Моля за мнение за 120 ОУ гр.София

• 107 476
  • 381
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Тази година септември ще бъдем в подготвителна група в 120 ОУ.Ще се радвам ако ми дадете вашето мнение за това училище,защото след това смятаме да продължим в 1-ви клас там.Благодаря предварително за вашите отговори!

Здравейте,
В никакъв случай не ви съветвам да запишете детето си в това училище. Съвсем накратко ще ви отговоря защо:
1. Племенникът ми учи в училището, където се установи, че е доста неудобен понеже преподаваше на "учителката" си по немски език, как се изговарят правилно думите и всъщност как е правилно, граматически да обучава децата. Резултата: 1 месец преди да завърши обучението си там, беше изгонен поради провинение с дете на родител, който доставя на директорката скъпо козметика. След известно време се разбра, че въпросната преподавателка по немски език, наистина не знае езика а е назначена в училището с квалификационен курс по немски език. Въпросната преподавателка се оказва учител по химия, която благодарение на приятелката си (Цветанка Тонева - директор на 120 училище) чака да се освободи място за преподавател по химия. През това време (вече близо 3 години) децата се водят, че учат немски език...сами се досетете защо.  РЕЗУЛТАТА: Директорката мина през психиката на едно дете, за да може да защити авторитета на приятелката си.
2. Синът ми за съжаление също учи в това училище... Резултата: В следствие от безхаберието, което цари в училището благодарение на директорката му, учителите не ги интересува нищо освен да и угаждат на въпросната госпожа, респективно дисциплината е на доста ниско ниво и...естествено, след като завърши въпросното школо, детето беше пратено, с няколко негови съученици в полицията на разпит, понеже се държали непристойно в двора на училището. РЕЗУЛТАТА: Притеснени родители и травмирани деца след разпити в полицията заради г-жа Цветанка Тонева.
За съжаление има и още случки, които няма време и място за разказване, но се надявам компетентни органи да обърнат внимание на подобни факти!
Изложих ви няколко факта, вие сами преценете как да постъпите!!!

# 166
  • София
Anton Andreev , какво е извършил синът ви в двора на училището, че се е стигнало до разпит в полицията?
 Вие казвате, че е заради непристойно поведение, бихте могъл да уточните точно какво - вие само казвате, че причината, според вас, са учителките и директорката, но нищо повече. Вероятно синът ви е бил на около 14 години, когато е участвал в това, което е довело до разпита му в полицията, тъй като казвате, че вече завършил по време на разпита...

# 167
Anton Andreev , какво е извършил синът ви в двора на училището, че се е стигнало до разпит в полицията?
 Вие казвате, че е заради непристойно поведение, ...
То е ясно- нещо непристойно...
Голямата ми дъщеря е 7ми клас в това училище.
Малката- вече втори.
Трябва да кажа, че имам невероятно добри впечатления както от г- жа Тонева,
така и от целия учителски състав в училището.

...ама то на крива ракета космоса й е крив  Tired

# 168
Училището не е лошо, направо си е екстра. Само дето преподавателите по БЕЛ /5-7 клас/ са гОла вОда. Иначе се държи особено много на дисциплината. И да - непослушковците търпят наказания.

# 169
  • София
Аз не можах да разбера... за какво точно се оплаквате? Че детето се е държало непристойно? Това е проблем на възпитание, нещо, което се получава в къщи предимно. Или че е пратено в полицията? Явно имало е проблем, за мен това са взети мерки, т.е. в + на дисциплината и директора? А горкото травмирано детенце...може би ще се замисли другият път как и къде ще се държи...
За племенника същата работа...имало е провинение, явно достатъчно сериозно, за да го изгонят, независимо срещу кое дете... вие какво очаквате? Похвала?

# 170
  • София
Колко е хорариума по английски/немски за 1ви и следващи класове?

Благодаря ви   bouquet

# 171
  • София
За първи английският е 2 часа седмично, в горните не знам.

# 172
1-4 клас има само английски, 5-7 клас допълнително немски или руски /по избор/. Не помня хорариума на малките, но големите имат 5 часа английски плюс 2 часа от изборния език.

# 173
1-4 клас имат 4 пъти седмично английски.

# 174
  • София
Тази година има и  немска паралелка и си имат 2 часа седмично  немски. Не учат английски изобщо. Ангийската паралелка и  рисувателната имат по 2 часа седмично английски. 4 пъти може би имат втори до четвърти, но не и първи клас(за таз годишните говоря).

# 175
Да, втори клас  Peace
Иначе това за немската паралелка беше отдавнашен проект
и се радвам, че после се е осъществил.

# 176
  • София
Благодаря за бързия отговор   bouquet

# 177
Здравейте,
Дали някой знае, кои госпожи ще поемат децата в първи клас през 2013/2014?

# 178
Мога ли да помоля да ми кажете дневния режим за ученици 5-7 кл. Ако имате и учебните планове - ще е много добре. За сега обаче търся ОУ, не СОУ с втори език руски, а това у-ще изглежда добро.
Благодаря Ви

# 179
  • София
Дъщерите ми са  в прогимназиален курс там, но с втори език  немски. Peace Какво по-точно те интересува?
5-7 клас  по правило 1 срок учат следобяд, а втория срок - сутрин.
Вторият език, да не те разочаровам, но е пълна проформа. Peace И не само в 120-то, а вероятно навсякъде. Далеч по-добре е в този прогимназиален  етап да се отделят тези  часове за БЕЛ и математика, по които не остава време да се правят достатъчно упражнения. Отделно няма как тези часове да не окажат влияние върху  натовареността на  учебната програма. За да не нощуват в училище децата, в 3 от петте учебни дни имаха и нулев час. А за да започнат в 12,40 означава да  тръгнат в 12, 20 и то , ако училището им е наблизо. Преди това и обяд,  и приготвяне и ето как нещата слизат до 11,30. Кога да станеш, да закусиш, да си научиш, че и да отделиш евентуално време за някое странично занимание като спорт, език или изкуство? Rolling Eyes Налага се да си отметнеш неща от вечерта, за да смогнеш за краткото време сутринта.И така всеки ден до 18,30.

Общи условия

Активация на акаунт