От кой матрак сте доволни?

• 577 747
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 900
Привет на всички.  Peace

Предполагам, че често ви се включва някой с искане за помощ в избирането на матрак, аз също съм от тях  Wink

Главният ни проблем ( пиша ни, щото ни трябва за спалня) е, че не знаем в дългосрочен аспект кой вид матрак се оказва най-издръжлив - латексов или тип Тед - с покет пружинки. Обиколихме където се сетихме в Пловдив и лягахме на всичко, дето става за целта в магазините, но все още съм в голяма питанка.  Thinking
Да уточня, че имам проблеми с кръста и много лесно се схваща или прехапва, та не знам кой вид матрак би бил по-удачен. Иначе като твърдост май не се различават много...  newsm78
От пружинените на Тед - Брит Делукс и Антистрес 7 ми се сториха най-удачни, а от латексовите - има ли значение всъщност, нали все е латекс? Или и там има някакви неща, които да се гледат? Thinking

Много ще съм благодарна на всякакви коментари.  bowuu

# 901
  • Тука, под липите стари...
....
Тестването съм го правил в няколко положения по гръб и странично около 5-10 минути на матрак доста изнервих консултантите.
Твърдостта съм я определил според моите нужди при всеки усещането е различно за това пробвайте и задавайте въпроси на консултантите. При мен някой от мненията на консултантите съвпаднаха.
Дано съм помогнал Simple Smile
Докато четях поста си мислех именно за  консултантите.  Grinning
Благодаря за подробната информация, беше ми от полза.

# 902

С две ръце за него. От 2 седмици сме с такъв. Много добър матрак.

# 903

Благодаря за препоръките. В един магазин ми казаха, че не го купуват хората заради малките парченца, които са пришити отгоре. Създават ли някакво неудобство? На мен ми се стори чудесен. А и от Тед казаха, че дават 10 години гаранция.

# 904

Благодаря за препоръките. В един магазин ми казаха, че не го купуват хората заради малките парченца, които са пришити отгоре. Създават ли някакво неудобство? На мен ми се стори чудесен. А и от Тед казаха, че дават 10 години гаранция.

Предполагам,че не го купуват заради опасността от накъсване на тези шевове.
На майка ми матраците са от този тип/обикновен дебел дунапрен с такива шевове/,но купувани преди около 15 години.Тук там има накъсани шевове вече,но това не влияе на матрака/поне несе усеща/  Peace

# 905

Да уточня, че имам проблеми с кръста и много лесно се схваща или прехапва, та не знам кой вид матрак би бил по-удачен. Иначе като твърдост май не се различават много...  newsm78

Tanzen,
Ние сме от 2 месеца с Латексов на Екон, Бяла. Преди като се събуждах умирах от болки в кръста, и докато се оправя за работа общо взето ходех на две прегъната. Сега вече се събуждам без никакви проблеми в кръста. А, и още нещо, взехме си подматрачна рамка на Рос-Мари , с регулация на твърдостта, за мен съм си го нагласила на възможно най- мекото. Дано съм била от помощ.

# 906
Днес направих ме доста проби на матраци, основно се спряхме на матраци Блян модели Амар и Захир, но ме притеснява това че се произвеждат от дунапрен. Някой ползвал ли е тези модели матраци променят ли се с годините.
Ползваме Амар от около 3 месеца. Направиха ни го по поръчка- 25 см височина. Просто държах на висок матрак. Той е най-мекия от серията. Не бих казала, че потъваш, няма пропадане- комфортен е. Пък и гаранцията му е стабилна.  Латекса при мен отпадна- тежък е и за 25 -27 см. височина- абсурд.

# 907
Някой има ли впечатления от Дормео 2+12?

# 908
Някой има ли впечатления от Дормео 2+12?
Доколкото знам матрака има 30 дневен пробен период, след което ако има проблеми може да го върнеш. Матрака е средно твърд, но е доста тънък само 15см. доста са икономисали от материала. Отидете в магазин, където има мостри и пробвайте иначе може да не ви е удобен. Обърнете внимание и на това луксозните и качествените матраци не се доставят вакумирани, всички който продават матраци са единодушни за това. На мен също ми предстой купуване на матрак тази седмица, и мисля пак да пробвам за сега съм се спрял на материали високо-еластична пяна 3638.

# 909
Цитат
В един магазин ми казаха, че не го купуват хората заради малките парченца, които са пришити отгоре. Създават ли някакво неудобство?

Това са копчета Simple Smile Не се усещат. Те са мекички, от съвсем тънка вата. На нашия още не сме взели надматрачна стелка и спалното бельо е направо върху матрака. Няма неудобство.
Брит не е дунапренен матрак. С пружини е - малки, индивидуално опаковани "покет". Дамаската му е 100% памук и чаршафа не се хлъзга по него. Като цяло матрака е много здрав.
Няма шевове между копчетата. Ефекта на старите дюшеци е докаран само с тези копчета.

# 910
nemobg Аз си купих една карта от тях, с която мога да ползвам 50% намаление  еднократно. И мисля да го използвам за матраците. А къде точно мога да ги пробвам?

# 911
nemobg Аз си купих една карта от тях, с която мога да ползвам 50% намаление  еднократно. И мисля да го използвам за матраците. А къде точно мога да ги пробвам?
Влез в сайта им http://www.dormeo.bg/ най горе има в дясно има надпис "магазини" там пише къде може да се пробва.

# 912
Аз търся надматрачни стелки, обаче да са изцяло от памук. Бях се засилила да купувам на Тед, че са най-евтини, но една позната, която работи там ме възпря, сподели, че са вътре с някаква гадна вата, която според нея ще запарва. Гледам имат на Дормео, но малко скъпичко ми е 70-80 лв за памучната им. Ако знаета някъде хубави споделете.

# 913
Jes, благодаря ти за уточнението  Hug
Вие от колко време имате такъв матрак? Как ще го определиш - по-скоро твърд или по-скоро мек?

# 914
tanzen, от 29.06.2010 г.  Grinning
Съвсем новичък. Определям го като по-скоро твърд. (мразя меките разплути матраци - боли ме гърба от тях)
Иди в магазина. Легни и се отпусни за 2-3 минути  Peace

Общи условия

Активация на акаунт