Преz СЕПТЕМВРИ вън сме всички с новите колички!

• 13 540
  • 307
  •   1
Отговори
# 240
Ето ме и мен Hug
Заведох татито в магазина,в който видях количката на Кенгуро и той я одобри и хареса!!Единственото което ни притеснява са килограмите  Thinking ThinkingИска ми се да идем до някой по-голям магазин ама той е толкова упорит!!!СТрах го било фаталист бил.Даже ми казва че последната седмица щял той да пазарува всичко а пък козметика за бебка чак като се роди и лекарите преценят какво е най-добре за нея!! ooooh! ooooh! ooooh!Да се смея ли да плача ли направо не зная!!! #Crazy
Ех ако знаете как ми се ходи на морееееее

# 241
Здравейте пак от мен!
За таковците - моето мнение е, че трябва да присъстват на раждането. Веч нещо такова щях да изпиша и аз по въпроса. К`во ги жалите толкова? Какво значи "Женски работи"?! Га яди кашуто кат` чавка ни рива......дет се вика. Щом е присъствал на правенето.....и така
ААААА
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Моят Иван (щото май на половината ни форумски мъже е адаш Grinning) ще присъства. Ама да не си помислите, че го карам насила - той мисли като мен по темата. Друго си е като знам, че не съм сама и има кой да ме подкрепя. Виж майка ми не взимам на раждане к`вото и ще да става! Тя - родила 3 деца - е в състояние да ме панира повече, отколкото аз сама бих се панирала. И приятелка не бих взела....ама то като се замисля нямам подходяща приятелка за целта Mr. Green иначе би било вариант.

На мен драмата ми все още е къде да родя. И при кого.
 Всъщност ако не избера конкретен лекар с конкретен екип какво ще стане? Нали пак мога да отида в болницата (МД примерно) и няма да ме оставят сама в някой коридор?

# 242
Бръмче, никога няма да те оставят Hug Където и да идеш ще те посрещнат. Идеят с лекаря е евентуално ако може този, който те е следил... не за друга, а уж за твое собствено спокойствие Peace В крайна сметка в болницата всички това правят - помагат на майките да раждат (или им пречат, но това е друга тема Wink) Много хора не се уговарят с лекар. Отиват си при дежурен екип. Да не говорим, че докторът, на който аз мога да дам 1000 лв може просто да се падне на смяна тогава,к огато ти раждаш. И двете ще сме получили помощ от един и същ човек, само че аз предварително ще съм заявила желанието си да ползвам личното му време за своите собствени страхове Peace Това е Hug Тъй че - споко Hug
Мирка, ако от сега ще слушате само лекаритеее ooooh! има да патите ooooh! В таз държава дето за два сопола с кашлица изписват противоалергичен сироп и Вентолин Rolling Eyes Една от най-добрите козметики е Себа-мед. Но пак казвам - ежедневното къпане никому не е помогнало Peace
Стефина, аз също мисля, че си преекспонирала нещата в съзнанието си и затова си толкова разочарована. Аз си записах час за триизмерен просто за да видя детето в някакви реални форми Wink Снимката в кафяво е това, което може да покаже ехографът. Всички "цветни", триизмерни снимки са в жълто-кафяв цвят Peace
В случая според мен докторката е права, че всичко друго са пищевки на майките, защото в крайна сметка наистина най-важното е, че бебето е здраво Heart Eyes Ама наистина най-важното Hug Така че - не се коси за глупости - погали си пупката и се радвай на добрите новини Hug
Веч, ти пък да не мислиш, че ще взема кой да е Wink Наистина в нейните ръце бих се чувствала най-добре. Като имайки предвид физиката й се сещаш, че няма как да съм й на ръцете Wink Laughing Но знаеш какъв човек е и как изпълва атмосферата със спокойствие Heart Eyes Между другото и аз й казах, че ще се радвам да ми е дула, а тя категорично заяви, че това не било съвсем дула Wink Laughing Нали знаеш колко е стриктна във всичко - нещата трябва да се изричат с точните им имена Wink Въпреки, че погледнато и поставено в БГ условия няма друга алтернатива за дула в този момент Grinning

# 243
Стефина, не се ядосвай мила. Изглежда лекарката е била изнервена от операцията и не ти е поднесла информацията по подходящ начин. При Марков е щяло да мине по същия начин, поне при мен беше така. Но той много закачливо обяснява, че първо ще пита бебето и ако то си даде съгласието тогава ще записваме Simple Smile Което на обикновен език ще рече, че ще имаме клипче само ако бебето е застанало подходящо Wink И аз много исках клип, но не се получи. Въпреки това съм много доволна от Марков. Ако ще се чустваш по-добре запиши си час и при него. Със сигурност нищо ново няма да ти каже за бебето, но поне е готин и ще те накара да се чувсташ по-добре! Задължително взимай и таткото - за него ще е голямо шоу:)
А сега и аз искам да се оплача от бъбречетата на моята бебка - едното вече 3 седмици е уголемено. Д-р Колева от Токуда каза, че няма място за притеснение и, че ще се следим на ехографа. Ама аз съм си шматка и въпреки нейните думи си се шашкам. Та по този повод исках да питам Асето, какво е ЕБХ. Писала си на една от мамите със същия проблем да прегледа статиите за това нещо. Къде да намеря такива статиии? newsm78
А и щях да забравя, моля някой от раждалите маминки да сподели опит от ходене на море по време на бременност. Моята лекарка ми каза - никакво влизане във морето над коленете, никакво влизане в басейн, никакво стоене дори и на слабо слънце - само под чадър, и в никакъв случай ПЛУВАНЕ!!!  Shocked
Аз знам, че релаксиращото плуване е най-хубавото упражнение за бременни. Няма да поставям световни ракорди. Майка ми, която е износила и родила 3 деца е плувала във всички етапи на бременноста. Дори в 9-ия месец! Така, че тя каза ако не скачам от трамплин и не плувам бътерфлай - няма проблем  Laughing
Сега, кого да слушам  newsm78

# 244
Мамита, да ви попитам как избирате шишета за бебчетата? и някоя препоръка?  Misc Baby Bottle

а аз чакам да мине още час и отивам да се поподготвям. днес с милото правим 1 годинка откакто се сгодихме  txtloves 1dating

# 245
Асе аз лично грам не ща да слушам лекарите ама моя се е заинатил като магаре на мост Mr. GreenТой на нашия доки му има такова доверие че не е истина но и аз се чувствам по-спокойна в интерес на истината!!А за това какво да ползвам и как да си гледам детето/аз не че имам някаква идея как се гледат деца/ще си подбирам какво да ползвам като информация!! Peace
Аз нямам избор и ако искам моя доки да ме изражда трябва да си платя за избор-няма как да се падне дежурен че той не дежури в родилно отделение! TiredСамо трябва да проверя аз дали и колко са скочили цените в Тина Киркова защото ми се струва че и там са се повишили!!Щом за 1 месец абонамента скочи двойно не ми се мисли колко са скочили за избор на лекар!!! ooooh!

# 246
ЕбХ е естесвена бебешка хигиена. Най-добре ще ти помогне чичко Гугъл в таз работа Wink Пускаш търсачка и - хоп - много материали на куп. Ще си отчетеш. С две думи това е да отглеждаш детето си с памучни пелени като следиш за сигналите, които то дава когато му се ходи по малка или голяма нужда. Днес бях точно на такава лекция и звучеше и изглеждаше страхотно. Още повече, че няколко майки споделяха и показваха личния си опит. Едната с близнаци Peace
За морето - няма противопоказания, освен стандартните - да не се излагаш на слънце м/у 11 и 15.30 часа Peace Първо морето е самопочистваща се екосистема и от него бактерии няма как да завъдиш. Второ - имаш слузеста запушалка, която пази бебето от проникването на микроорганизми. Трето - басейнът като цяло е по-опасен, но вече казах за естествената тапа на организма Grinning Четвърто - плуването е най-голямото удоволствие, което може да си достави бременната жена. Е, не два пъти олимпийския басейн Wink но тялото си отпочива от цялата тежест, защото знаеш, че във вода олекваме Peace Тъй че - моите уважения към твоята лекарка, но аз не бих послушала нито един от съветите й, освен препоръката за невлизане в басейн Grinning
Мари, шишета се избират много лесно - НУК Hug Единствените, които притежават ортодонтски сертификат в България. Бибите им са хубави и удобни. Освен това имат стъклени шишета, което е препоръчително пред пласмасови. Стъклото се почиства много по-лесно и трайно Peace И не ти трябва повече от 1 шише Hug Тез цици за какво са Wink Hug

# 247
Anjelika84, в случая майка ти е права! Най-добрия спорт за една бременна е точно плуването - гръб, кроул и брус са разрешени. Докторката да си гледа работата. Много обичам "компетентни" изказвания от сорта  ooooh!

# 248
Цитат на: Асенцето Simple Smile
Мари, шишета се избират много лесно - НУК Hug Единствените, които притежават ортодонтски сертификат в България. Бибите им са хубави и удобни. Освен това имат стъклени шишета, което е препоръчително пред пласмасови. Стъклото се почиства много по-лесно и трайно Peace И не ти трябва повече от 1 шише Hug Тез цици за какво са Wink Hug
Асееее.....евала, мадам.....
тамън щях да питам има ли такова нещо като стъклени шишета все оше. Щото пластмасовите били вредни за бебоците. Ми.....то е логично....тоз найлон да го преваряваш всеки ден...

# 249
Бръмче, туй със стерилизацията може да го пообсъдим Thinking Всекидневна стерилизация бих препоръчала само ако има хранене с АМ. Кърмата по принцип е антибактериална течност (в смисъл все пак говорим за нещо, което може да седи 8 часа на стайна температура и пак да бъде консумирано) АМ-а оставя трайни налепи и бързо въди буби Peace Отмива се трудно и наистина има нужда шишетата да се стерилизират, но може да не се прави на всяко хранене - не е фатално. Все пак говорим за домашните ви буби, които ходят и по вас. Нали си наясно, че за да гушнеш бебето не обличаш стерилна фланелка Wink И не си стерилизираш гърдите, нито ръцете, за да го пипаш... Още повече, като си представим от къде излиза бебето... Е, повярвай - мястото, от което излиза хич не е най-стерилното в света Wink
Разбира се от стерилизация има нужда в болниците - големи отделения, много деца, някои болни...
Но вкъщи??? От какво ще го пазиш? От целия бактериален свят? Ми да ги сложим в камери и да им включим бактерицидни лампи Crossing Arms Тц, не одобрявам аз стерилизацията и цялата й хамалогия. Още по-малко одобрявам индустриализацията на стерилизацията с цел да изхарчим още някой ненужен лев Crossing Arms
Всичко съм мила с топла вода и сапун. Проблеми не сме имали Peace

# 250
Благодарско Асе! Чак се почуствах тъпо като ми каза - питай Гугъл Laughing Аз съм секретарка и ако на някой във фирмата му трябва каквато и да било информация, аз казвам: "Питай Гугъл!" или сама питам и помагам на колегите. Ама като става въпрос за неща, които само мен интересуват, ми се изпарява мозъка Joy
Пак ти благодаря!    bouquet

# 251
Асе аз подкрепям изцяло мнението ти!!!Не можем да затворим децата в стерилна среда където да им подаваме специален пречистен въздух и така нататък!! CrazyВ крайна сметка и в къщи средата не може да бъде пречистена!От всякъде влиза въздух а той не е от най чистия!! PeaceА и колкото повече изолираме децата толкова по-кекави ги правим Crossing Arms

# 252
Асе.....ма как ме наядеее Party Heart Eyes
Много ми разбира, мислиш, на мене главата колко пъти се стерилизират шишетата. То много ясно, че няма да го пазим от всичко това бебе....аз на палатки ше го водя, ти ми викаш за домашните буби  Laughing Мойто дете ще търпи калявка яка Wink
Питах по принцип Whistling

# 253
Мари, има и друг начин за избор на шишета - оставяш бебето да избере. При нас със сина ми по неволя така се получи. Аз се бях подлъгала по общофорумските Авентски залитания и прехласвания ooooh! и бях купила комплект Авент предварително. Кой ме би по главата, да ме питаш??! Когато се оказа, че имам поспаливо бебе с жълтеница, което не ще гърдата ми (т.е. моментално заспива на нея и нищо не прави) и се наложи да ползваме шише, разбрах, че бибероните на шишетата Авент са страшно твърди и нееластични Crossing Arms и стават само за ящни и лакоми бебета. Моето не можеше да изпие и 5мл от такова шише. Уморяваше се и заспиваше гладен. И така смених няколко марки, вкл. и Нук, за да стигнем до Чико, но не физиологичните със широкия биберон, а другите. И между другото, стъклени шишета имат не само Нук, но и Чико, и Джордани! И в никакъв случай не купувайте повече от едно шише като за начало! И не се лъжете от рекламните фрази за коликите и шишето  Naughty

# 254
Здравейте мацки Simple Smile
сутринта ходих на преглед, но едва сега смогнах да ви пиша Simple Smile и ние вече си знаем гащите Simple Smile докторката каза момче Simple Smile !!!
Дидка, ще ми сложиш ли щъркелче Simple Smile?

Общи условия

Активация на акаунт