Декупаж 19

• 44 321
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
здравейте! досега никога не съм правила декупаж (не че не ми харесва ужасно много, но просто нямам много време и сръчност  Embarassed ), но сега съм се навила да си декорирам саксиите за цветята и във тази връзка искам да ви попитам няколко нещица (ще ви бъда много благодарна ако отделите малко време за мен):
1. пробвах на една саксийка, но става много прозрачно. в магазина от който си купих лепилото и салфетките ми казаха да ползвам само горния слой, ама така си личи цвета на саксията, а на мен ми се искаше да станат еднакви и по възможност на бял фон. как да го постигна? саксиите ми са обикновени, пластмасови - една черна, една кафява и т.н.
2. мога ли да постигна някакъв гланциран ефект (тази която пробвах стои все едно че просто съм я опаковала в салфетка, не блести)?
3. защо като поливам това цвете и потече вода в чинийката и цялата салфетка се мокри?
може би не съм схванала цялата технология на декупажа и затова ви моля за малко помощ!
П.П. от магазина си купих някакъв нов продукт (така каза продавачката). казва се идеа декупаж на някаква май италианска фирма маимери.

# 151
rosi09, когато се лепи върху тъмен предмет,мястото точно под картинката трябва да се оцвети в бяло или салфетката да се залепи заедно с белите слоеве. След залепването идва на ред дълго и продължително лакиране с гланцов или матов лак, по избор.Така всичко става здраво и красиво!!! Hug

# 152
Благодаря ти, Тоскана!  smile3525
а този гланцов/матов лак някакъв специален ли е? от къде мога да си го купя? имам един безцветен яхтен, той дали ще стане?
и по-нагоре четох че боядисвате с латекс, това ли имаш предвид? а мислиш ли че латекса ще има проблем да се хване на платмаса?

# 153
rosi09, аз не съм работила с пластмаси до сега, но някъде в руските форуми четох, че за да се хване по здраво лака / акрилен или полиуретанов/ пластмасата трябва да се шкури с фина шкурка. Яхт лака може би също ще стане ... newsm78
 За латекса не знам много, може би става за оцветяване на предмета, но след това трябва пак много "яко"лакиране Rolling Eyes
 В строителните магазини  има невероятно разнообразие от лакове. Аз лично предпочитам акрилните, защото не миришат и си мия четките след това с вода. Те са на водна основа. Също така смятам че с матов /неблестящ/ лак някои неща изглеждат по-добре. Но това е въпрос на вкус. Hug

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 22:31 от Toskana

# 154
[profil3 /b] пременената масичка за пикник е станала за чудо и приказ-желая ви само весели и приятни мигове около нея/недовършените чинии ги зърнахме на заден план  Wink/.Пък мойто цвете  е полято,но е таквоз унило щото е прясно засадено ,след 2-3 дена ще живне.Иначе си хареса подаръка рожденничката.
[ Myriam /b] за предпочитане е да боядисаш дъската свела 1-2 ръце според цвета на дървото,същото се отнася и за саксиите.Моята саксия е обикновена-бисквит.Първо я грундирах,после боядисах в бяло/разредена-нямаше нужд да покрие добре,защото щях да напуквам/,после намазах брокатена боя,напуках със спайдър Ст1 и Ст2 и накрая лепих салфетката.Фиксирано 2 ръце акрилен лак

# 155
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
благодаря ти, мираж, за отговора, ще те послушам

ще разводня малко темата, но иска да те питам - знаеш ли какво е бисквитена керамика

# 156
Myriam има магазинчета,в които се продава глинени изпечени негледжосани саксии,гърненца и тем подобни-мои познати произвеждат такива и дори  ги грундират-готови направо за рисуване/също си и ги рисуват/.Продават и сурови и рисувани,със салфетна декорирани
Спорна и слънчева седмица момичета! Hug lovekiss

# 157
  • София
profil3, масичката е станала страхотна, със здраве да си я ползвате!

И слънчогледите на Мираж са перфектни.

Радвам се на вдъхновението ви, да продължава все така да ви държи!

Имам един въпрос, ако някой може да ми помогне. Засилих се да правя часовник за стена, купих дървена плоскост (дебелина 1,5 см) и сега се чудя как да издълбая в нея нещо като "гнездо", в което да легне механизма с батерията, за да не стърчи зад равнината на гърба на часовника и той да прилепне добре към стената. Някакъв уред ли има за тази цел и въобще как се прави?

Предварително благодаря! И спорна седмица!

# 158
nati_nat, дървото може да се издълбае с длето/дърводелски инструмент, малко опасен за начинаещи/, но мисля че мъж би се справил много по- лесно с тази задачка. Успех!!! Laughing

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 18:54 от Toskana

# 159
Привет момичета!
Много хубави неща сте направили и показали.  smile3501 на Мираж, Тоскана,Профилчето,Томидик. Всичко което сте показали е прекрасно и без забележка. Гудзи и твоите неща са супер добри. А ти нали знаеш, че чуждото все ни изглежда по-хубаво  Wink .Турски керемиди едва ли вече се продават. И мойто мъж за начало ми донесе двечки от една съборетина. Шпакловах ги и ги изшкурих и сега чакат да ми дойде музата за тях  Laughing
ето и мойте последни нещица
една пластмасова саксия за стена
Дадох нов живот на едно ощърбано гърне *,
Нещо става с тези снимки, давам линк към едно а се отваря друго. Опитах много пъти да ги оправя , но се прецакаха и други, затова няма да опитвам повече, ще видя друг път да покажа бурканчето.

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 10:53 от Rakovina

# 160
Rakovina, разкошни предмети !!! Особено гърненцето - сякаш така си се е родило, толкова добре му приляга "шарката"!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 161
  • София
nati_nat, дървото може да се издълбае с длето/дърводелски инструмент, малко опасен за начинаещи/, но мисля че мъж би се справил много по- лесно с тази задачка. Успех!!! Laughing

Благодаря за отговора. Мислех че има някакъв специален уред, явно ще впрегна мъжката половина у дома, като има резултати, ще показвам  Laughing

# 162
Rakovina всичко ти е хубаво, ама гърнето ти е направоооооооооооо нямам думи - много ми хареса Heart Eyes Надявам се няма да правиш боб в гърне с него  newsm62 smile3534 .......накарай някой мъж /може би собствения си/ да ти пробие дупчици отдолу и засади в него цветя -ще  стане супер, ако са и рози ще е върха  Laughing
ето малко неща и от мене
http://picbg.net/u/22586/15488/159596.jpg една чинийка за компания на бутилката  newsm53
http://picbg.net/u/22586/15488/159597.jpg поредно шише за рибар (моя този път)- джобен формат да може да си кърка тайно - много беше притеснен, ако го сложи в камерата какво ли ще му се случи, сега чакам -замина на риба........и като се върне ще видим резултата от замръзяването  Rolling EyesДобре, че хладилничето в караваната не е особено яко
http://picbg.net/u/22586/15488/159598.jpg.
Toskana все забравям да кажа, че маслиненият комплект е много готин и много добре напукан !!!

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 10:29 от profil3

# 163
,,
Ееее, най после  стана работата със снимките.
Профилче, бравос, работите са ти трепач. Много хубави всичките, ама японската чинийка върви супер с бутилката. Ей момиче, откъде време? Достоен си замесник на Гудзи, тя сега малко поолаби бройката  Wink . Ама само така, че да се срамуваме и да се стягаме и ние  Laughing

# 164
Това е сигурно, щото за мен това занимание е все още ново и интересно и ми е мерак, а имам и разни проблеми които забравям само като си рисувам - ама иначе наистина не ми стига времето за всичко и малко съм позанемарила други задачки за сметка на новото хоби  newsm68
лелееееееееее това гърне направо ми останаха очите в него  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт