Преz СЕПТЕМВРИ вън сме всички с новите колички!

• 13 544
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Моят мъж и двата пъти искаше да присъства, обаче тогава беше невъзможно. Сега съм обнадеждена от новините, които момичетата донесоха от Майчин Дом.  И двата пъти лежах по няколко часа със системи, защото раждането ми все тръгваше с изтичане на водите, и да ви кажа, доста ми беше скучничко....Сигурна съм, че ако мъжът ми е до мен, ще се чувствам много по-добре. На никого друг не бих гласувала такова доверие. При всеки обаче е различно и решението е строго лично, така че, Асе,  щом имаш доверие на приятелката си и си сигурна, че ще те подкрепя и успокоява, значи това е най-добрият избор.  Hug

Иначе моят мъж се интересува от "женските работи" и слуша всички подробности около бременността ми.  Simple Smile Аз, в интерес на истината, не го занимавам много, защото и на мен не ми е много интересно (трети път ми е, все пак  Wink), но винаги, когато реша, имам в негово лице добра публика.

# 226
Аз май сама ще си раждам. До предродилна се надявам мъжа ми да има възможност да е с мен  Praynig, но в родилното май и на мен ми се иска повече самичка да се справя  Embarassed Но все пак ще видим на момента как стоят нещата  Wink
Иначе да ви се похваля, че снощи бях при Марков. На мен това ми беше първата среща с него и останах очарована. Иначе с моя мъник всичко е наред  Two Hearts Sheila този път си взех 4Д на пишлето, така че грешка няма  smile3532 Миника си е правилно ориентиран, но то пък толкова рано не е гаранция newsm78. Беше се сврял обаче и не можахме хубаво личицето да снимаме. Марков се опита да го разбуди, ама то диването само си прозяваше и въобще не ни обърна внимание  hahaha
Асенце, беше права, че е доста ниско бебока, но Марков ми мери шийката (3см) и каза, че е перфектна и няма никакво място за тровоги  Hug Плацентата ми е задна.
Имам само едно въпросче. В момента пъпната връв ни е около вратлето. Аз си знам, че не е проблем и няма опасност, но се чудя дали ще се отвие  newsm78 и дали може да има някакъв  проблем при раждането  newsm78
Сладурки, сега ви оставям и тръгвам към моретооо  newsm44 Малко гадно време уцелихме, но дано поне да си прекараме добре  Praynig

# 227
  • София
Сонче, приятно печене на дупенце  Hug Grinning
Суит, браво на мъж ти - върви с едно-две поколения напред в манталитета явно  Hug

# 228
Ааа, предвид тумбата май няма да е дупенце Wink Щото позата на четири крака не ми се вижда удачна за продължително прекарване в нея на плаж Wink
Аз да ви се похваля - снощи спечелихме търг за кошница за кола в ибей и сме много доволни. На старо е, но е ползвана много малко. Тук най-ниската цена на старо е 160 лв, а ние ще я получим за 100 с доставката и парите по превода Grinning И е универсална - светло синичка с червен кант на гюрука и по края. Тъй че и да ни изненада бебончи - цветът става и за момченце Heart Eyes
Соничка, много се радвам, че прегледът е минал успешо Hug Това за пъпната връв - не съм специалист, ама те бебковците непрестанно си я мятат насам-натам, та нищо чудно да си се отвие Grinning И не, не е рано за позициониране. Всъщност след 25-26-та седмица както си застанат - така. Това разбира се са мои форумски наблюдения. Не претендирам за достоверност Peace Така или иначе има хватки за обръщане в 8-мия, та дори и в деветия месец Grinning

# 229
Деси, щом като никой няма да е с теб по време на раждането, zадължително говори по тоzи въпрос с персонала от болницата като правиш предварителните посещения. В болницата, която аz съм си иzбрала са само по 2 акушерки на смяна, като едната стои на пулта и налЮдава мониторите, приема новопостъпили и т.н. а другата е с раждащите. Обикновенно се раждат по 3 бебета на ден. Но вчера се zаговорихме с колежка, която също там е раждала и тогава zа една смяна са се родили 8 бебета. Тя каzа, че акушерката и я е оставила zа 10 минути сама с мъжа и по врема на последните контракции, Presswehen, а главичката се е виждала вече. Така че или търси Beleghebamme или се подготви психически, че може много дълго да си сама по време на раzкритието, а от части и на раждането.

# 230
  • София
Здравейте момичета! Днес хубав топъл ден, че и петък - майсторски за работещите! При мен нищо ново, гъзарят позамлъкна или аз посвикнах.. Нищо не съм купувала, оставям го за последния месец и живот и здраве след раждането. Радвам ви се на покупките и "точа лиги"....
Хубав ден!

# 231
Момичета аз вече 3 ден съм замаяна.  Вчера  мерих кръвното неше 90 - 70 а днес  85-65 и ми се струва ниско. Последната консултация,  като ми го мериха ми беше 110 -90 и се чувствах добре. Сега се чудя дали да звъня  на лекарката. Ако имате идея какво мога да направя в тази ситуация дайте съвет, пия кафе , кола и айрян ама явно не е достатъчно.

# 232
Асе, честито за кошчето! А за приятелката - с това трябваше да почнеш. Като познавам Хедра, наистина не мога да си представя по подходящ човек за дула (англ. израз за жените, изпълняващи ролята на придружителки на родилките). Peace

# 233
Не си жалете мъжете! В най-главния момент са участвали - зачеването,що да не участват и в резултата?
Льольовци били, лошо им ставало от кръв. А като го виреха да правят бебе, им беше хубаво, нали?
Знаете ли ги как се амбицират по време на раждането? Още повече, че голяма част от вашите мъже са карали казарма и мисля, че няма какво може да ги уплаши.
Мястото им е до жените в родилното! Казвам го от личен опит. Нямате представа колко се променят след това.
Те си нямат и идея колко е трудно едно раждане, мислят само за кефа при зачеването. Точно от тази гледна точка не бих им спестила и другата страна - да видят жена си в това положение.
Едно е да види отрочето си в момента на първата му глътка въздух, друго е да е там след 2-3 дена, чак на изписването.
Нека после им знае балалайката, че разбирали от раждане.  След това ще помагат много повече, ще се отнасят много повече с уважение.
Сега моя мъж няма избор - ще играе роля на дететгледачка. Защото другия вариант е и децата да присъстват, ама аз не съм готова за това, макар че не е невъзможно.

Вечерница, честно казано много ми харесва твоята гледна точка  newsm10
Аз не искам мъжът ми да присъства в родилното по време на самото раждане, защото на мен ще ми е притеснено, но той ще бъде отпред пред вратата - т.е. ще бъде с мен преди и веднага след раждането. Дано му стане достатъчно ясно колко е трудно (не че аз в момента съм много наясно).

Stryper, Mona_mom, благодаря ви за успокоението - вярва ли ви се или не, сега съм мноооого по-добре. Когато знаеш, че на други също се е случвало и всичко е минало добре, сякаш е по-добре от обещанията на лекаря...

Асе, за какви хватки става въпрос? наистина ли е възможно да го обърнеш или това е някакава закачка, за която аз не знам и се излагам с глупав въпрос Embarassed ?

А относно покупките, вие така ме амбицирахте с вашите сладурски покупки, че и ние започваме да разглеждаме това- онова. За купуването може би ще изчакаме за сега!

беба28, аз цял живот съм с кръвно 90 - 60 и за мен е нещо напълно обичайно. Ако твоето е по-високо по принцип, също не мисля, че ниското кръвно е толкова голям проблем. Лошото е, че си посъбрала границите и затова си позамаяна. Почивай си повече, избягвай слънцето, пий огромни количества вода и други течности, нещо сладко като шоколадче също помага! Аз кафе никога не съм пила и без него се справям, когато събера границите, но естествено и то помага. Само не прекалявай с него!
Дано скоро се почувстваш по-добре!
Много хубав ден на всички!!!  bouquet

# 234
Маним, ако имаш предвид обръщане на бебето при седалищно или напречно предлежание, то това е възможно. Мога да споделя личен опит покрай щерката.

# 235
Говорих с лекарката едни капки ми каза даси взема -  Вивотон, сега пих 15 капки да видим дали ще помогнат.

# 236
Здравейте момичета,
ето нещо хубаво http://www.phrier.com/soul/main.swf
 newsm44 newsm44 newsm44 днес е петък пожелавам ви весел уикенд и весел празник на вашите дечица в неделя и на вас естествено

# 237
  • София
Здравейте!
Изчетох предишната тема ,в която всички бяхте писали за триизмерните видеозони,но вече е късно да се вмъкна,защото сте я продължили с креватчета и колички Simple Smile
Чета ,че сте много доволни от д-р Марков,но за съжаление при него не можах да се прегледам,защото нямаше часове в седмиците ,в които се прави Феталната морфология.
Мене вече ме бяха преглаждали на 2D видеозонза ФМ ,правих си и Биохимичин скриминг и знаех,че бебчо е добре,но мъжа ми и приятелки много настояваха да си направя 3D -за по-сигорно ,също така изживяването било страхотно,обяснявали ти подробно всичко,правят ти клип и снимки на бебето и дупето му.Но моите очаквания не се покриха с прегледа.Аз искам да се оплача от една известна докторка ,която ми прави фетална морфология.Тя се казва д-р Мими  Янкова-специалист Фетална морфология от 3-та градска болница- преглежда в 14-та поликлиника.Чаках при нея 1 месец за час и когато дойде денят за очакваният преглед тя закъсня с 2ч.30мин.,тъй като имала операция.Половината от чакащите  не бяхме предопредени за това,а ни бяха взети  предварително мобилните телефони за обратна връзка.Д-р Мими Янкова има една много намахана и безочлива сестра,която ме излъга ,че ме търсила ,но не съм си вдигала GSM-а.Започна прегледа и още в началото казах,че искам клип/когато се записах за час бях питала какви услуги извършват и ми беше казано,че ФМ със снимка 65лв. и 80лв. с клип/,а сестрата побърза да ми отговори,че ще имам снимка,а аз казах,че съм се записала за клип.Тогава тя каза,че ако застанело в положение...В началото на прегледа д-р Янкова ми каза  ,че бебето ще е момче и ми показа нещо мъничко като 1см. под някаква сянка,което било пишле,но аз не видят това,което Вие имате от  снимките на д-р Марков топчици с пишле между дупуто и крачетата.Дадох си парите,а не съм сигурна за пола на бебето?Преди това ми бяха казали момиче...През целият преглед д-рката диктуваше на сестрата само размери на бебето и разни латински наименования.Единственно на мене ми показа ,че има по 5 пръстчета на крачетата.И да знаете няма екран на стената ,на който да гледате и Вие ,а трябва да си чупите врата към монитора и...Изобщо не видях бебето в цял ръст,нито ми пуснаха сърцето му.За 2 секунди пуснад-рката лицето на бебето в кафеникав цвят и ми извади една снимка.Прегледа беше 11 мин. и накрая на прегледа ми каза д-р Янкова,че бебето ми е добре,и че гарантирала за пола.Аз пак попитах за клип,а тя каза,че ни било в положение -като между другото сестрата вече ми беше извадила касова бележка за 65лв... newsm78.
Дадох си парите,а не съм сигурна дори  за пола на бебето?Преди това ми бяха казали момиче...
Тръгнах си много разстроена от прегледа-за мен той не беше никакво изживяване...,а едно голямо разочарование...
Застанах срещу поликлиниката звъннах на мъжа ми и започнах да плача и така 2 дена.
Разбирате ли ме чакаш 1м. за нещо ,плащаш си, а не получаваш това,за което си отишъл.Ще кажете нали съм разбрала най-важното за бебето,че е добре,но аз това го знаех предварително-просто искахме в тия съвременни времена на технологиите да ги имаме тези екстри-клипче и снимки на дупето,но уви не получихме.
На следващият ден се обадих пак на д-р Мими Янкова да попитам дали може друг път да ми направи клип след като щом бебето  не било застанало в положение/,за което не съм сигорна-щом можа да му снима личицето без проблем-та то спеше/-като бях много любезна с нея и внимателна-не съм изказвала разочарованието си.Тя беше много груба, изобщо не пожела да направи това,което искам -тя си била свършила важната работа другото било прищявки на майките.Сестрата беше малко по-склонна да ми запише нов час,но тя беше категорична,че няма да ме гледа 2-ри път и да съм отишла при друг доктор.Тогава аз казах,че нали и другият д-р ще иска първо да ми направи ФМ за 65лв и тогава клип?Казах,че съм отишла за пакет от услуги,но не съм ги получила, те се оправдаха,че предварително при записването предупреждавали,че само,ако бебето позволявало...После майка ми като ме гледаше как страдам им звъня едва ли не да ги моли да си довършат работата ,а те бяха пак груби-пращаха ни при д-р Мазнейкова и се хвалеха знаеме ли къде била специализирала д-р Янкова и колко била известна.
Така след 2ч.се обадиха сами да ни предложат / без да сме им искали /да ни върнат парите-вече любезни и под предлога,че нямало как да ме вмъкнат с часовете.
Естественно ние не ги взехме,но моля Ви бъдещи мамчета правете си добре сметка при кой д-р ще ходите за ФМ и какво очаквате от прегледа.Предварително питайте за всичко,защото аз звънях после и на други 2-ма д-ри за клип,но те казват,че той се правел по време на ФМ,което значи,че трябва на ново да дам 65лв.и още 15лв за клип...Мъжа ми ме успокоява,че пак ще съберем,но на мен не ми се дават вече-страх ме е...от резултата.
Моля,който желае да си напише мнението и отзивите на ЛС или на stefinas@abv.bg
Поздрави на всички.

# 238
  • София
Е,  много драматизираш според мен. Наистина най-важното е детето да е здраво. Това е работата на лекарите и основния според мен приоритет на родителите. Ако не е било застанало в подходящо положение, за да се получи клип, какво да направят хората? Защо да не ти вземат 15-те лева. А и реакцията на Д-р Янкова я разбирам. И аз не бих записала някого за втори път за едното клипче, при здраво бебе!!!! Crossing Arms

# 239
  • София
stefina, явно прегледът не е отговорил на очакванията ти, но според мен, ако помислиш разумно, ще прецениш по-трезво ситуацията и няма да се ядосваш толкова. Клипчето наистина е много сладка екстра, но щом не са ти направили, значи наистина бебето не е било в подходящо положение. По-добре ли щеше да бъде да ти вземат парите за клипче, на което нищо няма да се вижда? Няма причина да ти отказват да ти вземат още пари, просто така се е случило.

Също така, не виждам защо трябва да се притесняваш за пола. Докторката очевидно е била съвсем категорична, че ще е момче- това е важното, а не дали снимката ти съвпада с тези на другите момичета.

Моето лично мнение е, че трябва да мислиш позитивно най-вече за това, че бебчето е добре, а за допълнително ходене само заради клипа не си заслужава да си харчите парите. По-добре купете някоя дрешка или играчка на бебо!  Peace Живот и здраве, като се роди, ще имате много радостни поводи за далеч по-интересни клипчета- все пак деветте месеца в корема на мама са една много малка част от живота на детето!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт