От кой матрак сте доволни?

• 575 782
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 575
Какво да правя тогава,щом мъжът ми е над 100,аз не искам твърд матрак,а среден.
И като представител на фирмата бихте ли ме насочили къде да търся колко килограма тежи матракът?Конкретно 164/200 ме интересува-М например.Във форума се коментира,че са доста тежки.

НОВО: За семейни двойки предлагаме уникалната възможност
двете половини на матрака да са  произведени с различна твърдост - M за жената и F за мъжа
Техническа информация

- 100% ЛАТЕКС
- 7 комфортни зони
- Външен калъф с цип:
    Висококачествен белгийски текстил с антиакарна обработка
- Вътрешен калъф: 100% естествен памук или нетъкан текстил
- Вата: 100% полиестер
- Твърдости според желанието на клиента:
    М - средно твърд за потребители под 95 кг
    F - твърд за потребители над 95 кг

- Размери:
    Изработват се ВСЯКАКВИ форми и размери,
    според желанието на клиента.
    Височини - 16, 17, 18 и 20 см. , в готов вид с калъфа.

Информацията е от сайта:
http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=120

Ще е хубаво недоволните от матраците си да споделят дали има някакво развитие по техния въпрос. Т.е. дали фирмите наистина откликват на рекламациите.  Peace

Именно такъв матрак си поръчахме с мъжа ми - той е над сто кг, аз пък съм категория комар  Simple Smile, така че трудно можем да се чувстваме еднакво комфортно на общ матрак. С това си предложение Екон изцяло ми решиха проблема. Мъжът ми спи на твърдата половина, а аз на тази със средна твърдост - невероятен кеф. Препоръчвам на всички, които имат тази дилема - на кого предпочитанията и физиката да са водещи.

# 1 576
Ma4o, а какво правите, когато матракът трябва да се обърне и завърти?

# 1 577

Върти се в посока глава-крака  Peace

# 1 578

Върти се в посока глава-крака  Peace

И след това го преобръщам.

# 1 579
Благодаря за инфото,но в сайта не намерих цена на точно такъв-половина Н,половина М.
Ма4о,моля кажи ми каква беше цената на вашия и съответно размера му.Специална поръчка ли е?
И моля сподели дали е много тежък.Бях се заела съвестно да изчета темите за матраци и отзивът е,че са много тежки.И при този едър мъж и тежък матрак каква е подматрачната рамка?Ходихме,гледахме и мъжът ми обяви,че ще счупи ламелите.
Очаквам и господина,представител на фирмата, да се включи.
.

# 1 580
След като няма изрично упомената друга цената за тези модели, следва да няма промяна в цената.  Peace

# 1 581
В табличките има цена за Н и цена за М.Н е по-скъп.Освен да взема половината от едната цена и половината от другата и да ги събера Grinning . Но едва ли.Вероятно изработването е по-специално,което води до оскъпяване.
И за теглото питам-но моля не "много е тежък".Колко грама е квадратния метър или дециметър.Или колко килограма е конкретен по размер и твърдаст матрак матрак.Може би някъда го има,но не го намерих.

# 1 582
Принципно си прав/а. Съдя, че оскъпяване няма, защото някъде в сайта имаше изработване и на нестандартни модели и имам спомени, че нямаше оскъпяване. Ще потърся информацията, ако те интересува. Може и спомена да ми е грешен.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 18:28 от Feeling

# 1 583
Благодаря

# 1 584
Няма защо!
Аз още търся информацията макар, че не я намирам. При всички положения можеш да им пуснеш едно запитване от бланката за контакти. Мисля, че не съм те подвела, но все пак ги питай.
  Peace
Без да искам попаднах на тези възглавнички: http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=140
Такива ни изпратиха с матрака. Нашите са сякаш по-хубави от показаните. С дамаска като на матрака ни са.  Heart Eyes  Пише, че не стават за сън, но са страшно удобни за облягане, гушкане...  Laughing

# 1 585
И ние обмисляме възглавници. От Екон имате ли впечатления?

Възглавниците на Екон, които ние купихме не са ни удобни изобщо.  Те са едни такива с вдлъбнатина newsm78 Не  мога да ги опиша, но предполагам си представяте.  Не ги ползваме,  само си дадохме парите. Сплескват се и все едно си без възглавница.

Както казах имаме от няколко години един техен матрак и ако не броим ужасната смрад,   която описах нагоре в темата и която ме отврати, след отмирисването (което трая повече от половин година) намирам, че матракът си го бива .

Но заради миризмата - разбирай отровата  Sick и това което преживяхме, просто като клиенти решихме, че те  повече наши пари няма да видят.

Така че наскоро купения ни матрак беше друг (Висколекс на Парадайз).  Отворихме го със страх , но слава Богу никаква миризма не се усети дори при разпечатването.
С него се сдобихме и с бонус една възглавница мемори, пак на Паразайз, която е поне два пъти по- дебела и не се сплесква, а наистина ти поема всички извивки. Направо  е несравнима като комфорт!

В същото време обаче, странно защо  на мен не ми е толкова удобна на мемори матрака на Парадайз , а само на обикновения матрак на екон. Имам чувството, че две мемори едно върху друго идват много.

Така, че искам да кажа мисля, че трябва да се пробва определна възгалвница на определен матрак и тогава да се вземе решение.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 19:23 от s+chris

# 1 586
В табличките има цена за Н и цена за М.Н е по-скъп.Освен да взема половината от едната цена и половината от другата и да ги събера Grinning . Но едва ли.Вероятно изработването е по-специално,което води до оскъпяване.
И за теглото питам-но моля не "много е тежък".Колко грама е квадратния метър или дециметър.Или колко килограма е конкретен по размер и твърдаст матрак матрак.Може би някъда го има,но не го намерих.
Докато търсих за нас матрак намерих  информация за теглото на матраците на кв.метър само в сайта на матраци ТЕД:
http://ted.bg/?act=product_inside&product_id=26&category … amp;description=1
Ако отидете и  в някой магазин в който предлагат матраци на Екон ще ви дадат информация за теглото - те имат по-подробни каталози и таблици за теглото в кв.метър. Аз попитах за матрак с дебелина 18см и по тяхната таблица излизаше около 9кг/кв.м, но теглото зависи от това каква дебелина матрак търсите. Попитайте в самата фирма производител  по телефона или по e-mail със сигурност ще ви дадат информация. Simple Smile

# 1 587
Матрака ни на Екон "не смърдеше". Миришеше на лавандула и още нещо -много приятно и успокояващо , но вече не се усеща толкова силно, възглавниците ни са на Екон също-на съпруга класик/ не вдлъбната/, а моята е от вдлъбнатите /анатомична/ на който каквато му е удобна имат и трети вид но ни се видя доста корава. От матрака сме си доволни, не се есплескал, лежи върху скара както трябва и както ни обясниха в магазина. Обръщаме го поне веднъж месечно.

# 1 588
И още един въпрос към притежателките на Екон.Вярно ли е,че матраците спарват лятно време?Или това се отнася за конкретен модел.Някъде из форума се коментираше и това преди време.

# 1 589
не не спарва, поне нашия не. Модела е лукс с цип , който ползваме ние.

Общи условия

Активация на акаунт