КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 536
  • 414
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Горе-долу е добре, но си поддържа Т 37,5-37,6. Гърлото не ми се видя червено, но преди малко ми каза, че я боли главата и я сложих да спи. Цяла сутрин игра на една игричка на компютъра, вече схвана как работи мишката.
Още не сме ходили на лекар, мислех да си мине с домашно лечение, но вече се замислям, че е по-добре да отидем рано-рано, защото почти всеки път от мъничка температурка развива ужасни болести.
И по закона на Мърфи се разболява винаги, когато ми предстоят изпити.  Crazy

май Simple Smile, защо не го оставиш да си попълни читателския дневник и да чете други нови книги? За какво му е да тъпче на едно място.

# 316
....

май Simple Smile, защо не го оставиш да си попълни читателския дневник и да чете други нови книги? За какво му е да тъпче на едно място.

о,оказа се, че има 2-3, които не ги е чел. Но другите книги са велики, аз лично ги чета и сега. Така че няма лошо, а и ако се научи да "резюмира" или поне да опише какво му е харесало. Защото наистина ги харесва книгите.
Иначе той чете много. През пролетната ваканция на ден изчитапе книги от 100 стр. с нормален шрифт. Нонстоп му купуваме нови и нови книги. Точно обсъждахме какво още да прочете извън списъка, че там е доста лесно за него. Simple Smile))

# 317
Маймунка, от опит знам какво е да следваш с болнаво дете - истински неподправим кошмар. Прегръщам те и искам само да те уверя, че този период ще отмине, колкото и невероятно да ти се струва това сега.
Един съвет - по време на сесия, винаги гледай да спиш поне по 4 часа на денонощие. Аз спях през деня с малката като беше болна, а през нощта учех (тогва някак си има по-голямо спокойствие). С този ритъм може да се издържи до 2 месеца. Ако те очакват изпити за по-дълъг срок 3-4 месеца, то тогава е задължително да увеличиш спането на 6 часа на денонощие.

Успех, ние вярваме в теб    smile3525 лягай всеки път като ти се оттаде възможност smile3507

Май, натривай ми ти на носа, че твоя чете. Чакай, хрумна ми нещо. Може ли да го попиташ, ако трябва да убеди някой на неговата възраст, защо е хубаво да се чете - той какво ще му каже (за отчаяните всяка възможност е златна възможност) Mr. Green

# 318
Здравейте и от мен!
ЕВЕТО, МАЙМУНКА дано се оправят бързо малките палавнички! И дано успеете да отидете за тържествата!
МАЙ, читателския дневник е чудесна идея!  Simple Smile Но от училище ли им препоръчват подходящи за тяхната възраст книги или ти съветваш Ники, кои ще му бъдат интересни. Колко броя книги за едно лято е минимума и колко максимума? Едно време мисля, средно ни даваха по 10 книги, но не съм много сигурна.  newsm78

# 319
  • София
Дани, малката отпускарка вчера замина при баба си и дядо си, тъй като на мен ми предстои 10 дневно отсъствие. Иначе нейната госпожа работи явно по някаква нова методика, защото отказа да им дава списък с книги за четене.  Thinking Каза кой каквото иска и колкото иска да чете.  Аз много държах да има такъв списък, защото едно е, когато Госпожата каже, друго е, когато мама каже. Не че, както можеш да се досетиш мама не е приготвила книгите.  Sunglasses

# 320
  • София, Манастирски ливади
Това с четенето на книгите много добре си го спомням - не ми беше любимо, бяха минимум 10 на брой, като след всеки завършен клас ставаха повече от предишната лятна ваканция. И съм абсолютно на мнение като sophsan, че трябва госпожата да каже какво да четат, иначе детето няма да прояви ни най-малко желание - поне аз не бих!  Blush

Маймунка, нека я види лекаря, мисля, че е по-добре. Аз поне на моя му имам невероятно доверие и не съм спокойна, ако не я е видял. Единствено когато има само хрема не го викам. Дано да е нещо лекичко и да се оправите като нас за 2 дни и в други ден да сме на линия за тържеството  Peace  Praynig

# 321
Най-после да отговоря за книгите. Да, има списък и са от сорта на "Пипи Дългото Чорапче". 10 на брой - все класика.
Иначе си подготви и други книги за четене. Но все още е на вълна игра и най-вече спомени от лагера. Simple Smile

# 322
Ехо, къде сте? Simple Smile))

Футбол ли гледате?

# 323
о, не, ние гледаме Doctor Who, прекрасен английски, beautifull.

# 324
Докато бях навън се сетих за идейка за мамите със 7-класници. Преди години беше нашумял Балканския колеж, имаше доста наши професори там. Сега пуснах търсачка и копирам инфото тук.

Балкански Колеж
http://www.kadedaucha.com/?id=237&pid=24

Балканското училище е международна хуманитарна гимназия за изучаване на езиците и културите на народите от Европа и Балканите. Основано е в София и е предназначено предимно за ученици от България и балканските страни.

* Училището се основава на принципите на: равнопоставеност на балканските езици и култури;
* баланс между западноевропейското и балканското като две лица на една цивилизация;
* отвореност при формирането на паралелки и преподавателски екип без разграничения по какъвто и да било етнически, културен или религиозен признак.;
* многоезичност и интердисциплинарност.

Балканското училище е първата в България неправителствена средна образователна институция в тясно сътрудничество с български и международни университети и неправителствени организации. От 1997 г.до 2000 г. благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Отворено общество" бе разработен образователния пакет по специфичните предмети и профилите в Училището. През 1998 г. бе подписана Харта за образователно, научноизследователско и културно сътрудничество между Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Балканското училище, с която се установява тяхното взаимодействие. От 2001 г., въз основа на подписан договор, профилираното обучение на учениците от Балканското училище се провежда в Нов Български Университет. Установени са контакти с университетите в Истанбул, Анкара (Турция); Атина, Солун, Патра, Крит (Гърция). Целта на тези контакти е да се осигурят стипендии и редовен прием в тези университети на ученици, завършили в Балканското училище.

Балканското училище получи международно признание чрез финансиран от Австрийското федерално канцлерство "Проект за развитие и насърчаване на Балканско училище-София". Партньор по този проект от страна на Канцлерството беше австрийската правителствена агенция "Културконтакт".

През 1999 г. в Балканското училище бяха приети и първите деца от Балканския регион. Благодарение на отпуснати стипендии от Международния център по проблемите на малцинствата и културните взаимодействия от учебната 1999/2000 г. в Училището се обучават две деца от Косово, Югославия.

УСЛОВИЯ ЗА ПРИЕМ

Балканското училище приема кандидати, които са завършили 7-ми клас или завършен първи учебен срок на 7-ми клас и имат успех не по-нисък от 4.50 по шестобалната система.

Приемът в Балканското училище се извършва без ограничения или привилегии, основани на раса, народност, пол, етническа принадлежност, социален произход и положение или религиозни убеждения.

Приемът на ученици се осъществява на базата на приемен изпит.

За явяване на приемния изпит е необходимо да се подаде молба по образец в Канцеларията на Училището.

Можете да изтеглите молба от ТУК

Компонентите на изпита са:
преразказ - Преразказът на непознат текст е в съответствие с изискванията за провеждане на изпита по български език и литература за езиковите гимназии.
тест - Тестът включва 3 раздела: за логическо мислене, за памет и тестови задачи по български език.

ТАКСИ

СХЕМА
на
плащания на таксите в Балканско училище

I. Вариант:
годишна такса обучение – 2700 лв.
годишна такса транспорт за учебната 2006/2007г.– 1105 лв.

II. Вариант (помесечно):
годишна такса обучение – 2997 лв.
годишна такса транспорт за учебната 2006/2007г.– 1105 лв.

Схема на плащанията по Вариант I :
обучение
от 1 до 20 юли – 50% = 1350 лв.
от 1 до 10 февруари – 50% = 1350лв.

Схема на плащанията по Вариант II :
обучение
10 равни вноски ( от м. септември до м. юни вкл.) х 299.70 лв. = 2997 лв.

транспорт
10 равни вноски ( от м. септември до м. юни вкл.) х 110.5 лв.= 1105 лв

ГРАФИК

Приемните изпити за Балканското училище за учебната година ще се проведат в три сесии:

I сесия 8. Април
II сесия 3. Юни
III сесия 10. Юли

Резултатите и класирането се обявяват до три дни след полагането на изпитите.

Кандидатите издържали успешно държавните конкурсни изпити за прием след седми клас се записват по документи в Балканско училище.

*
      1 Преразказ

Преразказът на непознат текст е в съответствие с изискванията за провеждане на изпита по български език и литература за езиковите гимназии.
    *
      2 Тест

Тестът включва 3 раздела: за логическо мислене, за памет и тестови задачи по български език.

гр. София-1336,
      ж.к. “Люлин 2”, ул. 204, № 3,
      (Корпус Г на 90-то СОУ)
    * Телефон:

(02)9259830,(02)9259831

GSM: +359 887 153 628
    * E-mail: info@interbalkanika.com
    * Официален сайт: www.interbalkanika.com

*
      Условия за прием

Балканското училище приема кандидати, които са завършили 7-ми клас или завършен първи учебен срок на 7-ми клас и имат успех не по-нисък от 4.50 по шестобалната система.

Приемът в Балканското училище се извършва без ограничения или привилегии, основани на раса, народност, пол, етническа принадлежност, социален произход и положение или религиозни убеждения.

Приемът на ученици се осъществява на базата на приемен изпит.

За явяване на приемния изпит е необходимо да се подаде молба по образец в Канцеларията на Училището.

Можете да изтеглите молба от ТУК

Компонентите на изпита са:
      преразказ - Преразказът на непознат текст е в съответствие с изискванията за провеждане на изпита по български език и литература за езиковите гимназии.
      тест - Тестът включва 3 раздела: за логическо мислене, за памет и тестови задачи по български език.

# 325
сайт "Къде да уча?" http://www.kadedaucha.com/

# 326
# 327
Цялата нормативна база за образованието http://www.kadedaucha.com/?id=255

# 328

http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=2841

60 нови частни училища са разкрити за 1 година
01.04.2008

60 нови частни училища са разкрити в България само за 2007 г., обяви националната статистика. Частният образователен сектор е единственият, в който се наблюдава оживление.

Децата, предпочели частното средно и висше образование, са се увеличили с близо 10 000 и вече са 81 573. Заедно с университетите, при които няма промяна, частните учебни заведения са 363.
В държавното образование тенденциите са точно обратните. Въпреки мерките срещу отпадането на ученици децата в различните образователни степени намаляват с 32 440. Тази тенденция се запазва приблизително в същите граници от 1999 г. насам. Така през учебната 2007/2008 г. има 1 349 508 ученици и студенти. Заради държавната политика за по-широк вход във вузовете студентите в университетите са се увеличили с над 7000, но колежаните и докторантите намаляват - съответно със 784 и 463 души.
Най-драстично е намалението в прогимназията и гимназията. При детските градини пък има увеличение, но с едва 937 деца. Основните причини за опразването на класните стаи са отпадането на ученици - средно около 20 000 на година, и намаляването на випуските по демографски причини.
С 91 намаляват и училищата и вече са 2563. Очаква се тази година още 200 школа да бъдат закрити заради финансови проблеми след въвеждането на делегираните бюджети. Детските градини пък са 2456, с 14 по-малко, отколкото през 2006 г.
По-малко са и преподавателите - с 3732 души. Така в момента в детските градини и в училищата преподават общо 92 267 педагози. Макар и минимално - със 151, единственото увеличение на учителите е в детските градини. Общо във вузовете пък преподават 23 207 лектори.

# 329
Дани, твоя син за пореден път ми събира очите!! 100 стр. за ден!!!! УАУ!!

Софи, вашата учителка е много ларж, добре, че ти вече си приготвила Simple Smile

Маймунка, дано се оправя бързо малката сладкишка, аман от болести!

Евето, радвам се, че бързо е преминало при вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт