Януарски малки сърчица, затуптяват смело в нашите телца!

• 13 279
  • 328
  •   1
Отговори
# 240
_мариана  аз правя същото-вечер свинска мас а сутрин крем приотив стрии Peace,че и аз имам стрии без да съм била бременна Peace

# 241
Права си Collibri, не се похвалих, ама нещо хич не съм съсредоточена, все забравям разни неща…не знам как ще я карам така и в работата – пълна кукувица съм станала #Puppy dog
Ето сега се похвалвам – най-накрая видях и аз точка в сряда, бебчо е на правилното място, явно много късна овулация ще да е била, и съм много щастлива  newsm44 – бях се панирала, че е извънматочна.
За Св. София, различно е от Тина Киркова – ето адрес да разгледате ако ви интересува http://www.mbal-sofia.com/  – частната болница става въпрос, май приемат и по-здравна каса там, но ще проверя в понеделник и ще докладвам, ако някой все още не е избрал доктор по ЗК. Видях, и че имат платен пакет услуги за бременни http://www.mbal-sofia.com/uploads/jenska%20konsultacia.pdf.  Доста по-скъпичко е от другите болници, ама включва май повече изследвания.

Относно секса – ние не правим – мъжът ми го е страх, но винаги могат да се намерят алтернативни начини, за да не се вреди на бебчо.

И мен изключително много ме мързи, и ми се спи и въобще нещо като болна ходя….  smile3507ще ми се да се вкара закон, веднага след като разбере една жена, че е бременна и да и дават болнични, да си седи в къщи и да си се радва и почива на спокойствие, и да ходи на работа само за разнообразие или по нейно желание  Simple Smile ….ех, мечти…..

# 242
Ох, като ви чета ми идва и аз ей сега да хвана багажа и при доки да чуем сърчицето. Но ще изчакам до другата седмица. Ще си взема направление и след това в сряда при доки на преглед.
Относно кекса, за разлика от предната бременност сега въобще нямам желание, въпреки че /чук чук/ нямам зацапвания за сега.
За пътуване никога не съм се ограничавала, нито с Дени нито сега, но с Дени като бях бременна и като пътувах изпитвах ужасно главоболие след това. По тоя повод да ви се оплача, че ни отиде на кино почивката по НОЙ юни месец, защото на съпруга ми му спряха отпуската, че колегата, който щеше да го замества влиза в болница. А така имам нужда да полентяйствам малко. Направо се чуда дали да не си взема поне седмица и да ходим с малката всеки ден на плаж и по разходки. Ама да не взема да си изгърмя козовете за следващият месец, когато се надявам вече да можем да отидем на почивка с татито. Иначе ми предстои командировка другата седмица до Софията. Е крайно време беше, че много се заседях в офиса. А за септември мислихме да ходим до Турция, защото имаме един ваучер от туристическа агенция, който тъй или иначе трябва да ползваме, обаче взех да се замислям дали да не е Гърция, че нали е в ЕС и ще мога да си изкарам здравна карта, ако не дай си боже нещо стане да търча там по доктори. Знае ли човек всичко може да се случи. Ако си в Бг е лесно, но ако си навънка нито знаеш реда нито нищо. Особено като чета постовете на мамите, дето не са си тук, направо се плаша ако си в друга държава и ти се наложи спешна медицинска помощ.

# 243
Msgm миличка  Cry надявам се скоро да имаш нова и безпроблемна бременност  Hug
Днес се обадих на доц.Андреева за бромокриптина и каза до 4 месец без да намалям после изследване и ако са добри нивата намалям до 7 мия да пия, ако са високи без да намалям до 7мия да пия  #Crazy .Говорих и с др момиче те макс до 3-тия пият та сега незнам и аз до кога  newsm78
Милото нещо го тресе мъжка треска  Joy че ще си загуби ергенлъка и само спорим за това, тайна сватба искал  #2gunfire а аз искам гости рокля и т.н  Heart Eyes

# 244
  • София
И мен изключително много ме мързи, и ми се спи и въобще нещо като болна ходя….  smile3507ще ми се да се вкара закон, веднага след като разбере една жена, че е бременна и да и дават болнични, да си седи в къщи и да си се радва и почива на спокойствие, и да ходи на работа само за разнообразие или по нейно желание  Simple Smile ….ех, мечти…..

И аз съм така! Давай да пишем законопроект!

# 245
тайна сватба искал  #2gunfire а аз искам гости рокля и т.н  Heart Eyes
типично за мъжете
типично за жените
Недей да отстъпваш, това си е един страхотен ден... не , че променя нещо кой знае какво, но си е от значение. Изживейте си мига... ама като знам колко пари хвърлени залудо са. Както казва една приятелка "сватбата била 2 луди и 100 гладни"

# 246
и аз съм тууук Simple SmileSimple SmileSimple Smile 17.01
Кажете , моля, има ли други мами, които нямат никакви признаци... newsm78 ..прегледа ми е чак на 13ти... как ще издържа до тогава...

# 247
Кажете , моля, има ли други мами, които нямат никакви признаци... newsm78 ..прегледа ми е чак на 13ти... как ще издържа до тогава...

По добре да отговорят момичета, които са по напред, но и при мен до момента не бих казала че имам признаци освен болящите цици, което пък си е нормално за мен  Peace
Гаденето кога се появява по принцип? още от самото начало или може  и след време?

# 248
STELARUSEVA  Какви признаци нямаш? Нали ти е закъсняло това   е май най-важното Simple Smile На мен също не ми се гади сутрин /да чукна на дърво не че искам / иначе ме болят страшно гърдите , а и какви са  Shocked  Съпруга е много доволен . Нямам зацапване .Явно всеки е различен. Започвам и аз с мазането -много ме стреснхте. Да ви питам в коя г.с. чухте сърдечна дейност ? Аз ще ходя другата седмица  , а аз ще съм  завършена 6 и започнала 7 г.с.

# 249

По добре да отговорят момичета, които са по напред, но и при мен до момента не бих казала че имам признаци освен болящите цици, което пък си е нормално за мен  Peace
Гаденето кога се появява по принцип? още от самото начало или може  и след време?

На мен гаденето ми започна в началото на втория месец и не е спирало,гърдите са огромни и болят,отпадналост,безсъние,често уриниране и надут корем

# 250
Да се включа и аз по отношение на бракосъчетанието  Joy Joy Joyсмешничко ми е защото ние с "милото" нямаме още брак, а чакаме дете. На мен ми става все по-неловко да му казвам "милото"..или приятеля ми. Той си ми е вече съпруг, ама как да му кажа мъжо, като дефакто не ми е още мъж. Страшен купон сме  Crazy Иначе решихме, че не искаме традиционна сватба, след което на мен ми дойде, поне за мен, страхотната идея да сключим църковен брак след като се роди и поотрасне бебо (преди това ще сключим граждански само с кумовете). Даже си мисля, че ако канонът го позволява, ще е прекрасно да съчетаем венчавката с кръщението на бебо. Знаете ли, мисля си, че така с милото (това си е изцяло наше мнение), ще се чувстваме истински щастливи, защото ще е налице живата, най-витална и важна връзка меджу нас, а именно детето ни. Мислим да присъстват само най-близките, които също ще са на 7мото небе от щастие, ако на този хубав ден присъства и малкото човече. Винаги съм си мислила, че и аз искам да се видя в бяла рокля и т.н., но някакси с времето това не е толкова важно, поне за мен. Пък и вече сватбите се поизтъркаха и поопорочиха малко сякаш- имам предвид традиционната сватба (ритуалът в общината е много съкратен, в същия ден се бракосъчатават поне още две двойки, в ресторанта гледат как те поизлъжат с храната и напитките..). Поради тази причина съм за нещо по-нестандартно!! Peace
стелка, аз до мин. събота нямах НИКАКВИ признаци. Сега обаче доста ми се гади и ми е издут и напрегнат стомаха като пред цикъл. Днес се очаква да чуем сърчицето на бебо. Казвам го, за да те ориентирам на какъв етап от бременността съм. Имай предвид, че някои майки изкарват бременността без никакви неразположения, което е съвсем нормално!!!!

# 251
Добре де,да се включа и аз за брака Peace
Аз имах неуспешен такъв за около 9 мессеца,след 7-годишна връзка,резултата -трети човек (друга жена),,нямаме дете(понеже той не искаше),сватбата си беше както си трябва 200 човека,аху иху,рокли,шафери,4 попа в църквата и после мнооого тежък разод,от който се отърсих след 1-2 години.НО след това срещнах "милото",който е прекрасен и е смисъла на живота ми,с което сме вече трета години и искаме дете почти от самото начало, и с него сме си решили,понеже аз вече нямам зорове за брак(парен каша духа),та сме решили след време,живот и здраве,като имаме 1-2 дечица,да си направим като тържество на някоя поляна,лятото с бели шатри и малчуганите да ми държат воала,но чисто формално,може и с подпис,но да си дойде по естествен начин,не защото сега чакаме дете,та дай да бързаме към ритуалната да подпишем преди да се роди.Като ни кефне-тогава.Та това е сегашното ми отношение към брака Hug

# 252
Msqm, много съжелявам.  Hug Hug Praynig
Добре дошли на новите мами, като няма да изброявам по никове, че със сигурност ще пропусна.
За стриите явно, ако си предразположен ще си ги имаш независимо от мазилата. И аз като Данинчето имах от преди това от хормоналните препарати, с които се лекувах бях напълняла доста.  Confused През бременността се мазах с Мустела и с едно масло, ама забравих на коя фирма беше, мисля "Икаров", но въпреки това се появиха и то накрая. За мазането четох, че било важно да продължи и след раждането до възстановяването на кожата.
За пътуването до четвъртия месец и аз доста се чудя дали е разумно. По принцип, ако нямаш някакви проблеми, не е забранено, само ако е с влак или пък друго друсащо превозно средство. Със самолет и кола мисля, че може без проблем. Може би към средата на следващия месец и аз ще мръдна малко по провинцията, че да излезе Нията извън София, на природа малко, но ще видим - живот и здраве има време дотогава.
За секса ако няма запапване, кървене или контракции по принцип не е забранен, но както беше казал някой по-горе, при тези с деца, особено по-малки на моменти сексът е мираж.  Embarassed
Симптоми от бременността почти нямам. Не знам дали това е добре, мисля, че лекарите се радват повече като имаш.  Embarassed Не повръщам, ама въобще не ми се е случвало, макар много рядко да ми става гадно - сутрин предимно, но и с първата бременност не повръщах. Само дето съм много изморена и все ми се спи. А и краката ми са оттекли и ме болят. А и гърдите, естествено.
За здравната система като чета колко е трудно в САЩ достъпът до лекар, май не ние трябва да стигнем американците. При нас поне на частно, ако искаш през ден може да си ходиш.
За смяната на избрания гинеколог по здравна каса - сигурна съм че може, защото си спомням, че в направлението за ЖК за бременността имаше и поле - опция за повторен избор / смяна, но какви са условията не знам. Аз още не съм отишла нито при личната за направление, нито на ЖК, но е крайно време да се стегна и да се замъкна.
За сърдечната дейност - мисля, че Колибри беше дала много хубав линк какво и кога може да се види - след 8 г.с. мисля, че беше.
Последно искам да уточня за кръвните групи, че подвигнах въпроса, за тези мами, които им е за първи път, макар че сигурно има доста да се прочете, но аз с няколко думи. Та важно е да знаете какъв ви е резус фактор - Rh, самата кр. група е без значение. Ако сте с положителен - нямате никакви притеснения. Ако сте с отрицателен резус фактор има значение какъв е таткото. Ако и той е с отрицателен - пак няма никаква нужда от изследвания и т.н. Ако обаче таткото е с положителен Rh, то шансът детето да е със същия  епо-голям, отколкото да е с отрицателен. Тогава при първа бременност няма проблеми, но въпреки това се изследват антитела за всеки случай, защото е  след ІV месец през плацентата и обмяната на кръв между майката и бебето да се изградят антитела у майката срещу бебето с положителен резус фактор. Прави се тест за антитела, като четох наскоро, че на запад се прилагала превантивна инжекция с анти-Д-гамаглобулин в 28 г.с., а при нас се чака да се роди детето и ако то е с положителен р.ф. тогава се прави инжекцията, за да няма проблеми при следваща бременност. Така че, ако сте с отрицателен резус фактор задължително кажете на гинеколога, той ще ви посъветва какво и как да изследвате.
Да подшушна под сурдинка - ние люлинките вече си спретнахме една малка среща. Другите мами са много готини само дето не успях много да ги видя, че все стоях на пясъчника, тъй като Ния беше решила да закусва с пясък, пък и е още много нестабилна в ходенето- Simple Smile

# 253
Sunrice доколкото знам сърчицето се чува началото на 7-ма седмица. Аз точно тогава отидох при доктора ЖК и си се чуваше перфектно на коремния ехограф. Но при мен овулацията беше като по учебник - всмисъл точно 14 дни след първия ден на последната М. Така че ако твоята е била по-късна може и да не се чува все още. Така че да не се шашнеш ако доктора ти каже, че още е рано и нищо не може да се чуе.
Аз за щастие попаднах на много добър доктор от ЖК. И то в кварталната поликлиника, но пък там малко техниката не им е много добра - в смисъл малко е старичка, но не чак толкова, общо взето става. Надявам се в по-нататък това да не се окаже проблем.
А момичета знаете ли къде да го намеря това кремче Мама Дона на Чико. Търсих го в няколко аптеки, но нещо го нямаха. А иначе аз съм от София - Младост по-точно.

# 254
  • София
Аз пък признаци имам- Sick
Гади ми се, ама много, преди само сутрин, ама днес и до сега- и направо е ужас- Sick
Ама търпя.
Другите симптоми са същите като на вас- болезнени гърди, отпадналост, подут корем и крака.
За брака- ние имаме брак от 2 години, а иначе сме заедно от цели 5- #Crazy
Но брака го направихме, защото родители на мъжа ми са възрастни и не можеха повече да приемат положението, че ние живеем заедно, апък не сме подписали и тогава от зор вече я направихме тая сватба- за мен лично нищо не се промени, даже и сега забравям на моменти да сложа халката- тоест каквото сме градили заедно с човека до мен, сме го градили и преди, и след подписването. За мен дали ще се подпишеш или не няма значение- ама всеки си има мнение по въпроса.
Веси- стискам палци за прегледа- Praynig

Общи условия

Активация на акаунт