Отговори
# 195
Здравейте кукли,
стискам палци на всички, които днес ще имат среща със зъболекари и лекари, всичко да мине успешно и да не се притеснявате! Hug
На тези мамчета, които се радват на хладинка, супееееер, при нас в София май Сев е права, че днес се очертава пак да е горещичко.
Пазете се и лек ден! Hug

# 196
Добро утро!
Днес тук денят започва чудесно. Снощи имаше много силен вятър, който успя да ни събуди, но и разхлади доста. Сега е прохладно и много приятно. Пия си капучиното и се захващам за работа.

gery_roz, [sfkbfk], Звездна мама, благодаря за отговорите за книгите. Аз за бременността книги никога не съм имала намерение да чета, в интернет има достатъчно полезна информация, а и времето все още не ми е толкова кът. Въпросът беше за по-нататък, когато няма да ми се виси на PC-то и може би ще последвам съвета на [sfkbfk] и ще си взема някоя прехвалена книга, която да прочета сега, за да знам какво има в нея, а по-късно само да проверявам набързичко каквото ме интересува.

За втвърдяването на корема...хм. И при мен се получава отвреме-навреме, но не е болезнено и бързичко минава. Мислех, че е нормално и не съм му обърнала сериозно внимание. Но определено на следващата ЖК ще попитам доктора какво да правя, когато се случи.

Желая на всички лек и прохладен ден!  Heart Eyes

# 197
mylili, мерси за инфото  Hug Аз мисля да си купим разни неща, ако ни хареса нещо. Иначе аз вече съм си взела няколко дрешки, а тоя месец съм решила да взимам шишетата и залъгалките, направих едно проучване и съм решила какво да взимам за бебка. Иначе свекър ми дава зор да купува количката (не знам дали не е рано за това), а свекървата пък одеалца щяла да взима и така. Вс нещичко ще й купум на бебка. Ако промениш мнението си за изложението меже да се видим там  Peace

# 198
Добро утро! И във Варна е топличко. Вчера излязох в горещините да си купя сандалки, че съм на сватба Simple Smile
На мен коремът ми се подува и се втвърдява от 2-3 седмици някъде и изпъква леко отляво, но лекарят ми каза, че е от матката, която се разширява и понеже не е с правилна форма, и не е централно разположена някои бременни я усещали повече вляво или вдясно.
Аз искам да ви питам вече всички ли почнахте да усещате бебо и колко често през деня ?

# 199
  • София
Здравейте!

Манана, направо ме просълзи стихчето.

mylili, защо ще пропускаш изложението? Мои приятелки ходиха миналата година като бременни и бяха много доволни. Бяха раздавали на всички подаръци шишета на Чико и Авент. Аз ще ходя по-скоро с цел да разгледам, май няма да купувам още.
Иначе на изложението доколкото знам ще преобладават количките.

За книгите - на мен ми подариха книгата на Д-р Спок и съм много доволна. Когато имам време си я чета и ми е много полезна. Иначе имам една книга за храненето на бебето, май на Д-р Трифонова. И тя е много хубава.

И аз имам 2 кариеса за правене, но ще ги правя юли месец.

# 200
BaleHTuHa, аз усещам бебето от около 20-ина дена. Преди това бях чела тук-там как други на моите седмици го усещали и се чудех аз ли не съм в ред, че нищо не усещам. В един момент осъзнах, че това, което се бунтува в корема ми не са черва или газове, а малкото създание, което напомня за себе си. Оттогава го усещам всеки ден. Понякога е по-шавливо, понякога явно спи повече. От това, което съм чела, явно е нормално.

# 201
здравейте мамчета Hug
едвам ви изетох ooooh! а сега да видя дали съм запомнила:
Добре дошли на новите мами Hug
БРАВО за добрите новини от прегледите и пожелания за хубави моменти на днешните мами с прегледите  bouquet
Кръстева честита ти девойка  bouquet
Гери честита ти племенница  bouquet
лелееее  не се сещам дали имаше друго newsm78

бях на ЖК във вторник и освен, че нищо не видях доки каза, че всичко било наред Grinning ама реших, че ще ходя и на друго място най-накрая. освен това ми взеха кръв и урина- лаборантките ми се мръщеха, че съм отишла в 12ч., ама защо така ами можело и утре... най-накрая не издържах и като им се сопнах и аз та ги наврях някъде #2gunfire #Cussing out ама много се ядосах smile3515 а всушност доки ме прати, за да не се разкарвам пак.
както и да е ама да знаете как ми олекна Mr. Green от иследванията излезе , че ми е нисък хемоглобина - 114. някой знае ли какви са нормалните стойности newsm78
желая ви лек ден Hug
п.п. качила съм 4.5 кг.  Shocked, но по табличката от 1 стр. съм в норма /блажени са верующите Joy/

# 202
Ами трябва да е в тези граници 120-160. Преди две седмици си пуснах едно изследване на моя глава. Яд ме е че миналата седмица по ЗК ми взеха кръв, обаче резултатите ще ги разбера на следващата консултация /след месец/, което ми се вижда вече безсмислено Simple Smile

# 203
Здравейте и от мен.Днес в Пловдив е доста прохладно за разлика от вчера.
Честито на Кръстева за девойката Hug
Честита племеница и на Гери.
Радвам се че при Зори прегледа е минал добре и всичко е наред с бебчо.
Успех и на мамите които днес на зъболекар и лекар.
Аз от 5 ,6 дена си усещам бебчо всеки ден и е много приятно усещането.
Айде толкова от мен че ще излизам,поне ще е приятно за разходки. Hug

# 204
  • София
Сев, Рени, с удоволствие бих отишла на изложението, но ще трябва да пазя леглото още известно време.

А бебчето го усещам вече всеки ден като ритничета. Ние май си имаме режим- събуждаме се около 30 мин след мама, шаваме малко и после пак към 20.30ч. Стори ми се много странно, но в книгата, която имам пише, че бебетата вече си имат режим. Добре че не блъска посред нощите Wink

# 205
Жалко, mylili, ама щом трябва си стой вкъщи, пък изложения все ще има и друг път. Иначе и аз започенах всеки ден да го усещам бебето, най-често сутрин към 10-10.30 и вечер към 23 ч. Иначе вчера като се прибрах от работа така ме ритка, сигурно половин час и е започнала по-здраво да рита  Laughing

# 206
Аз днес влизам в 20-та седмица и едва отняколко дни по-ясно различавам движенията на бебето.Не бих казала че са ритници а по скоро леко побутване като бълбукане ,но вече съм сигурна че е то.В началото и аз се притеснявах че не го усещам ,но явно сега започва да заяква и да става по-осезаемо.А за килограмите и аз съм 6 отгоре Embarassed,ама и на мен още не ми тежи,нося си ги и са само на коремчето и бюста.Ще пусна една снимка на коремчето от сутринта за сравнение ,снимайте се и вие сега му е времето,после като станат огромни няма да са много за показване Joy

# 207
Добро утро сладуранки Simple Smile Аз се събудих тази сутрин с надежда, че като погледна през прозореца ще видя облаци, да ама не. Тук си е пак жега въпреки прогнозите. Къде са бурята и дъжда, не е ясно  newsm78
Гледам, че пазарувате усилено. Исках да ви питам, не ви ли е притеснено да купувате от толкова рано? Аз лично до 7мия месец не бих купувала.

# 208
Добро утро сладуранки Simple Smile Аз се събудих тази сутрин с надежда, че като погледна през прозореца ще видя облаци, да ама не. Тук си е пак жега въпреки прогнозите. Къде са бурята и дъжда, не е ясно  newsm78
Гледам, че пазарувате усилено. Исках да ви питам, не ви ли е притеснено да купувате от толкова рано? Аз лично до 7мия месец не бих купувала.
аз пък се радвам на топлото време, но май съм единствената  newsm78

Да ви попитам, какъв точно е пакета, който се полага по здравна каса, че аз ходя в частна клиника и досега само 1 пълни изследвания и единия ултразвук не съм плащала  newsm78
Един съвет от мен  Peace По-добре е да се четат книги за отглеждане и възпитание на бебето и детето, отколкото за бременноста, защото след раждането няма да имате много време за това  Wink Общо взето няма кой знае какво да се научи за бременноста, а и има лекари, които следят състоянието ни в момента, след това обаче детето и неговото възпитание е изцяло наша грижа  Peace

# 209
Бебчо си го усещам отдавна, а татенцето снощи за втори път и той усети, беше много щастлив.

За книгите аз доста книжки си поръчах от България. Това което на мен ми хареса
Близо до бебето:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-312/id-21259/blizo-do-bebeto-va … lena-dotkova.html
Изкуството да бъдеш родител:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-469/id-4588/izkustvoto-da-bydes … fichu-dodsyn.htmlю
Имам и втората на д-р Фицху Додсън -Как да приучим децата си към дисциплина
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-469/id-4587/kak-da-priuchim-dec … fichu-dodsyn.html, но за нея още нищо не мога да кажа че не съм я започнала.
Имам и книги за бременност, ама те са за веднъж прочитане и после няма да трябват.
Така че можеш да ги погледнеш, ако ти харесат да си ги купиш.Препоръчани ми бяха от майки във форума.

За зъболекар мога само да кажа че ме ме очакват две коронки, зъбите ми били уж мъртви и нямало да има нужда от упойка, според доки. Тя настоява да ги правя преди да родя, ама мен много ме е страх, а все пак имам и контракции.
Никози да каже по повод упойките, и колко е опасно едно такова неприятно преживяване по време на бременност, всмисъл ако си прекалено стресиран, дали не е по добре да го отложиш.

За М агнерича/Магнерота исках да ви питам как ви го изписаха? На мен - 3х2 6 дни, после 3х1 14 дни и го спирам. Ако се наложело пак щели да ми го изпишат. Чуда се, защото знам, че на някои момичета им го изписват до края на бременността. И опасно ли е да продължа да го пия на моя глава? Снощи даже го комбинирах с едно нош па, че сякаш почна да ме свива корема и спах като къпана.
Лили, моята лекарка ми предписа Magnesium Verla до края на бременността. Но аз не знам колко са еднакви с Магнерота. Пия ги 3х2. Интересуваме обаче дали е едно и също лекарство, само с различно име, затова ти пиша какво има в него, ако можеш да сравниш и да ми кажеш. Magnesiumbis 4H20--90mg; Magnesiumcitrar 9H20--200mg. Съдържанието на магнезии е 40mg.
При мен проблема е че не виждам подобрение, и особено през нощта получавам ужасно много контракции Cry . И снощи ми светна че е най вероятно защото действието му отминава, та снощи в 3:30 пих 2 таблетки и сега мисля така да ги разпределя на равни интервали, следователно на 6часа, та да видим.

Sorry, че стана толкова дълго  Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт