КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 533
  • 414
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ти, Радмила, мнго ценни съвети даваш. Надявам се силно, че няма да усетят напрежението ми, а и че аз няма да го имам в такава степен там. Дано да е така. Иначе сме в английска част - Ванкувър, уж е най-хубавия за живеене град, пък - да видим Simple Smile

# 121
Здравейте момичета!
Много съм заета и имам малко здравословни проблеми. Отдавна мисля да ви пиша във връзка с най различни травми на малчуганите.

Не се лекуваме с хомеопатия, защото не можах да наперя хомеопат, на когото да се доверя, но имам няколко симптоматични лекарства, които действат безотказно!

Ангина лекувам само с Mercurius solubilis 200С
Ухапване от комари – Ledum 30 CH
1. Arnica montana 9 СН
Това лекарство се използва във всички случаи на общ или локален травматизъм:
при всякакъв удар, падане, контузия или рана. при всички видове кръвотечения, независимо от техния произход. пред операция или след операция с цел намаляване на кръвоизливите и по-бързо заздравяване на тъканите.
В острите стадии е препоръчително приемането на Arnica да започне възможно най-бързо – по 5 гранули на всеки 10-15 минути за 1-2 часа, а до края на деня – по 5 гранули на всеки час. В следващите дни приемите се разреждат в зависимост от степента на подобрение. Що се отнася до оперативните намеси е препоръчително няколко дни преди и след операцията, 1-2 пъти дневно, да се приемат по 5 гранули от лекарството.
При мускулна умора и при претоварване на сърцето при спортисти използването на Arnica също е изключително полезно, тъй като този медикамент ускорява възстановяването. За целта е препоръчително приемането на 5 гранули на всеки 1-2 часа през първите 1-2 дни след физическото претоварване, а след това – приемане по 5 гранули три пъти дневно в продължение на още 2-3 дни.
http://lox.hit.bg/books/homeo/homeopatia.htm#УХАПВАНИЯ%20И%20УЖИЛВАНИЯ

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5

Тук намерих доста интересно четиво, особено за травми, уртикарии, грипове и т.н

http://lox.hit.bg/books/homeo/homeopatia.htm

Чао и лек ден!

# 122
Hi!

Как я карате?

Красето, мерси. И ние ползваме хомеопатия от доста години. Най-хубавото е, че децата не им се цупят - както на гадните хапове и сиропи. Аз не съм много наясно, но с баткото съм виждала как действат - много бързо и ефектично. Ние ги пием по схема и предписание на лекаря ни.

Миленка, горе главата. Аз като се рових в нет-а, видях че имаме много силна БГ общност в Канада. Simple Smile

# 123
Преди малко научих една страхотна новина.
Поздрав от мен
http://youtube.com/watch?v=6acGzTCNutQ&feature=related

# 124
хайде, веднага казвай, не ни дръж на тръни - страхотните новини веднага трябва да се споделят - да се отъркаме и ние малко от късмет и щастие  smile3525

# 125
хайде, веднага казвай, не ни дръж на тръни - страхотните новини веднага трябва да се споделят - да се отъркаме и ние малко от късмет и щастие  smile3525

не е свързано с мен. Пазя тайна. Просто ми стана супер приятно и съм щастлива. Simple Smile

# 126
много, много, много беше паднала надолу темата. Хей, много ми се губите.  Joy Joy Joy Joy

# 127
нещо не ми харесвате днес  Grinning
Минах ви без поздрав за деня и ето резултатът.  Joy
Добре, ето поздравът:

Песня Мушкетеров
http://youtube.com/watch?v=N6zNOZ5AVHk

Текст

Пора пора порадуемся на своем веку
Красавице и кубку счастливому клинку
Пока пока покачивая перьями на шляпах
Судьбе не раз шепнем мерси боку
Опять скрипит потертое седло
И ветер холодит былую рану
Куда вас сударь к черту занесло
Неужто вам покой не по карману
Нужны Парижу деньги се ля ви
А рыцари ему нужны тем паче
Но что такое рыцарь без любви
И что такое рыцарь без удачи
Судьбе не раз шепнем судьбе не раз шепнем
Судьбе шепнем
Мерси боку мерси боку мерси боку

# 128
  • Sofia
Да раздвижа и аз темата с малко инфо за един бележит българин  Laughing - http://xs215.xs.to/xs215/07212/velik.jpg

# 129
Да раздвижа и аз темата с малко инфо за един бележит българин  Laughing - http://xs215.xs.to/xs215/07212/velik.jpg

много интересно.   bouquet
Аз също съм запалена по 2 от темите - история на траките и Джон (Иван) Ночев.
Имаш ли негови разработки за Джон Ночев. Аз мога да напиша нещо и тук за него.

За другите - кой е Джон Ночев? Най-общо казано, той е помогнал на американците да кацнат на Луната.

Най-голямото постижение на Джон Ночев е изобретяването на уникалните реактивни двигатели на модула "Орел" от "Аполо 11". Според много български учени благодарение на тези двигатели модулът успява да се "прилуни". Дотогава нито руската научна мисъл, нито американците, нито техните немски конструктори успяват да решат проблема как да се приземи плавно космическият кораб на Луната без да се разбие поради липсата на “земно” притегляне. Изобретението на Ночев се базира на идеята двигателите да действат при кацане като спирачка, а при излитане като “ускорители”, за да може лунният модул да се скачи с космическия кораб, намиращ се в лунната орбита. На 20 юли 1969 година  след като е прилунен модулът “Орел” в Морето на спокойствието, Армстронг отваря люка, прави първата крачка по лунната повърхност и произнася прословутата фраза ”Това е една малка човешка стъпка, но огромна крачка на човечеството".

Иван (Джон) Ночев е роден през 1916 година в Карлово. Родителите му работят като чиновници в Българската народна банка. Има по-голям брат - Ганчо и по-малка сестра - Мария, с която екипът на Българската национална телевизия успя да се срещне. Иван Ночев завършва механотехническото училище "Братя Евлоги и Христо Георгиеви" в Карлово. В техникума все още пазят документи с оценките му по време на обучението му. След завършване на училище Ночев стажува в казанлъшкия завод "Арсенал". След това работи в Държавната аеропланна работилница в Божурище, където брат му Ганчо е авиомеханик. През 1942 година Ночев заедно с група авиотехници заминава на тримесечна специализация в Германия. През есента на същата година е приет за студент в  Берлинската политехника. Става отличник на випуска. По време на войната сградите на университета и на квартирата на Ночев са разрушени. В началото на 1944 година продължава образованието си в Прага. След 9 септември 1944 година се връща в България, но скоро заминава за Виена да продължи обучението си за машинен инженер. Там защитава докторска степен. През 1951 година отново се връща в България, но скоро заминава отново за Виена, а оттам за Торонто (Канада), където стои пет години.

През 1956 година Ночев се установява в Съединети щати - Калифорния. Работи за ерокосмическия гигант "Дженерал Дайнамикс корпорейшън". През 1962 година Джон Ночев става американски гражданин. Три години по-късно той създава своя фирма за авиоинженерингова дейност в областта на аерокосмическите изследвания.

# 130
Хей, здравейте и от мен отново! Пак имахме проблеми с Интернета тези дни.  #Cussing out Вече ми омръзна и с удоволствие бих сменила услугите на фирмата-доставчик, но пък се оказа, че няма друга конкурентна фирма, към която да се обърна на територията на Банкя. Та така, че не се чудете като изчезна без предизвестие някой път, заради Интернета ще да е!
 И ние сме малко болни - отново астматични пристъпи на каката. Но явно пролетния сезон е такъв - грипове и вируси, алергии и т.н. Дерзайте още малко - идва лято!
На мен любимите ми филми едно време бяха: "Синьо лято" и "Бенджи, Закс и Звездния принц". Сигурно има и други, но не се сещам в момента.
На всички пострадали дечица на съфорумки желая бързо възстановяване!
На МИЛЕНА и цялото й семейство желая много късмет  и сбъдване на мечтите им, в пълната с възможности Канада! Бъди смела и не съжалявай за нищо! Живота е пред вас! Heart Eyes
Видях, че нещо сте обсъждали "Меридиан 22". Кажете нещо повече за това училище, много ще ми е интересно да чуя повече мнения.
А преди 2 дни разговарях с директорката на "Българско школо" и разбрах, че за 1 клас тази година вече нямат свободни места. Учат по 10 часа англ.език седмично, а не 20 ч., както някой тук беше написал. Наистина имат избираемо руски или испански език още от 1 клас по 4 часа седмично. Много се набляга и на български език и математика. В новата база ще се преместят не през тази 2008-2009 г. учебна година, а през следващата. Транспорта им е до близка спирка, а не до вратата на дома. Нямат транспорт в квартали оттък Околовръстното, т.е. Банкя е извън обхвата им, но за Божурище имат бус, тъй като имат доста деца на техни служители от този квартал . Таксата засега е 4000 лв. годишно без транспорта. Това е в общи линии за това училище!
Поздрави на всички!

# 131
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЪЩЕРИЧКАТА НА ИСА!

http://www.youtube.com/watch?v=ILRe9dHyby8

# 132
Иса, да ти е жива и здрава   bouquet

Дани, бива ли така само да споменаваш само за хубавите новини и да си мълчиш после! Важното е, че са хубави!
Благодаря ти отново за разкошните поздрави!
Благодаря отново на всички за хубавите думи и подкрепата. В момента съм доста по-добре  Hug

# 133

бива ли така само да споменаваш само за хубавите новини и да си мълчиш после! Важното е, че са хубави!

Joy Joy Joy Аз дори съм я написала, ама не четеш, където трябва.  Joy Joy Joy
Как си днес?

Момичета, ще ви запаля по хубава песен, която ми "даде" Иса  Grinning

http://www.vbox7.com/play:db6fcf7b

# 134
Екстра съм, Дани, благодаря ти! А уж всичко изчетох, къде ли съм бляла пак  newsm78 ooooh! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт