bouquet

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 03:05 от май :)

# 95
пу, първа.  Simple Smile

Аз съм с някаква гадна алергия и маправо не мога да дишам. Добре, че имаме Кларитин - покрай детето, пих и малко съм по-добре. Представяте ли си, дори като отворя прозорците почвам да кихам и т.н. всички екстри. Много гадно.  Cry
Няма се жалвам повече.

Приятен ден!

Песничките са за всички.

# 96
пу, втора...  Laughing
върнах се момичета...
после ще пиша...
сега завеждам малкия на детската...
и после и ще чета!

# 97
пу, втора...  Laughing
върнах се момичета...
после ще пиша...
сега завеждам малкия на детската...
и после и ще чета!

хайде, добре дошла.
Чакаме те!

# 98
  • София
пу, първа.  Simple Smile
Аз съм с някаква гадна алергия и маправо не мога да дишам. Добре, че имаме Кларитин - покрай детето, пих и малко съм по-добре. Представяте ли си, дори като отворя прозорците почвам да кихам и т.н. всички екстри. Много гадно.  Cry
Няма се жалвам повече.

Приятен ден!
Пу, трета!  Simple Smile
Дани, затвори прозорците, защото ще продължиш да се мъчиш. Измий си косата, тя задържа много алергени, особено ако вчера си излизала навън и продължавай да пиеш антиалергичния сироп.  Hug

Много слънчев и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 99
да, аз снощи излизах и веднага усетих, че ме хваща алергията. Тази сутрин се събудих направо едва дишаща, с остра болка в гърлото и ушите. Все едно ангина. Като пих Кларитин - господи, след 10 мин бях добре. Това, с тези тъпи алергии, е много странна работа. М.г. ме хвана април месец, сега - като съдя и по сина ми, са позакъснели доста нещата.

Евето, Маймунка, Соф, как са девойките? Пооправят ли се?

# 100
  • София
А, нашата девойка забрави старата рана и страда вече от нова. Не знам какво става тези дни с нея - при скачане на  батут се сблъскали с едно момченце, от носа й потекла кръв и баща й ми я доведе в къщи силно ревяща, изцапана с кръв и с отекъл нос.  Sad Слагахме лед този път и се молих носът й да не е счупен.  Praynig

# 101
  • Sofia
sophsan, горкото детенце, дано не е счупен носът и да минава бързо!!

Ние сме си добре вкъщи, днес ще има комисия и ще ни дадат въздългия болничен. На 18ти ще махат гипса. Вчера се обади учителката на Радето да пита как е и каза, че мога да я оставям, когато искам или изобщо да си я водя на градина, но още няколко дни ще си поседим вкъщи и после ще помисля. Скоро ще ми почнат изпитите и ще ми трябва малко време да си направя курсовите. Но може и докато спи следобед, да свърша нещо. Thinking
На нея определено й липсва градината, имат едно Кате там и тя вчера само за нея говореше и накрая я питах как се казва, а тя отговори: "Катя".  Laughing

Пускам ви и хитовата игра вкъщи тези дни: http://www.thepcmanwebsite.com/media/virtual_drums/virtual_drums.shtml

# 102
Лелеее момичета колко сте писали  Laughing
sophsan  Hug дано и мине бързо на мъничката! Лъчи преди беше падал така и го заведохме в Пирогов, защото носа му стана като на боксьор тежка категория - размазан, син и силно подпухнал в средата. Слава богу се оказа, че не е счупен. Непременно направете консултация с ринолог / УНГ/, защото аз си влача с години счупената преградка в носа Sad
Маймунка и твоето маймунче да се оправя бързо  Hug
Данииии любимите ми филми ... Бенджи,Закс и звездния принц, Седморката на блейк .....
И сега като ги гледам се кефя, жалко че в днешно време въпреки напредналите технологии и ефекти няма такива завладяващи шедьоври!
Призма - Меридиан 22 също имат училище в Младост - моя позната записа там първолак тази година и каза че има добри отзиви от свои познати, чиито деца учат там. Иначе за пътуването си права - Ерих Кестнер и аз главно затова ги отхвърлих.
Да не говорим, че преди година като се преместих да работя на 10 минути от нас се почувствах нов човек просто! А преди пътувах по повече от час в едната и в другата посока ....  Sick

# 103
Соф, Маймунка, страхотни госпожици си имате.  Grinning

Аз се присетих още едно "космическо" филмче:

"Паднала от облаците"
http://www.youtube.com/watch?v=IsgeW_8i0Y4&feature=related

инфо за филма на руски - после ще го превеждам
http://forum.xvid.ru/showthread.php?postid=294416
Оригинальное название: Spadla z oblakov
Страна: Чехословакия
Жанр: Кинофантастика
Год выпуска: 1978
Продолжительность: 325 минут (13 серий х 25 минут)
Режиссер: Радим Цвицек (Radim Cvrcek)
В ролях: Зузана Правняньска (Zuzana Pravnanska), Матей Ландл (Matej Landl), Светлана Майбова (Svetlana Majbova), Любор Чайка (Lubor Cajka), Мария Хайкова (Maria Hajkova), Франтишек Цварик (Frantisek Zvarik), Петер Шольц (Peter Scholtz), Повол Ларцар (Pavol Larzar)
Описание: У ребят, живущих в небольшой словацкой деревушке Габовце (Высокие Татры) начались каникулы. Любимое их занятие, а уж тем более, в каникулы - играть в "космонавтов". Ясное дело, что тут ни Плисецк, ни Байконур, и уж точно ни мыс Канаверал. А посему космические корабли собраны из старых и проржавевших жестяных труб. Словом, обычные развлечения детей переходного периода развитого социализма. И вдруг в Габовце появляется странная девочка - Майка. Как оказалось, она не просто симпатичный ребенок, а вдобавок ко всему еще и инопланетянка с планеты Гурун. Вообще-то, попала она Землю совершенно случайно, в ожидании, что ее заберет обратно корабль по имени Феликс. Она становится главным героем этой истории. И главной сенсацией для жителей этого местечка (и не только). Во-первых, она умеет летать. Не в смысле - левитировать, а именно летать, типа - раз, и в Братиславе, два - и она уже в Праге. Разумеется, вместе с толпой своих приятелей. Во-вторых, она симпатичная и мудрая. В-третьих, она умеет сверкать глазами. Мужчины это любят, поэтому у Майки появляется "воздыхатель" - Карол Кутка (его сыграл Матей Ландл, который сейчас - достаточно известный в Чехии музыкант). И еще, она запросто ходит по потолку, чем приводит детей в неописуемый восторг, а бабушку одного из героев - чуть ли не к сердечному приступу. Ясно, что везде и во все времена были, есть и, к сожалению, будут люди, которые удавятся сами и удавят других за деньги, пусть это будут хоть доллары, хоть кроны (словацкие). Вот такие вот уроды захотели Майку похитить. Из-за чего у ребят возникли ооо-оо-очень крупные неприятности. .. Для многих чехов и словаков, немцев, норвежцев и т.д., чье детство пришло на конец 70-х - начало 80-х годов "Упавшая с неба" являлась таким же сформировавшим личности фильмом, как для многих из нас - "Гостья из будущего". Да хронометраж точно такой же - 325 минут. (В. Яшин aka Gnoom 2002)

# 104
  • София, Манастирски ливади
Моето хлапе още е сополиво, но мисля, че започва да върви към подобрение. На нея детската градина хич не й липсва, но на мен ми липсва. Къщата ни прилича на панаирна палата, няма къде да стъпиш от играчки и вещи, дребосъка само ходи, вади и влачи какво ли не. Днес сутринта я пратих при баба й, на това прекрасно време да седи на двора, а не аз да я влача по булеварда и прашните ни улици. Но като гледам колко неща трябва да свърша пак няма да остане време за мене  Tired  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт