Отговори
# 210
Исках да ви питам, не ви ли е притеснено да купувате от толкова рано? Аз лично до 7мия месец не бих купувала.
И аз не бързам да купувам, нищо не съм пазарила още, само чета и проучвам мнения за колички, столчета за кола, легла, шишета и т.н.. Може и да е грешка, но така съм си решила, оставям всичко за когато изляза в майчинство септември месец.  Peace

# 211
Аз съм вече +5-6кг  Sad , ама имам чувството че съм огромна  Sad .

За покупките май не се притеснявам и нямам търпение да започна, ама знам че започна ли няма спиране и затова изчаквам малко, че да не се претрупам с дрешки и дрънкулки  LaughingLaughing

По повод  бебешки столчета за кола ви давам едно клипче, правени са тестове с различни марки. Най-доброто е на Maxi Cosi CabrioFix (2007)с допълнителната представки EasyFix ,а RÖMER Baby Safe Plus Isofix (2008). Тук излизат 130€ + 105€, но знам че в бг са по скъпи.
http://www.adac.de/adactv/test_technik/ADAC_Kindersitztest_2007.asp На нески е !
Има табела със всички тествани модели, но не мога да я пратя нещо, ако някой иска да проверя някой модел само да пише.

# 212
Здравейте момичета!
Блазе на всички,които са си вкъщи или на разходка.
Бързам да кажа на всички,които са на зъбар днес,че е по-добре де ползвате упойка.Сега имало такива съвременни,които не пречели на бременните.На мен ми се наложи да правя коронка в третия месец и моя зъболекар беше категоричен,че трябва да ми сложи упойка ,защото от болката може да получа контракции.Сложи ми само 1/3 от цялата ампулка и ми обезболи само мястото.Дори и да е мъртъв зъба,той като го пили задълбава и под нивото на венеца и тогава боли.Аз също се притеснявах да не навреди на бебчо,но ме увери,че тази упойка е безвредна.Но все пак ако можете да изчакате след като родите ще е по-добре.
Zorri мила,къде си направи ФМ и при кой,гледам ,че си от Пловдив.Много малко ми се вижда 20лв.На мен ми говорят за 80лв., че ще ми струва.
Tediko,не се тревожи за хемоглубина,моя беше 98 няколко седмици,докато разбера от какво е.Изписаха ми желязо и си върнах силите.Иначе нормалното е над 120.

# 213
Здравейте и от мен Hug Много хубава тема си имате. Искам да споделя и аз радостта си с вас от очакване на първото бебче. Понеже знам, че вие бихте ме разбрали най-добре smile3503 smile3503 smile3503

# 214
Здравейте момичета, Кръстева честито девойчица  bouquet
За изложение говорите гледам, искате ли да се уговорим и да идем заедно newsm78
Мисля че ще е страхотно Hug
Какво мислите?
vanche_mamche  и аз съм качила 5 -6 кила по мои изчисления и не съм особено щастлива, но какво да се прави. Ще го мислим после, като родим Wink Аз гледам да се разхождам много, вчера си купих едни чехли, че краката ми не  се вмъкват в старите , толкова са се подули #Crazy

# 215
ELITO _^_  ДОБРЕ ДОШЛА Hug
Мис на теб какво ти изписаха? на мен ми даде доки - апитонин от 60 мг. / ако го разчитам правилно/

# 216
Много ви благодаря за съветите за зъболекаря.Утре вечер ще ходя.Писах и на Никози на лични.

За покупките мисля септември да започвам.Иначе сего проучвам пазара на колички и столчета.Просто от края на август ще съм в почивка и искам на спокойствие да избирам и да купя най-доброто, което ми харесва.

Miss Fairy, феталната морфология се прави на 2д режим и по принцип не би трябвало да струва повече от 30лв.  Прочети по назад аз и Никози писахме подробно какво ни гледаха и разказахме.80лв струва 4Д в Селена, а във ВМИ е 70лв. тове цветното изображение на което се вижда повече черитете на бебето и външни неща/като заешка устна например/.Успех Peace
Кръстева  честито девойчица  bouquet

ELITO_^_, добре дошла  bouquet разкажи повече за теб.

# 217
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
Аз бях на зъболекар във вторник ( леля ми е стоматолог) уж да ми изчисти зъбния камък. Да ама не. Откри и едно малко уж кариесче и каза че задължително трябва да го оправи.
И аз съм пъзла и се опитах да се измъкна,ама не ми мина номера. Каза че няма проблем,ще ми сложи упойка,но трябва задължително да го оправи сега  Sad
За изложението - аз ще ходя,даже сигурно няколко пъти,щото ми е на 2 крачки  Grinning
Бебчо го усещам основно към 8 - 8.30 вечер,а понякога и през деня,но при мен все още е като гъделичкане. Кога ли ще ме изрита здраво,вече намам търпение  Laughing
Екатерина,на първа страница на темата има линкче към това,което те интересува.Но и аз засега плащам почти всичко Sad лекарката само се оправдава, че не стигали направленията.
Мацки,не трябва ли да правим изследване на влагалищен секрет в петия месец? На някоя от вас правили ли са го скоро,или само в началото като мене?
И още нещо. Като ходихте при Марков,той не оглежда ли и сърчицето на бебчо,или тази кардиография е нещо друго?  newsm78
А да,я кажете бързичко,колко ви е обиколката на коремчето? Моята е 93,някоя от мамите беше писала че нейната е 94,да направим съпоставка  Mr. Green

# 218
Исках да ви питам, не ви ли е притеснено да купувате от толкова рано? Аз лично до 7мия месец не бих купувала.

А защо трябва да ни е притеснено?  newsm78
Аз не смятам, че с големия тумабк в жегите много ще ми се разкарва по магазините, пък и доста мами са ми го казвали, тъй че вероятно до края на август-началото на септември ще сме обзавели с всичко необходимо, само козметиката ще оставя за накрая.
ELITO_^_, Добре дошла!  Hug
Иначе и слагането на коронки не е безболезнено, все пак за да се оформи добре и венеца доста се наранява, мен ме е боляло 1-2 седмици само венеца (е, аз съм с чувствителни, но все пак си е болезнено). Аз също имам два зъба за обличане, но ще ги правя след раждането, не е толкова спешно при мен.

# 219
sisilia, на мен ми взе секрет само веднъж в 4 месец, каза че след това накрая пак. Hug

# 220
sisilia Марков огледа сърцето на бебчето. Каза, че му гледа камерите и предсърдията дали са наред, брои пръстчетата, мери мозъка и мисля че гледа и коремната му кухина. Сърцето го пусна да го чуем как тупти.
Влагалищен секрет ми взеха на мен във 2 ри месец, сега на 3 юни съм на консултация и ще се интересувам пак кога ще ми вземат, все си мисля че трябва да е сега newsm78
ELITO_^_, Добре дошла!   bouquet
Момичета отнови ви питам, дали искате да се уговорим за евентуална среща за изложението в Универсиада? Peace

# 221

Ми на мен лично ми е притеснено, че още нищо сигурно няма. Недай Боже нещо да се случи бих го изживяла много по-тежко ако цялата ми къща е пълна с бебешки неща.

# 222
Моето коремче е 91,5см.

# 223
Мими, принципно си права, ама да не дава господ то винаги нещо може да се случи, и седмица преди раждането. Ама айде да не я захващаме тая тема, важното е да сме живи и здрави и ние и бебчовците, пък кога ще пазаруваме не е от такова значение  Hug

bebo4ka, аз ще ходя на изложението с мъжа ми и свекърва ми и трябва първо с тях да се съобразя, няма да е през седмицата, че не ни е удобно тогава. Ама като знам повече подробности ще пиша пак  Peace Иначе ще се радвам да се видим там   bouquet

# 224

Ми на мен лично ми е притеснено, че още нищо сигурно няма. Недай Боже нещо да се случи бих го изживяла много по-тежко ако цялата ми къща е пълна с бебешки неща.

Мими, Северинка е права -да ни пази Господ всички, но каква е гаранцията че в 7-8-9 месец не може да ти се случи нещо и къщата ти пак да е пълна с детски неща?!Не в това  е въпроса.Ако имах време и не работех бих си купувала и сега, но просто искам да се подготвя списъци едно друго и затова изчаквам да изляза в почивка август.По принцип всичко е божа работа и както казва една моя позната докторка- "Докато не изплаче бебето и не го гушнете след раждането - винаги има риск до послединя момент", но не бива да се мисли негативно.Важно е да мислим хубави и положителни неща, за да ни се случват! Laughing

Ееее как ме е яд че нямам сантимертър в офиса Thinking Къде точно се мерите?На линията около пъпа ли?Довечера ще се отчета и аз! smile3534

Общи условия

Активация на акаунт