От кой матрак сте доволни?

• 575 915
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Айла, лично аз взех на детето ето този на Нани - Модерато Хард, няколко пъти като я приспивам и изкарвам по неволя цялата нощ на него Wink, мисля, че е много удобен, няма миризма и не запарва:
http://www.matracinani.bg/product.php?cID=2&pID=11
Чудех се за латексов на Екон, накрая до Екон и Нани бях свела избора, като те чета, радвам се, че не взех.

# 1 711
Някой може ли да даде отзиви за матрак Комбино на "Блян"?
http://mattro.net/index.php?option=com_virtuemart&page=shop. … d=86&Itemid=2

# 1 712
  • Sofia
И аз се интересувам от "Комбино" на Блян, еднолицев "Фаворит S" и "милано D" на ТЕД. Кой от трите бихте препоръчали? И каква е разликата между матрак без пружини и такъв с индивидуално пакетирани пружини? (сигурно го пише по-нагоре, но нямам време да изчета 115 стр, извинявам се за което).

# 1 713
И аз се интересувам от "Комбино" на Блян, еднолицев "Фаворит S" и "милано D" на ТЕД. Кой от трите бихте препоръчали? И каква е разликата между матрак без пружини и такъв с индивидуално пакетирани пружини?

От трите варианта аз бих се спряла на Комбиното  Peace

При обикновените пружинени матраци се използва "пакет бонел" Като минус при тях мога да посоча, че по време на сън се усещата завъртането на партньора. И не е подходящ, ако сте с тегло повече от 80-90кг. Усеща се леко "люлеене"
При матрак с индивидуално опаковани пружини този ефект не би трябвало да се усеща. Но аз съм резервирана специално към този модел (Фаворит S), но впечатленията са ми от коментарите с приятели. Не съм го използвала.

# 1 714
  • Sofia
На мен ми трябват единични, за децата, но май и аз ще се спра на Блян

# 1 715
  Така аз да споделя за латексовият на Екон. Продължава вече втора седмица да си ми мирише и няколко нощи се събудих адски потна. Досега не ми се беше случвало, не се потя като цяло, а и в спалнята не отопляваме, така че определено го свързвах с новият латексов матрак и изобщо не ми се мисли лятото как ще  е. Засега съм категорична, че за детската със сигурност ще поръчваме от друго място матрак, но вече се замислям и за това изобщо да не е латекс. Последният пост доста ми допадна като идея за размисъл.
Не мога да се съглася по въпроса за спарването.У нас е жега , но не се спарваме, а мъжа ми е 100 кг.Много е  удобен и се отмириса за не повече от 1 месец.Не  избързвай със заключенията за матрака си.Аз съм се будила потна на старата кушетка, която е пружинена и то посред зима.Потенето няма общо с матраците.

# 1 716
Не мога да се съглася по въпроса за спарването.У нас е жега , но не се спарваме, а мъжа ми е 100 кг.Много е  удобен и се отмириса за не повече от 1 месец.Не  избързвай със заключенията за матрака си.Аз съм се будила потна на старата кушетка, която е пружинена и то посред зима.Потенето няма общо с матраците.
Има общо потенето и с матраците, за съжаление.

# 1 717
Точно изпотяването ме отказа напълно от латексов матрак. Имам  приятелки, които имат латексови матраци и също се оплакват от този неприятен ефект. Отначало си помислих да не е от спалното бельо, което ползват, защото и аз имам чаршафи от микрофибър и на каквото и легло да ги сложа винаги има обилно изпотяване, но ми казаха, че ползват предимно памучно спално бельо.

# 1 718
  Сигурно има разлика от латекс до латекс, не зная. Но пък никак не ми е приятно матрака да ми "озвучава" всяко движение докато спя.Пружинения  постоянно издаваше някъде издълбоко звуци като разпънати струни на китара, от които се будех.А най-вече ми  беше неприятно, че ако се  озова на ръба /аз обичам да  спя на края и  да си вися Wink/ просто падам.Докато с латексовия  и на самия ръб да си  няма напрежение и усещане, че ще се сгромолясаш всеки момент.
  Пак да питам, вие , които се оплаквате от спарване  на латексовите матраци, да не би да са ви  поставени в непроветриви легла /кутии, ракли и пр./ ?Защото моя е на крака, само рамката му е отдолу, проветрява се и  определено усещането е перфектно.Спим на ъгъл, точно м/у два големи радиатора, които са винаги  много горещи, на локално парно. Наистина ми е трудно да повярвам.

# 1 719
  • София
  За мен категорично в случая е от матрака. Просто само той е сменен. Проветрява се , вдигнат е и е на подматрачна рамка. Спалното бельо не е сменяно, не отопляваме и изобщо няма никаква друга промяна.
  Слава богу, почвам да привиквам, но се надявам и миризмата да изчезна и лятото да не стане още по-зле с потенето, защото колкото и пари да съм дала със сигурност ще го изхвърля.

# 1 720
Може би аз съм студенокръвна  Laughing...,а мъжът ми точто обратно, но никога не сме се оплаквали от потене, дори и лятото. Поне на нашият латексов матрак това не се случва. Миризма също нямаше. Да не би да са променили нещо при производстовото? newsm78

# 1 721
Добре,стига с този Екон-дайте мнения за други матраци не от латекс и не пружина-например  ковафом или там както се казва-Нани,Блян и мн.други марки.Това е вид дунапрен,но явно добре направен newsm78

# 1 722
Скоро ще дам отзиви от Дормео...

# 1 723
  • Стара Загора
Добре,стига с този Екон-дайте мнения за други матраци не от латекс и не пружина-например  ковафом или там както се казва-Нани,Блян и мн.други марки.Това е вид дунапрен,но явно добре направен newsm78
Аз  препоръчвам на Тед покет системата и на Блян матрак Специал който е направен от нов вид HR полиуретанова пяна с висока еластичност и плътност ,висока издържливост на тегло и натиск .И на добра цена е!

# 1 724
Добре,стига с този Екон-дайте мнения за други матраци не от латекс и не пружина-например  ковафом или там както се казва-Нани,Блян и мн.други марки.Това е вид дунапрен,но явно добре направен newsm78

Аз доста разглеждах и вече няколко дни/нощи/ ползвам новия си  пружинен матрак който най-отгоре вместо думапрен има 2 см от тоя материал мемори . Пружините са от тези които са отделни .
Поне за тези няколко дни всичко си е перфектно - няма миризми , няма и спарване/потене или нещо такова.
Интересното е че фирмата нямаха този вид матрак стандартно в каталога си , не съм и срещал подобна комбинация докато разглеждах в нета , предложи ми го продавача и понеже беше от склада във Варна го взех и с отстъпка. Simple Smile

п.п. склада се намира в района на тих труд и доставката беше за тяхна сметка

Общи условия

Активация на акаунт