Първокласници във ваканция/17/

• 36 304
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мами на бъдещи второкласници!!!
От две седмици разбрах,че има такъв подфорум и съжарявам,е по-рано не съм знаела.Майка съм на Александър 8г.,ученик/бъдещ/ във ІІ а клас на у-ще "Найден Геров".
Имам терзания относно 10-те книжки с които трябва да се преборим.
Много държа полвината глава от книгата да ми я чете на глас,а той се бунтува и пазари все едно сме на женския пазар.Не съм сигурна  ако го оставя да чете наум до къде ще я докара и дали няма да шикалкави...и ей такива неща....."Любовта към книгата"-това понятие не съществува.Разбирам ,че тук има доста ученолюбиви деца и четенето не е никакъв проблем.........радвам се много за тях и техните родители.
Започнах да го заплашвам,че само той няма да знае да чете хубаво от целия клас,а той ми заяви,че повечето четат като него и човека не се притеснява изобщо.Обаче аз се притеснявам newsm78,защото времето толкова бързо минава,а книгите са доста.
На Светльо мама-с коя книга започнахте да четете?

# 91
  • Варна
ver4eto32, привет! "НайденГеров" - Варна ли? Д ане са ни в един клас децата? А може би в съседни? newsm78 Да не би да се познаваме?

...На Светльо мама-с коя книга започнахте да четете?

Към мен ли е въпроса? Още не съм го карала да започва по списъка. Играе. Mr. Green По собствено желание чете приказки, не от списъка.

# 92
  • някъде ... тук ...
Моят е подкарал "Имало едно време" на Ангел Каралийчев, още след последния учебен ден. Странното е, че още не го е напуснало желанието да чете Crazy Не очаквах да продължи толкова дълго.

# 93
  • гр. София

Моята дъщеря е подхванала Пипи,но като гледам може и цяло лято с нея да изкара.Ако не я подсетя да чете,цял ден ще се чуди къде да блее и подскача.За сега ту баща и ,ту баба и я гледат и режима куца.Трябва здрава,майчина ръка да се намеси,но отпуската ми е далече. Mr. Green

# 94
Ние започнахме с "Приключенията на Пинокио".
Имаме я на диск, но аз повтарям от няколко години, че филмите ги ограничават, защото вместо да преживеят сами историята на героите, възприемат преживяването на някой друг, и то ограничено от възможностите на операторите.
Та затова започнахме от тази книжка, за да се убеди в разликата. Чете само по мое нареждане, 2 или 3 глави, докато чете му е интересно, но никога не прочита и едно изречение повече от зададения обем. На мен ми е странно, но той предпочита да чете на глас. Без значение обаче как е чел, после го карам да ми разкаже прочетеното. И за да го контролирам дали наистина ми разказва главите които е трябвало да прочете, се наложи и аз да чета с него книжката  Mr. Green.

# 95
  • дядовата ръкавичка
Саши е към края на "Приказки по телефона". Класната им беше казала, че единственото, което иска от тях е да четат по 1 час на ден. И тъй като тя е авторитет, това изискване засега стриктно се спазва. А и математика упражняваме  Mr. Green - всеки ден се смята колко страници остават до края.

# 96
  • София
Моят син, понеже през ден получава по някоя нова книжка от т.нар. Списък, всеки ден оставя старата и започва с новата книжка.  Laughing
Започна първо с Пипи, след като остави Хитър Петър, защото го нямаше в Списъка. След това получи Приказките на Джани Родари и Патиланци, та май ги чете сега и трите. Grinning

Вчера се запали повече по Джани Родари, дали защото е синя на цвят не съм сигурна Thinking, ама стигнал до 11стр. и ми се хвали.
Питам го: Я, сега разкажи, какво разбра, за какво се разказва?
И той ми отговаря: 'Ми не знам, ама аз гледам бързо да чета и затова. Joy

Ей това е дефекта на системата "Списък".
Че децата минават обем букви/страници за време, а не за разбираемост. Naughty

# 97
  • Карлово
И аз препитвам за прочетеното. Питам днес за една глава от Патиланци и получавам отговор: "Аз тази глава я четох вчера, тогава трябваше да ме питаш. Сега ще ти разкажа днешната." А междинните книжки, с по 1 приказка, които чете на братовчедка си, аз не ги броя. Те не са от списъка. Joy

# 98
  • някъде ... тук ...
Аз толкова пъти съм чела Патиланци на Радо, че я знае почти наизуст. Много я харесва.
Хитър Петър я има при майка ми и е казал, че като отиде там, ще я чете.
Не хареса Карлсон преди време. Едва прочетохме 1 глава. Каза, че дететъо било глупаво, а Карлсон - използвач. Сега не знам дали ще го убедя да я чете.
Странното е, че и Емил не хареса Rolling Eyes

# 99
На Светльо мама-децата ни не са  в съседни класове,а в един клас Simple Smile/при г-жа "Преразказ"/

# 100
Нашите зелени ученици се прибраха. У дома настана обичайната шумна обстановка. Малкия направо изболедува тези 5дни  липсата на бате. Посрещна го с учуденото - Бате ти си тук!!! и голяма прегръдка. Последвана от многократни прегрътки и целувки - Това е моя бати!! Това е моя хубав бати! Това е моя добър бати!!....Бати, ти си тук!!
Багажа подреден, не съм открила липси. Детето научило и измислило порядъчно количество глупости и щуротии.
Бузите зачервени/а той е бял та прозрачен/. Много емоции, много разкази. За сега е на мнение, че няма да ходи пак обаче.
Днес и аз купих читателски дневник. Интереса беше към чакащите го броеве на Шрек и пакети със стикери и Пчелица.
На зеленето тръгна с две книги - Пипи и Das ABC Monster. Резултат пет прочетени страници.
Благодаря на Вени*** за Ваканционната книжка и тестовете в някакъв момент ще ги включа в заниманията.

Последна редакция: ср, 04 юни 2008, 20:04 от =^._.^=

# 101
  • София
Добро утро Simple Smile
=^._.^=, и Марти е на мнение, че другия път няма да ходи на Зелено у-ще, защото цитирам: "знаеш ли колко е гадно да преминеш през цялата планина". Явно преходите, които са правили наистина са били доста тежки Simple Smile Иначе определено е пълен с впечатления /и тук таме някоя щуротийка/ и за секундичка не съжалявам, че го пуснах!
Ние затрихме топката, която носеше... Това е единствената липса и предполагам, че детето я е взело, но като го посрещнах на автобуса грабнах големия сак и малката раница и съвсем забравих, че го пратих с топка.
Малката раничка тежеше изумително!!! Прибираме се вкъщи и почвам ревизия на багажа. И какво смятате намирам? Две шишарки и няколко стръка трева, набутани в кръгла пластмасова кутия от от дъвки! Ама не сте виждали толкова изстрадали шишарки, щото явно са били мокрени и следователно леееекичко мухлясали  hahaha Но изумителната находка беше огроооомни к-а-м-ъ-н-и!!!  ooooh! - два на брой, старателно прибрани в найлоново пликче  + празно стъклено шишенце от сокче капи  Crossing Arms

# 102
  • Варна
Честити придобивки! Joy

# 103
  • София
Мерси, не смея да ти пожелая "Да ти се връща" Joy, защото дребния не дава да ги изхвърля и в момента са на видно място в нас! Бил ми ги брал /как се берат камъни  newsm78/ специално и са за мен, та туй то - ще си ги ползвам някак...
Ох, още не съм купила читателски дневник... Едвам сме подкарала "Пет приказки", стигнал е до четвърта страница  Embarassed. Ама и аз не съм го напъвала, в интерес на истината.
Следващите две седмици съм го записала на някаква лятна работилничка, която организират от алианса по английски и може би след това ще позасиля процесите на четене, писане и смятане.

# 104
Подобни спомени са абсолютно нетленни, правилно се е ориентирало детето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт