142 ОУ в кв.Борово

• 86 257
  • 269
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте,

може ли повече информация и мнения за 142ро? Интересувам се за 1-4 клас:
1. дисциплина?
2. занималнята добра ли е?
3. физическото провеждали се? Защото е масово вече да няма такова освен в програмата на децата...
4. по–колко часа език имат седмично и какъв?

# 91
  • София, България
според мен зависи от паралелката, моят е първи клас и още нямам кой знае какви впечатления, само за физическото мога да кажа, че имат - имали някакъв проблем с физкултурния салон, но учителката обеща, че поне единия от двата предвидени по програма часа щели да го ползват, иначе излизат в двора. Езика не помня сега точно колко часа са, нашия е в паралелка с английски, но мисля, че имат и руски.

# 92
  • Sofia
радос благодаря за отговора, дали би могла да вземеш или преснимаш програмата ако е изложена на видно място за децата от 1ви до 3 ти клас, бих искала да знам по колко часа имат език и другите предмети.

# 93
радос благодаря за отговора, дали би могла да вземеш или преснимаш програмата ако е изложена на видно място за децата от 1ви до 3 ти клас, бих искала да знам по колко часа имат език и другите предмети.
Англ. език в 1 и 2 клас мисля ,че беше по 3 пъти седмично, в трети клас е 4 пъти седмично по 1 учебен час. Имат ИТ , което е като допълнителен СИП мисля,че го водят .Всичко останало е по общ ред според МОН , като във всяко друго училище. Не разчитай да научат език в училище , такава ни е системата ,че където и да го запишеш нищо не се получава. В първи клас курса по английски език е устен, като се учат само писмено буквите...Г-жата по физическо е много готина и да винаги имат този час, както си трябва - 2 пъти седмично .
Като цяло началния курс в у-щето е много добър.

# 94
  • Sofia
а какво е нивото? позната, на чието мнение не държа толкова услужливо ми предаде коментар от нейна близка,че отбивали номара само и дори и във втори клас учели още азбуката...

# 95
а какво е нивото? позната, на чието мнение не държа толкова услужливо ми предаде коментар от нейна близка,че отбивали номара само и дори и във втори клас учели още азбуката...
Ами ако питаш мен в 90 % от у-щата положението е точно таково ... тъпчат на азбуката и уж някакви думи и изречения, в които грам не се влага мисъл , какво представляват , защо са по този начин и т.н. Да определено в 1 и 2 клас нищо не учат. Моя син нищо не научи за 2 години , въпреки че доста писаха, доста контролни правика и имаха 2 учебника и 2 помагала . тази година изведнъж много дръпнаха нивото и децата гледат доста странно. Изведнъж започнаха с граматика, пишат ,задават въпроси и се очаква от тях да имат един добър набор от думи... нещо , което малко децата знаят. С-мата в Бг у-щата с англ. език много куца, според мен си трябва допълнителен курс ... за съжаление.

# 96
  • Down south
Племенницата ми е 2-ри клас в 142 ОУ. Сестрата на съпруга ми е учила в това училище и държеше детето да учи там също. По общи впечатления изглеждат доволни.

# 97
Както написаха в 3 клас имат по 4 пъти Английски език и 2 пъти физическо. Определено не учат азбуката по Английски език. Синът ми прави диктовки, тестове, дискутират уроците и чете в училище. Е ако кажа, че го е научил само от училище ще излъжа, ходи и на курсове.  В момента говори доста добре обикновен разговор, уроците ги чете добре, дори и непознат урок съм го карала, с писането трябва повече да тренира, но като цяло е ок.

1. дисциплина?

има 2-3 деца, които развалят дисциплината и не знам как се справя учителката?
2. занималнята добра ли е?

Миналата година бях доволна, тази година е млада учителка и за сега не мога нищо да кажа.. дано да се справя Simple Smile
3. физическото провеждали се? Защото е масово вече да няма такова освен в програмата на децата...

2 пъти седмично
4. по–колко часа език имат седмично и какъв?   - 4 пъти

# 98
  • София, България
Извинявайте, че не е много по темата, но да попитам как точно върви паралелната подготвка по езика в училище и извън него. Ако на курса са по-напред в училище не му ли е скучно  newsm78

# 99
Извинявайте, че не е много по темата, но да попитам как точно върви паралелната подготвка по езика в училище и извън него. Ако на курса са по-напред в училище не му ли е скучно  newsm78

Те не учат по една и съща система и реално винаги имат нови думи и на двете места  Peace. А дали му е скучно не, дори напротив включва се активно в дискусиите  (поне това са думите на учителката в училище).

# 100
Е ако кажа, че го е научил само от училище ще излъжа, ходи и на курсове. 
Факт , не го е научил от училище  Wink Наистина в 3 клас се учат доста сериозни неща, но при положение ,че детето не ходи на допълнителен английски самоподготовката в занималята се изчерпва с някакво механично написано домашно. Не се получва. Системата не е добра, 2 години тъпчеха на едно място и изведнъж ги хвърлиха в сложна материя. Моя син хич го няма. Не казвам ,че другите деца са така , може пък при него да е проблема. Но  едно е сигурно ,при него няма да се получи да  научи английския от училище.
Aia, кой клас е твоя син ?? ?
И ако може да споделиш къде ходите на допълнителен английски ( може и на лични  Hug )
При нас занималнята също беше много добра миналата година ,но за съжаление смениха учителката и сега не мисля ,че е добре положението ... много е млада и децата определено не я приемат сериозно...

# 101
  • София, България
Моят е първи клас и се съмнявам, че изобщо се занимават по английски в занималнята. Щом в 3-ти клас става сериозен материала, според вас кога трябва да се започне с допълнителната подготовка. Сега, или във втори клас ... или лятото преди 3-ти клас  newsm78

# 102
mama_Iva  Трети клас е (май децата ни са в един клас, понеже и нашата учителка от занималнята е доста млада). Определено не го знае от училище, според мен език се учи в малки групи (до 8 деца ) и в което и да е училище не мисля, че ще го научи само от там (естествено всяко правило си има изключение). Ако не курс , то със сигурност родителите трябва да работят с него.

# 103
  • Sofia
mama_Iva ако може и на мен ЛС къде ходите на английски ако пък е в района ще е супер.

имам още въпроси:
1. има ли униформа от 1-3 клас и задължително ли я носят всички? Аз лично предпочитам униформите.
2. кои госпожи ще поемат първокласниците 2014/2015? И мнения за тях.

# 104
  • София
И аз бих искала да попитам как е осигурена занималнята от 1 до 4ти клас.има ли право на избор на учител в 1ви клас и учителите използват ли електронен дневник.

Общи условия

Активация на акаунт