Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са процедурите за рехабилитационни масажи за недоносени бебета след изписване от болницата и какви са препоръчителните честота и продължителност на тези процедури?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са процедурите за рехабилитационни масажи за недоносени бебета след изписване от болницата и какви са препоръчителните честота и продължителност на тези процедури?
Рехабилитационните масажи за недоносени бебета обикновено започват веднага след изписването от болницата. Процедурите включват терапия по метод Войта, която включва фиксиране на детето в определена позиция и прилагане на натиск върху определени точки за стимулиране на мозъчна реакция. През първите 4-5 посещения родителите се обучават да извършват масажите; след това имат право на 10 безплатни процедури всеки месец. Препоръчва се първоначално процедурите да се извършват както в клиниката, така и у дома, като родителите могат да решат да продължат с платени процедури, ако желаят. Процедурите обикновено продължават между 20-30 минути и могат да се правят до 4 пъти на ден. Препоръчителната честота на рехабилитационните масажни процедури за недоносени бебета след изписване от болница е до 4 пъти на ден. В началото родителите се обучават да извършват масажите, след което имат право на 10 безплатни процедури всеки месец. След това, ако родителите изберат, те могат да продължат с платени процедури. Процедурите обикновено продължават между 20 и 30 минути и се препоръчва да се правят до 4 пъти на ден.
!

, благодаря ти за хубавите думи.Целувки за принцесите
И не се притеснявай - просто нашите слънчица са спортисти от малки 
. Само дето отидохме рано сутринта, за да сме първи при Топов /и бяхме /.Като отидохме той беше в операция, изчакахме да излезе, пита ни капки сложили ли са ни?!?, не бяха и се наложи да изчакаме десетина мин., после пак ни капнаха, още 10мин, после пак, още 20 мин./пропусна си яденето, казаха да не яде, за да не повърне
/ и вече бяхме готови за преглед...ние да,...но доктора не, разхождаше се по коридора, лафче с тоя - оня, поглеждаше от време на време към нас и това е...Ние си чакахме...После прие две майки, които идваха с думите" праща ме.."еди кой си" и ... ние чакахме.....час и половина...два часа...Лори гладна, доктора само поглежда и...нищо
И така.....минаха два часа и половина, а дъщеричката ми е два килограма и половина и е гладна, с пропуснал памперс, аз я гушнах и почнах да обикалям из коридора говорейки на висок глас как може да ме оставят да чакам два часа и половина с малко бебе и какво е това нещо...треперех от гняв и аха да си тръгна, от кабинета излязоха пациенти и аз изгледах отвисоко доктора /аз съм 1,5м., той към 2м./и влязох
. Трябваше да държа Лори да й сложи един прибор в очичките, а аз буквално треперех от бяс и ми идваше да го сритам
Прегледа продължи 5 мин и каза да отидем след 20 дни, но нищо нямало. Аз го попитах има ли частен кабинет, за да не чакаме 2,5 часа и той на момента ми бутна визитка. Примирих се с гадното и безчовечно отношение на т.нар.доктори докато раждах, но се питам възможно ли е да се шляеш и си предаваш важности докато те чака бебе тежащо 2,5кг. и къде е човечността
........Ама още съм бясна, егати лекарите, прибрах се, наревах се от безсилие, Лорка яде по-малко, а в 16ч. почти нищо...май е сънлива от капките, ще видим довечера. Боже дано имам сили, че като тръгнем при Чавдаров не ми се мисли, дано се отнасят добре с нея, че иначе ще превъртя /то ако има накъде де.../. Мнооооооооооооого дълго стана, извинявам се, но то вие ме разбирате и реших на вас да се оплача