ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 2

• 50 382
  • 588
  •   1
Отговори
# 330
честит рожден ден, дидко! да си жива и здрава!

# 331
Дидко, Честит Рожден Ден, желая ти много здраве и да гушкаш скоро сладко бебенце Hug Hug Hug

# 332
Честит Рожден Ден, Дидко!  Hug
Пожелавам ти сбъдната мечта  Heart Eyes

# 333
Момичета току що си взех резулатата от теста за обременяване и видимо резулатите са завишени,но доц Обрецова е в отпуск до 20 август и не вдига мобилния си тел.А дотогава ще се побъркам.Всякакъв коментар ше ми е от полза.
ето резултаитте
глюкозотолерантен тес т (0 часа)  5.4 (2,8-6,1)
глюкозотолерантен тест 60 мин    9,5   до  8,9
глюкозотолерантен тест   120 мин  7,9   до  8,9
глюкоза    9.7(30мин)  2,8-6,1
глюкоза    6,8 (180мин) 2,8-6,1
инсулин (ИРИ) -5,1(омин)
инсулин ИРИ    -68,4((60мин)
инсулин ИРИ -42,1 (120мин)
Какво трябва да предприема оттук нататък.Благода ря ви

# 334
loren 21, явно си от Пловдив. ЗаЩо не се консултираШ с проф. Павлов. За мен той съЩо е много добър, на мен лично много ми помогна и много проблеми ми реШи. Поне докате се върне Орбецова, та да zнаеШ дали е толкова сериоzно положенбието.

Дидко, честит рожден ден. Нека всичките ти мечти станат реалност.   bouquet

# 335
karia 383, от какво те е страх? аз също съм нова и доколкото разбрах, по-добре е бързо да се вземат мерки.
Loren 21, аз бях с подобни резултати и ми предписаха метформин, диета и движение. ужасно е като го чуеш, ама какво да се прави. като повечето момичета тук и аз съм с аденом на хипофизата, с леко (засега) разстройство във функцията на щитовидната и т.н., така че геройски приех поредното куцо нещо в мен  Sad

# 336
  • Пловдив
Честит рожден ден  Дидко!
Желая ти много упоритост ,за да се пребориш с всичко и на финала разбира се една сбъдната мечта !Сигурна съм че ще успееш! Hug Hug

Момичета , не се плашете от резултатите ,каквито и да са те .Не забравяйте, че намерения проблем е наполовина решен.По-добре сега да лекуваме инс резистентност ,отколкото след няколко години диабет.И аз си отглеждам аденомче също, ама съм доволна че знам срещу какво се боря -за сравнение миналата година се чувствах зле и незнаех какво ми е.

Доцент Орбецова се връща в понеделник, така че можем да се приготвяме за консултации .

Лека вечер момичета !

# 337
за 6 дни - откакто излязоха резултатите ми, съм отслабнала с 3 кг от диетата, дали не съм се паникьосала много?Simple Smile

# 338
добро утро момичета   bouquet
както казах по рано вече вярвам повече на вас отколкото на лекари и вече имам записан час за д-р тодорова за 07.08.08 г.след като всички сте единодушни,че това е д-ра по-добре да се разходя пак до софия отколкото тук да слушам нелепици.вчера дори се опитаха да ме обедят,че нямам инсулинова резистентност,защото от такъв проблем НЕ се пълнее,а се отслабва  Shocked
много ви благодаря за подкрепата и съветите.
лек ден на всички.
 Hug

# 339
  • Пловдив

Еми това е Джена, те докторите много знаят.Ако от това се отслабваше защо за една година от 69 кг станах 93 -ето това да ми обяснят newsm78 newsm78.Напоследък съм просто сигурна ,че добрият лекар е решаващият за нашия успех

# 340
Привет и от мен  Hug Завърнах се от моренцето и сега колежките ми правят всичко възможно, да забравя час по-скоро, че съм била на почивка. Ще ми се скъса д---то от работа. Иначе почивката беше разкошна, наистина успях да си почина и да се насладя на отпуската си. Много неща преосмислих, взехме някои решения с милото и си съставихме нов план за действие, с който нещата при нас ще станат ясни най-късно до края на тази година. Чувствам се значително по-добре вече  Peace
Вчера съм пропуснала едно хубаво събитие - Дидко, Честит Рожден Ден, миличка   bouquet със съвсем мъничко закъснение  Blush Пожелавам ти най-вече да си здрава, останалото съм сигурна, че съвсем скоро ще бъде твое  Praynig
Анели, щастлива съм, че при теб нещата вървят добре  Hug
На всички нови момичета в темата - добре дошли, и успех в борбата  Hug

# 341
Доди, слънце мило, добре си дошла!!! Hug Heart Eyes
Звучиш чудесно, радвам се че си толкова оптимистично настроена и имате нови планове.
Ужасно се извинявам, че не ти звъннах - от месец съм просто непоносима. Такава депресия ме тресе, че не е истина, мъжът ми не ме трае даже. Скрила съм се вкъщи дори от слънцето.
Мразя като ми наближи рожденния ден. Усещам го като изтичаща струйка на пясъчен часовник - остават още 3 години до края фертилния ми период, 2 години до края ... Sad

# 342
  • София
Здравейте!Днес ми излезнаха поредните изследвания и глюкозата е 4.91 при реф.3.8-6.1,а инсулина ми е 25.56 при реф.3.0-25.0.Как ви се вижда положението?Ще се побъркам от толкова изследвания и повечето все с лоши резултати.

# 343
Благодаря за пожеланията!
toni5, MINKA, sivoto, Simma, миле, Aнели, Dodichka  Hug и ако съм забравила още някой  Hug

toni5 - екстра си отслабнала! не си се паникьосала - явно диетата и лекарството ти действат!
Анели, имаш чудесни резулатати, дано и другите са такива!
sivoto -
... общ въпрос - ние не трябва изобщо ли да ядем въглехидрати или можем да ядем ограничено бавните въглехидрати?
Повечето лекари съветват да се ограничат до минимум въглехидратите и да се приемат само най-необходимото количество - все пак на мозъка са необходими. В примерните диети има по една филия пълнозърнест хляб три пъти на ден.
Съветът е да се разпределят белтъчини (15-20%), мазнини (25-30%), въглехидрати (53-55%) - по-малко калории. За повече движение не казвам, защото и аз не го спазвам  Simple Smile
loren 21 - завишени са, но виж какво ще ти каже лекаря - с диета, лекарства и движение (евентуално) са поправими нещата!
djena - браво за записания час за Тодорова! Записвай си въпросите и като обсъждате с нея - консултирай се и с листчето си  Grinning Поне аз така правя, защото се вълнувам и забравям да питам важни неща!
Доди - само така, щом има план за действие, има и стъпки - значи напред по стъпките и успех!
Simma - силно те  Hug 3 или 2 години - кой ти ги дава, я си помисли - докато все още има време, има и надежда!
ninkata80 - не се стряскай, глюкозата е ОК, инсулина е съвсем малко завишен - едва ли ще ти предпишат лекарства. Това само на гладно ли е изследвано?

Успех и късмет на всички!

# 344
  • София
didko на гладно,вчера сутринта в лаборатория Цибалаб.А с диета дали може да падне поне малко този инсулин,че имам и малко за сваляне по принцип,от вчера почнах някава та да видим докъде ще я докарам.

Общи условия

Активация на акаунт