От кой матрак сте доволни?

• 575 913
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 620
  Днес си поръчахме матрак на Екон, 180/220/20 см с цип. Надявам се да съм доволна от избора. Поръчахме направо и подматрачна рамка и без това е нестандартен размер.

Ще споделиш отзиви след получаването, нали?  Simple Smile  Същия ден поръчах и за нашите, искаха като нашия модел - лукс с цип + 2 възглавнички латекс класик.

Между другото, след широкото дискутиране на миризната на матраците на Екон, понеже нашия не миришеше изобщо, реших да проверя дали не мирише вътрешността и свалих ципа.
Ами вътре ми миришеше на кокосови стърготини.
  Crazy  Което ме навеждва на въпроса - тези от вас, с миришещите матраци, от къде ги купиха?  newsm78

# 1 621
Назад в темата някоя от вас беше коментирала,че е сложила амортисьори не знам колко си мегапаскала,а трябвало да е едиколко си.Не го намирам.Моля ,дайте инфо по въпроса.
Ако са ви необходими за голяма спалня трябва да са по 1200N (нютона) единия, за да държи стабилно подматрачната рамка и матрака при повдигнато положение. Simple Smile

# 1 622
Благодаря-явно понятията ми са се пообъркали от четене.Нютона,разбира се.

# 1 623
И това издържа ли четиридесеткилограмов матрак на Екон,например,заедно с подматрачната рамка?И проблем ли ще е повдигането?

# 1 624
  • София
  А тези амортисъори могат ли допълнително да се поръчат? Че аз си поръчах и подматрачна рамка, но още не сме решили спалнята с чекмеджета или вдигаща се да я поръчам.
  Ще дам отзиви като пристигне, нямам търпение и аз.

# 1 625
И това издържа ли четиридесеткилограмов матрак на Екон,например,заедно с подматрачната рамка?И проблем ли ще е повдигането?

Няма да има никакъв проблем. Съседите над нас имат латексов матрак на Екон 17см - 180/200см и подматрачна рамка на Скалар, която е със стоманен профил и се вдига с лекота - само с една ръка. Simple Smile

# 1 626
Спим на Нани Сирена Мемори от септември месец някъде. Доволни сме. В началото докато си направим леглото спяхме директно върху подматрачната върху земята и пак беше добре. С времето ми се струва, че поомекна малко най-горния слой, но така май е дори по-удобно от преди... Не е миришел или нещо друго като го отворихме. Като го купихме получихме и бонус 2 възглавници от мемори пух - на мен специално не са ми удобни за спане, но са идеални за облягане, особенно, когато спалнята ти е и един вид всекидневна  Mr. Green

А дали ще създава някакво неудобство според теб? Аз си го представям така: по два сантиметра само ще са вповече от едната и от другата страна. Едва ли чак пък толкова да се отрази на стабилността на нещата. Но знам ли Thinking

Подматрачната няма проблем да я сложите на малко по-голям матрак, но трябва да съобразите с основата на леглото. Принципно когато се изработва основа трябва да се има предвид отвора да е 1см по-голям отколкото е матрака, за да може рамката да се монтира правилно. Примерно на матрак 160/200см светлия отвор на леглото трябва да е 161/201. За да сложиш по-тясна рамка трябва да вземем в предвид, че тя трябва да ляга на нещо и съответно амортисьорите (ако леглото ще е с повдигащ механизъм) също трябва да се захванат някъде. Стандартните легла ги правят с по една допълнителна летва, колкото да легне матрака/рамката на нещо. Във вашия случай с по-тясна рамка може да се наложи да добавите по още една летва (например 18см дебело ПДЧ) от двете страни, защото иначе рамката няма да има на какво да легне.

...
Инак самият сандък, знаете, е най-дребния разход по една спалня.
хи хи  tooth тук можем малко да поспорим, ама ще се въздържа  Mr. Green

# 1 627
Ще ви следя,скоро ще ми се наложи... Tired

# 1 628
Разглеждайки в сайта на Екон подматрачните им рамки видях,че в някои случаи им се монтират крачета,в някои случаи-не.Имате ли понятие защо?Логично е за по-голяма стабилност.Но и виждам,че в някои спални има отвътре допълнителна "летва",на която да легне рамката.Тогава защо са крачетата?Или са само в случай,че леглото е на крака,а не със съндък-ракла отдолу?
Моля споделете,ако някой има падматрачна рамка с крачета.

# 1 629
Къде има чаршафи с ластик, но за матрак, висок 35 см.?

# 1 630
Na gabelas17: не се притеснявай да го изпереш с пароструйката. Аз съм прала моя, а хем е доста висок. Модел Бахам на Нани ето го
http://-spam097-/products.php?lang=bg&tid=1&sid=1&bi … ager=&obid=30

Но имай предвид, че доста че доста време ще го чакаш да изсъхне. Зависи и от температурата в стаята Simple Smile

# 1 631
Разглеждайки в сайта на Екон подматрачните им рамки видях,че в някои случаи им се монтират крачета,в някои случаи-не.Имате ли понятие защо?Логично е за по-голяма стабилност.Но и виждам,че в някои спални има отвътре допълнителна "летва",на която да легне рамката.Тогава защо са крачетата?Или са само в случай,че леглото е на крака,а не със съндък-ракла отдолу?
Моля споделете,ако някой има падматрачна рамка с крачета.
  Крачетата са по желание.Аз например не искам легло, а само подматрачна рамка на крачета.Такава и си купих.Ако го застеля изобщо не си личи и стои много добре.Пък и ми излезе  много тънко така.Сега , като си направя и една  дизайнерска  табла- собствено производство Wink (прихваната  на стената, а не на леглото) ще се получи перфектно.

# 1 632
  • софия
Na gabelas17: не се притеснявай да го изпереш с пароструйката. Аз съм прала моя, а хем е доста висок. Модел Бахам на Нани ето го
http://---рекламен спам---/products.php?lang=bg&tid=1&sid=1&bid=&allf=&f1=&f2=&filt_pager=&obid=30

Но имай предвид, че доста че доста време ще го чакаш да изсъхне. Зависи и от температурата в стаята Simple Smile
Благодаря, ще го закарам лятото в големите жеги  на пароструйка и ще го оставя там да си съхне поне три дни.

# 1 633
...след широкото дискутиране на миризната на матраците на Екон, понеже нашия не миришеше изобщо, реших да проверя дали не мирише вътрешността и свалих ципа.
Ами вътре ми миришеше на кокосови стърготини.
  Crazy  Което ме навеждва на въпроса - тези от вас, с миришещите матраци, от къде ги купиха?  newsm78

Ще си повторя въпроса, че ми е интересно.  Simple Smile

# 1 634
няма да ти отговорят явно.  LaughingПреди няколко страници и аз им писах, че нашия мирише на лавандула/ поне на такова го оприличих/ но е купен от представителите на Екон във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт