Моля за мнение за 120 ОУ гр.София

• 107 474
  • 381
  •   1
Отговори
# 150
  • София
то има училища, но едно , че не сме подавали молби, второ, че  навсякъде другаде вече класиранията минаха, че някъде и вторите и класовете реално са пълни вече.... не знам защо това у-ще последно от цяла софия ще си изнесе инфото, кой е приет...и защо преди всякакво класиране поискаха оригинали от за завършена ПГ...нещо странна организация имат....
лошото е, че на едната род. среща казаха - който наистина иска детето му да учи тук няма да има върнато хлапе, а на втората -ааа  как така, няма такова нещо... Rolling Eyes

# 151
  • зад пънчето, под трънчето
Миналата година имаше "върнати хлапета", а тогава подготвителната група беше само една. Тази година завършиха две подготвителни и фактически те попълват почти два от четирите първи класа. Така че никак не е излишно да се подсигуриш и за другите паралелки. Както е писала baibibi няма особена разлика в програмите.

# 152
ЗДРАВЕЙТЕ! И ние чакаме класирането... И аз се тревожа , че има много желаещи и то с по няколко предимства... Подала бях документи и в 35-то у-ще , но чакам какво ще стане в 120-то... Много е неприятно , че има разминаване в датите за класиране на училищата. Би трябвало това да става по едно и също време за всички у-ща. И аз се опасявам , че ако не влезнем в 120-то , срокът за 35 вече ще е изтекъл. И тогава???

# 153
  • София
че то в 35 не свърши ли срока, те не чакат ли вече само да научат кой учител коя паралелка поема?

# 154
Вероятно...  Дано не го закъсаме. Че детската ни беше далече. Дано поне се уредим с у-ще наблизо.

# 155
  • София
Момичета имам много важен въпрос относно критериите за подбор и класирането на децата в 120-то ОУ.

Деца, живеещи в района на училището получават предимство, НО деца, които живеят в квартал Лозенец или получават предимство само деца, които живеят в непосредствена  близост до 120-то?

Деца, чиито родители работят  в района на училището също получават предимство, НО родители, които работят в кв. Лозенец или имат предимство само деца на родители, работещи в непосредствена близост до училището?  

Питам за тези неща, защото се оказа, че разстоянието от училището до местоработата и местоживеенето е от значение при приема в друго училище...

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 11:08 от happymammy

# 156
  • София
за целият кв. Лозенец са и двете  предимства, за това пък ако работиш/живееш отвъд канала, което е едва ли не в непосредствена близост, но вече не кв. Лозенец, нямаш предимство.

# 157
  • София
Angel_Dust, благодаря!
  bouquet
Има ли някой, който е записал първи клас или предучилищна група детето си за учебната 2012-2013 година?
Ако може да споделите какви са ви впечатленията около кандидатстването...

# 158
  • София
синът ми ще е там на есен Wink впечатления около кандидатстването -  единствено, че излезе  класирането доста късно, което изкуствено създава неприятни емоции, които могат да бъдат спестени на родителите... но каквото такова... след 1-2 години може и да са по друг начин нещата.

# 159
  • София
Angel_Dust , да ви е честит приемът на детето в училище!
Дано да имате късмет и да ви се падне учител, който да има подход към децата!

Аз много се колебаех дали да запиша сина ми предучилищна група в училището, накрая реших да остане в градината... Но напоследък говоря с приятели за кандидатсването в първи клас - колко трудно се случва приемът и си мисля, че може би трябваше все пак да го запиша, защото така щяха да го приемат направо в 1-ви клас...

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 12:28 от happymammy

# 160
Да. Ако детето е изкарало подготвителна група към училището си е едно от предимствата. До колкото съм чувала направо си влизат в училището и без други предимства.
Наистина е доста изнервящо да се чака толкова време това класиране. На всички околни училища е минало заминало , даже записването , а на 120-то чакаш. Дано поне оправдае очакванията !

# 161
  • София
Ама вече е минало класирането и децата са записани, нали? То вече дойде юли...

# 162
  • София
е да, на 18-ти излезе....

# 163
  • София
Ех, добре, че поне вече са излезли резултатите, макар че 18-ти юни си е късно и човек може да си умре от притеснение до тогава...

# 164
  • София
Има ли някоя мама на първолаче да сподели първите си впечатления?
А някоя друга мама на детенце четвърти клас? Дали може да споделите впечатления за учителите, те вероятно ще водят първите класове догодина...

Общи условия

Активация на акаунт